Uit angst bijten!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Ik heb van de week al een topic geopend over onze hond boedha die uitvalt aan de riem. de laatste paar dagen gaat het heel goed. Maar nu gister avond Mijn zoontje mike had gedoucht en had een vest van zn grote zus aangetrokken en daar zit een grote capucon op.Mike is 7 gaat naar de keuken om drinken te pakken en heeft die capucon op zn hooft. boedha was buiten komt naar binnen gelopen en begint als een achterlijke op mike in te blaffen op hem af lopen en dan weer terug. mike schrikt zich te pletter en ik was ondertussen naar mike gelopen en mike liep naar mij toe huilend en ik ging tussen boedha en mijn zoontje instaan en hij grijpt nog net de mouw van zn vest. ik heb boedha bij zn riem gepakt en in de gang gezet. Overal lag poep door de kamer van boedha in paniek denk ik. Ik heb hem boedha even in de gang laten zitten en later op zn eigen plek gelegt en hij was ook wel weer rustig maar wat moet ik hier nu mee. Waar eindigd dit. Wat denken jullie?? ik wil niet dat mijn kinderen bang worden voor onze eigen hond. En waar kan dit al het mis gaat opuit draaien. Heb een gt gesproken en die doet veel met bb maar vond boedha ook een extreem geval doordat hij ook nog zo jong is en zei dat hij mischien een kronkeltje in zn hooft heeft. Iemand enig idee wat ik nu moet??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uit angst bijten!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Achjee wat erg.... hoe komt het dat Boedha zo angstig is ..waar komt hij vandaan en hoe lang heb je hem al?

Ik zou hem eerst eens medisch helemaal laten nakijken dan door een goede da?

Tot die tijd alles in rust houden..hem maar een tijdje veel negeren, saaie korte wandelingetjes..etc. zoals je zou doen met een angstige hond die je net hebt. En natuurlijk de kinderen bij hem weghouden en andersom.

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

We hebben hem al vanaf 9 weken..Het kwam ook door de capucon die mike ophad maar mike hoort bij ons en dat zag boedha ook niet meer. En doordat er overal poep lag denk ik dat boedha ook in paniek was. Maar het kwam ook uit het niets wij zaten met de rest gewoon op de bank en het was heel rustig bij ons thuis dus vandaar dat we ons ook kapot schrokken. Ik weet het zo moeilijk. Als hij nou onder de tafel ofzo gaat zitten maar hij valt echt aan....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Heb je nog weleens contact met de fokker? Hoe zijn zijn ouders, zijn broertjes en zusjes? Was Boedha goed gesocialiseerd?

Ik kan me wel voorstellen dat hij het vreemd vond je zoontje in dat vest met capuchon te zien, maar het lijkt wel of hij het vest als vijand zag en dat aan wilde vallen? (ik probeer maar mee te denken). Misschien dacht hij dat het vest je zoon aan wilde vallen ofzo...geen idee wat er in een hond om kan gaan soms.

maar zoiets kan natuurlijk niet in een gezin met kinderen.

Ik zou dus ook de fokker even bellen. Maar belangrijk is iets medisch uit te sluiten. Anders kan je geen plan maken of conclusie trekken lijkt me.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

èr zijn fokkers die zouden zeggen gefeliciteerd u heeft een boerboel.

ik denk dat boedha dat vest als bedreiging zag voor je zoontje.ik zou toch echt even op het www.boerboelplein.nl kijken miss dat ze je daar verder kunnen helpen daar zijn mensen met ervaring(ook met de minder lieve boerboele) ik weet niet of het nog bestaat maar er was ook een boerboelschool op gericht via de boovengenoemde site

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Als er vreemde mensen binnen komen dan zeg ik ook altijd doe even je zonnebril of pet af want hij reageerd daar heel fel op. Pas hadden de kids zich verkleed en kwam me dochter de kamer in met een petje op en reageerde hij daar ook al zo idioot op maar wel zonder aanval. En wat mike betreft hij zag niet meer dat het mike was maar hij moet toch door hebben dat het een kind is? En daarbij zaten wij rustig op de bank het was geen drukke boel ofzo.. En de fokker die snapt er volgens mij niks van hebwel eens gebelt om te vragen of er problemen waren met andere pups maar dat was niet zo en toen ik zei dat hij zo uitviel aan de riem moest ik hem maar los laten lopen... NOU JA!!!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jammer van de fokker..ik hoop wel dat hij goed opgelet heeft wat hij deed met fokken.

