pret nest tyd zo formulier ik het nu maar.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jojo

honden foto van jo

hoi hoi beste lezers.
ik zal nu wel een heleboel mensen op hun tenen trappen maar ik lees en hoor niets anders als nestje dit nestje dat en nogal onvoorbereid hun hond laten dekken.
ik zit met me haren dan recht overrent.
liep vandaag in het bos en ja hoor hond van een vriend mocht op de andere en waarom nu komt het!!!!
antwoord van de mensen in het bos:ja we willen graag dit jaar op vakantie maar hebben we geen geld voor dus laat ik me hond maar dekken dat levert geld op nou mensen er kwam echt stoom uit me oren van dat is niet waar.
stond echt gebouwereerd met me oren te klapperen.
ik vindt het zo triest dat mensen hun honden gebruiken voor een vakantie en geld arme dieren.
net als genoeg forum lezers zeggen er zitten genoeg dieren in nederland in asiels er zijn genoeg honden er zijn genoieg pretnesten.
als je een hond heb laat hem/haar dan helpen als je een reu en teef gezamelijk heb of houd ze uit elkander.is dat te veel gevraagd.
er zullen nu best negatieve en positieve reakties komen.
maar voor het rotgeld je hond even voor de lol laten dekken mensen waar zit jullie verstand.
dit noem ik een vorm van dierenleed hoor.
als je van je hond echt houd heb je er alles voor over en een hond kost geld en moet niet de dupe worden omdat mensen geld willen hebben omdat ze krap zitten of op vakantie willen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pret nest tyd zo formulier ik het nu maar." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marijke  marijke 3 doggies

honden foto van marijke

helemaal met je eens je laat je hond niet dekken zodat jij er geld aan kan verdienen en dan daarvan op vakantie kan groetjes marijke

honden page profiel 3 doggies

Jo, je weet inmiddels hoe ik erover denk... Ook als je er zelf eentje zou willen houden en daarom een nestje fokt. Komen de andere 4,5,6,7 dan goed terecht? Raak je ze allemaal op een mooie leeftijd kwijt (8, 9 weken) of ben je bereid de overgebleven hondjes allemaal te houden?
't Zijn de verkeerde redenen om te fokken.

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah 3 doggies

honden foto van Lindeah Delah

Dit verhaal vind ik nou echt schandalig hoor!! Waarom moet je dan een hond hebben zeg...Echt zielig hoe die mensen in het leven staan...Sorry!

groetjes, Lindeah

honden page profiel OpgehevenOpgeheven 3 doggies

honden foto van Opgeheven

Ikzelf zal nooit een nestje nemen, (buiten beschouwing laten dat ik alleen maar reutjes heb) omdat er al genoeg pups op de wereld worden gezet. Voor het geld zou ik het al helemaaaaaal niet doen. Echter denk ik dat maar weinig mensen hier op het forum nestjes nemen voor het geld, en zich (als het geplanned is) goed voorbereiden wat baasjes betreft.
En een nestje per ongeluk, hoe cliche ook, kan gewoon gebeuren. Maar dan dien je je er wel 100% voor in te zetten (anders had je jouw dier maar moeten laten 'helpen').

Groetjes, Dana

honden page profiel jojo

honden foto van jo

ja maar martie voor vakantie nou echt me bek viel open van waar zijn mensen mee bezig is toch pure handel meid arme hondjes.
ik zij ook jullie hebben echt een gaatje in je hoofd oke dan gaat het wel op ze amsterdams gewoon dierenleed noem ik dit.
lijk wel of de mensen overal handel in zien.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Helaas blijven er altijd mensen bestaan die een hond in huis nemen en er eigenlijk geen geld voor hebben en dan €€€€ zien als ze hun hond kunnen laten dekken. Een nestje krijgen is heel makkelijk, maar als eigenaar van de teef moet je ook wel heel veel tijd steken in het grootbrengen van de pups. Dat is toch een aantal weken flink wat werk! Tevens lijkt het dat je er wat centjes aan kan verdienen, maar dat valt achteraf ook vaak vies tegen! Deze mensen die impulsief hun teef laten dekken, kijken nog niet naar wat het allemaal betekent en wat het kost om een nestje te krijgen/hebben. Maar om nu je teef te laten dekken om op vakantie te gaan!!! DAt gaat echt te ver.

Groetjes Monique

honden page profiel 3 doggies

En als ze de pups niet kwijt kunnen voor de vakantie eindigen ze zo als de Mechelse mixjes van afgelopen week?????

