Niet zo gezellig praten..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Faelyn.. de GT heeft duidelijk gekregen dat het claimgedrag is.. maar dit is gedrag dat wij zelf moeten doorbreken.. maar inmiddels 3 maanden later zijn we nog niets verder..

Dat stukje training dat je net omschreef hebben we ook toegepast.. maar we kwamen geen stuk verder.. het klinkt heel lop maar hij heeft het geleerd door hem gewoon alleen te laten.. op den duur MOEST ik onverwachts weer aan het werk.. en hadden we op dat moment geen keus.. toen hebben we hem gewoon alleen gelaten en daardoor kan hij nu ook een uur alleen blijven..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet zo gezellig praten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Precies Nienke daar dacht ik ook aan: is het wel zeker dat Spike na een uur zoveel gaat blaffen?

Vandaar ook het advies om het op te nemen dan kan je precies zien of er ueberhaupt wel een probleem is.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Spike is 12 maanden dus als je 3 maanden aan het ombuigen van het gedrag bezig bent mag je nog niet veel resultaat verwachten. Hij heeft het immers over ca 7 maanden aangeleerd dus dat is niet met 3 maanden opgelost. Vaak wordt het gedrag eerst erger! Het nare gedrag heeft kennelijk toch iets opgeleverd ook al was dat negatieve aandacht en als dat altijd heeft gewerkt en nu ineens niet meer dan ga je toch een tandje erger misschien heeft dat effect en als dan blijkt dat het niet werkt dan gaat het pas de goede kant op! Vraag maar na bij je GT.

Zorg voor rust, regelmaat en consequentheid dat maakt een hond gelukkig. Weten waar hij aan toe is en ook geen aaaacccchhhh of oooccch of oooh de buren nee doorzetten.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Je snapt het niet Faelyn.. We zijn al 8 maanden hiermee bezig! Maar het is 3 maanden geleden dat de laatste GT lang is geweest..

We doen geen "geen aaaacccchhhh of oooccch of oooh de buren".. we weten wel een beetje waar we mee bezig zijn!
Sorry maar je berichtje komt nogal bot over.. alsof we een stelletje achterlijk zijn ofzo..

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Jammer dat het bot over komt, is niet zo bedoeld maar mijn ervaring is wel dat eigenaren vaak zelf niet bewust zijn dat die ene keer dat ze zich niet aan een nieuwe regel houden alle goede dingen van daarvoor teniet doen.
Maar goed misschien komt mijn bericht ook niet lekker over omdat je zelf van de situatie ook niet lekker in je vel zit.

Overigens als je gaat proberen om met een skype oppas het probleem op te lossen en er gebruik gemaakt moet worden van een vriendelijke stembeloning dan moet de hond wel die vriendelijke stem/woord als beloning ervaren! (dus geleerd hebben dat het ook een beloning is)

Overigens probeer ik altijd zo compleet mogelijk te zijn in mijn antwoorden juist omdat ik niet kan inschatten hiervandaan wat de vraagsteller al weet.

Fijne dag nog verder en heel veel succes met Spike!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Jammer Veronique, dat het zo bij je binnekomt, de woorden van Faelyn. Ik lees er juiste grote zorgvuldigheid uit en met je meedenken.

Wij kunnen natuurlijk niet de situatie van A tot Z volledig inschatten, dat maakt communiceren wel eens lastig zo via het forum.

Ik snap dat het je wanhopig maakt, heus ik ken die gevoelens. Maar als je hier je verhaal doet en vragen stelt hoe op te lossen en mensen nemen de tijd en energie om met je mee te denken vind ik het jammer te merken dat je dan gaat "snibben".


honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Petra.. ik wil niemand aanvallen of wat dan ook.. ik zei gewoon dat ik het bot over vond komen.. achteraf gezien heb ik dat verkeerd begrepen.. wat is het probleem dan nog..?

Faelyn.. ontzettend lief dat je met me mee denkt.. ik heb inmiddels al een aanbod in mijn inbox zitten.. dit ga ik eerst overleggen met mijn vriend e.d..
Ik denk ik inderdaad een kort lontje heb door de stress die het allemaal met zich mee brengt.. sorry!