Heb nog even gekeken naar het karakter van de BB, hij zou een stabiel en zelfstandig karakter moeten hebben. Past die angst van Boedha daarbij die hij van het begin af aan al had...? En het vertrouwen..door het getrek en uitvallen naar andere honden (ook angst) lijkt dat ook niet helemaal goed te zitten?

Even n stukje van fokker de Swarte Tulp gecopieerd

Karakter

Vroeger omschreef (in het Zuid-Afrikaans) men het karakter van de Boerboel als volgt:

"Bedags moet die hond met die kinders te veld gaan om die vee op te pas.
Daar moet hy vir hulle 'n haas kan vang om op 'n veldvuurtje te braai vir etc.
Verder moet hy hulle kan beskerm teen alle ongediertes en gevaartes wat hulle in die veld mag teekom.
Vanaand moet hy tuis langs sy familie by die vuurherd le en hulle oppas teen enige bedreiging wat uit die donker komt."

De Boerboel heeft een stabiel en rustig karakter gecombineerd met een sterk waakinstinct. Hij is een toegewijde en aanhankelijke metgezel die een sterke band ontwikkelt met zijn baasjes en hun kinderen zonder te zeer afhankelijk van hen te worden.

Zijn territoriaal instinct, afstandelijkheid en wantrouwen naar vreemden gecombineerd met een zeer goede reukzin en gehoor maken hem een uitstekende waakhond die bereid is zijn familie en huis desnoods met zijn leven te beschermen. Ditzelfde zal echter ook soms voor problemen zorgen, zeker in onze "rijtjeshuis-maatschappij" waar deze uitstekende waakeigenschappen vaak niet nodig en soms zelfs ongewenst zijn. Hij heeft behoefte aan een eigen territorium, een ruimte die hij ook daadwerkelijk kan en mág bewaken. De boerboel is geen terrasjes- en winkelwandelstraten hond, hoewel u hem vanaf jonge leeftijd aan deze situaties makkelijk kan gewennen. Maar het zal toch nooit zijn favoriete tijdverdrijf worden en op lange termijn is het misschien toch wel vragen om problemen.

De Boerboel is intelligent en leert makkelijk, maar heeft de behoefte aan afwisseling en nieuwe uitdagingen in de opvoeding. Door zijn zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen heeft deze hond de harde omstandigheden van weleer overleefd.

Dit maakt misschien dat de Boerboel niet een hond voor iedereen is. Door zijn onafhankelijkheid en zelfstandig denken is het onontbeerlijk dat de eigenaar liefdevol, maar zeer consequent de baas is over de hond. De relatie tussen baas en Boerboel moet er een zijn van wederzijds respect en vertrouwen. Een hond die zijn eigenaar niet respecteert als zijn meerdere of hem niet vertrouwt zal zelf proberen de leiding in handen te nemen en zijn eigen weg gaan.
Nu moet men niet denken dat de Boerboel een moeilijke hond is om op te voeden of mee om te gaan, juist integendeel. Hij is intelligent en zoekt nooit een conflict met zijn baasjes. Om een sterke band te smeden met de Boerboel volstaat het rechtvaardig met hem om te gaan en veel beloning en weinig straf te geven. Het enige dat men nodig heeft om een Boerboel op te voeden: veel liefde, oprechtheid en inzicht in de denkwereld van honden.Als pup is hij heel gemakkelijk en meegaand, waardoor hij reeds menig eigenaar misleid heeft door de indruk te geven van een goed gemanierde en welopgevoede hond te zijn, als plots de problemen beginnen op een vrij onverwachte leeftijd. De hond vertoont eigenzinnig gedrag, wordt dominant naar zijn familie toe en gaat plots door een fase van onzekerheid tot zelfs angstig gedrag. Dit is zeker geen reden tot paniek: geef uw hond de tijd volwassen te worden en mits de juiste aanpak gaat dit vanzelf voorbij!
Als de gezinsleden een hechte band hebben gesmeed met hun Boerboel zullen zij altijd op hem kunnen rekenen. Hij zal hun beste vriend zijn. Hij zal aanvoelen wie een gast is en wie een indringer. Hij zal weten wanneer zij bang zijn of zich bedreigd voelen en hij zal duidelijk maken dat hij er is om hen te beschermen, altijd.

