Eerste onmoeting gehad met aanvallende honden sinds aanval, weinig veranderd wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Kaat, kleine kinderen horen niet alleen op een hondenlosloopterrein net zoals honden niet op een kinderspeelplaats thuishoren.

Ralph, ik kan me voorstellen dat je angstig wordt als je 2 loslopende honden tegenkomt die één van je honden al eerder hebben aangevallen. Toch denk ik dat je moet proberen rustig te blijven zodat je je angst niet op je honden over brengt. Ga tussen de loslopende honden en je eigen honden in staan en jaag ze op besliste toon weg. Jij bent de leider.

Natuurlijk is de eigenaar van de honden verantwoordelijk en ik zou haar daar ook zeker op aanspreken. Helemaal als ze ook nog bij de politie zit, dan heb je toch een voorbeeldfunctie zou ik denken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste onmoeting gehad met aanvallende honden sinds aanval, weinig veranderd wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Als er hier niet normaal naar elkaar gereageerd kan worden dan wordt deze topic gesloten..

De keuze is aan jullie..

We rekenen op jullie medewerking..

Vr. gr, MODteam

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Het topic hoeft van mij niet gesloten te worden, daar is Ralph niet mee geholpen maar valt het jullie dan niet op dat zij maar hatelijke opmerkingen blijft plaatsen? Dat is toch ook niet leuk!

Ik zal verder niet meer reageren.. succes met Bo en Bobby!

honden page profiel renerene 3 doggies

honden foto van rene

Op het moment dat er zoiets gebeurd ligt in mijn ogen de schuld in 1e instantie bij de bazen van de aanvallende hond, deze moet dit ten slotte nimmer toestaan. Dat als eerste.
Waar ik zelf goede ervaring mee heb, als er een situatie onstaat waarin dingen dreigen te escaleren, is de spanning weg nemen door met je eigen hond weg te lopen. Dit gedrag is vaak te herkennen aan borstelen, elkaar aankijken in de ogen en het likken aan de lippen met het puntje van de tong. Met name dat laatste is een teken dat de aanval onderweg en zeer dichtbij is omdat ze door de adrenaline opbouw een droge bek krijgen. Nu is dat niet altijd even makkelijk als de andere partij niet meewerkt. De andere hond moet tenslotte ook bij zijn eigen baas blijven. Gewoon met je hond weg lopen reduseerd de spanning namelijk. Je neemt jouw mee en verlaat de "persoonlijk ruimte" van de andere hond.

Helaas zullen er altijd mensen zijn die hier niet aan mee doen, zieke geesten die het zelfs wel stoer vinden of er zelf op kicken als hun hond begint te vechten :'( Dan zul je helaas meer overredeingskracht nodig hebben om deze persoon ertoe te bewegen om hier aan mee te werken.
Duidelijk maken dat je hier absoluut niet van gedient bent.
Nu is het aan de andere kant ook weer zo: Vaak als honden eenmaal gevochten hebben en het is letterlijk UITGEVOCHTEN dat de rangen en standen bepaald zijn, wat duidelijkheid geeft naar de 2 honden toe waardoor gevechten in de toekomst niet vaak meer zullen plaats vinden. Immers, we hebben een winnaar en een verliezer en de verliezer onderwerpt zich aan de winnaar, correct honden gedrag, en dit lokt geen nieuwe aanval uit van de dominante hond. Dan zul je het een keer (onder toezicht en controle moeten laten gaan) maar ik begrijp heel erg goed dat deze oplossing bij de meeste de minst favoriete is.

Ik heb het zelf wel een keer gedaan, moeten doen tussen King en een Duitse herder die eigenlijk ons hele bos regeerde en terroriseerde. Elke keer hadden deze 2 mot met elkaar, en wij als bazen trokken ze uit elkaar, het werd dus nooit beslist en het zijn 2 dominante honden. Nu moet ik eerlijk zeggen, King is ontzettend dominant, zijn staad gaat nooit of te nimmer voor een andere hond omlaag, maar hij is niet AGRESSIEF dominant, hij is nooit de aanvaller. Onderwerpen staat echter o0ok niet in zijn boekje. Uiteindelijk waren de honden een keer tever weg om meteen in de grijpen, herder duikt op King, King vecht terug, draait die herder op zijn rug en de herder gaf het jankend op. Vanaf dat moment komt deze herder steeds naar King toe, King maakt zich groot, herder onderwerpt zich met king aan zijn bek likken, en 1 minuut later zijn ze aan het ravotten. Het is zelfs zo dat als deze herder nu ruzie krijgt met een andere hond, want het blijft een mannetje hoor, deze word beschermt door King, die stapt ertussen. Kortom, de honden hebben het samen opgelost!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Je moet als je de vrouw hierop aanspreken jij had je honden toch vast.Als de honden een agressief karakter hebben moeten ze aangelijnd zijn. :'(

