Eerste onmoeting gehad met aanvallende honden sinds aanval, weinig veranderd wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Hondenvrienden,

Een aardig stukje tekst maar zit met een issue waar ik toch eens jullie mening over wil hebben. Enkele maanden geleden is Bo door 2 honden aangevallen. Nu zijn we deze sinds die dag niet echt meer tegengekomen. Bo is wat onderdaniger naar de meeste andere honden dus laat andere honden hun gang aardig gaan. Nu is onze andere hond Bobby daarentegen wel dominant en laat absoluut niet over zich heenlopen. En is als er andere honden in het spel zijn best beschermend tegenover Bo. (Bobby hebben we pas dus heeft die aanval niet meegemaakt)

Nu het echte issue, vandaag liep ik aan het einde van een fietspad en zag achter ons deze 2 honden met het bazinnetje wat er toen ook bij was lopen. Honden liepen los (mag want is ook uitlaatveld) dus ik loop snel met de honden de hoek om en loop verder de poort achter een blok huizen in, 10 sec later komt de eerste al aanstormen. Zelfde manier als toen, en die blik en houding precies hetzelfde die gaat er direct voor dacht ik. Bo direct staart onder het lijf en plat op de grond van angst, maar Bobby was de eerste hond die hij tegenkwam en daar was hij wel van onder de indruk want hij ging direct in een onderdanige positie op de grond liggen. Mooi denk ik en wil verder lopen terwijl mevrouw de longen uit het lijf schreeuwt om de hond bij haar te roepen (alsof dat helpt). De 2e hond was ook inmiddels gearriveerd en begint wat aan Bo te snuffelen, die er niet echt van gediend is en Bobby dus behoorlijk begint te grommen en te blaffen.

Ik loop verder met mijn jongens, hondjes nog achter me aan dus mijn honden ook erg onrustig aan de lijn totdat Bobby het zat was en een snauw gaf en ze snel naar hun bazinnetje terug liepen. Even later loop ik op een ander uitlaatveld en zie haar vanaf de andere kant het veld oplopen. Honden nog los (Waar zij vandaan komt mag dat niet..) en weer het zelfde honden om mijn (reeds aangelijnde honden) heen. Een van de 2 was toch al wel weer aanstalten aan het maken om naar Bo's nek te happen, iets dat Bobby wel direct afsnauwde maar toch. Bazinnetje ziet het ook lacht een beetje en grijpt niet in maar loopt door omdat ze heel goed weet wat haar honden met Bo gedaan hebben en ze toen als een haas er vandoor gegaan is. Ik haar nog wat toegeroepen maar geen reactie.

Ben die 2 honden nu al zat, hoewel ik eigenlijk het bazinnetje zat moet zijn want die laat het allemaal maar gaan. Deze 2 hebben mijn hond aangevallen en nog goed gegrepen ook dus die 2 wil ik niet bij mijn honden en zeker niet bij Bo hebben. Stel dat ik ze vaker tegenkom wat moet ik dan doen?
Zo doorlopen zoals vandaag is erg frustrerend. Bo loslaten durf ik eerlijk gezegd niet want ben bang dat hij uit angst wegvlucht. Bobby loslaten durf ik daarin tegen wel en maar omdat hij zo beschermend is voor Bo ben ik bang dat als een van die honden hapt naar Bo dat Bobby die hond grijpt. En daar zit ik dus ook niet op te wachten. Baasje aanspreken heeft volgens mij ook weinig zin want die liet vandaag ook al blijken oost Indisch doof te zijn. Wat zouden jullie in een soortgelijke situatie doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste onmoeting gehad met aanvallende honden sinds aanval, weinig veranderd wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

geen idee, maar dat hoor je straks wel van vele anderen O-)
Ik vind het overigens wel heel vreemd, dat ze lachtte en daarna weer doorliep.

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van The tibbies on tour

Dit vind ik ook heel moeilijk ik vind het wel raar dat ze zo weg liep en niks van zich heeft laten horen.
Ik zou als ik haar tegen kom er wel op aan spreken dat ze haar honden wel bij die van jouw weg moet houden.Helemaal als die van jouw aan de lijn zit en die van haar los dan hoort zij haar honden bij d'r te houden.

