vechten!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Hoe reageren jullie op vechtende honden??Niet mee bemoeien of juist wel uitelkaar halen.Mijn honden twee teven willen nog wel eens met elkaar op de knok gaan is niet leuk om te zien als je eigen honden dit doen.Met andere honden gaat het eigenlijk altijd wel goed alleen dat Ayla niet echt speelt met andere honden meer op mij gericht zeg maar en Satu kan buiten niet los dus dat gaat een beetje moeilijk.Als er hier een hond op visite is gaat dat eigenlijk ook altijd goed geen gemopper of nix Satu wil alleen spelen en Ayla wil met rust gelaten worden.Ze zijn eigenlijk allebei even sterk volgens mij allebei net zo dominant op moment dat ze aan het vechten zijn luisteren ze alleen niet meer naar mij en ik zou eigenlijk toch de leider moeten zijn dacht ik zo,maar ze zijn dan zo woest op elkaar dat ze mij niet meer horen helaas.Ik haal ze dus wel uitelkaar en zeg meestal nix leg ze ff apart en na een tijdje gaat het weer goed.Dus ze vinden elkaar gewoon niet leuk maar ze verdragen elkaar wel tot op bepaalde hoogte.Nou moet ik zeggen dat Ayla bijna 14 is en behoorlijk sjaggie de laatste maanden ze word echt oud ze zit nu dus ook op pijnstillers om te kijken of ze daar ook wat rustiger van wordt tja je probeert toch wat hé.Ze heeft mij al een paar keer gebeten maar op dat moment als ze dat doet lijkt het wel of ze niet bij is zeg maar op moment dat ik haar op d'r donder geef is het net of ze bij komt heb dat ook met de da besproken die zei ook dat het een vorm van dementie zou kunnen zijn ze is af en toe gewoon de weg kwijt.Weten jullie mss iets wat ik zou kunnen doen of juist niet kunnen doen kan ook natuurlijk want ik wil ze geeneen van twee kwijt en nog steeds van ze genieten doe ik eigenlijk altijd wel hoor alleen als ze vechten dan is het ff over.Ik hoor het wel hopelijk....
greetz monic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vechten!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Ik heb vroeger ook 2 zusjes gehad.
sasja en Beertje waren echt schatjes.
Ook zij verdroegen elkaar maar vrienden waren het echt niet.
Ooit dan werd het echt knallende ruzie en moest ik er echt tussen springen.
Soms tot bloedens toe.
Als het dan heel erg werd kreeg gooide ik er een handdoek of deken op dan stopte ze wel.
Dit advies had ik van de DA gekregen.
En indd het heeft eigenlijk altijd geholpen dus bij ons lag er altijd een groot badlaken in de keuken.
Dus mischien een ideetje voor jou.

Gr Liesbeth,Turbo en Luna

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

:'( ja das moeilijk je mag ze wel niet laten doen als ze vechten ze kunnen mekaar wel een doden :'(
denk het beste is lawaai te maken vb met 2 pannetjes ofzo of iets anders dat luid is
als je een footbal fanaat bent zie je ooit op de tribune mensen die zo'n toeter bij zich hebben ken je dat ? dit is ook handig niet te lang natuurlijk laten toeten is niet goed voor de oren denk ik ? :'(

je zegt ayla is 14 en behoorlijk sjaggie
kan het zijn dat ze mss ergens pijn heeft ??
en idd ouderdom kan ermee te maken hebben

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Dank je voor het advies Liesbeth ik denk dat die handdoeken niet helpen ze zijn denk ik daar toch te groot voor.Maar An die toeter gosh das nog eens een idee zou mss wel kunnen helpen wie weet of ik heb nog zo'n ouderwetse ratel zeg maar die ze met karnaval altijd gebruiken en die maakt me toch een partij herrie mss is dat ook wel een optie.Kweet alleen niet of ze op dat moment als ze in het gevecht zitten of ze dan ook er van schrikken zou wel fijn zijn als je dat zou kunnen doorbreken natuurlijk.
Ayla heeft nu pijnstillers kijken of dat helpt het gaat idd allemaal moeizamer met haar hoor opstaan gaan zitten lopen noem maar op alles gaat moeizamer maar ja het mag ook ze is bijna 14 dus geen jonkie meer.Ze hoeven dan van mij geen dikke vriendinnen te worden als ze maar niet meer vechten vind ik het allang goed.
greetz monic