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Dank voor de meningen en het delen van jullie ervaringen. Zal deze week proberen haar te lokaliseren en een gesprek aan te gaan. De tip om maar simpel door te lopen gaat niet werken, baasje van die 2 komt of op een slakkengang mijn kant op of blijft staan wachtend dat haar honden uitzichtzelf terugkomen. Als ik door loop blijven hun achter mij aan komen en mijn honden lopen dat vanzelfsprekend niet netjes naast mee. Die zijn dan zeer behoedzaam en ik zal zwaar trekkend (totaal 80 kilo hond) door moeten lopen om er beweging in te krijgen. Dat werkt erg frustrerend en voor mij geen optie.

Wat ik heel erg jammer vindt is dat het topic gebruikt wordt door bepaalde mensen om het ras stafford weer eens in kwaad daglicht te zetten. Dat was ook de reden dat ik in eerste instantie het ras maar niet genoemd had. Dat is de hele issue niet, en zal het ook nooit zijn bij mij. Ik hou er absoluut niet van om een hondenras over 1 kam te scheren, net zoals ik mensen en bevolkingsgroepen e.d. nooit over 1 kam scheer doe ik dat met hondenrassen ook niet. Simpel weg omdat ik iedereen altijd in zijn waarde laat en met respect behandel. Ieder mens en dier is uniek, over 1 kam scheren is daarom geen optie voor mij, nooit niet. Hoe erg een voorval wat je met een hondenras, bevolkingsgroep, leeftijdcategorie, e.d. meegemaakt hebt ook is, over 1 kam scheren is te belachelijk voor woorden! Dus moderators, als het ooit nog in een topic voorkomt dat gestart is door mij graag direct sluiten...

Groet,

Ralph

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

goed gesproken ralph hoop dat het goed komt met je en dat je honden gewoon lekker kunnen lopen zonder aan gevallen te worden.... :-D

