Kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Hi allemaal,

Ik ben de eigenaar van Spike onze witte herder en wil voor hem uitsluitend het allerbeste! Ik heb al informatie gekregen over KVV en Barf e.d. maar wil graag weten of iemand ervaring heeft of je deze producten ook 'online' kunt bestellen en laten leveren. Ik vind het belangrijk dat het betrouwbaar is nl. Ik hoor het graag!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kvv " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Hoi hoi,

Ik ben er zeeeeer tevreden over :-D Het is puur natuur en zonder kunstmatige toevoegingen. De hondjes hier doen het er super op! En er zijn heeeel veel sites waar je online kan bestellen. Maar ik vind zelf Lotgering erg goed. De kwaliteit is erg goed en ze rekenen geen dure prijs. Bij de gemiddelde leverancier ben je al gauw het dubbele kwijt van wat je bij hun betaald. All animal is ook erg goed. Hun vermalen hele proodieren en dan heb je altijd de juiste verhouding spiervlees, orgaan en bot :-)


Groetjes Amber

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Super bedankt voor de info! Ik ga er eens rondneuzen. Als ik vragen heb...........mag ik dan nog een beroep op jullie doen? Thnx Dj.

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Hee Amber,

Heb je toevallig ook de linken naar de sites?
Op Lupa en Natudog ben ik aan het kijken.
So much thnx.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi, ik voer mijn honden Darf (kvv). Ik doe dit naar volle tevredenheid! Het is een goed merk, het is ecologisch, heel prettig geportioneerd en het is een Nederlands product.

Het is niet de goedkoopste kvv (prijs kwaliteit), maar ik vind de service uitstekend. Ik bestel het bij en verkooppunt in de buurt en sinds ik vaste klant ben, komen ze het zelfs gratis bezorgen. Ik bestel dan wel 15 kg per keer.

Een andere belangrijke reden waarom ik Darf voer, is dat mij zeer kieskeurige teefje dit met smaak eet. Lang niet alle kvv's komen door die keuring ;-)

Darf is een complete maaltijd, er hoeft dus niet met smaken/samenstellingen gewisseld te worden om je hond en complete voeding te geven.

www.darf.info

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Wat ik niet zo goed nog kan ontdekken is het verschil tussen haaksbarf en kvv...........Weten jullie dat toevallig?

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Dj
kaaks barf is kvv

kvv is kant en klaar vers voeding
zoals oa haarksbarf,darf,naturis,all animal,bandit,bibi,duck,carnibest enz
elk met hun eigen soorten sommige gebruiken hele gemalen prooidieren oa all animal
andere bootsen een prooidier na ongeveer 70% vlees 15%bot 15% orgaan,dan zijn er ook nog die er al dan niet groente aan toevoegen ondanks dat een hond geen groente nodig heeft 1X per week vulle pens is voldoende is een kvv met groente niet perse slecht
best is ook om met 3/4 verschillende merken af tew isselen zodat de één de ander aanvult

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris 3 doggies

honden foto van Ina en Boris

hallo, boris kreg eerst broken, maar had dunne ontlasting, ik ben toen overgegaan op smuldier en vanaf die tijd gaat het super. ik hoorde alleen dat smuldier niet zo'n hele goeie kvv is maar boris doet het er prima op.
gr ina

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Zinno bedankt! Ben weer een stuk wijzer geworden.

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Ben ik weer voor de laatste keer (???)..........
Ik geef mijn spike momenteel brokken van royal canin en meng daar zelf verse vis etc doorheen, nu weet ik wat ik aan hoeveelheid daarvoor +/- moet aanhouden maar kan iemand me ook verwijzen naar een site of heeft iemand ervaring welke hoeveelheid ik hem van kvv per dag moet geven? Hij is 40 kilo momenteel en 11 maanden oud...........ja ik weet het een joekel en de huisarts gaf aan dat de verwachting is dat het er 45 uiteindelijk zullen worden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik voer zelf lotgering en ben super tevreden ook over de vis variant!!!

heel goed prijs en duidelijk info. Op de site zelf staat heel veel uitleg over kvv. Ook wat een hond wel en niet mag hebben. Kijk hier maar eens op Succes

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Het is slecht om vlees te mengen met brokken. Brokken worden namelijk anders verteerd dan vlees. Dus daar kan je beter mee stoppen.

Je hebt een grote hond en je kan bij vers vlees 3 à 4% van zijn lichaamsgewicht per dag aanhouden. Je moet echter wel op het oog voeren. Dus naar een week kijk je of je hond afvalt of aankomt en dan geef je eventueel meer of minder voer.

Je kunt het aan de ribben voelen. Zie je de ribben goed, dan is je hond duidelijk te mager. Voel met je vinger licht over de ribben. Voel je deze duidelijk, dan is je hond mooi op gewicht. Moet je duwen om de ribben te voelen, dan is je hond te dik.

Het kan erg uiteenlopen wat een hond nodig heeft. Mijn drukke teefje eet bijna dubbel zoveel als dat richtlijnen aangeven. Mij reu eet slechts de helf van wat richlijnen aangeven.