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider 3 doggies

honden foto van bets-bean&raider

Ja ik leef met je mee.
Maar ja iedereen kan wel zegen dit en dat maar jij zit er mee .
en hondje helemaal is allemaal k

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Ik vind het super dat je er nog op terugkomt en dat we het kunnen bijleggen. :-D

Ik hoop echt van ganser harte dat het jullie lukt om het probleem met Spike op te lossen.


honden page profiel JosienJosien 3 doggies

honden foto van Josien

Heeft hij de huiskamer tot zijn beschikking of heeft hij een bench om in terug te trekken of om af te sluiten?

honden page profiel JosienJosien 3 doggies

honden foto van Josien

Ik heb gelezen dat hij 15 jaar wordt. Heeft hij dan altijd geblaft of is dit iets van de laatste tijd? Is wel moeilijk omdat hij zo oud is, maar normaal wordt gezegd dat je ze geen hele huiskamer moet geven als ze alleen zijn omdat ze dan onzeker worden omdat ze hun plaats niet meer weten in het roedel. Kun je hier iets mee?

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Josien je hebt niet gelezen.
Hij is nog niet eens 1 jaar.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi Veronique (en spike natuurlijk),

ik heb me net door all 3 de pagina's heen geworsteld zodat ik niets mis... ik ben nieuw op het forum en weet dus net wat hiervoor allemaal voorgevallen is...

Ten eerste denk ik absoluut niet dat je spike weg moet doen! Niet goed voor jou en niet goed voor spike... dus laten we die optie ff in de ijskast zetten.

Als ik het goed begrijp heb je eigenlijk alleen een probleem met je directe buren.... zij zegt wel dat de anderen er ook last van hebben maar dat hebben nummers 5 en 7 niet direct aan jou gemeld.....ik zou toch ff met nrs 5 en 7 contact opnemen (desnoods via een briefje in de bus) om te checken of het waar is dat zij er last van hebben, zijn ze nooit thuis dan denk ik dat je buurvrouw dit uit haar duim zuigt om haar eigen argument kracht bij te zetten... ;-)

Ik begrijp best dat jou buurvrouw (ik neem ff aan dat t een vrouw is) niet bereid is om op jou hondje te passen als jij moet werken... als ze een hond wilde zou ze er zelf een nemen lijkt mij.... maar wellicht is ze wel beried om mee te werken aan het uitzoeken wat het probleem nou daadwerkelijk is en wanneer het daadwerkelijk voorkomt.... is het echt zo dat spike iedere keer na een uur gaat blaffen, of is het soms wel, soms niet?

Toen Tess 6 maanden was begon ze ook met blaffen als ik weg was... niet eventjes maar als ik een uur weg was, dan blafte ze ook een vol uur... zonder enige beloning want ze zat in haar bench en er was niemand thuis, en ik checkte altijd dat ze stil was voordat ik weer binnenkwam.... en ook mijn (wel lieve en meewerkende) buren kwamen klagen.... met hun heb ik toen afgesproken dat zij mij een sms zouden sturen zodra ze ging blaffen, en een sms als het stopte (sms kosten door mij vergoed)... zo kreeg ik een idee hoe erg het was, en kon ik gaan experimenteren met mogelijke oplossingen: wel/niet in de bench, wel/niet een goed gevulde kong of mergpijp erbij (variërend in moeilijkheidsgraad), wel/niet muziek en als wel: wat voor muziek.., wel/niet de gordijnen naar voor/achtertuin dicht etc etc.... het duurde een paar weken voordat de juiste combinatie gevonden was (uit haar bench en met een lang mergpijpje, gordijnen naar voortuin open maar naar achtertuin dicht, en geen muziek...) was maar laatst kreeg ik van hun een sms-je.... "we hebben Tess al een maand niet gehoord :-D, gaat alles wel goed met haar? "....

ik zou het best begrijpen als na alle gedoe jullie de buurvrouw niet zouden vertrouwen om dit sms-plan eerlijk uit te voeren... in dat geval zou je inderdaad erbij een voice-activated recorder in kunnen zetten om te checken of ze echt alleen maar sms-t als het gebeurt... maar het lijkt mij dat als zij doorheeft dat Spike echt niet vanzelf weggaat, zij toch bereid zou moeten zijn om jullie op deze manier te helpen... de enige die er namelijk baat bij heeft als dit opgelost wordt is zij zelf.... jullie hebben er geen last van want jullie zijn niet thuis... toch O-) ?