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

jaaaaaaaa idd een ratel werkt mss ook
;-)

veel succ

honden page profiel EricaErica

honden foto van Erica

die van mij doen het ook wel eens maar zijn wel de beste vrienden elkaars oogjes wassen en zo maar toch eens in de zoveel tijd vechten ze denk niet dat ze zo ver gaan dat ze echt elkaar heftig pijn doen ze hebben bijna nooit wat soms heeft brintney bloed maar dat komt meer door haar rimpels denk ik. ik roep heel hard of geef een schreeuw (ik schreeuw nooit normaal) dus daar schrikken ze dan van en is het over. Ze hebben denk ik ook gewoon ruzie zo als mensen hebben maar kunnen niet gaan schelden vaak is het als een van de twee te ver zijn gegaan in de ogen van een ander (de hele tijd speelgoed afpakken en dan grommen en waarschuwen en dan maling aan de waarschuwing hebben)
groetjes Erica

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Monic

Mijn 2 teven vechten de laatste tijd ook zo af en toe,
ja.. moeder en dochter hé.....Bentley wordt zo langzamerhand volwassen en wil hoger in rang komen en natuurlijk geeft Blitz dit niet op. Dus wordt er hier ook wat afgebokst compleet met moddergevechten.

Ik bemoei mij er niet echt mee, moet af en toe wel mijn tong afbijten maar goed, pas als ik vindt dat het uit de hand gaat lopen grijp ik toch in maar alleen met mijn stem.

Wat jou 2 honden betreft........Weet je dat vindt ik wat moeilijker, ik denk als ik er voor zou staan dan zou ik probereb om die 2 een beetje uit elkaar proberen te houden, als je ziet dat het begint te dreigen roep je huuuu, en roep je een van je honden bij je. Waarom omdat ik toch een beetje aan je oudere hond denk. Lijkt mij beter om die toch wat te beschermen. Nu weet ik niet of dat altijd al zo gegaan is, dat vechten bedoel ik en normaal moeten ze het zelf uitzoeken tot een bepaalde hoogte want ik ben van mening dat je als leider de rust weer terug kunt eisen in je roedel.Maar het zal inderdaad niet altijd meevallen met 2 van die baasjes

Als je ziet dat je een vechtpartij aan ziet komen, meteen beginnen met wat oefeningen, zoals ZIT,AL en dergelijke.

Trek de ranghogere hond voor, dus als eerste eten, als eerste begroeten enz enz.

Nou Monic sterkte hoor met jou 2 baasjes en blijf lekker genieten van je 2 rakkers, ondanks dat ze elkaar zo nu en dan in de haren vliegen.

Lieve groet,
Wilma




lieve groet,
Wilma

honden page profiel BeauBeau

honden foto van Beau

De dagen voor de zwangeschap klapte mijn honden nog bijna iedere dag in elkaar.. Ik hou een oog in het zeil, het heel hard grommen en vechten maar niet bijten.. Ik zie het als roedel bepaling...

Mijn pups zijn nu 4 weken oud, sinds 2 dagen gaan er ook 2 om de haverklap in elkaar, lekker laten gaan... Dit is de "Alfa" bepalen, ik bemoei mij er niet mee, Jane ook niet.. Maar als de pups te hard in elkaar gaan, dan komt Jane wel even de dominanste corrigeren..

Ik zie er geen probleem mee in, ja de leeftijd van jou honden. Hier laat ik alles zijn gang gaan, zolang het maar niet bijt en trek werk gaat worden...

Succes ermee, groetjes, Beau

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ook hier vliegen de vonken er weleens even af , maar laat het ze altijd zelf oplossen , het is nooit ernstig , of tot bloedens aan toe bv ,en ook weer zo voorbij , ;-)

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Ben allang blij dat niet alleen mijn honden dus zo op elkaar reageren alleen je praat er niet graag over en zegt liever dat alles goed gaat toch.Ik kan ze dus echt niet uit laten vechten want als ik vechten zeg bedoel ik ook echt vechten tot bloedens toe en dat gaat gewoon te ver.Dus ik haal ze wel uit elkaar kan niet anders ik dacht de eerste keer ook dat het dan wel afgelopen zou zijn niet dus ze gaan gewoon door vandaar.Maar op dat moment goed laten schrikken mss helpt dat wel ga morgen de zolder op om ff dat gekke ratelding zoeken en leg het voor de zekerheid dus gewoon onder handbereik.Niet dat ik het dagelijks nodig heb hoor gelukkig niet soms gaat het maanden goed en dan ineens gaat er een knop om bij ze en dan is het hommeles dus ik kan er ook geen pijl op trekken.Dus we wachten weer af en kijken hoe het gaat met de twee mutsen want ik hou nog steeds van allebei hoor wil ze niet kwijt dat even voorop stellen heb gewoon een stelletje moeilijke honden;-)
greetz monic

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hoi Monic

Teven kunnen heel tolerant zijn,maar als ze gaan vechten,kan het op leven en dood zijn,daarom kan je ze ook niet door laten vechten.