Succes Sandra

honden page profiel annann 3 doggies

honden foto van ann

jij bent de roedelleider en moet altijd je roedel beschermen dus er voor zorgen dat je ene hond niet bang moet zijn en de andere niet moet verdedegen dat is jou taak als die honden niet gewenst zijn jaag je ze gewoon weg

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

ik zou net als jij heel hard weglopen. ik vind het een lastige situatie dus aan mij heb je ook niets.
veel succes met het probleem oplossen
liefs naomi

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Ik zou eigenlijk wel heel boos worden op die vrouw,
ten eerste haar reactie vind ik echt achterlijk
en ten tweede zelf maakt ze een fout door haar honden niet aangelijnd. Ik hoop eigenlijk een heel klein beetje dat bobby die honden een keer bijt als hij wel aangelijnd is en die andere honden niet. Want dan zit die vrouw fout en jij niet.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Zou eens gaan praten met die vrouw zonder honden erbij

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

de oplossing van sam is denk ik wel het beste O-)

honden page profiel TR25TR25 3 doggies

honden foto van TR25

ik zou eerst met de eigenaar praten als hij dan niet z'n honden bij zich houd dan zou ik die honden gwn trappen die de mijne aanraken dit wat ik zeg is ook wel het uiterste

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ik zou ook met de vrouw gaan praten zonder honden,

Anoniem (Gast)

het kan wel zo zijn dat het een losloopgebied is. maar een hond die los loopt moet wel onder appel staan. ik heb zelf een dominante reu, die ik altijd aan de riem houdt wanneer er andere reuen loslopen. in de buurt weet iedereen dat ik hem om die reden vast maak .hij is nu acht jaar en heeft nog nooit lelijk gedaan tegen een teefje. verder is het wel een hele sociale hond, geeft een reu zich over dan gaat hij niet door met vechten.maar komt het echt op vechten aan dan is het een monster. wanneer mensen zo bijdehand zin om dan toch hun hond naar mijn hond te laten gaan dan zijn de dierenartskosten voor hunzelf. ik heb mijn hond aan de riem gedaan en dat moet voor een ander een teken zijn om zijn hond bij zich te houden.ik zou kunnen zeggen dat hij moet volgen, dat zou hij dan ook doen maar wordt het dan vechten dan zijn de kosten van de schade van mij.

uit Tiel (Gast)

Ik heb laatst ook zoiets meegemaakt. Ik liet mijn pup uit van 4 maanden toen ik opeens 2 jack russels grommend,blaffend en met een grote kam op de rug naar mijn pup kwamen rennen en 1 van de 2 greep mijn pup, ik kon hem net op tijd wegtrekken. En heb de honden die dus losliepen met een harde stem weggejaagd.
Toen het vrouwtje in zicht kwam van de hondjes vroeg ik, ietwat overstuur dus waarschijnlijk klonk ik erg bits, of ze de honden niet aangelijnd kon houden, want ze vielen mijn pup aan. Waarop mevrouw antwoordde dat ik mijn hondje dan ook maar moest laten vechten!! En over dat loslopen beteft gaf ze me op zeer luide toon te weten dat het een losloopgebied was en dat ik mijn grote b.. (mond) maar moest houden en anders zou zij daar wel voor zorgen. Thuisgekomen heb ik meteen de papieren erbij gepakt om te kijken of er idd een losloopgebied was. Niet dus, wel in de buurt maar niet daar. Mocht ik ze weer tegenkomen,

uit Tiel (Gast)

mocht ik ze weer tegenkomen negeer ik ze maar en hou de hondjes goed in de gaten

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

ik zou uitzoeken waar ze woont.
en even zonder honden langs de deur gaan..
En dan zou ik vragen waarom zij dr honden los laat loopt terwijl ze ze niet onder controle hebt.
Wees eerlijk als ik weet dat mijn honden achter elke hond aan gaan die ze tegenkomen zou ik ze niet loslaten. Niet voor andere honden maar ook niet voor de honden zelf.

groetjes

honden page profiel HankeHanke 3 doggies

honden foto van Hanke

Ik zou ook proberen rustig met haar te praten zonder de hondjes erbij. Kan me goed voorstellen dat je wilt voorkomen dat Bo nog een keer wordt gegrepen of dat Bobby er straks eentje grijpt om Bo te verdedigen. (Zul je zien dat Bobby straks als boosdoener wordt gezien). Misschien weet ze niet goed wat ze moet doen en hoopt ze op een goede afloop ofzo.
Met rustig praten bereik je vaak het meest.

