Luisteren jullie honden ook weleens niet in 1 x?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hebben jullie het ook. Dat jullie viervoeters wel naar hun commando's luisteren en ze ook doen. Net zoals Chica die doet al haar commando's als ik het netjes vraag al moet ik het soms twee keer zeggen maar ze doet het wel en daar gaat het om toch? ;-)

Maar hebben jullie ook weleens dat ze niet in 1 x luisteren? En dat je soms nog weleens een paar keer moet roepen voordat ze hetgene doen wat je wilt dat ze doen? Het zijn natuurlijk honden en geen mensen we kunnen dat niet verwachten. Maar ik was zomaar eens nieuwsgierig ;-)

Gisteren zijn we met Chica naar het bos geweest en is ze de hele wandeling netjes bij ons gebleven en keek ze om de zoveel tijd om van "Zijn ze er nog?" Oja daar zijn ze!" En dan liep ze weer verder en kwam ze in een keer als ik haar riep. Uiteindelijk kwamen we op een groot open veld en daar was ze lekker aan het spelen. Uiteindelijk kwam ze niet als ik haar riep nee ze ging juist verder weg. Het echo-de wel op die plek zou het kunnen zijn dat Chica ons van verschillende kanten hoorde? En dat ze in de war raakte van waar we eigenlijk nou stonden? Ik zorg altijd dat ik in het zicht blijf van Chica maar gisteren was ik Chica niet meer in mijn zicht. Uiteindelijk na 10 minuten roepen en een hartslag tot in mijn vingertoppen kwam ze terug.Ze kwam van een totaal andere kwam waar we haar absoluut niet van hadden verwacht en ze kwam vol op me af gevlogen! Ze leek duidelijk weer blij te zijn dat ze terug was en was helemaal aan het hijgen. Ik denk dat ze haar lesje wel geleerd hard de kleine doerak.

Net zoals vanmiddag ook. Dan laat ik haar los bij de eendenvijver. Springt mevrouw vol op het ijs, gaat ze achter een aantal meiden aan. En ik roepen maar ze kwam niet! Ja ze stond even stil en keek dan naar me en rende weer verder! Alsof ze me stond uit te dagen! De kleine dondersteen. Maar ik denk niet dat ze weggegaan zou zijn want ze blijf wel altijd bij me in de buurt. Uiteindelijk na veel keer roepen kwam ze heb ik haar maar aangelijnd de deugniet.

Lieve groetjes Denise en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Luisteren jullie honden ook weleens niet in 1 x?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

haha die ken ik ja.
af en toe hebben ze augurken in hun oren zitten.
als nina iets leuks ontdekt luistert ze soms ook niet meer. laatst liep ze een heel stuk achter een hondje aan die ze leuk vond en ik maar roepen en roepen. leek wel alsof ik mn hond helemaal niet opgevoed had.
als we in het bos zitten dan luistert ze ook minder goed als ze iets spannends ontdekt heeft.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

hahhah helemaal herkenbaar :-) :-) :-)
hier 2 jackies en 2 engelse bullen , stuk voor stuk erg eigenzinnig , en heel vaak moet hier creatief gedacht worden :-) dit was wel erg wennen geblazen na jarenlang herders te hebben gehad , een keer met de vingers knippen en luisteren , maar wel een hele nieuwe uitdaging , amber de bullen dame van 3 spant de kroon , daar kan ik een omnibus over schrijven , zeg hier wel meer als ze mij uit zou kunnen zwaaien zou ze het doen , :-) maar inmiddels ken ik mevr haar fratsen en ben toch slimmer dan zij ;-) soms tot verbazing van voorbijgangers , die kijken van wat doet die nu ?? en dat doe ik elke week zo ongeveer op een andere manier , :-) soms met hulpmiddelen en soms door zelf heel gek te zijn /doen want hoe gekker /vrolijker de baas hoe groter de kans dat mevr tank het de moeite waard vind om eens te kijken wat dat gekke baasje weer doet , amber is ook erg intelligent , en trapt nooit een tweede keer in een vorig foefje ,zo leert amber ook op geheel eigen wijze , en daar komt veelal erg veel geduld bij kijken , maar de baas blijft winnen ;-)

honden page profiel

:-D :-D :-D Ja!
Meid, ik heb een Teckel en een Teckel is slim én eigenzinnig...een "gevaarlijker" combinatie van eigenschappen bestaat er niet ;-) Oh, hij kan voortreffelijk luisteren, zeker als er een lekkere beloning tegenover staat. Dan lijkt Jazz wel een goed getrainde werkhond! Maar ja...'t is een jagertje, dus áls er iets lekkers is wat ik niet in m'n handen houd dan is hij Oostindisch doof. Hij doet gewoon of hij gek is...
Heerlijk!

