Voelen honden emoties??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Even kort gezegt, wij zitten momenteel in een moeilijk pakket, willen graag een tweede kindje *(ons eerste kindje is van mij maar niet biologisch van mijn vriend, dus voor hem is het zijn 1e kindje)* maar helaas is dat tegenwoordig niet zo makkelijk meer, dus de medische molen in, ondertussen al heel wat vriendinnen om ons heen zwanger en zelfs al bevallen, terwijl ze later gestopt zijn met de pil.. maar wat me nu zo opvalt, is dat de honden zo lief zijn als ik een moeilijke dag heb, ze wijken niet van mijn zeide, liggen bij me, lopen achter me aan en sky maakt de hele dag oehwhoewhoe geluidjes naast me terwijl die me kwispelend aan staat te kijken.. het is net of ze snappen dat ik hun steun zo goed kan gebruiken.. maar zouden ze ook echt voelen dat ik het zo moeilijk heb?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voelen honden emoties??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ja, honden voelen heel goed aan wat jouw emotie is.

Als je bijvoorbeeld ziek of verdrietig bent zijn ze veel rustiger en blijven dicht bij je.

Succes met het proberen om een 2e kindje te krijgen.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

dank je wel, Ben zo blij dat ze er zijn, helemaal op dit soort momenten, dan zijn het zulke schatten en kan ik ook nog wel weer lachen door ze

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Ja hoor honden zijn heel erg emotiegevoelig. En of dat is omdat ze tot steun willen zijn of omdat ze door jouw onzekerheid/stress ook onzeker voelen en dan juist om bevestiging komen vragen dat laat ik dan in het midden.
Heel sterkte en succes!

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

tuurlijk voelen honden dat, zij zijn zelfs enorm gevoelig voor emoties.
je moet maar eens kijken als jij slecht gezind bent zullen de honden al een uiting geven oei we hebben toch niets verkeerds gedaan, als jij vrolijk bent zullen de honden ook vrolijk doen want baasje is goed gezind en in een speelse bui.

daarmee dat je soms moet oppassen als je je niet goed voelt ofz en je hondje komt naar je (om je op te vrolijken) dat je tegen hem kattig doet want dan worden ze eigenlijk egstraft zonder ze iets gedaan hebben.
maar zij voelen echt hard hoe je je voelt.

daarmee dat sommigen zwangere vrouwen door de hormonen lastig krijgen de hond raar tegen hen gaat doen.
bij jou worden ze vrolijk wrs omdat je heel goed in je vel voelt, maar bij sommigen vrouwen die zich echt rot voelen en dit op iedereen afreageren of medelijden met zichzelf krijgen kunnen honden dan weer heel nors reageren tegenover hen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ja hoor honden voelen heel goed je emotie.Als je verdrietig bent gaan die van ons ook bij je liggen.Ik hoop dat er gauw een baby mag komen.)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ja hoor, mijn moeder is zeer recent overleden. Op dagen dat ik het moeilijk hebt lijkt het net of Koda extra veel knuffeltjes komt brengen, of hij legt zijn kop op mijn schoot en kijkt me met die mooie bruine kijkers aan alsof hij wil zeggen komt wel goed. Ander voordeel is met een hond moet je lopen en niets is zo lekker om een stuk de lopen als je je k**** voelt.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Sky doet dat ook, zn hoofd op mn benen, en dan moet ik helemaal huilen, ik word er wel chagerijnig van tegen omstanders maar niet tegen mn honden, vind het dan juist heerlijk om ze om me heen te hebben, ze zeggen niet stap erover heen en accepteer het, ze komen zo lief bij me liggen en dan vraag ik me telkens af als ze zo strak tegen me aan liggen, snappen ze het? voelen ze het? begrijpen ze het? ze willen nu het liefste overal met me naartoe, zelfs voor de wc staan ze te wachten.. ze geven zonder iets terug te verwachten, want zijn dieren dan speciaal ...

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Mirjam heel erg gecondoleerd met jou verlies, lijkt me vreselijk om je moeder te verliezen, sterkte gewenst.

honden page profiel PhilippePhilippe 3 doggies

honden foto van Philippe

Een (huis-)dier voelt zeker iemands emotie aan ,ze voelen en hebben ze ook zelf . De vraag is meer hoe ze die zelf ervaren ;dat zal waarschijlijk niet helemaal het zelfde zijn als wij ;hoewel het er toch op trekt he . In ieder geval veel geluk met de baby .

honden page profiel Fred en ManonFred en Manon 3 doggies

honden foto van Fred en Manon

Een hond voelt het zeker aan. Ze hebben daar letterlijk een neus voor. Zelf ben ik in september vorig jaar geopereerd aan mijn rug. Op de dag dat ik thuis kwam uit het ziekenhuis en nog weken daarna, heeft Gomes zich opgesteld als mijn persoonlijke beschermheer. Normaal is hij bijzonder onhandig, maar in mijn buurt was hij zichtbaar voorzichtig en kwam bij me liggen.

Los van het feit dat hij het heeft gevoeld, heeft hij me in zekere zin ook door die tijd heen gesleept en ben ik hem daar ook nog dankbaar voor. Accepteer deze steun ook, het geeft aan hoe uniek de band met je honden is :-) .
Veel sterkte.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Ben ik van overtuigd!

