beginnershond ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ja het zijn drukke maar de golden vind ik mooi maar ben er niet zo voor heb echt veel liever de toller want de golden is rustig en ik heb een vraag erover hoe kun je laten testen dat hij minder kans heeft op kanker daar ben ik bang voor en volgens dog 100 of 101 zouden ze in de top 3 bijters staan of toch iets met bijten O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beginnershond ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

vind ze eigenlijk allemaal leukmaar ben meer eigenlijk voorde minder bekende rassen en een cavalier vind ik al te klein

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ik ben eigenlijk ook opzoek naar een hond die niet zo populair is dat hij zeker niet van de broodfak is daarom ook nova vind ik wel leuk ras opzich maar kan het ? als het een goeie opvoeding is of kan hij agressief worden? O-)

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

of een leuke kruising van mensen die hun hond drachtig is of mensen die je kent die in mei pups verwachten van sportieve beginners honden met de grote van max. 50 cm
grts O-)

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ga er nog is over nadenken want antwoord nietmand meer O-) dus maar mexx de toller is die mooeilijk optevoeden of niet echt ?

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

hoi een nova kan dus als eerst hond wat waren jullie eerste honden eigenlijk? en een labrador verhaart dieveel is dat een geschikt of een kruising tussen de nova en labrador of ?

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

Je wilt dus de pup in juli krijgen??
Maar hoezo vind je een golden retriever niet? Ik begrijp dat je er dus veel mee wilt doen? Ten eerste zul je qua bewegen nog wel moeten wachten tot de pup iets ouder is anders zou je voor een herplaatser moeten gaan.
Een een golden kun je ook veel leren en is sportief hoor!
Voorbeeldje: bekendste hond van engeland http://www.youtube.com/watch?v=4Ld-XZxCbyA

honden page profiel Chantiej & Shadow zonder DoerakChantiej & Shadow zonder Doerak 3 doggies

honden foto van Chantiej & Shadow zonder Doerak

Over het algemeen zijn retrievers goede beginners honden. Omdat ze goed trouw zijn aan hun baasjes.
Denk er wel goed aan dat je aan de verzorging van een langharige hond aardig wat tijd kwijt bent en de oren goed in de gaten houdt.

Maar goed, je hebt zo te zien wel al je keuze gemaakt.
Dus ik zou zeggen ga ervoor. ;-)

Lees je vantevoren wel goed in en als je de Ester Verhoef Encyclopedie hebt heb je daar al vlink wat infomatie aan. Ook is het verstandig na vraag te doen bij een aantal fokkers.
Het karakter van een ras zijn vaak de stereotypen. Als je vraagt naar een wat makkelijkere hond maar toch een Nova wilt kan je bij de fokker altijd vragen naar een koppel met een zacht en makkelijk karakter, dan is de kans zeer groot dat een pup daarvan net zo is.

Succes!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

De nova is goed op te voeden mits je verstand van honden hebt. Net als de border leren ze namelijk heel snel foute dingen. Daarnaast hebben ze ipv bv de eye van de border dus jachtlust.

Wat vind je van een sheltie anders? Kan je ook veel mee sporten en zijn net iets makkelijker. Of een staby etc..

Je ouders krijgen bijna alles op hun bordje, wat willen zij...?

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ja dat weet ik maar die vinden de nova mooi en hebben niet echt een favo ras in familie hebben we een maltezer ene bc leuke hond heb communie fotos met hem gemaakt O-)
ik vind de sheltie ook leuk was mijn eerste keuze voor nova maar die zwemmen niet graag en mits wij een zwembad zijn aan het bouwen dat moet daar tegen af zijn dacht ik de NOVA die houden van zwemmen ik vind de golden ook wel leuk maar is hier wel populair zijn 4 winden en labrador en denk 1 2 3 golden dus ik wil is een speciaaleke en MEX is dit een goeie want vraag via gastenboek voor dat je pups kunt reserveren omdat ik geen mail kan sturen maar mijn bericht wordt dan gedelete :'( ik heb deze 2 op oog al www.doglatin.nl
www.devrijetoller.nl

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

en weeet iemand van welke 2rassen hij een kruising is of meerdere wil het wel is weten maar een goldendoodlehoeveel kost die? en hoeveel is de kans als jouw golden retriever kanker krijgt ?