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Ok helemaal goed. Nu denk ik dat ik een hoop weet.....
in elk geval waar ik de juiste info kan vinden. Ik ga me erin verdiepen. Met de brokken/eten combi zal ik gelijk stoppen. Dat is ontstaan omdat hij zijn brokken alleen niet meer opeet. Waarschijnlijk is hij ze zat, ik eet per slot van rekening ook niet iedere dag hetzelfde. Allemaal super bedankt!!! :-D

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

het is helemaal niet slecht om bij een hond met een gezonde spijsvertering brok met vers/kvv te mengen
er zijn een aantal honden die dit niet goed konden verdragen maar dat wil niet zeggen dat het voor alle honden zo is over het algemeen kan een hond perfect kvv/vers met brok verteren zonder probleem
als een hond een heel prooidier zou opeten daar wordt ook niet alles hetzelfde bij veteerd en dat gaat toch ook perfect

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Daar zit wat in. Onze spike heeft in elk geval niet vreem gereageerd op de afwisseling die is toegepast en zijn ontlasting is niet gewijzigd....... Bedankt ook voor deze tip.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Bij jouw hond van 10 maanden kun je zo'n 2% van zijn lichaamsgewicht geven aan KVV als deze KVV graanvrij is. Geef je een KVV met graan dan geef je 3-4%.
Een hond van 40 kilo zou met 2% op 800 gram per dag zitten.

Wil je KVV geven of Barf/NRV?

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Brok en vers moet je niet gaan mengen.
Handiger is om gewoon geheel op kvv over te gaan en dan af en toe wat barf dingetjes te voeren.
Van een goede kvv als Haabsbarf, all animal lotgering, bibi, bandit etc geef je een volwassen hond 2 % van zijn lichaamsgewicht. Spike zou al op 2% mogen, merk je dat hij erg afvalt dan mag dat naar 3%.
Je kan barf dingen bestellen op richard en herby versvoer.
Zelf geef ik barf van hen en kvv + pens en wat kleine kauwdingen van lotgering.

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Ik zit te denken om te beginnen met KVV. Dat lijkt me wat makkelijker in het begin en om daarna na meer kennis en ervaring over te stappen op totaal BARF. Of zoals Mexx schrijft een combi te maken.

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Bestellen jullie ook online of ter plekke op de verkooppunten? Ik zie bv dat lotgering niet bij mij om de hoek zit (nl. NBrabant) en of jullie ervaring hebben met verzending van de producten aan huis (goed ingevroren? om besmetting te voorkomen?) Ik ben op zoek naar online verkoop omdat dit voor mij wat makkelijker is. Voor zover ik kan vinden zit er bij mij in de buurt geen verkooppunt. Maar mogelijk kijk er overheen.

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Richards vers voer bezorgt door heel het land. In de regio is dat 5 euro bezorgkosten en dan zal het hoe verder dan wel meer worden. Ik weet dat hij ook in Limburg bezorgd.
De site is: http://www.richardversvoeding.nl/

Je moet wel voor 60 euro minimaal bestellen maar met zo een grote hond die jij hebt zal dat geen probleem zijn. Hij verkoopt ook mixen. Mix 1 en Mix 2 als je dat voert heb je compleet gevoerd.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Hoi DJ

Ik woon zelf in Dongen NB en als het vlees bij mij aankomt is het goed bevroren. Ze rijden met een gekoelde wagen. J emoet wel zorgen dat je voldoende ruimte in de diepvries hebt. Houdt rekening met bezorgkosten rondt de 10 euro per levering. Ik bestel meestal 2 hele kratten tegelijk. is voldoende voor bijna 2 en halve maand. Heb dan wel een diepvries met 3 laden helemaal vol zitten. Je kunt alleen maar per halve krat bestellen. Duurt ongeveer een week voor het in huis is

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Ik heb gekeken op de site van richards maar voorzover ik kan nagaan is dat alleen BARF (als ik het goed heb?) en niet KVV. Ik ben eigenlijk op zoek naar een goede online verkoper van KVV. Ik ga alles nog eens rustig doorlezen, het zal er vast nog in staan. Pfff veel info, gelukkig maar dus ik ben effe zoet. Bedankt allemaal!!!!!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De vleesmixen zijn KVV (vleesmix 1 en vleesmix 2).
Ik zou anders bij Lupa bestellen, die hebben zowel Barf/NRV als allerlei KVV-mixen.

Ik heb wel eens besteld bij Richard Vers Voeding en bij Gelukkig Dier. Alles komt prima aan, in bevroren toestand. En dan vries je het gelijk weer in, of je gaat eerst kleinere porties verdelen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Lupa zit in zuid nederland en verkoopt meerdere kvvs en barf.
Lotgering verkoopt online en bezorgt aan huis.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

als je kvv/barf van bij mupa wil raad ik je aan om de 1ste keer zelf naar lupa te gaan je krijgt er zeer veel info en ze helpen je echt op weg om een deftig maand menu voor je hond samen te stellen met hun kvv en barf producten

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao

honden foto van Kirsten & Cacao

Lupa zit zelf in Brabant, maar er werd hier in Zuid Holland ook gewoon geleverd.

De meeste bedrijven zorgen dat ze dan voor meerdere bestellingen die kant op gaan.

honden page profiel AgostiniAgostini

honden foto van Agostini

www.avado-hondenvoeding.be

Levert ook in Nl ;-)

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Nou HELEMAAL geweldig al die info. Ik ben jullie dankbaar! Have a nice day. Dj.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kvv " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Slecht luisteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^