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi,

Denk dat het bij alle honden weleens gebeurt dat iets anders (een lekker geurtje bv) interessanter is dan het baasje en dat je een tweede keer moet roepen. Soms is het echter ook wel zo dat de hond het baasje heeft getraind. Ik bedoel hiermee dat de hond weet dat het baasje toch wel 2 of meer keer roept voordat hij/zij echt moet komen/luisteren. Meestal als ik Loekie roep en ze reageert niet wacht ik even voordat ik nogmaals het commando geef. Heel soms zal ik dan nog een keer moeten wachten grr... zeker als ze er dan met een schuin koppie bijstaat van euh wat bedoel je?? (ach ja heeft ook wel zijn charmes altijd braaf luisteren is ook niks)

In het begin als ze het op d'r heupen kreeg en ervandoor spurtte ging ik ook staan roepen maar nu roep ik 1 keer eventueel een 2de keer en dan is tot ziens Loekie>> wedden dat ze dan maakt om weer bij me te komen want vrouwtje kwijt zijn is toch niet iets wat ze wil :-)

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel jojo

honden foto van jo

net wat reny zegd kack russels en boerenfoxen hebben echt bananen in hun oren.
heb wel eens 2 uur gewacht op me jack russel hoor.

groetjes jo en haar 4 kanjers ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Zelden dat Sterre niet in één keer luisterd...

Ik gebruik haar naam ook alleen maar positief..
En als pup, altijd beloond met een beloning bij het horen van haar naam.. ;-)

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi denise
Nou dit is heel herkenbaar hoor ik moet soms tig keren roepen inderdaad kijkt wel achter om maar komt niet altijd Maar als ik dan zelf weg loop komt ze als een speer hoor
groetjes joke en taat

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Nou nee hoor mijn honden luisteren altijd de eeste keer.
De Jouwe niet raar hoor.
Grapje.
Nou die van mij kunnen er ook wat van vooral Turbo.
Het is een schat zal nooit weglopen maar als ik hem ooit roep dan zie ik hem denken nu even niet heb geen tijd ruik te veel lekkers.
Als ik dan aanloop komt hij me wel altijd achterna.
Ik hoef niet bang te zijn dat hij zoiets doet zoals Chica bij jou deed vanmorgen.
En Luna komt eigenlijk altijd gelijk als ik haar roep.
Ooit blijft ze bij Turbo maar meestal komt ze direct.

Gr Liesbeth,Turbo en Luna

honden page profiel Yuki & ShadowYuki & Shadow

honden foto van Yuki & Shadow

mijn pup luistert in begin heel goed, maar nu, is die niet meer bang voor buiten, en wilt langer buiten gaan, dus luistert hij niet meer als ik hem roept :'(
maar ik blijf volhouden hoor....


groetjes
yuki

honden page profiel natasja en hopenatasja en hope

honden foto van natasja en hope

LUISTEREN staat niet in hope dr woordenboek ha ha ha nee ze luisterd wel alleen niet altijd net zo koppig als mij dus O-) zo baas zo hond :-D

groetjes natasja en hope

honden page profiel Heleen Heleen

honden foto van Heleen

Nero luitert op het moment pas na tien keer. Zie topic puber.. Dus ja, heeeeel herkenbaar.

Liefs Heleen en Nero

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Die van mij luisteren heel vaak wel na 1x. Ik leer ze dit ook en ik doe het net zoals Ilja het doet.

Naam alleen maar positief gebruiken en wanneer ze komen krijgen ze altijd een beloning en daardoor luisteren ze prima.

Groetjes van esther

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Hoi Denise!

Hahahaha!
Join the club!
Ik heb het zo vaak dat ze niet in 1x luisteren, maar ja, er zijn natuurlijk ook zo veel meer dingen leuker dan naar je baasje luisteren... O-)
Begrijp ik ook wel een beetje... :-D

Het gaat mij erom dat ze in bepaalde situatie wél naar me luisteren, maar in andere situaties verwacht ik het niet van ze... Ze mogen ook wel is hun eigen gang gaan... :-) En dat weten ze beide ook heel goed...

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

@Kimberley:
Mwahahahahahahahahaha!
De tranen lopen over mn wangen van het lachen!
Augurken in hun oren, ik vind m wel heel grappig...
Ben ik zeker weer de enige die daar helemaal in een deuk om kan liggen...? O-) hihi!

honden page profiel EricaErica

honden foto van Erica

nou die van mij zijn net zo erg ze kunnen bijden echt heel goed luisteren en de Bull luisterd echt heel goed buiten die is weer wat langzamer met luisteren binnen zo als van de bank af nou dat gaaaaat zoo langzaam niet normaal. en de JR als je hem roept buiten komt ie wel maar eerst hier ff poot optillen niet rennen maar langzaam lopen lekker tijdrekken dus luistert ie wel in 1 keer maar doet er heeel erg langsaam over hahahahahahaha

honden page profiel ..

honden foto van .

Toen Shita nog leefde maakte we dat dus mee ,ze luisterde altijd heel goed ,maar ze was bijna standaard oostindisch doof als we na een boswandeling weer naar de auto gingen.
Of we nu een uur of 2 uur in het bos waren ,maakte niets uit.
Opeens ging de rem erop en veranderde haar loopgang in een slakkegangetje.En soms ging ze gewoon liggen op 100 meter van de auto en keek ons alleen maar aan.
We dachten in begin...nou gewoon in auto stappen en weg rijden, wedden dat ze dan komt!
Nou mooi niet.Of misschien kwam het omdat we maar paar meter vooruit reden en ze heus wel wist dat we toch niet gingen.

Was altijd een prachtgezicht om haar dan in het hoge gras of in het bos eigenwijs te zien liggen.

Groetjes Marianne




honden page profiel BeauBeau

honden foto van Beau

Och, het is hier met periodes...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Luisteren jullie honden ook weleens niet in 1 x?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^