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

je moet niet naar de prijs kijken. alle rashonden zijn duur. ik vind Goldendoodles leuke honden maar het is echt een "mode ras"
en je moet wel echt goede mensenn vinden met goldendoodles... echt uitkijken voor broodfok.

als je een golden van een goede fokker haalt is de kans minder groot op kanker volgensmij...

en Nova's zijn inderdaad dol op zwemmen en Goldens ook. veel Shelties ook maar natuurlijk kan er in elk ras uitzonderingen zijn...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Volgens mij ben je nu alleen maar aan het letten op uiterlijk en dat het een niet zo bekend ras is. Daar moet je echt niet naar kijken. Zoek een hond uit die qua karakter bij je past en die je aankunt. Een nova is geen beginnershond. Een golden retriever is rustiger, maar zeker niet rustig. Je kunt daar goed mee sporten. Als je een hond koopt van een goede fokker, krijg je geen doorgefokte hond. Kans op kanker is er altijd, maar de meeste honden als ze goed gefokt zijn, zijn gewoon gezond.

Goldendoodles zijn enorm duur en bovendien ook erg populair. Ik zou daar echt niet aan beginnen.

Ik denk dat je sowieso maar eens goed moet nadenken over wat je nu precies wilt (behalve de nova). En kijk dan vooral naar karakter en niet naar hoe groot de hond is of zijn uiterlijk.

honden page profiel KevinKevin 3 doggies

honden foto van Kevin

Wat Angela zegt zou ik zeker meenemen als advies.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ik probeer wel aan het karakter te kijken maar mijn ouders vinden die dan te wel lelijk of te klein te groot mijn vader wilt een hond die een beetje waakt een een golden blaft bijna nooit dus ik kan er niet aan uit komen de nova vind mijn mama een mooie hond en de sheltie ook maar wij hebben 2 katten en de een durft wel is doen i s de sheltie goed als begiinnershond of kortharige schotse collie fo weten jullie rassen ? maar liefts geen gezelpschapshondje vind ze wel leuk maar te klein O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja hoor, een collie of sheltie is een prima beginnershond. Zijn best waaks ook nog, ze kunnen wel blaffen als ze wat horen.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

welke verhaart het meest en kan je wat links door geven van nova heb ik er maar voor de schotse collie korthaarig liefst en sheltie en welk verhahaart het minst wat is het verschil met de sheltie en nova want kan het eigenlijk vond het ook de goei grote en zo dus kruisingen mogen ook O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Een sheltie is wat kleiner, maar een Schotse herdershond (collie) is best een grote hond. Shelties en langharige collies hebben wel veel vacht en je moet ze regelmatig borstelen. Maar ik denk niet meer verharing dan bij een nova. KOrtharige honden heb je geloof ik meer last van de haartjes, omdat ze overal in vast blijven prikken. Maar als je genoeg borstelt en stofzuigt en goede voeding geeft, valt daar ook mee te leven. Dat heb je nu eenmaal met een hond, die verharing. De kortharige collie is geloof qua karakter iets pittiger dan de langharige. Je moet wel goed naar de bloedlijnen kijken, sommigen zijn wel erg blafferig en wat schuw. Altijd oppassen met broodfokhonden of kruisingen uit de broodfok, die bloedlijnen zijn niet stabiel.