Wie weet heb je hier wat aan.... sterkte ermee en als jullie buren echt niet op deze manier mee willen helpen dan, om heel eerlijk te zijn, zou ik zeggen: laat ze er lekker in zakken... zij hebben er het meeste last van..... als het echt zo erg was dan zouden ook zij bereid zijn om HUN probleem op te lossen....

oh, nog even een extra puntje: Als jij echter merkt dat spike, tegen de tijd dat jij thuiskomt, echt helemaal overstuur en uitgeput is, en je buren willen niet meewerken qua sms... dan zou ik ook een skype oppas regelen, niet zozeer om je hond gerust te stellen, maar om de oppas het sms-plan uit te laten voeren.....

nogmaals: sterkte

ps: hoop niet dat dit bot overwam, want ik probeer echt alleen maar mee te denken :-)

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Wat lijkt me dit een vervelend iets zeg,vooral voor jou omdat je al van alles probeert.
Ik heb helaas geen pasklare oplossing voor je maar wil je wel veel succes vinden van het vinden ervan.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat Faelyn zegt dat hij lang succes heeft gehad en nu nog jong is ,is wel logisch.

Ook nog in een lastige pubertijds fase!Een onstabiele tijd voor je hondje,dus nu is niet meetbaar of hij werkelijk alleen kan zijn of juist niet of wel of niet blafferig is.Hij voelt zich zo wie zo anders.

Vraag aan de buren van nummer 5 en nummer 7 of zij ook "last"hebben, of gooi desnoods een briefje in de bus,dat je al hebt geprobeerd hen te bereiken ,maar dat je ze nooit thuis treft en dat je van buren nummer 3 hoort dat zij er ook last van zouden hebben en dat jij dat graag van hen zelf zou willen horen en zo ja...hoe erg ze er last van hebben.

Voor buren nummer 3:Uit leggen,nogmaals dat hij jong is ,een hele tijd gewend is geweest om jou te claimen enz en dat dat een tijd duurt voor je resultaat ziet(gewoon dit verhaal even volhouden tegenover de buren ookal weet je het nu niet zeker),dat hij nu in de pubertijd zit en dit een onstabiele fase is in zijn leven en dat je nu echt eerst nog een dik half jaar flink door gaat zetten met waar je nu mee bezig bent,en dat je om begrip vraagt.Hebben ze dat niet..dan hebben ze voor nu gewoon pech,dat moet je dan maar zeggen(wat er echt op je hart ligt).Dat je hem niet weg wilt doen voor je het echt hebt geprobeerd en er de tijd voor hebt genomen en zijn onstabiele fase hebt uitgezeten.
Verder is het geblaf pas overlast als hij echt langer dan 10 per uur doorblaft...dus 2 jankjes en 6 blafjes in een uur is geen overlast(dat schijnt nog geen overlast te zijn volgens de wetgeving,ik weet niet meer waar ik dat vandaan heb..)Je zegt dat hij na een uur pas gaat blaffen...maar ja,voor hoelang.

Zoek alsjeblieft een camera die langer opneemt,desnoods leen je er 1 bij familie voor 2 weken,dan kun je goed zien hoe en of hij wel zoveel jankt/blaft,want idd er zijn zat mensen die niks te doen hebben op zo'n dag dan alleen maar de buurt in de gaten te houden en te luisteren wat ze allemaal horen.

Als je met buren nummer 3 zo'n ophelderend geprek zou voeren met de insteek duidelijk te laten merken dat jij het nu zeker nog niet op gaat geven,want je moet iets doorbreken en je bent net zo lekker op weg.Dan zul je zelf ook missch een last minder voelen.Probeer het los te laten dat je buren zeuren,je hebt het dan uitgelegd wat je planning is en daar moeten ze genoegen meenemen.En leg ze uit hoe een de eerste 2 jaar verloopt voor een hond..pup...puber(alles opnieuw leren)..hormonen...2e pubertijd.Veel mensen hebben geen idee dat een hond zo in elkaar steekt!!Vertel ze dat een hond pas stabiel is vanaf het 2e jaar als hij goed is opgevoed.(dan zie je pas echt of het eruit komt wat jij er in hebt gestopt)

Succes,

Soraya&Mila.

honden page profiel JosienJosien 3 doggies

honden foto van Josien

Verkeerd gelezen. Als hij een jaar is, zou ik zeggen dat hij te veel ruimte heeft. Daardoor weet hij niet wie de alfa is. Dit brengt hem in de war.