De Boerboel heeft zeer veel beweging en ruimte nodig in de vrije natuur.

Op zoek naar een boerboel

Als u overweegt een boerboel te kopen, zorg dan dat u goed voorbereid bent. Praat met zoveel mogelijk “boerboelmensen” en ga op bezoek bij volwassen boerboels. Onthoud dat een boerboel volwassen is op een leeftijd van 2 jaar en pas dan kunt u het echte karakter beoordelen. De boerboel is een relatief jong ras buiten de grenzen van Zuid-Afrika. Zorg dat u de mooie, romantische verhalen van de feiten kunt onderscheiden en het allerbelangrijkste criterium op uw verlanglijstje moet het karakter zijn.

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Ik heb me voor mijn gevoel goed voorbereid en heb meerdere honden gehad en dacht redelijk ervaren te zijn. Ben opgevoed tussen politiehonden en reddingshonden maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. En idd stabiel en standvastig maar hij is zeer onstabiel en angstig en ik weet wel dat je nooit weet hoe het uitpakt maar dit is niet wat ik erover gelezen en navraag over gedaan heb. En als ik fokkers erover bel en deze info geef zeggen ze zelf ook dat het een extreem geval is en dat ze het nog niet vaak hebben meegemaakt.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Hij valt uit naar onbekend en onbekende en laat zijn poep lopen.
Hij valt uit aan riem .
Hij valt uit als hij ergens onder ligt en er komt iemand voorbij van het gezin.
///////////////////////////
Gelijk weg doen die hond.
Je gaat je kinderen niet gevaar laten lopen door een angts bijter.
Klinkt heel hard maar dit is gewoon een slecht fokprodukt.
Als het mijn hond was had ik hem naar de DA gebracht om ellende en ongelukken te voorkomen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zelf vind dit heel naar voor jullie.Maar ik zou de hond nalaten kijken.het is verre van goed wat de hond doet.Wij hebben ook zoiets meegemaakt en de hond hebben wij inlaten slapen.Het werd een gevaar voor ons.Dit is wel met heel veel verdriet gedaan hoor hij was net 7 jaar.Voor allmaal sterkte. :'(

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

En wat zegt de gt nog meer dan? Hij kan een kronkel in zijn hoofd hebben, maar met een goede structuur kun je wel met de hond leven tot op zekere hoogte. Ik zou iig de hond scheiden van de kinderen en de kinderen dus ook niet meer met dat soort sweaters/petjes e.d. laten lopen. Misschien dat ze je op het BB-forum kunnen helpen. In het ergste geval zul je de hond moeten herplaatsen (of nog erger: in laten slapen). Maar dat laatste zou ik pas doen als alle andere opties niet hebben gewerkt. Voor de veiligheid van de kinderen zou ik ze dus scheiden.
Ik denk ook dat dit niet zo'n goed "fokproduct" is, maar het kan ook aan socialisatie liggen.

honden page profiel ???????????????????????????? 3 doggies

honden foto van ??????????????

U zei het zelf al "hij had de vest van mijn zoontje al vast" dan moet bij u een belletje gaan rinkelen.

Deze hond is in staat zijn "familie" te bijten wat niet hoort.
Persoonlijk zou ik opzoek gaan naar iemand die ervaring heeft met dit soort probleem gevallen en kijken of u hem daar kunt plaatsen.
En als het echt niet anders is dan in laten slapen hoe triest het ook is.
Uw familie ( lees kinderen) horen geen gevaar te lopen bij een hond die bekent staat alszijnde tolerant en zeer beschermend voor het gezin.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Wij hebben dat met onze kelpie. Zij is ook onstabiel en we hebben haar heel anders aan moeten pakken dan de gemiddelde kelpie.

Door haar heb ik geleerd dat een hond veel rust nodig heeft om de prikkels te laten verwerken.

Mijn vriend heeft een workshop bij een kelpie fokker gehad en zij stond er verbaast van hoe snel onze kelpie vol "loopt" qua emoties en we moeten haar veel begeleiden want zelf kan ze het niet.

Daarom heb ik me verdiept in de kalmerende signalen. Veel meer rust ( 18 uren per 24 uur)en een balans zoeken in rust, geestelijke moe maken en lichamlijke moe. Ook heb ik mijn nee of foei afgeschaft omdat dit voor nog meer spanning zorgde.