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik zou ook graag weten hoe ik in een dergelijke situatie best reageer. Ik heb drie avonden geleden zo ook een 'leuke ontmoeting' gehad.
Wij wonen langs een kanaal en onze avondwandeling gaat daar steevast langs. Daar liggen altijd binnenschepen aangemeerd en schippers willen nog wel eens een hond op de boot houden om anderen af te schrikken, soort alarmsysteem, zeg maar. Ik heb daar niks op tegen, meestal bewaken die honden gewoon de boot en zetten geen voet aan wal, toch niet op eigen houtje.
Wij wandelen dus, er ligt een boot, geen hond te zien, ineens komen er twee honden afgestormd, tanden ontbloot, recht op ons af! Ze bleven dus niet op de boot, maar zodra ze er af waren begonnen ze te blaffen en stormden verder op ons af. Ik ben met Sasha gewoon doorgelopen, die liet zich trouwens niet imponeren, maar 1 van die andere honden was wel twee keer zo groot en stond met zijn bek op een gegeven moment vlak boven haar nek.
Ik heb heel hard geroepen, ik zag een dame op de boot naar TV kijken, die reageerde niet op het tumult. Uiteindelijk, de honden waren na mijn roepen maar terug de boot opgelopen, kwam er reactie van een man. Die riep de honden terug (hoewel ze ondertussen al terug waren).
Ik vond het geen prettige ervaring en vraag me af hoe ik de toekomst best reageer als zich dit nog eens voordoet. Op reactie van de baas moet ik duidelijk niet rekenen. Hoe had ik die hond kunnen tegenhouden? Had fysiek tussen beide komen een goed idee geweest? Sasha trekt anders aan de lijn (werken we aan) maar toen liep ze ineens als een droom aan de lijn, neus naar boven, staart omhoog en ze bleef zich tussen mij en de andere honden in positioneren.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Djairo, ik hou van alle honden, ook staffords.
De baasjes die een hond verkeerd opvoeden, zijn
schuld aan het beeld dat van pitbullachtigen
of in uw geval staffords.
Ik heb twee jacks en ook die staan in een verkeerd
daglicht.
Verhaalde onlangs nog van mijn oudste Luca.
Een vrouw met een hond liep in het park en het moment
dat zij me zag met mijn jack, begon ze aan de riem
te trekken en de andere kant op te lopen.
Haar hond begon door dit gedrag uit te vallen en te blaffen. Dat was zij schuld, niet de hond.
Mijn boy begon dus ook te blaffen en uit te vallen
en achter mij liepen mensen, die ook in het park liepen.
Ik hoorde nog net dat iemand zei : zie je wel,
weer een jack, die zijn ook allemaal hetzelfde.
Terwijl mijn jongen normaal honds gedrag vertoonde
en het baasje van de andere hond dit gedrag uitlokte.
Ik ken veel hondenbaasjes en ben er steeds meer van overtuigd dat baasjes vinden dat ze hun hond goed opvoeden, maar dat lang niet altijd zo is.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Sara, ook dat is aan de baasjes te wijten.
De honden vinden dat ze hun territorium verdedigen
en als mensen en honden doorlopen, hebben zij het
idee dat dat komt door hun gedrag.
Loslopende honden zijn er veel, ook lopen honden
los, die eigenlijk niet los zouden moeten lopen.
Het verhaal van die vriendelijke jack, die nooit
aangelijnd is, naar een aangelijnde pitbullachtige
stormde en bijna doodgebeten werd door die hond.
Het baasje van de jack schopte de dood bijna dood,
om zijn jack te redden.
Die heeft het overleefd, maar het baasje van die
jack schreeuwde dat de baas van de pitbull alles
zou moeten vergoeden.
Dus niet, want hij was fout.
Diezelfde idioot liep met zijn jack langs het
uitrenveld, waar ik met mijn Romeo met het balletje
aan het spelen was, hij vond het geweldig, toen
hij mijn Romeo aan de gang zag, gooide zijn jack in het veld en de knokpartij was een feit.
Of de man die de poort al open had om zijn hond naar binnen te laten, terwijl mijn jongens daar aan het rennen waren. Zonder te vragen.
In feite het gewoon aan het toeval overlatend.
Ik kon hem nog net tegenhouden.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het is moeilijk als je net als ik, een bijna dodelijke
pitbullaanval met je hond hebt meegemaakt.
Dat het baasje er tussenuit piepte en mij met een
stervend hondje achterliet, en zelf dus ook behoorlijk
gewond was.
Mijn boy is heel lang angstig gebleven, hij schreeuwde
zelfs als hij een hond zag die qua kleur op die hond
leek, en toch heb ik doorgezet, hem met aangelijnde
pitbulls laten kennismaken, waarvan ik de baasjes
goed ken, hem gerustgesteld, gewoon gedaan, een praatje gemaakt en doorgelopen.
En nu staat mijn boy heel relaxed terwijl er op
kleine afstand een baasje met pitbull staat.
Het heeft best lang geduurd, maar nu is het toch
ver over.
En wat mijzelf betreft, ik heb me ook moeten overwinnen, mijn Luca niet mee te sleuren als er
een pitbull of soortgelijke hond aankwam.
Maar dat is mij gelukt en ook bij mijn jongste
doe ik hetzelfde.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Machteld ik ben het met je eens dat het aan de baasjes te wijten is, maar die zullen niet tussenbeide komen, dat is duidelijk, de vraag is hoe ik het best reageer. Als ik het zo lees, vind jij doorlopen geen goed idee, omdat het zelfbelonend werkt voor die honden, maar wat doe je dan wel best. Verder wil ik geen enkel ras of type hond veroordelen, alleen bepaalde baasjes, de honden weten niet beter. Maar daar ben je geen stap mee verder als je aangelijnde hond wordt aangevallen.
Ik heb Sasha niet meegesleurd, als je het goed leest liep ze ineens als een droom aan de lijn, waar ze het anders heel moeilijk mee heeft. Ik heb geroepen naar die boot, of ze hun honden wilden binnen halen omdat ik daar een vrouw TV zag kijken-ik kon haar in het gezicht zien, dus zij kon mij ook zien, ik stond onder een lantaarnpaal.
Ik vraag mij alleen af, als die honden doordat ik naar de boot riep er niet terug opgelopen waren, wat ik dan in godsnaam had kunnen doen aan twee losgeslagen, tandenflikkerende projectielen.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Hey,
kunnen we het gekibbel even achterwege laten.