Net als mensen (en andere zoogdieren) O-)

Alleen mensen hebben arrogantie en het egoisme (aangeleerd/ontwikkeld?), waardoor het welzijn van mede mens als dier ze geen drol meer intresseerd (9,9 vd 10x) O-)

als jij als zoogdier bijv jacht tactieken kan verzinnen (waar mensen nogal eens falen) groep of allleen ben ik er van overtuigd dat je ook emoties hebt ontwikkeld, en dan ook kan begrijpen en 'spotten' :-D Zegt niet dat ze snappen waarom de emotie is, als dat die is, maar verdriet, vrolijk, boos, ontgaat ze echt niet...

Zeker als het over 'jouw' alfa baas gaat!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

@ fred en manon,
dat bedoel ik idd, het is net of ze super voorzichtig, begripvol zijn, maar ook trekken ze je
op die manier zo door de slechte dagen heen, als je dan die lieve snoeten weer ziet dan denk je okey kom maar mee wandelen dan, of kom hier met die bal dan gooi ik wel weer, het is toch even afleiding..

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ja honden zijn bijzonder en voelen het zeker aan.als ik weer een keer pijn heb dan gaat jazzy aan mijn voeten liggen en poppy ligt dan met haar koppie op mijn buik.zooooooooooooooo lief :-D die liefde van je honden is zo speciaal.mijn moeder is anderhalf jaar geleden overleden maar nog steeds heb ik verdriet,wat is het dan toch heerlijk als je in die lieve ogen van je honden kijkt en dat ze je zeg maar een beetje troosten. :-D


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

dank je wel Natasja, het is een heel gemis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

daar ben ik ook van overtuigd, verdrietig ? je hond komt je opzoeken, en troosten. echt.
en je voelt dat van je honden toch. en dat maakt je dan weer blij. voor jou hoop ik dat jullie samen gauw een baby mogen verwelkomen. :-D

honden page profiel ChicoChico 3 doggies

honden foto van Chico

hey hey,

ja ik denk zeker dat een hond je aanvoelt,
als ik druk ben is hij het ook als ik rustig ben is hij dat ook en ga zo maar door, dus ja ik denk dat ze het zeer zeker voelen :-)

hoop dat je snel zwanger mag raken hoor :-D

honden page profiel ElysiaElysia 3 doggies

honden foto van Elysia

Absoluut! Ik ben er van overtuigd dat honden het aanvoelen.
Wanneer ik moet huilen om iets komt Kingston meteen naar me toe rennen en kruipt Bandit achter me op de bank. MoJo gaat me dan heel lief en begrijpend aankijken.

Heel veel sterkte met alles!!!!!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Doordat jij je anders gedraagt reageren de honden! Het is niet zo dat ze alles snappen. Of je dit emotie moet noemen???? Ik denk dat ze reageren omdat hun dag niet hetzelfde verloopt als anders! Geen menselijke eigenschappen toekennen aan honden, dit is niet in hun voordeel, en kan naar verloop van tijd problemen geven!! :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

haha als ik niet in mijn beste humeur ben blijft Casper een beetje uit de buurt. Niet dat hij het ontgeldt helemaal niet maar volgens mij voelt hij dat ik dan niet helemaal in mijn hum ben.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ik geloof zeker dat ze emoties voelen

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

ja, dat klopt honden voelen dingen aan en reageren daarop.
Ze reageren vooral op stemmingen in huis buitens huis
veel sucses ;-)

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

ja ik denk het ook ik heb een kennis die soms aanvallen krijg en dan word de hond ontzettend aanhankelijk en komen ze er samen uit zo ontzettend mooi!

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

Ik geloof ook zeker dat honden heel veel aanvoelen!! Fijn is dat!
Ooit ging mijn eerste konijntje dood, ik was heel verdrietig. Onze toenmalige hond kwam naar me toe enlikt mijn tranen van mijn wangen...zo lief!

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Wat fijn dat je honden je zoveel troost bieden in moeilijke tijden. Ík weet zeker dat ze het aanvoelen al wel niet zien aan je lichaamstaal hoe je je voelt.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Wel fijn dat meer mensen dit voelen.. soms denk ik dat ik me het verbeeld, het zijn altijd knuffels maar op moeilijke momenten volgen ze me overal ..

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

ja, honden kunnen de emoties van mensen voelen.
:-)
erg fijn om te weten

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla

honden foto van Kelly en Scylla

Ik stuurde jou een pb

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Zeker weten dat honden je emoties aanvoelen. Stef voelt mij echt heel goed aan. Hij komt me troosten als het nodig is, Gaat me uit de weg als ik chaggie ben en is zelf vrolijk en springerig als ik happy ben.

Geniet er van dat je honden je zo goed aan voelen.
Ze bieden niet alleen troost, maar hebben ook altijd een luisterend oor voor je klaar. En het voordeel van het uitstorten van je hart bij honden: Het blijft tussen jullie!


honden page profiel Gucci, Diva en BeautyGucci, Diva en Beauty

ik kan alleen maar volmondig ja zeggen. Vorig jaar ben ik binnen een half jaar me moeder en oma verlorden en liep de hele tijd te huilen, en dan ligt alles bij me of krijg likjes noem maar op. Heel vaak heb ik ook bij de laatste uitlaatrondje dat ik ineens in huilen uitbarst en dat ze gelijk naar me toe komen (gucci en diva lopen los) en gaan dan ook niet bij me weg. Ik heb daar dan ook zoveel steun aan het is niet te omschrijven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voelen honden emoties??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: ukkie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^