Wat je moet doen nu met Boeddha? In ieder geval socialiseren met hoeden en petten etc. Houd hem dan aan de lijn zodat je rustig tegen hem kan spreken. En ik vermoed dat een gt die werkt met kalmerende signalen je kan beter kan helpen.

In welke provincie woon je?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

@Joop en Danger

de hond had het vest vast, misschien juist om het kind te beschermen tegen het vest, wat hij blijkbaar als "vijand" zag..???

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Je hond is nog heel jong ik dacht als ik het goed heb nu zo 7 maanden? Angstfase en puberteit!
Door petten, zonnenbrillen, capuchons kan hij de expressie en lichaamshouding die hij nodig heeft om een inschatting te maken niet waarnemen. Wat Esther ook zegt hij zal daar opnieuw mee gesocialiseerd moeten worden. In plaats van dat iedereen steeds alles heeft af moeten zetten en daardoor hij er niet aan heeft kunnen wennen, had dit anders opgelost kunnen worden.

Tevens moet je je nu afvragen of hij in het gezin kan blijven zonder een gevaar te zijn. Je weet nu dat hij durft te bijten uit angst! En de kinderen weten dat ook. Als hun ook geen vertrouwen meer hebben in Boedha gaat hij ook nog eens hun angst voelen en wordt zo mogelijk nog angstiger.
Hier moet je echt een deskundige bij halen als je hem in jullie gezin nog een kans wil geven. Ook met het oog op de veiligheid van de kinderen moet je daar niet mee wachten! Iemand die zichtbaar kan waarnemen hoe Boedha bij jullie leeft en wat er speelt. Sorry maar dit los je niet op met adviezen van internet! Als je zelf iets gaat proberen waarbij je de lichaamshouding en gedrag verkeerd beoordeel kan het nog erger worden en is de ellende niet te overzien.

Heel veel sterkte!

honden page profiel ???????????????????????????? 3 doggies

honden foto van ??????????????

@ Dobry,

Zou ook maar zo kunnen maar ik was er niet bij heb dus niet de exacte reactie kunnen zien van die hond.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nee klopt Joop we waren er niet bij en kennen de hond ook niet persoonlijk, was alleen maar meedenken.

En nee natuurlijk is dit niet per internet op te lossen, hoop dat Esther een goede gt weet, die kan beoordelen wat er precies mis is.

honden page profiel ???????????????????????????? 3 doggies

honden foto van ??????????????

Ik hoop het ook voor haar gezin en hond dat een goede gt het kan oplossen, anders toch herplaatsen naar iemand die er ervaring mee heeft ( indien mogelijk ) en de laatste optie wil nooit iemand dat snap ik maar in geval van moet je realistisch blijven.

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

het is ook niet de eerste keer dat het gebeurt een paar weken terug heeft hij de fietstas van een langsfietsende man gescheurd. En gisteravond kwam boedha vanuit donker buiten naar binnen en toen zag hij plotseling mike in de keuken en ging als een idioot op mike af..Ik denk ook dat hij mike niet herkende als 1 van ons gezin maar zegt wel wat over het stress gehalte van onze hond. Maar dan nog het liep bijna uit de hand en als ik in paniek op mike was afgestapt dat was hij denk wel echt gegrepen. Maar dit kan ook niet hier opgelost worden dat weet ik.. ga morgen ook de gt weer bellen en de dd voor een onderzoek of wat..

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Zoek een GT die bekend is met kalmerende signalen,vraag het aan Esther.

Misschien kun je vertellen wat je dagschema is met de hond,hoe lang hij speelt,hoeveel rust hij krijgt enz enz.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

het is toch heel normaal dat een hond reageert op vreemden? (jou zoon met een muts op is vreemd) de ene hond iets meer als de ander. je zoon had een muts op dat is vreemd in de ogen van de hond.
zet zelf ook maar eens een zonnebril of pet op, of zo'n muts,als de hond dus zo schrikkerig is moet je goed op je tellen passen wat je doet en zo. deze hond is giga geschrokken en vandaar dit gedrag, en door dat ie zo geschrokken is zal ie daar hoogst waarschijnlijk niet helemaal van hestellen ik bedoel hij zal nu weer eerder schrikken van situatie's waar hij eerder al niet meer van schrok. probeer door rustig aan te doen de hond te begeleiden het vertrouwen in alles weer terug te winnen en vooral belonen voor de dingen die goed gaan.

honden page profiel MirandaMiranda 3 doggies

honden foto van Miranda

Eh...er wordt in dit topic regelmatig gezegd dat hij je zoontje niet meer herkende omdat hij een vest met capuchon aanhad. Daar krab ik me toch bij achter de oren. De hond herkent de geur in elk geval, hoor. Maar toch valt hij een roedellid aan. Dat is héél erg niet goed.