Ralph ik denk ook dat je best met de bazin een gesprek tracht aan te gaan, maar ik denk dat je net als ik nog wel wat extra tips kan gebruiken om jezelf en je honden veiliger te wanen.
Dus hoe reageer je nu het best op loslopende honden zonder baas die je duidelijk niet vriendelijk bestormen.
Kalm blijven lijkt me een belangrijke eerste tip, maar wat kan je nog doen om de situatie in de hand trachten te houden? Ik denk dat veel mensen op het forum hier wat aan zouden hebben.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Sara, ik zou ook niet echt weten, wat u het beste kunt doen.
U kunt blij zijn dat uw hond rustig bleef.
Toen mijn boy werd aangevallen, zeiden de meeste
baasjes dat ik de lijn had los moeten gooien en
hem laten vechten met de pitbull.
Ik weet zeker, en nog heb ik de rillingen, dat had
ik dat gedaan, wat normaal goed is als er eentje aangelijnd zit, was mijn Luca dood geweest.
Is er geen mogelijkheid dat u langsgaat, zonder
uw hond en een gesprek aanknoopt ?
Ik kan heel goed begrijpen dat het moeilijk is zo.
Als ik het park bij mij achter het huis inloop,
zit in een grote tuin vlak bij de inrit/uitrit
een grote hond.
Die rent de hele dag langs de afrastering, als
er maar een auto, of iemand met een hond langskomt.
De baas vindt dit wel geinig, schat ik.
Iedereen rijdt door, alle mensen met honden lopen door, dus ipv dat dit gedrag verminderd, wordt het steeds erger, omdat de hond denkt dat dit komt omdat hij blaft en langs de afrastering rent.
Er zijn al baasjes die daar niet meer naar buiten lopen met hun honden, alleen voor die hond.
Ik zou gaan praten.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als een hond aangelijnd is en de andere honden,
die komen aangestormd losgelaten worden, ook in
een losloopgebied en er gebeurt een incident,
is degene met de loslopende honden degene die verantwoordelijk is.
En voor de eventuele dierenartskosten dient op te komen.
Ook in een losloopgebied waar honden los mogen en
deze een aangelijnde hond aanvallen, maakt het baasje
van die loslopende honden net zo verantwoordelijk
voor wat de honden doen, dan dat ze gewoon ergens
loslopen.
Wat moet je met een aangelijnde hond als er twee
op je afstormen.
De riem losgooien en het maar aan het toeval overlaten,dat er niets ernstigs gebeurt.
Ik heb verschillende incidenten meegemaakt met
baasjes die hun hond zomaar loslaten, denken dat
het goed gaat, maar er niet aan denken dat een bepaalde combinatie van honden wel eens een gevecht op leven en dood kan worden.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Hoi Machtel,

In mijn geval is met de baasjes spreken geen optie, het zijn binnenschepen die hier maar een paar uur aanmeren tot ze de sluis door kunnen, of enkel de nacht daar doorbrengen. De volledige scheepvaart hier op het kanaal heropvoeden lijkt me wat hoog gegrepen ;-) .
Je hebt natuurlijk een punt dat die honden in hun gedrag versterkt worden doordat iedereen doorloopt, maar wat moet je anders? Ze het echt uit laten vechten lijkt me niet eerlijk, Sasha is maar een middenformaat, meestal houden schippers van grote honden. Dus ik denk dat mijn kleine meid dan wel het onderspit zou moeten delven (ik kan er misschien een kangal of zo bij nemen om haar te beschermen, maar dat lijkt me nogal extreem ;-) ) (Niets tegen kangals hoor, we hadden er zelf bijna één.)
Neen, zijn er dingen die je als baas van 1 van de honden kan doen om alles te kalmeren?
Ik moet er niet aan denken dat ik in een situatie als jij of Ralph terechtkom, bovendien is er op die plek om dat uur geen passage, er is niemand om je bij te staan als het uit de hand loopt en de andere baas te laks is om op te treden.
In geval van die bewuste hond bij het park weet je dat het een vaste factor is, en dan is met de baas praten natuurlijk wel een zinvolle optie. Of zoals bij Ralph, twee honden die geregeld dezelfde plek bezoeken en terroriseren, dan kan je best ook proberen de baas wat gezond verstand aan te praten.
Vraag is niet enkel voor Machtel hoor, iedereen die zinvolle tips heeft, ze zijn meer dan welkom.

honden page profiel TinekeTineke

eigenlijk kwam ik hier kijken voor tips om met een roedel te lopen maar sta versteld van de foute energie die mensen hebben als die honden aankomen .
Ik heb pas een hond een bouvier gewoon bij zijn nek gepakt die aankwam en eens een flinke aai knuf gegeven zover hoef je niet te gaan maar vriendelijkheid is wel een must ook voor een andere hond . Ik heb drukke chihuahua,s die rennen altijd naar andere honden maar als mensen lief voor ze zijn is hun hond dat vaak ook en is het zo ok .Maar onvriendelijkheid het lijkt wel of ze dat niet kunnen hebben .
Kijk eens naar Cesar Millan zit achter of bij geografic de dogs whisperer daar leer je erg veel van honden en ook hoe je ze gek kan krijgen etc .
Hiermee wil ik niet zeggen dat het goed is als honden bijten hoor dat is echt heel naar . Onze hondjes zijn pas bijna de nek afgebeten gelukkig heel wendbaar en een 2e keer gingen ze echt niet meer naar ze toe alle 9 niet dus ik laat ze alle 9 in 1x in losloopgebied uit en mijd als het kan andere honden .we hoorden van mensen in het park dat deze 2 zwarte beren al weggebonjourd waren door anderen en nu daar zaten waar wij zaten .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goh CM bereikt wel veel mensen met zijn shows. :'(

