help!!!! vechtende honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marina (Gast)

hoi,

Ik heb sinds een paar weken een groot probleem!!!! Wij hebben een Leonberger en een mastin espagnol. De leonberger wordt dit jaar 8 en onze mastin 6. Er is altijd al strijd vanaf de kant van de leonberger, deze wordt snel kwaad als onze mastin al door het huis loopt om bijv te gaan drinken. De mastin is trouwens heel onderdanig en bijt nooit terug. Sinds een paar weken hijgt onze Leonberger de hele dag en moet ik hem opsluiten in de gang omdat hij uitvalt naar de mastin. Dit vind ik zielig als ze in de gang moeten. Nu vanochtend had ik het helemaal benauwd omdat hij is uitgevallen tegen mijn dochtertje van 15 maanden die voorbij liep.
Die niet goed gevonden en er wat van gezegd maar het deert hem niks. In het verleden heb ik cursus doorlopen en hij is dominant(beide reuen zijn ook gecastreerd, dit probleem had ik onder controle maar wordt nu alleen maar erger en straffen met mijn stem helpt niks want hij heeft lak aan mij en gaat gewoon door met uitvallen en dingen die hij niet mag.
Ik weet even niet wat ik moet doen! Heeft iemand raad voor mij

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help!!!! vechtende honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Ik zou een gedragstherapeut inschakelen.. Als de hond zelfs gaat uitvallen naar je kind lijkt het me slim om snel stappen te ondernemen!
Succes :-)

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Ik zag dat je had geschreven dat de leonberger sinds een paar weken hijgt. Kan het niet zo zijn dat de hond ergens pijn heeft als ie zo hijgt en plotseling uitvalt naar je kindje. Mijn golden hijgde ook heel erg toen ze pijn had.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ja, ben het eens met Kelly, een gedragstherapeut inschakelen, maar wel een goede !

En er is toch fysiek niets mis met je Leonberger, hij heeft toch geen pijn ofzo ? Hij wordt immers al een dagje ouder voor z'on grote hond en misschien ook eens goed laten nakijken door de DA. Pijn kan ook extra chagrijnigheid veroorzaken en dan kunnen ze niet zoveel verdragen.

Dus ik zou eerst naar de DA gaan en dan een gedragstherapeut.

Succes !!

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel

Hoi Hoi

Ik lees net dat je leon berger de hele dag hijgt. ik heb een tijd terug binky in huis gehaald weet iedereen hier. een heidewachtel dat beessie hijgde de hele dag maar door zat geen stop in.

Dat beessie verging van de pijn. (Binky zat vol tumoren)

Kan dus wezen dat je hond enorme pijn heeft en dat kan dat uitvallen ook verklaren. misschien keer naar de dierenarts om het uit te zoeken ?

merk je verders nog wat aan je leon berger dat hij ergens wat heeft ofzo ? mank lopen of wat ook. misschien anders foto van zijn kop laten maken. klinkt stom maar zo ben ik ook ooit achter iets gekomen.

hond deed nooit wat het was een berner ineens na 9 jaar begon hij te bijten, snapte er niks van hijgde ook maar ze konden niks vinden. tot ik foto van zijn kop liet maken. tumor ten grote van een ei. daar kwam dat bijtgedrag en hijgen weg.

wil je niet bang maken hoor helemaal niet misschien is er niks aan de hand. en moet het met een Gt op gelost worden. maar heel de dag hijgen zou ik toch ook even de dierenarts bellen.

honden page profiel Rudi Su NakRudi Su Nak

honden foto van Rudi Su Nak

Zo nee dat is zeker niet wat je wilt, je kind dat gevaar loopt gebeten te worden. Denk zelf ook dat Leon iets onder de leden heeft of erg op z'n tenen getrapt is omdat hij de gang in moet! Eerste optie is even laten checken door je d.a.

Succes Rudi.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou de leonberger eerst na laten kijken door de dierenarts. Mocht het iets gedragsmatig zijn, dan een gedragstherapeut inschakelen, want deze situatie gaat je boven de pet. Dat is niet zomaar op te lossen met een paar tips.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Eerste wat ik ook dacht: naar de DA!
Hijgen, ineens uitvallen naar je kindje.. dat zijn tekenen van pijn, hij heeft het niet meer onder controle.
Zou ook kunnen zijn dat hij niet goed meer ziet of hoort, wat veel stress oplevert als je normaal de 'regelneef' in de familie bent..

Goed laten nakijken en tot die tijd zou ik hem toch echt in een bench of in de gang houden, voor zijn eigen rust, maar ook voor de veiligheid van vooral je dochter. Een hond met pijn is net als een kat in het nauw en een mens met pijn: heel onvoorspelbaar.

Succes!

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik sluit mij aan bij de meningen hirboven, deze hond heeft hoogstwaarschijnlijk "ergens" pijn. Je zult de hond dus zo spoedig mogelijk moeten laten nakijken door een dierenarts.
Als hij straks je kind grijpt, ben je nog (heel veel) verder van huis!

honden page profiel marinamarina

hoi,

bedankt allemaal voor jullie reacties en ik ga eerst langs de DA.

Dat uitvallen doe hij al jaren naar onze andere hond maar de laatste tijd is het hevigere geworden en nu ook voor het eerst ook naar de kleine toe.

als ik meer weet horen jullie dat!!!

groetjes marina

ann willems (Gast)

en als blijkt dat er niks mis is zou ik hem herplaatsen want nu is het uitvallen naar je kinde ma wie weet heeft hij het de volgende keer vast zou er ni mee wachten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help!!!! vechtende honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Schijnzwanger?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^