Ik vind de sheltie persoonlijk iets leuker. Mooi formaatje, middelgrote hond... En de snuit is meestal iets minder spits dan bij de Schotse herdershond. Maar allebei lieve, sportieve honden, baasgericht... Langharig houd ik persoonlijk wel van, zo'n lekkere wollige hond om mee te knuffelen :-D
Een blue merle is wel een mooie kleur, of een tricolor. Die zie je ook minder, dus dat is best wel apart/uniek.

Meer info bij de rasvereniging:

http://www.collieclub.nl/

http://www.nederlandsesheltievereniging.nl/

En gewoon bij Google surfen, er is veel informatie te vinden op internet.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

ik ben van begie maar ik vind de nederlandse clubs intressanter messchien omdat bij de nova alleen pups waren in mei :-D

honden page profiel J.J. 3 doggies

honden foto van J.

Misschien de Welsh springer spaniël, vind ik zelf supermooie honden. Komt ook nog niet zoveel voor

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

bedankt voor het ras vind ik wel mooi maar mijn ouders niet echt O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

O ja in Belgie heb je ook rasclubs, maar die links zijn vooral om wat meer te lezen over het ras... :-)

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

weet ik maar die in nederland was de enige die pups liet zien en die pups hadden geen kennel of kweker in belgie hoelang duurt het eigenlijk een hond zindelijk te maken en van hoe oud mag hij alleen thuis zitten ? O-)

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ik denk dat een Nova een goede beginnershond is. Je moet je sowieso verdiepen in alles wat met honden houden te maken heeft en met een beetje gezond verstand kom je vrij ver. Een Nova is makkelijk op te voeden volgens mij. Ik sprak vorige week met iemand die heeft een pup van 10 maanden en ze had gekozen voor de Nova omdat het een makkelijke en heel zachtaardige hond is. Goed vergelijkbaar met de Golden, maar dan iets kleiner en minder doorgefokt. Een Sheltie zal ongetwijfeld ook leuk zijn, daar weet ik minder van, alleen dat je wel tegen geblaf moet kunnen.

Nog wat opties van leuke en relatief makkelijke honden die niet klein zijn en wel waaks: markiesje, schipperke, curly coated retriever.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nou een nova is toch wel wat anders dan een golden hoor... Nova vind ik meer een werkhondje... ;-)

Hoe lang zindelijkheid duurt? Is per hond verschillend, ligt er ook aan hoeveel tijd je er in steekt. Sommige honden met een paar weken, anderen met een paar maanden. Het alleen zijn kun je als het hondje een beetje gewend is gelijk gaan opbouwen. Na een aantal weken kan een hond 2-4 uur alleen zijn. Ligt een beetje aan het karakter van de hond en aan de zindelijkheidstraining.

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

is de nova nu een begiinner of neit ? zou het leuk vinden van wel moet echt 1 ras hebben want kani k daar blijven info achter zoeken dus O-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Willen je ouders ook een hond? Wie gaat er voor de hond zorgen? Hoe lang moet de hond alleen kunnen blijven? Ik denk dat het goed is als je eerst dit soort vragen voor jezelf kunt beantwoorden, voordat je kiest voor een hond en zeker voor je kiest voor een bepaald ras. Je bent jong en hartstikke enthousiast, dus het is wel belangrijk om alles samen met je familieleden te bespreken!

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

heb ik al gedaan er komt ook geen hond al ze het niet willen of er niet achterstaan dus maar hij moet bgijnea niet of afentoe wel 4 5 uur alleen zijn of wel niet anders gaat hij naar familie als hij neit langer kan

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Een volwassen hond kan best een 4 of 5 uur alleen blijven. Als je daarna maar echt aandacht voor hem/haar hebt en lekker lang gaat wandelen. Maar een pup kan nog niet zo lang alleen zijn. In het begin zal er dus iemand vaker thuis moeten zijn. Veel mensen nemen daarom een pup in de zomervakantie, dan heb je 6 of 8 weken de tijd om je hond te laten wennen en van alles te leren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beginnershond ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Profine Premium Dogfood
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^