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Heb je een pb gestuurd

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Wat rot voor jullie dat je al alles hebt gedaan om hem gerust te stellen.Mischien toch nog wat raad van een van de lden hier ,want ik kan jou helaas niet helpen.Ik hoop dat je eruit komt met jou hondje en je buren.Sterkte groetjes Anita.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Zo even doorgelezen...

Als eht claimgedrag is...Is dit niet hetzelfde als Spike is de baas?
Dat de rangorde niet helemaal in orde is?

Ik heb zelf mijn hond weggedaan omdat mij werd verteld dat zij enorme verlatingsangst had.
Ik woon op verd. 7 en verd. 10 kwam klagen...dan weet je dat het erg is.

De mensen die haar nu hebben, hebben een GT & een hondenfluisteraar in de armen genomen...
En naar het schijnt heeft zij helemaal GEEN verlatingsangst maar wil zij gewoon neit alleen zijn.

Ik heb de keuze gemaakt voor het hondje te kiezen toen ik uiteindelijk weer fulltime aan het werk moest.

Ik heb voor het hondje gekozen,
Ik heb WEL een blafband geprobeerd..maar nee dit helpt niet..ik kreeg een ongeloofelijk angstig hondje ervoor terug en dat was het mij niet waard.

Even over die citronella banden..
die geur blijft heel lang op de neus van de hond zitten waardoor de hond langer gestrafd word dan nodig, dus ook neit de ideale oplossing.

Probeer eens op MP of de supermarkt een briefje op te hangen..daar kun je mensen vinden die het leuk vinden om een paar uur op te passen voor weinig geld.

Maar nog even over de GT,
Zij zegt dat het claimgedrag is dat jullie zelf moeten oplossen..Heeft zij dan helemaal geen handvaten aangereikt HOE jullie dit moeten oplossen?
Je betaald haar toch, dus zij zou jullie toch moeten begeleiden hierin?

En tot slot,
Die bench kan voor sommige honden werken maar mijn Lucky werd er panisch van.
Hoewel ze er altijd gewoon inlag...wist ze wanneer ik wegging en kroop ze er dus neit in...en ALS ik haar dan zover kreeg dan begon ze te trillen.
NEe zeker niet voor iedere hond de oplossing, al zou het wel het proberen waard zijn natuurlijk.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Pfff... weer veel goede reacties gekomen.. ik laat het even bezinken en kom er vanavond op terug.. :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Waarom laat je Spike niet door een klass.vet homeopaat behandelen..??

Ik weet vrijwel zeker dat je resultaat zal hebben..
Je kunt altijd eerst telefonisch info. vragen of het een kans van slagen heeft..
Je kunt er alleen maar mee winnen,,

Ik lees het wel als je meer wilt weten..

Groet, ilja

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Hoi Veronique,

Tijdje geleden zeg. Ik lees net het hele verhaal zeg. Wat een verschil dan met Lina alhoewel ze uit hetzelfde nest komen. Ik heb nog nooit last met haar gehad, niet blaffen niets. Heb haar meteen ook los in de woonkamer gelaten toen ik weer ging werken (met 13 weken). De eerste 6 weken heeft de buurvrouw haar 1 keer uitgelaten en daarna alleen. Ze is 5 dagen per week van 9-14.30 alleen. Ik wandel wel heel erg veel. Ik wandel per dag 2 uur en in het weekend 3 uur. Ik weet niet hoe lang jij wandel met Spike, maar misschien helpt dat? Na zo een lange wandeling kan ik met gemak weer gewoon boodschappen doen of gaan sporten. Binnenkort ga ik ook nog behendigheid met haar doen. Ik vind het wel hondjes die ondanks dat ze klein zijn veel buiten willen zijn. Lina heeft dan wel gezelschap van mijn engelse setter die wel 13 jaar is en veel slaapt ik weet niet of het daardoor komt. Jij hebt Spike ook later gekregen dan ik Lina, misschien dat daar ook de oorzaak is je weet niet wat er allemaal gebeurd is bij Susan. Dat was natuurlijk wel een belangrijke periode voor de hond en het is bekend als er iets is gebeurd ze dat voor altijd onthouden. Daar was hij natuurlijk ook meerdere honden gewend. Moeilijk hoor. De laatste reaktie is al weer tijdje geleden hoe gaat het nu?