En misschien heeft iemand hier een tip hoe je zelf aanstormende honden kunt terugsturen/wegjagen voordat ze bij jouw honden zijn? Ben ik ook wel benieuwd naar.

honden page profiel Rudi Su NakRudi Su Nak 3 doggies

honden foto van Rudi Su Nak

Als je honden niet luisteren horen ze aangelijnd te zijn ten alle tijde, dat vindt Ik tenminste. En die Dame is een eigewijsje eerste klas. Jammer maar je zal haar nog vaker ontmoeten, wellicht helpt een bitch-slap :-D

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Dank voor de antwoorden, weet ongeveer waar ze woont dus misschien idd eens mee gaan praten zonder honden. Wel vreemd dat ze geen besef van gevaar en geen plichtsgevoel heeft want ze heeft elke dag het overbekende blauwe uniform aan... En van diegenen zou je dat toch moeten verwachten? Maar dat even terzijde.

Aan de ene kant hoop ik ook dat Bobby eens goed van zich afbijt, weet ze zelf ook hoe dat is als haar hond eens aangevallen wordt... Maar aan de andere kant wil ik ook geen problemen omtrent mijn honden, hij is wel een rottweiler dus ja dan krijg je dat stempelgedrag weer van zie je wel

Als het er op aan komt zal ik mijn honden tegen alles beschermen en ben dan tot alles in staat, en ook dat wil ik niet want dan doe ik die honden wat aan en dat is ook niet een oplossing. Maar als ik Bo moet beschermen tegen een aanval of Bobby tegen het feit dat hij hardhandig gaat ingrijpen dan is er maar 1 optie en dat is dat ik ingrijp en hoe zielig het ook is, mijn honden gaan voor alles.

Vindt dit echt een super lastige situatie, maar denk dat als het gesprek nergens op uitgelopen is dat ik de volgende keer als het gebeurd de honden gewoon oppak en haar zo in de handen aflever (zijn niet super grote honden, dus dat is nog wel te doen)

Groet,

Ralph

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

wat zijn het voor honden eigelijk.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

@Djairo

Even voorstellend; Ik ben absoluut geen mens die bepaalde rassen niks vindt om dat ze agressief zouden zijn o.i.d. dus van 'stempel'gedrag hou ik echt niet. Ben er van overtuigd dat deze honden gewoon geen goede opvoeding hebben gehad en daarmee kun je gewoonweg elk ras hond verpesten.

Maar omdat je het vraagt krijg je ook antwoord

Het zijn 2 staffords, en ik heb niks tegen een stafford. Bo speelt regelmatig met een andere stafford en zijn schatten van honden, maar deze 2 sorry die zijn niet zo leuk...

honden page profiel YvetteYvette 3 doggies

honden foto van Yvette

Begrijp ik uit jouw verhaal dat mevrouw met d'r leuke honden een politie-agente is ????
Indien dat zo is, zou ik haar werkgever aanspreken, dien maar een klacht in tegen dah mens !

Moeilijke situatie waar je in zit, je hebt altijd t risico om ze te treffen !

Anoniem (Gast)

het is vaak wel zo dat honden zich vaak bedreigt voelen als ze aan de riem zitten, mischien als Bo los is dat hij dan niet zo angstig is en de hondentaal beter kan gebruiken als aan de riem ?

mischien heb ik het mis hoor en wacht ook maar even de andere reactie's af.
maar mijn ervaring is met hondne dat het los altijd goed gaat (zolang mensen zich er niet mee bemoeien en de hond niet gestoort is natuurlijk)
aan de riem zie ik veel vaker ellende

honden page profiel YvetteYvette 3 doggies

honden foto van Yvette

Tuurlijk is het zo dat honden anders reageren als ze los zijn ipv de druk van de riem voelen !

Maarrrr t moet niet zo zijn dat t advies voor Ralph is: laat de riem maar los !! Voor t zelfde geld wordt zijn hond dan aangereden !

Ik vind dat je je hond aangelijnd moet uit kunnen laten, overal, dus ook in een losloopzone.

Wij zitten met een revaliderende hond (ook naar aanleiding van een agressieve aanval) die dus nu - na zijn 2e operatie - NIET los mag lopen.... leuk als je dan van die "gezellige" loslopende joekels tegenkomt die totaal niet luisteren naar de baas.

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

ralph ik begrijp je... dat mens moet die honden gewoon aan de riem houden makelijk zat als ze agresief zijn....succes

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ik begrijp dat honden aan de riem zich tegenover honden die loslopen sneller bedreigd zullen voelen. Ik heb Bobby eigenlijk altijd los in het gebied waar we haar voor het eerst weer zagen. En Bo juist daar niet, deels uit zelfbescherming dit omdat er veel kinderen komen. Omdat Bo zo lomp kan zijn en ik niet wil dat een van de buurkinderen door z'n lompheid omver gelopen wordt heb ik Bo daar aan de lijn. Toen ik haar zag wist ik zeker dat ik ze aan de lijn hield want wou zo snel mogelijk bij haar vandaan.