Je kunt nog een andere GT proberen, in de hoop dat die het op weet te lossen. Ik zou er in elk geval niet zelf mee gaan fröbelen, want zoals ik lees verergert het gedrag alleen maar. En dat hoeft niet persé door jullie te komen, het kán ook zijn dat er met de hond iets mis is (ik ben er van overtuigd dat gedragsproblematiek in 99% van de gevallen door mensen veroorzaakt is en dus ook weer kan verbeteren, maar soms is dat dus niet zo). Dat kan ik van achter mijn computerscherm niet beoordelen.

Laat in elk geval de hond niet alleen met kinderen totdat een GD zegt dat het veilig is) en wees er op voorbereid dat sommige honden hierom afgemaakt moeten worden.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

je mag je hond nooit alleen laten met kinderen....ook al is ie nog zo vertrouwd..

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Je moet hier drastisch een eind aan maken. Deze hond hoort niet in een gezin. Herplaatsen kan een oplossing zijn, maar dan zadel je een ander met deze problemen op.
Wacht niet tot er een ongeluk gebeurt, want dat vergeef je jezelf nooit meer.
Ik wens je wijsheid toe.

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Wat miranda zegt dat hadden wij idd ook hij had de geur van mike toch moeten ruiken.. maar het was totale paniek wat hij nog nooit hier in huis heeft gehad... verder is hij voor ons allen echt heel lief maar is weet niet wat hij in zijn ogen als raar beschouwd wat voor ons weer heel normaal is... ik weet ook niet of herplaatsing een optie is.. ik ga morgen contact opnemen met de dd en ik laat nog weten hoe het is gegaan..Bedankt voor de reacties!!

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Een hond gebruikt eerst zijn ogen en dan zijn neus pas.
Maar dit is onverantwoordelijk om de hond nog in je gezin te laten lopen .
Hij valt zelfs aan als jullie als ouders in de buurt zijn.
Levens gevaarlijk.
Je kunt er wel een GT bij halen maar het blijft een feit dat deze hond altijd snel getrikkert zal zijn en je er geen grip op hebt/krijgt.
De combi angst en aanvalsdrift/agressie is iets wat je niet in een gezin met kinderen kunt hebben en levensgevaarlijk is.
Niet gaan lopen modderen met zo'n hond met geruststellende signalen en koekjes of weet ik al niet.
Je kinderen zijn belangrijker dan een hond.
.

Roy c (Gast)

Ik denk dat als hij mike had willen pakken hij dat we had gedaan.ipv alleen zijn vest. misschien kan je swarte tulp om advies vragen zij zitten gwloof ik ook bij de bb club en daar zouden ze hem eventueel kunnen herplaatsen..er zijn nog wel ergere gevallen geweest die ook herplaatst zijn.

en zou ook voor een andere gt gaan want zeggen dat hij een kronkel heeft is wel heel makkelijk.

wie zijn de ouder honden en de fokker? ala ik dat weet kan ik miss aan meer info over de lijn kom en kijken of het vaker voorkwam on die lijn

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Als pup is hij heel gemakkelijk en meegaand, waardoor hij reeds menig eigenaar misleid heeft door de indruk te geven van een goed gemanierde en welopgevoede hond te zijn, als plots de problemen beginnen op een vrij onverwachte leeftijd. De hond vertoont eigenzinnig gedrag, wordt dominant naar zijn familie toe en gaat plots door een fase van onzekerheid tot zelfs angstig gedrag.

Dit stukje viel mij op, hoe oud is boedha nu?
Zou dit er niet iets mee te maken kunnen hebben?