Karin

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van The tibbies on tour

Ik heb het allemaal eens door gelezen,ik kan je helaas niet helpen maar ben wel benieuwd of het nu iets beter gaat.

Groetjes Sandra

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Veronique,

Jammer dat er nog geen echte vooruitgang is..

Maar hoe kan een gedragstherapeut dit vertellen dat homeopathie niet werkt..???
Hij/zij heeft ervaring met middelen van klass. werkende homeopaat..??
Ik heb het niet over huis/tuin en keuken middeltjes uit de winkel, hé..
De vorm van homeopathie waar ik het over heb is niet te koop..

Dit zijn diepwerkende middelen die niet in de categorie thuis horen;
"baat het niet, dan schaad het niet"..

Prima als jij het niet wilt hoor..
Als het jouw niet aanspreekt, dan is dit zo.. ;-)

Maar jij neemt nu een advies aan - van iemand - die er hoogstwaarschijnlijk niets van af weet..

Een mogelijk goede opening/oplossing voor je kan zijn..

Maar nogmaals; ik probeer mee te denken met jou en je aan alle kanten te helpen..

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Ilja.. begrijp je het als ik er inmiddels een beetje moedeloos van word..?
Ik word door iedereen van het kastje naar de muur gestuurd.. maar er zit geen vooruitgang in.. snap je..? Begrijp me niet verkeerd hoor.. ik vind het heel lief dat je met me mee denkt.. maar inmiddels is de moed me zowat in de schoenen gezakt..
Ik heb nu privé contact met een GT (Sandra) hier van het forum.. heb haar zojuist mijn verhaal gemaild en ik hoop echt dat zij me verder kan helpen!

Karin.. ja ik snap er ook niets van.. wat dat betreft zijn Spike & Lina echt 2 uiterste.. waarschijnlijk ligt het gewoon aan ons.. dat wij in het begin iets onbewust verkeerd gedaan hebben waardoor hij dit claimgedrag heeft ontwikkeld..
Wat betreft het wandelen.. dit is echt niet leuk om te doen aangezien hij al vanaf de eerste dag ontzettend uitvalt naar andere honden.. niet aggresief ofzo.. maar gewoon flink blaffen.. om te laten zien dat hij er is denk ik ofzo.. ik noem het altijd grootheidswaanzin.. we wonen aan de rand van het bos.. en ik vind het heerlijk om samen te wandelen.. maar met dat geblaf word je er ook niet vrolijker op.. hiermee zijn we een tijd flink aan het trainen geweest en we zagen we l enigszins vooruitgang op de hondenschool.. maar daar buiten totaal niet.. dus dat hield ook niet veel..

Soraya.. buren nr. 5 heb ik inmiddels gesproken.. zij heeben er niet echt last van.. ze werken beide fulltime dus ze horen hem eigenlijk nooit.. maar met een dagje vrij horen ze hem wel en dan is het irritant hoog geluid.. wat door merg en been gaat.. dus ja.. ze hebben er wel last van.. wat betreft nr .7.. hier heb ik geen contact meer mee (raar volk :s) en krijg de indruk dat ze maar zeuren om te zeuren.
Nr. 3 hebben we al meerdere gesprekken mee gehad.. maar ze blijven maar zeuren over een dapstekker van de DA.. alsof dit ineens alles zou veranderen!
We hebben het probleem al vaker uitgelegd, en ze hebben zelf ook een hond.. maar hun geduld is nu op.. de buurman draait wisseldnde diensten dus slaapt vaak overdag en werkt's nachts.. maar dit is vaak niet mogelijk dat het gejank van Spike.. ik begrijp het ook wel van hun kant.. maar voor ons is dat "gezeur" inmiddels ook vervelend.. en opmerkingen als: " wij kunnen ook niet meer doen dan zeggen tegen jullie"
Pff.. dit was het voor vooropig even..

Niki.. jou verhaal kom ik ook nog even terug.. maar mijn luiken vallen inmiddels dicht.. ;-)
In ieder geval super lief het meedenken van iedereen.. doet me echt goed! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet zo gezellig praten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^