Het uitelkaar halen brengt risico mee,dat ze jou bijten.Heb ik ook eens meegemaakt,kon gelijk een paar hechtingen krijgen,en een tetanus prik gaan halen.

Zorg dat je een paraplu in de buurt hebt liggen,als je ziet dat er weer spanning is tussen je honden,klap de paraplu uit,en hou deze tussen hun in,zodat het zicht naar elkaar toe verbroken wordt.Zijn ze al aan het vechten doe je het alsnog.

Het is het proberen waard :-)
Succes

Groetjes Johanne
pootjes van mijn 3 gabbertjes




lobke (Gast)

hallo nou mijn twee reuen zijn laatste tijd vaak aan het vechten met elkaar. ik haal ze wel uit elkaar lukt het niet gooi ik er een emmer water overheen. heb dierenarts gevraagd wat te doen. die zei allebei laten castreren. dus ja ga binnen kort eerst de oudste laten castreren. hoop dat het iets helpt. verder let ik goed op als ze gaan stoeien gaat het te wilt dan kap ik het af. gr.

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

boedha is zon goedzak die heeft nog nooit gevochten en ik weet wel zeker dat hij ook niets terug zou doen als een andere hond hem aan zou vallen. dus het ligt eraan watvoor hond hem aanvalt, als het een volwassen rotweiller is ofzo nja sorry dan help ik hem gewoon hoor, maar als een jack russeltje hem aanvalt dan heeft ie toch pech hoor dan zoekt ie het maar uit

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een dierenarts zal altijd adviseren te castreren.
Mijn jongens vochten ook tot de vonken eraf vlogen.
Ik vroeg mijn da advies en hij adviseerde de jongste
te castreren, maar helaas wist deze dierenarts niets
van de situatie en van de rangorde thuis.
Dus advies kan een da alleen geven over het medische stuk. Mijn jongste kon de operatie het beste doorstaan. Dat was de reden, of dat voor de rangorde
totaal verkeerd kon uitpakken, weet een dierenarts
niet.
Ik wil hiermee aangeven dat je niet moet vragen aan
een dierenarts wat te doen bij vechtende honden,
daar heeft hij meestal niet voor geleerd, een gedragsdeskundige wel. Die zou je kunnen vragen.
En om zomaar te melden, allebei castreren, vind ik
kort door de bocht, alleen met de informatie die jij geeft.
Mijn jongens waren bij elkaar, Luca overleed weliswaar
10 maanden later, maar ze waren bij elkaar, ongecastreerd en allebei dominant.
Het enige dat veranderde, was ikzelf.
Ik nam de leiding en ik verbood ze om te vechten.
Zonder castratie.

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Gosh zie dat deze topic er nog steeds is ben hier dus al heel lang niet meer geweest...Ondertussen hebben we vorig jaar Ayla in moeten laten slapen helaas ging echt niet meer en hebben we alleen Satu nog maar.Nou ja is ook meer als genoeg heb nog wat meer dieren die ook aandacht vragen.Moet wel zeggen nu Ayla er niet meer is is Satu wel makkelijker en rustiger naar ons toe geworden is.Maar ik denk niet dat ik er nu een tweede hond erbij zou zetten ben veels te bang dat het weer uit de hand loopt ik vind het goed zo.En dat zomaar laten helpen heeft idd niet altijd zin ik heb Satu toen laten helpen omdat ze daar dan ook rustiger van zou worden nou mooi niet dus en daarbij dat ze nu dus een gruwelijke castratenvacht heeft maar ja als je alles van te voren weet....nou ja al doende leert men is maar weer al te waar toch.
greetz monic

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Wauw, ik weet het is een oud topic maar wat een schokkende dingen.

Puppies van 4 weken die vechten? Echt vechten? Sorry maar dat vind ik echt niet normaal!
Dit vind ik toch wel schokkend..

honden page profiel Claudia, Taco & SpyClaudia, Taco & Spy

honden foto van Claudia, Taco & Spy

Taco & de hond van mijn vriend kunnen ook eens serieus in elkaar hangen ! Dan schreeuwen we meestal HEEEEEEEEEEYYYYYYYYYY !! en dan vliegen we erop af en dan meestal is het wel weer over. Gelukkig komt dat niet zo heel veel voor !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vechten!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Na drie jaar een nieuwe naam?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^