Chihuahua!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

haai, ik ben op zoek na een chihuahua.. maar wil der niet al te veel voor betalen.. een vriendin van me heeft ook een Pup ! en die kosten 800 euro ! en ik wil graag wat meer over de chihuahua te weten komen.. :-) want ben helemaal weg van die lieve schatjes.. hoop dat jullie me verder kennen helpen, laat dan ook een berichtje achter.. ! dan hoor ik het wel, Bedankt alvast!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Ik kan alleen zeggen weet waar je aan begint.
Het zijn hele lieve beestjes maar ook een ras wat heel veel aandacht en opvoeding nodig heeft.
Ze kunnen niet goed lang alleen blijven en hebben heul veul energie.

In tegenstelling tot wat je meestal ziet (deParis Hilton achtige lui) is het geen hondje wat je lekker in een jasje stopt en in een tas (de mijne pikt dat niet en de meesten niet, marktplaats staat er niet voor niks vol mee ;-) )

Ga eerst eens goed on-line lezen wat het ras echt inhoud en of het wel bij je past, of je de tijd hebt om het tot een leuk hondje te maken.

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

ik heb alle tijd voor een hondje.. ! :-) & wil hem al zolang heb een vriendin in de omgeving.. en die heeft hem ook.. en die heeft hem al zolang.. dat ik denk van ik wil der ook 1 gaat nog wel even duren, maar wil der wel alles van weten...

en heb der wel tijd voor ik werk namelijk al 2 jaar niet meer.. dus heb wel tijd voor zon beestje.. en zou die ook niet snel alleen laten !!!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

tanja (Gast)

@ martine

wij hebben een chi en die kan prima alleen zijn
en elke hond heeft aandacht en opvoeding nodig

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Waaom kies je niet voor een ander ras..??
Wat ook klein is..??

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

wij hebben ook een Chihuahua, ik vind het hele makelijke hondjes, als je ze goed traint, kunnen ze makelijk 4 uren alleen zijn,als we eens langer weg moeten ,red ze met gemaak 6 uren hoor, het gaat hier altijd prima, en het is net als een andere hond, heeft natuurlijk ook opvoeding en aandacht nodig,ze is alleen kleiner van formaat, maar voor de rest is het gewoon een hond hoor !!!

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

omdat ik al zo lang bezig ben voor een Chi en ben der juist heel blij mee..

Ik heb der nooit last van gehad.. heb der zelf al paar keer op gepast! vriendin van me neemt hem ook wel is mee.. en ja, dan pas ik der wel is op.. of ik ga na haar toejj.. zij heeft der 2 ! O-) en ja zij zegt ook dat ze prima alleen kunnen, zij is vaak werken, en dan gaan ze in de avond pas uit! ;-) dus het scheelt per hondje..

ik wil het al zolang.. en ja wil gewoon veel van Chi's weten, en dan lekker met me hondje verder.. en laat me niks aan praten, wil een Chihuahua ! en dat wil ik al zolang :-)

honden page profiel

Maar als je er niet veel voor wilt betalen,,, kom je in de broodfok terecht...
Al vragen ze daar ook de hoofdprijs maar oke.
Een chi is niet goedkoop... Ja een ongezonde chi waar je duizenden euro's aan dierenartskosten kunt betalen.

Denk er goed overna,,, Koop pas een chi als je het geld ervoor hebt om hem/haar bij een goede fokker weg te halen.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Weet je dat je 14 jaar vast zit aan zo'n hondje..
Je krijgt een vriendje en houd misschien wel helemaal niet van honden..
Je moet wellicht een keer gaan werken..
War laat je het hondje dan..?

Het mogelijk niet alleen kan zijn..
Dit met je aanleren..
Heel veel werk..
Doe je dit niet goed aanleren dan kan het hondje de hele dag gillen en blaffen - vinden je buren dit fijn - en grote kansdat het alles onder plast en poept..

Jou bijt als je het hond wilt aaien..

Weet iets van hondengedrag..?
Wat doe je als je hond ziek wordt; chronisch ziek..
Weet je hoeveel geld dit kost naar een dierenarts gaan..??
s'Morgens vroeg opstaan om je pup zindelijk te maken mogelijk 8 maanden lang..
Het kan zijn dat een Chi nooit zindelijk wordt..

Als je een Chi koopt bij iemand die er lekker goedkoop mee is heb je grote kans op erfelijke gebreken..
Een rot karakter een angsthaas die tegen alles blaft buiten..

Wel eens van epilepsie gehoord..??

Een hond is geen Barbiepopje hé..

Ik vermoed dat jij nog eens ernstig moet nadenken eer jij een hondje neemt..

Ik hoop dat je eerst wat boeken leest over opvoeding en voeding..

Groet, Ilja

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

ik ben nu ook aan het zoeken, nee een vriendin van me heeft der 800 voor betaald.. en die heeft een goede Chi, en ik weet dat ik het heel graag wil..

en anders, als een chi echt niet gaat.. wil ik zon hondje die ze bij Page ook hebben :-) zon Labrador... O-) ben echt aan het zoeken, na een goede hond, die kind vriendelijk is.. en ook soms alleen ken blijven, want ben soms ook de hele dag weg.. !