Maar toch... Dit is wel zorgwekkend.
Wij hebben ook ooit een hond gehad die niet tegen petjes en capuchon kon.
Ook hij vloog mensen aan met hoofddeksels. Dit kunnen ombuigen zodat hij er niet meer angstig voor was. (petjes bij je houden, laten ruiken, opzetten en meteen weerafzetten waar hij bij was enz.)
Het is niet gelukt om zijn 'anti-hoofddeksels-haat'weg te nemen.
Hij moest en zou dat 'ding' van het hoofd afhalen waar het opzat. Kennelijk vond hij het niet prettig ofzo?
Maar een "NEE" was voldoende om hem op andere gedachten te brengen.
Zeker bij gezinsleden, zodra hij onze stem hoorde was het goed. Dan bleef hij ons wel in de gaten houden, of eigenlijk; het petje bleef hij in de gaten houden.

Kan je via de fokker niet in contact komen met broertjes en zusjes van Boedha? Dan kan je die mensen zelf vragen hoe hun hond is ipv aan de fokker?

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

De gt heeft niet gezegt hoor dat hij een kronkel heeft dat was een gt die meer met bb te maken heeft gehad.Maar de gt die ik heb die is top die doet veel voor ons.. nu ook is ze info voor ons aan het verzamelen door contact op te nemen met verschillende mensen zodat we een passende oplossing kunnen vinden.. heb inmiddels een nieuwe bench staan en weer aan het oefenen om hem op zn gemak te laten voelen in de bench... hij is ook echt wel heel lief en heeft tegen ons mij en de kinderen nog nooit gegromt of raar gedaan nu zaterdag wel maar dat was echt niet persoonlijk op mike gericht..Maar wel zo dat het hier in ons gezin niet met hem lukt.. mijn hart zegt het komt goed maar me verstand zegt dat het niet meer zo kan... en inlaten slapen dat kan ik alleen als er echt geen hoop meer is en dat is er nu volgens de gt nog zeker.. en daarbij het is een gezonde hond...Ik ben door enig speurwerk er wel achter gekomen dat een teefje uit hetzelfde nest hetzelfde gedrag vertoond als boedha... De gt kan mischien achter het tef. nr komen van deze mensen en dan kan ik eens vragen hoe het bij hun zit

Anoniem (Gast)

Ik kan alleen maar reageren op dat voorval met de capuchon.

Ik had vroeger een superlieve Labrador, maar één keer stapte ik eens op hem af met een Capuchon op mijn hoofd, hij herkende me ook niet meer en vloog enorm uit. Dus die Capuchon kan wel een invloed hebben !! Een hond gaat heus niet enkel op zijn neus af hoor, ook op hetgeen hij ziet en zo'n Capuchon is blijkbaar bedreigend bij sommige honden.

Ik zou Boedha gewoon eens goed laten uittesten door een goede gedragstherapeut en zien wat daar uit komt, hier in België is er één die de hond bijv een week bij haar neemt en uittest in alle mogelijke situaties, misschien is er bij jullie ook zo iemand. En als hij Mike echt had willen grijpen, dan had hij dat ook gedaan, daar is dan niets tegen te beginnen !

Of anders is er misschien wel een andere thuis voor hem te vinden, waar geen kinderen zijn en het rustiger is, want sommige honden kunnen er ook niet zo goed tegen dat er drukte is.

Onmiddellijk laten inslapen zou wel al te makkelijk zijn, ik zou toch ook eerst alles willen proberen net als jij zegt.

Een verkeerd fokproduct Kees ???? Een hond is geen product hé, daar kan ik vreselijk boos om worden ! Bij de mensen lopen er dan heel wat verkeerde "fokproducten" rond. En bij jou zou dus mijn Peek vroeger ook maar hebben moeten inslapen. Die heeft twee keer heel serieus iemand gebeten, ok hij was een klein hondje, maar dan zou jij ook zeggen "een verkeerd fokproduct". Ik was toen nog een kind en geen haar op mijn ouders hoofd heeft er ooit aan gedacht om hem zomaar weg te doen, het gedrag werd trouwens ook verklaard en opgelost ! Hij is 17 jr bij ons gebleven, gelukkig dat hij niet bij jou terechtkwam Kees !

Het kan natuurlijk dat er iets mis is, maar ik zou het eerst heeeeeeeeel zeker willen weten. Zo'n gezonde, jonge hond.

Liefs,
Marie-Rose

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uit angst bijten!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^