Toen Bo paar maanden geleden werd aangevallen dacht ik dat haar hondjes kwamen spelen en beter was dat Bo los liep en hem ook gelijk los laten lopen. Toen ze bij Bo kwamen zag ik wat ze echt kwamen doen, ze hingen direct beide aan 1 kant van Bo's nek. Dus heb het niet zo op Bo los laten lopen bij deze honden.

Zal wel eerst met haar proberen te gaan praten, en als dat niet helpt; ze is gewaarschuwd, dan neem ik zelf wel actie of ik laat dat Bobby wel doen.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

een paar dagen vito lenen?? mensen denken altijd wel 2x na voor ze hun hond op vito laten af stormen. dat is dan weer het voor deel van zoon grote 'gevaarlijke' hond ;-)

als ik hier met de cimixies loop en er komt een hond vervelen. zorg ik dat ze weggaan. dat wil zeggen ik vraag netjes aan de baas of ze hun honden bij willen houden daarna vraag ik het minder netjes en als ze dan nog niet weg zijn is het eigen schuld dikke bult.

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos 3 doggies

honden foto van brenda en xantos

ik vin dt je die mervouw ook best mag aanspreken. Ik vind echt als je hond niet met andere honden om kan gaan niet los kan laten lopen. Wij hebben een mevrouw op de galerij en die had een jack russel die liep altijd los op de galerij Xantos was net een dag bij ons en die hond grijpt xantos. Ik moest gewoon huilen het is zo erg als andere honden dat doen. Ik heb tegen haar gezegt of ze de hond voortaan vast wil doen op de galerij dit doet ze ook en wij uiteraard ook verder vermijd ik de tijden dat ze buiten loopt.
s
het is rot voor je hondjes en voor jou.

succe

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn Luca is bijna doodgebeten door een pitbullachtige.
De baas ging er tussenuit met zijn hond, keek
niet naar mijn boy om, die stervende was en
verdween in de consternatie.
Ook daarna geen blijk van begrip of het nemen
van verantwoordelijkheid in deze, maar een
bedreiging aan de telefoon toen ik hem aansprakelijk stelde.
Dat lachen is gewoon een manier om voor haar zelf
met de situatie om te gaan, zo van, ik lach maar,
en geef daarmee aan, dat het meevalt of iets in die geest.
Misschien kunt u haar naam achterhalen en met haar
contact zoeken, zonder de honden, om haar uw
verhaal te vertellen.
Want als zij met de honden wandelt, zal zij hier
niet op reageren.

Kaat (Gast)

Ik vind dit verhaal eng ! Want... hoe reageren zulke honden op kleine kinderen die daar toevallig zouden rond lopen ? Honden zien kleine kinderen toch als lager geplaatsten ? (Sorry, ben geen ervaren hondenbezitter en ben een regelmatige bezoeker van deze site, omdat ik er best veel van op steek (mss maar 's registreren?)).

Ik sluit me aan bij de eerdere reacties, dat je met die dame een gesprek moet aangaan, maar ik vraag me af of je niet meer kan doen. Iedereen heeft het recht om zijn hond veilig uit te laten, vind ik en dat mag niet verpest worden door zulke mensen. Daarom was mijn eerste reactie op je verhaal ook heel heftig : maak een foto van die honden evt met baas erbij en zet t in de krant met "let op dit zijn agressieve honden". Maar dat kan je niet doen.

Hier (Denemarken) moeten de honden in de bebouwde kom aangelijnd zijn en er liep in de buurt altijd iemand met 2 loslopende herders. Die kwamen een keer op Indi afgestormd (baas brullen, honden niet luisteren) die de schrik van zn leven kreeg. Mijn dochter trouwens ook ! Ik heb de baas erop aangesproken: niet alleen mijn hond is bang, maar ook mijn dochter en ik voelde me ook niet echt happy op dat moment. Aanlijnen aub.

Het zijn Staffords zei je ? Er is een discussie gaande in het Deense parlement over het verbieden van 13 hondenrassen, Stafford is er een van.

honden page profiel YvetteYvette 3 doggies

honden foto van Yvette

Hmmmmmmmm Denemarken....... mss maar eens overwegen om daar naar toe te emigreren !

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

ja doe dat A.U.B yvette en neem je russische dwerg tekkel mee en ga ergens in een hol wonen waar geen staffords aanwezig zijn want jij heb echt een trauma over gehouden aan staffords.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste onmoeting gehad met aanvallende honden sinds aanval, weinig veranderd wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Een Kat is geen HOND he hahaha
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^