knoflook tegen vlooien...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Doret JanssenDoret Janssen

Hoi,
Ik ben van frontline overgegaan naar advange (druppels in de nek) voor mijn honden en voor mijn kat, maar nu 7 weken later zitten ze weer onder de vlooien, ik heb tot vorig jaar altijd frontline gebruikt en dat hielp, maar vanaf het voorjaar niet meer, toen overgestapt naar advange, hielp toen wel goed, maar nu ook niet meer!!!
Heb me aan de gebruiksaanwijzing gehouden, dus daar ligt het niet aan,
Ook zuig en dweil ik iedere dag het hele huis!!!
Weet niet wat ik nu moet doen????
groetjes Doret

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Heb je ook het hele huis behandeld met een omgevingsspray?

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Stel dat je gewoon knoflook wilt geven aan uw hond ?Hoeveel mag je dan geven ? En hoe ? Want het is een moeilijke eter en ze zal dit niet zomaar willen opeten...

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

mijn honden krijgen tussen 1/3 en 1/2 teentje per keer, en dan 4x in de week :-) lekker fijn gesneden, met karnemelk, ei en visolie :-) Nog nooit hebben ze last van vlooien, van wormen ook niet. Teken eigenlijk ook niet, op mijn teef na.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

rauwe knoflook dat lust Charlie dus niet
ik geef knoflookgranulaat, een mespuntje per dag, max. 5x per week

momenteel doe ik slechts sporadisch eens omdat het winter is en ik dat een goed moment vind om eens niets of bijna niets te geven

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Wij gaven die knoflook bonbons van biofood, maar toch een vlo bij beide honden gezien. Ik vraag me af of het daadwerkelijk vlowerend is, maargoed....

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Ik heb met mijn lessen dierenvoeding (laatstejaar dierenzorg in hogeschool) geleerd dat look zelfs slecht is voor een hond. Niet alleen mijn docent en cursus vertellen dat, maar ook het internet staat ermee vol.
Deze bijvoorbeeld:
Look en uien zijn slecht voor honden.
FEIT. Look en uien produceren stoffen die schade toebrengen aan de membranen van de rode bloedcellen. Deze schade is vaak pas enkele dagen later zichtbaar, en op dat moment kan de situatie al ernstig zijn. Zelfs 5g look per kg gewicht is voldoende om giftig te zijn, terwijl een ui van gemiddelde grootte al giftig genoeg is voor een hond van 25kg.

http://zapdog.be/nl/magazine/index.php?s=giftig
Ook verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat onder andere look giftig is:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21217849
Lijst van verschillende wetenschappelijke werken ivm toxiciteit van look:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=garlic+canis%20familiaris

Woefus (Gast)

Knoflook is giftig als je te veel geeft, maar dat geldt voor alles. Wat dacht je van de Vlooienbestrijdingsmiddelen die je in de winkel koopt? Die bevatten allemaal het ook voor bijen dodelijke gif. Maar dat vertelt de DA of de fabrikant niet Dat is pas troep. Niet gebruiken dus.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Dit werkt perfect, houdt je hond vlooi en teek vrij en er zitten gelijk vitamines etc in voor een gezonde vacht.

Ik gebruik het nu al eventjes, een half jaartje, en mijn hondje doet het er erg goed op.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/luposan/24957

Luposan teek-weg

Voedingssupplement met een biologisch werkzaam stofcomplex voor de verzorging van de huid met voedingsstoffen, beschermt uw hond tegen parasieten

Vlooien- en tekenbescherming door een gezonde huid

Vaak vindt men de oorzaken voor een aantasting met teken, vlooien en andere ektoparasieten in een foutieve voeding en de hieruit resulterende storingen in de stofwisseling. Vooral de huid en de vacht van uw hond worden hierdoor negatief beïnvloedt.

Knorry (Gast)

Ik heb van alles geprobeerd en zit/zat met een enorme 

vlooienplaag:-( ik ben naar de dierenarts gegaan want ik had al verschillende middeltjes/pipetjes geprobeerd, beaphar, bolfo gold en frontline. Nou de dierenarts, een erg eerlijke vrouw, die zei dat bijna alle middeltjes 'niet' meer werken en dat het dus zonde is om zoveel geld uit te geven aan pipetjes van de dierenwinkel. De beste soorten op dit moment zijn. Stronghold en advantage bij advantage moet je wel echt voor de hond of voor de kat kopen en niet iets geven wat niet voor de kat is want er zit een middel in waar ze letterlijk dood van gaan, begint met stuipen en raar rollen en hijgen, niet fijn. Je moet dan zo snel mogelijk je kat wassen met afwasmiddel en met een pipet of spuitje veel water toedienen, maar als je het al een paar uur geleden gegeven hebt kun je beter meteen nd dierenarts gaan, je kunt dan ook al te laat zijn. Nou daarom houd ik het voorlopig op stronghold wat alleen bij de dierenarts te koop is en zeker wat duurder, maar 3x iets verkeerds kopen is vaak nog duurder! Dus ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, en het huis goed stofzuigen en op donkere plekken en waar je dier graag ligt spuiten met een antivlooienspray en die zou ik ook bij de dierenarts kopen. Uiteindelijk is goedkoop namelijk in dit soort gevallen meestal duurkoop!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja zou ook voor stronghold kiezen, een van de beste middelen nog, alleen verkoop bij je dierenarts.

onthoudt, 5 % op de hond/kat en 95 % in de omgeving, dus omgeving aanpakken, en een goed middel gebruiken, bolfo, een plaag kan je niet even met natuur middelen bestrijden, daar moet je even doorheen, naderhand kan je dan overstappen op natuurmiddelen.

lees de gebruiksaanwijzing van de bolfo goed door. en een vlooienplaag is niet opeens verdwenen, vlooien moeten uitsterven.

carlo (Gast)

een vraag help dat ook bij katen zo ja hoe veel heb je nodig

 

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

Carlo je zit in een oud topic . open even een nieuw topic heb je meer kans op antwoord.

honden page profiel WolterWolter

honden foto van Wolter

Wij smeren de hond zomers 2xper week luchtig in met knoflookolie. Toen hij deze zomer het bos uit kwam lagen de teken los op zijn vacht en geen een had zich vastgebeten. Ook maar één keer een vlo gezien. Voor mij ook liever niets chemisch.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Dunne vacht, vers vlees? *Update*
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^