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

hoi Jo,

Ja Jo het vestand bij dit soort mensen is ver te zoeken. Ik kan mij dan ook goed voorstellen dat je met je oren stondt te klapperen.
Gewoon voor dat rot geld en dan nog wel voor een vakantie, wat ik dan al helemaal niet bergrijpen kan.

Kijk een pretnestje kan voor mij dannog te begrijpen zijn, vooral als zij daar alles voor doen.

Maar dit is gewoon een geld willen nest, nou ze kunnen voor mij de boom in.Onbegrijpelijk dat mensen op die manier met hun hond omgaan. Zou ik nooit kunnen en wil het niet eens begrijpen. Wat een stelletje egoisten.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel BeauBeau 3 doggies

honden foto van Beau

Jo, wat een verhaal :'( :'(

Het moet echt niet gekker worden...

"Ja, ik laat mijn hond dekken, dan kunnen we dit jaar op vakantie" :'(

Echt sommige mensen...
Mijn haren staan nu ook al helemaal rechtovereind!!

Groetjes, Beau

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Dit is idd geen pretnestje,maar geldnestje.Wat een schoften zeg.
Zo 1 loopt er hier ook rond.Vandaar dat ik mijn overleden reutje ook heb laten castreren (en misschien mijn reutjes nu ook,maar daar ben ik wel weer over aan denken gezet)
Puur omdat zij hier in de buurt rondloopt en zodra haar hondje loops is,dan zoekt zij een niets vermoedend reutje op die ze leuk vind en laat haar hondje "per ongeluk" los.

Ze vertelde me eens met trots dat ze er een 2-de hands auto voor ging kopen.
En later dat ze nu toch een mooie pc had gezien,maar dan moest ze eerst wachten tot het nestje er was en dan maar hopen dat het er weer zoveel zouden worden als verleden jaar.....
Ze had een schattig en heel mooi hondje.Het arme dier werd elk jaar weer opnieuw gedekt.Zelfs toen ze er een keer zo ondergeleden had dat ze er ziek van was.
Jaar daarop had ze gewoon weer een nest.
Walgelijk zulke mensen.

Groetjes Marianne

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Zo das wel heel erg als je zo op vakantie moet gaan.
ik bleef nog liever thuis dan dat ik het zo moest doen.
Kan me niet voorstellen dat zo'n mensen van hun dieren houden.

Gr liesbeth,Turbo en Luna

honden page profiel 1 doggies

Marianne, nu snap ik waarom je je reutjes wil laten castreren! Wat een naar mens! Zo eentje verdient het niet een hond te hebben.

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Nou dat verdiend ze idd niet.
Soms zou je willen dat je ergens een hond weg zou kunnen halen,maar helaas.
Haar zeggen dat het erg zielig is voor de moederhond heeft geen zin.Dan zegt ze gewoon.... ja maar dit is laatste nestje hoor ...
Over al die hondjes die ze op de wereld zet beginnen heeft ook geen zin.Ik ben ze toch altijd kwijt zegt ze...
Zeggen dat een hond van een ander daar niet voor is, is onzin volgens haar, want dan heeft die hond toch een lolletje...

Ik loop nu maar een straatje om als ik haar nu zie in de verte.Is altijd alleen maar frustrerend.

Groetjes Marianne

honden page profiel 1 doggies

Ze ziet het als een leuk zakcentje, helaas zoals zovelen...
Tot ze een keer met de helft van een nest blijft zitten, wat heel goed kan gebeuren. Soms denk ik wel eens dat mensen daar erg weinig bij stilstaan. Ik vraag me altijd af wat "fokkers" dan gaan doen met de overgebleven hondjes.

honden page profiel cyntiacyntia 3 doggies

honden foto van cyntia

hey
ik snap nog steeds niet goed wat er bedoelt word met een pretnestje.
bedoel je dan dat ze ze laten paren voor geld ?
in ieder geval ik vind als je je hond laat dekken doe dat dan niet voor zo een reden maar dan omdat je van je honden houd en uit lievde voor het ras zelf

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Helemaal mee eens Jo, hoe onveratwoordelijk kunnen mensen zijn...... :'( , verdienen aan je hond zodat je op vakantie kan gaan.....volgens mij weten deze mensen ook niet wat voor kosten een nestje met zich meebrengt, je houdt er niet eens heel veel aan over toch?