Dit topic is al van een tijdje geleden maar ik ben toch benieuwd hoe het inmiddels met Bo en Bobbie en de andere honden gaat.

honden page profiel sonjasonja 2 doggies

honden foto van sonja

hey
als ik jou was zou ik niet de honden aanpakken op geen enkele manier maar wel zou ik gelijk klacht indienen tegen deze dame in kwestie het is haar taak om de honden onder controle te houden de honden zelf kunnen er niks voor dat hun gedrag zo is of is geworden als je met een dominant type gaat wandelen weet je als eigenaar zelf dat je de hond best aan de lijn houd of hem een lijn van 5 meter bezorgd waar het dier zich toch iet wat aan kan bewegen
die mevrouw steekt haar kop in het zand en daar liet ik het niet bij ,haar aanpakken dat is de boodschap !!!
veel succes verder

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

@Tineke:

Wat bedoel je precies over foute energie?
Je hebt het ook over vriendelijkheid en vervolgens leg je de link met Cesar Milan??? Alsof die zo lekker met de honden omgaat. Ja ok hij krijgt dingen voor elkaar, maar de negatieve manier en middelen waarmee hij het doet...
brrrr nekharen staan overeind als ik die vent of z'n programma zie...

@Dorby:

Met Bo en Bobby gaat het prima, alleen icm met deze 2 honden wat minder. Ik kom ze tegenwoordig ook zelden tegen, vaak ontlopen we elkaar dan ook nog. Maar als dat niet mogelijk is en ze loslopen dan gaat Bobby in elk geval ook los. Tot nu toe nog niet gebeurd trouwens.

@Sonja:

Ik pak zelf de honden ook niet aan, want de honden kunnen hier waarschijnlijk helemaal niks aan doen. Maar laat wel even duidelijk zijn dat ik absoluut niet tolereer dat andere honden mijn hond aanvallen. En dan is het misschien wel goed dat ze door een andere hond duidelijk gemaakt wordt dat het aanvallen van Bo niet getolereerd wordt. En dat doet Bobby dan wel, het is nog niet nodig geweest maar als ik ze weer tegenkom en ze lopen los dan gaat Bobby ook los (als die dat al niet is). Maar wat bedoel je met een dominant type hond? Elke hond die iets dominant moet dan voor de rest van z'n leven aan de lijn? Daar doe je meer kwaad mee dan goed..

Over de klacht, ja dat gaat de eerstvolgende keer dat ga ik ook doen als er wat gebeurd (bij haar werkgever...)

honden page profiel rubenruben 3 doggies

honden foto van ruben

mijn puppy is gebeten door jack russels, die erg agressief zijn, en lopen gewoon los.
een vriend van mij heeft een mechelse herder en die was ook aan het vechten met ze, die baas heeft zijn herder vast gepakt, en die russels grepen hem in ze anus. dierenarts kosten 70euro, en die van mijn hond 30euro. wij gaan geld vragen, en anders een aangifte doen. Bij ons in het park heeft iedereen een hekel aan die beesten! Hij houd ze maar lekker aan de lijn.. als mijne groot is hou ik haar in ieder geval niet tegen.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Honden die een duidelijke bedreiging vormen voor de veiligheid van andere mensen of honden horen aangelijnd te zijn !! Losloopveld of niet, dat maakt niet uit! Zou toch die mevrouw erop aanspreken en als ze ze niet aanlijnt de politie een bericht hiervan geven met jouw verhaal!! Is toch van de gekke dat jij weg moet sluipen met jouw honden , als een dief in de nacht en de boosdoeners kunnen doen en laten wat ze willen. Ik zou er werk van maken . Niet goedschiks dan maar kwaadschiks!!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Dit is een oud topic wat nu op slot gaat.
We willen erop wijzen dat we op dit forum geen fan zijn van fysieke correcties en dan ook tegen de methodes van Cesar Millan zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste onmoeting gehad met aanvallende honden sinds aanval, weinig veranderd wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Een Kat is geen HOND he hahaha
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^