Dunne vacht, vers vlees? *Update*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Hallo allemaal,

Het is vast al vaker gevraagd maar wil er toch een topic over aanmaken

Mijn amerikaanse stafford Luna krijgt brokken van Pro Plan sensitive skin. Ik ben in verband met huidproblemen overgestapt naar een andere brok, maar uiteindelijk bleek ze demodex te hebben en ze werd mager van die brok, dus weer overgestapt naar de Pro Plan. Demodex is goed behandeld. Ze ziet er goed uit, maar haar vacht blijft dun. Aan haar zijkanten kijk je op sommige plekken zo op de huid. Ik geef haar schapenvet, kokosvet en zalmolie, waar ze ontzettend van gaat glanzen, maar die vacht blijft dun. Ik ben mezelf wat aan het inlezen en ik lees goede dingen over vers vlees. Ik heb er zelf zo ontzettend weinig verstand van! Ik ben op zoek naar jullie ervaringen, adviezen! Hoe beviel de overstap naar vers vlees? Het effect op eventuele huid/vacht problemen? Welk merk gebruik je/raadt je aan? Nog andere tips/adviezen betreffende dit onderwerp?

Alvast bedankt!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het was in november he, toen ze de demodex had, precies als Jenna van mij, die had toen ook ineens een explosie van demodex. Alhoewel ze vers at al die tijd dat ze bij ons was. Ik denk dat het bij ons door stress van de herplaatsing gekomen is, en haar pollenallergie van  waardoor haar huid af en toe flink jeukte en haar weerstand verminderd is, maar dat is maar giswerk van mij. Zij was toen door de demodex (denk ik), ook afgevallen, maar nu is ze weer op gewicht.

 

Wat heeft ze voor de demodex gekregen, en wanneer was de laatste behandeling?

Heeft ze allergieen?

 

Wat mij het allerbeste lijkt, is dat je een holistisch dierenarts naar haar laat kijken. Een uitbarsting van demodex, kan komen door verminderde weerstand.

 

Goed kwaliteitsvoer is uiteraard  goed, maar ook speelt mee welke diersoorten voor jouw hond goed zijn. En daar zou een holistisch arts dan bij kunnen helpen.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Ja dat klopt, we waren in januari klaar met de behandeling.

Ik heb geen idee of ze allergieën heeft, ze heeft een gevoelige huid, maar geen idee waardoor, en hoe ik daar achter kan komen. Ik weet ook niet hoe ze aan die demodex is gekomen.

Ben momenteel beetje zoekende om haar voer te geven wat het beste bij haar, en haar huid past.

Ik zal eens op zoek gaan naar een holistische dierenarts, en kijken wat dit voor Luna kan betekenen.

Bedankt voor je advies

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Omdat Jenna dus ook huidproblemen heeft en duidelijk ook allergieeen ben ik me ook aan het inlezen hierover. Mijn belangstelling heeft ook de chinese manier van denken over genezen, en voeding. Warm, koud, ying yang e.d. Zelf denk ik dat de traditionele chinese geneeskunde de oorzaak zou kunnen aanpakken of in elk geval te ondersteunen.

 

Roos van Jeff en Waldo van het forum, weet hier veel van, en kan je vast aan een goede hollist helpen die hier verstand van heeft.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Yara heeft ook demodex gehad. 

En vlak daarna ook overgestapt op kvv (en nu barf). Bij haar is de vacht enorm opgeknapt.

 

Voor (vooral bij borst en heup):

Na (helaas gedraaid ):

 

Ik zou zeggen probeer het eens, dan zie je het vanzelf of het voor jullie ook werkt.

 

Heeft ze ook veel jeuk?

 

Qua merken kvv was ik tevreden over alroda puur, pett en tinlo barfmenu.

Maar yara heeft ook het eea aan allergieën waardoor ik niet alles kan voeren, dus heb ook lang niet alles geprobeerd.

Inmiddels geef ik barf zodat ik zeker weet wat ik voer. 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Tosca heeft zware huidklachten en demodex gehad,tot haar 3e jaar kreeg ze brokken. Of het door de medicatie kwam of door het vers vlees geen idee maar geleidelijk aan begon ze weer haar te krijgen,haar buik raakte weer behaard. Haar vacht was nog nooit zo vol geweest.

Zij is voor geen enkele vleessoort allergisch,ik kan haar bijna alles geven zolang er maar geen vis in zit daar wordt ze misselijk van.