Wij gaan dit jaar ook niet op vakantie, dat doen we dan juist voor de hond, we hebben haar nog niet zolang en het lijkt ons beter om dit jaar gewoon thuis te blijven en lekker veel met de hond te gaan doen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Hallo Cyntia,
Wat hierboven beschreven wordt is eigenlijk ook geen pretnestje, maar een geldnestje. Weer wat anders. Met een pretnestje, bedoelen we een nestje, wat geboren wordt, omdat A. De eigenaar zijn hond zo leuk vindt en er graag zo eentje bij wil hebben in de hoop dat het een evenbeeld van de moeder wordt. (Wordt het vrijwel nooit, ik heb nog nooit meegemaakt dat ik een hondje fokte die sprekend de moeder was, maar dit terzijde.)

En B. Het lijkt zo'n fokker gewoon leuk om eens een nestje mee te maken. Maar dit valt in de praktijk heel erg tegen, want men realiseert zich vaak niet dat je gewoon 8 weken vrij moet nemen of een oppas moet vinden, want alleen laten kan je het nestje niet. Bovendien poept en piest het na een week of 5 alles onder en zo leuk is dat allemaal niet. Veel mensen hadden ook nog niet voldoende pupkopers toen ze het hondje lieten dekken, blijven er mee zitten en gooien ze vervolgens mqaar op martkplaats, want na een week of 8 moet het gewone leven toch ook weer beginnen nietwaar?

Maar het grootste nadeel van een pretnestje is dat het in de meeste gevallen zomaar even gebeurt, zonder dat de ouderdieren hun medische keuringen krijgen. Bij elke ras is wel iets wat vaker voorkomt, bijvoorbeeld HD, Patella, oogproblemen, noem maar op. Erfelijke afwijkingen dus. Fok je een nestje zonder deze medische keuringen te laten doen, dan heb je dus kans dat je pupjes later een rastypische afwijking hebben (dat komt vaak pas na een jaar of wat naar boven) en dat had dus voorkomen kunnen worden als je de ouderdieren had laten onderzoeken. Het zijn vaak dingen die je nu ook nog niet ziet bij de ouderdieren, maar die pas tevoorschijn komen als ze wat ouder zijn. je hoort heel vaak zeggen: "Ja, maar mijn hond is hartstikke gezond, dus hoef ik die testen niet te doen."En dat is dus een hele foute en gevaarlijke manier van denken.

Daarom raden we dus altijd aan als je gaat fokken, dit te doen volgens de geldende regels van de rasvereniging of de Raad van Beheer (of in België Sint Hubertus.

honden page profiel cyntiacyntia 3 doggies

honden foto van cyntia

alvast bedankt voor het antwoorden en er is ij ons wel atijd iemand thuis mijn ouders werken net dus die zijn er altijd en ik zal er ook heel vaak zijn ;-)
maar is het een ramp als de melktandjes niet uitgevallen zijn of mag ik dan nog steeds puppys van mijn hondje ?
als ik er heb zal ik er zeker op tijd bij zijn als de melktandjes niet uitvalen

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Een nestje voor geld.. ik denk dat vele van de pretnestjes daar stiekum voor gefokt worden..

Ik hoop voor die mensen dat alles danmaar goed gaat..
Stel dat de bevalling een keizersnee wordt, de pups ziek worden of wat gaan mankeren dan lopen de kosten nog hoger op.... wat dan als ze toch niet op vakantie kunnen... tieste figuren..

honden page profiel corinacorina 3 doggies

honden foto van corina

laat iedereen in zijn waarde dan komt het
allemaal wel goed maak jullie nu niet zo druk
het is al gebeurt kan je niks meer aan veranderen
helaas moet ik zeggen!!

honden page profiel NikiNiki 3 doggies

honden foto van Niki

Ja als je nu geldproblemen hebt..laat je gewoon je teef 'weglopen' komt terug met pups heb je een oepsnestje ...mensen zien je niet als broodfok en jij ben uit de geldproblemen...probleem gefiks..al zou ik het niet doen met mn hond

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Mijn ouders hebben ook zon gek in de wijk.
Die hebben een mix keeshond/herder leuk om te zien en dus lekker geld verdienen aan nestjes.

Vorig jaar was 'per ongeluk' de collie van kennisen er bovenop gekomen. De collie eigenaren konden er niks aan doen die waren op het losloopterrein met 2 andere mensen met teefjes aan het kletsten toen de gek snel der loops teef losliet.
Tja, toen hun reu nogal erg interesse aan het tonen was vroegen ze of de teef soms net gecastreerd was; 'nee loops :-D'
De collie eigenaar wilde toen snel zijn hond halen maar het was al te laat.

Dit jaar had ze Mexx uitgezocht als 'pappa'.
Gelukkig lijn ik Mexx altijd gelijk aan als er een andere hond aankomt die ik niet ken bij het losloopgebiedje (vijver met stuk grond). De vrouw riep al, laat maar los hoor ze doet niks..
Ik herkende der hond en liep snel de andere kant uit Mexx als snuivend achter me aantrekkend.
Kwam ze me aan de andere kant van de vijver tegemoet. Ze vond Mexx zo mooi!!!!
Ik vroeg of der teef soms loops was Mexx was onderhand aan het kwijlen (ja dekreu bij dekrijpe teef :-s) en ik kon der teef maar net steeds wegduwen.
'Ja, ik wil graag een nestje, je mag hem wel loslaten hoor'.

Heb toeven even duidelijk gemaakt dat mijn Mexx dus nooit haar teef gaat dekken!! En als ze nog een keer der teef bij Mexx loslaat en er wat gebeurt ze me 900 euro schuldig is, namelijk het dekgeld wat wij vragen voor hem. (even der aan het schrikken maken).
Daar schrok ze wel van en haalde der teef maar snel even terug (ja het mag natuurlijk geen geld kosten he.. :-D).
Heb gelijk even alle andere lang harige reuen uit de wijk even benaderden gewaarschuwd (daar aast ze op).
Die letten nu ook goed op...

Maar wat een rare mensen..

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

'collie van kennisen'>> niet haar maar onze kennissen

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy 3 doggies

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi Jo,

Ben het volledig met je eens.
Ik snap zo een mensen ook niet, die mensen zijn het niet waard om een hond te hebben.
Ze laten hun hond dekken om er geld aan te verdienen omdat ze geen geld hebben om op vakantie te aan.
Maar ze vergeten dan wel dat het heel veel geld kost om een nest te hebben en het spijtige eraan is dat ze denken dat alles van zelf gaat en vergeten de teef de nodige zorgen te geven om een gezond nest op de wereld te zetten met alle gevolgen vandien.
Ik kan mij hier ook kwaad in maken in die pretnesten.

Groetjes
Kelly

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Helemaal met je eens, en nu dat ik jouw verhaal heb gelezen van die mensen in het bos ben ik ook echt kwaad geworden, echt ZIELIGE MENSEN!!!!!!


en ik snap niet dat jouw vriend het toegelaten heeft dat zijn reu die hond zomaar dekte...


het is EGOISME, ze denken aan zichzelf en niet aan de hond +

als ze geen geld hebben voor de vakantie, HOE KOMEN ZE NU IN GODSNAAM AAN HET GELD OM DE MOEDER EN DE PUPS TE VERZORGEN?!

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@ Mexx , ; GOED GEDAAN!!! ah wat een achterlijk mens is dat ! echt daar word ik woedend van!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

De vader van Nuka is gewoon gekidnapt. Mensen uit de buurt hadden een loopse bordercollie en hadden wel zin een kruising bordercollie-samojeed nestje. Ze zijn net zo lang met de bordercollie voorbij de tuin waar de samojeed zat gelopen tot samojeed over het hek heen ging en het teefje dekte.
De eigenaar van de samojeed kon wel janken, zeker toen ze de pupjes later in de schuur (want nee hoor, waarom zou je pupjes in de woonkamer laten?) hoorde piepen en er overduidelijk heel veel moeite moest worden gedaan om ze kwijt te raken...

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Kan me voorstellen dat je dan de oren gaan stomen. Begrijp alleen niet dat ze het voor het geld doen, want volgens mij blijft er echt niet veel geld over als je alles gaat regelen voor het nest. De spullen en het voer en de dierenarts kost allemaal veel geld en dan hou je echt niet veel over. Domme ongevoelige mensen.

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Mensen die het voor geld doen zijn erg onwetend. Deze moet je ook kennis bijbrengen.

Verder vind ik pretnesten oké, en iedereen mag deze hebben, zolang het maar verandwoord gebeurd. Testen, spullen kopen, het hele pakket. Als dit niet gebeurd mag je gerust boos zijn. Maar het is niet eerlijk voor degene die het wel doen, dat jij ook zo boos gaat doen op hen.

groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pret nest tyd zo formulier ik het nu maar." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^