Ze kan niet tegen vis.

 

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik moest van proplan ook veel meer voeren dan aangegeven om hem op gewicht te houden, ben na 1 zak toentertijd gestopt. Ik geef nu grotendeels vers en dan met name Raw4Dogs en Rodi (drukt de prijs wat, zeker als je het bij de supermarkt haalt, bij de DSZ is het nog steeds iets van 3,50 de kg...en is ook prima kwaliteit en lekker makkelijk) en af toe eens een ander rolletje van Carnibest of Alaska bv.

oh, van raw4dogs kan je trouwens nog tot eind van de maand een gratis worst aanvragen :) www.raw4dogs.nl

 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Hallo allemaal,
Ik wilde nog eens reageren op mijn oude topic.
Ik heb namelijk de gegeven adviezen opgevolgd. Ben naar een natuurgeneeskundige dierenarts geweest, die Luna helemaal onderzocht heeft. Haar huid zat in een enorme disbalans, wat ze had overgehouden aan de demodex en alle troep die ze heeft gehad om dat te behandelen. Die disbalans kon ze op dat moment niet zelf oplossen. Ik heb natuurproducten meegekregen en het advies gekregen om over te stappen op vers vlees. Het heeft allemaal wat tijd nodig gehad, en ik heb veel uitgezocht. Op dit moment krijgt ze vers vlees van huntershome; paard, geit, lam, eend, zalm, en 1 keer per week pens. Ik maak zelf groentemixen en voeg dit afgepast toe en ze krijgt 1a2 keer per week een eitje. Het duurde lang, maar ik kan nu eindelijk zeggen dat ze er werkelijk waar fantastisch uitziet. Glanzend, mooi in haar vacht, mooie bespiering. Ook geen dunne vacht meer, geen kale plekken, geen uitslag. 
 


  
 
Ben dus ook zo blij dat ik de stap genomen heb!
Bedankt voor de adviezen die ik hier heb gehad, want daar is het uiteindelijk allemaal mee begonnen!!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Ziet er goed uit zeg

Fijn dat het allemaal geholpen heeft. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ze ziet er echt prachtig uit. ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat zit ze letterlijk goed in haar vel, ze glimt helemaal, geweldig dat je inzet beloond is.

 

Mocht de demodex terug komen (wat ik niet vermoed, maar je weet nooit) zou ik het oplossen door het met goede zuivere neemolie de huid in te smeren.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ze ziet er geweldig uit.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Blinkt als een spiegel!

Dit noemen ze nu letterlijk en figuurlijk goed in je vel zitten 

 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

" Wat zit ze letterlijk goed in haar vel, ze glimt helemaal, geweldig dat je inzet beloond is.
 
Mocht de demodex terug komen (wat ik niet vermoed, maar je weet nooit) zou ik het oplossen door het met goede zuivere neemolie de huid in te smeren. "

 Bedankt, ik zal het onthouden! Mocht de demodex onverhoopt terugkomen ga ik ook zeker terug naar deze dierenarts en niet naar mijn reguliere voor nog meer chemische zooi

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Bedankt, ik zal het onthouden! Mocht de demodex onverhoopt terugkomen ga ik ook zeker terug naar deze dierenarts en niet naar mijn reguliere voor nog meer chemische zooi "

 ja het is heel krachtig het heeft Jenna haar demodex overwonnen.

 

Nu in de zomer gebruik ik het icm met egyptische zwarte kummelolie (door haar eten) en knoflook tegen teken en vlooien,  1x een heel kleine teek van haar afgehaald dit seizoen en verder niets gezien terwijl ze vorig jaar toch regelmatig een teek had opgelopen. We wonen in een bosrijk gebied en wandelen dagelijks in de bossen.

honden page profiel WolterWolter

honden foto van Wolter

Toen onze bastaard podenco)zwerfhond) bij ons kwam had hij een hele dunne vacht . Na een jaar zijn we overgegaan op vers omdat hij moest kotsen van brokken Hij heeft nu een pracht van een dikke borstel/plukvacht. Tegen de vlooien en teken smeren wij hem 2xper week luchtig in met knoflook olie. Toen hij van de zomer het bos uit kwam lagen de teken los op zijn vacht en kon ik ze er zo afvegen. Geen een had zich vastgebeten en maar één vlo gehad. Voor mij ook liever niets chemisch.

Volgende forumvraag: Carnifarm
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^