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zet het maar uit je hoofd, want een chihuahua kost nu eenmaal een hoop. Dat komt omdat ze hele kleine nestjes werpen, waardoor de kosten van de dracht en bevalling worden gedeeld door het aantal pupjes. Logischerwijs kost een pup uit een nest van 6 dan minder dan uit een nestje van 2 of 3. Bovendien zijn de hoofdjes van de pups vaak zo klein dat de moederhond niet op een natuurlijke manier kan bevallen. Vaak keizersnede dus, wat ook weer kosten met zich meebrengt.

Een chihuahua is een enorm populair ras, waardoor broodfokkers hier graag op inspelen door iets goedkopere pups aan te bieden. maar ook bij broodfokkers zijn de pups 'duur'. Je kunt beter langer doorsparen en voor een gezonde goed gesocialiseerde pup met stamboom, dan bij een broodfokker een pup kopen. Veel pups overlijden, zijn/worden ziek of krijgen te maken met erfelijke aandoeningen. Koop dus nooit een pup van een fokker die beide ouderhonden niet heeft laten testen op erfelijke aandoeningen (patella luxatie, oogafwijkingen).
Kijk bij de rasvereniging voor pupbemiddeling. De prijs is toch erl tussen de 750 en 1000 euro hoor. Als je dit niet kunt betalen, kijk dan eens uit naar een ander ras. Goedkoop is vaak duurkoop. Als je een chi voor 300 euro minder koopt en deze blijkt ziek te zijn of een erfelijke aandoening te hebben, dan ben je duizenden euro's kwijt aan operaties en medicatie.

http://www.chihuahuaclub.nl/

Wat je ook nog zou kunnen doen, is de asiels en herplaatsingssites in de gaten houden. Herplaatsers zijn een stuk goedkoper.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ga je ook eens inlezen in het ras (of in het labradorras). Een leuk snoetje is niet genoeg, je moet ook het karakter weten van zo'n beestje.
Een hele dag weg kan echt niet met een hond. Dan moet je oppas zien te vinden.

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

zal je zeggen, ik heb wel ervaring der mee.. en dan neem ik lekker geen vriend.. lekker makkelijk.. heb van alles al gelezen, weet wel hoe ik der mee moet om gaan.. heb genoeg geld om die hond te verzorgen, en ik ga hem niet bij een Broodfokker vandaan halen, weet al genoeg over de Broodfok handel.. daar zal ik nooit een beestje vandaan halen, nooit van me leven niet.. !,

en ja ik steek eerst 12 maanden lang.. alle tijd in de chi dan pas ga ik werken, en anders neem ik een andere hond.. als de Chi niet zou gaan lukken, maar geef het niet op.. ben al zolang bezig om een Chi te kunnen krijgen.. dat ik het door ga zetten.. ben helemaal weg van die beesten..

en ik heb zelf van die boeken.. om te lezen, over de Chi en weet echt wel hoe ik der voor zorgen moet.. heb vaak zat der op gepast ! en uitgelaten.. en weet hoe erg ze kunnen zijn, ze willen vaak de baas spelen.. ! dominant gedrag hebben ze vaak ook.. maar wil het al zolang.. dat ik het door ga zetten !

Greetz,

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Natalje, jij hebt er zo te zien goed over na gedacht ik zou zeggen; GA ER VOOR ,
ik heb er ook 3 jaar over moeten zeuren en smeken, voordat mijn man zei, vooruit dan maar, en we hebben haar nu een jaar, en ze is voor geen miljoen te koop hahah, ik weet dus helemaal wat er in je om gaat !!!

groetjes Froukje

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

ja wil al zolang zon beestje, en doe der ook alles aan om hem te kunnen krijgen.. en niemand pakt dat geluk nog van me af.. die moet dan wel heel erg gaan pushen.. en dan doe ik het nog niet.. want heb daar geen zin in, me ex wilde het ook niet hebben.. die zij nee dat beest komt hier niet binnen, na ik zij dan ga ik het huis wel uit.. en neem zon beestje.. als ik weg ben.. waar ik nu woon, woon nu nog begeleid.. en zijn aan het zoeken.. voor zon beestje.. en wil het al zolang.. niemand neemt me dat nog af.. ik wil nu is geluk in me leven.. met een lieve puppy.. en ja, ik ga die wel helemaal opvoeden.. en der voor zorgen, weet hoe het moet.. vaak zitten oppassen..

Maar ja, komt allemaal wel weer goed..! ben weer helemaal Happy.. ken der eindelijk voor gaan, bedankt!

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

wat een fijne reacties weer.. echt super O-)

een chihuahua is altijd duur dus vragen voor een "goedkoop" pupje is vragen voor problemen, ik zou gewoon even wat langer door sparen tot je echt genoeg heb voor een gezonde chi en houd rekening met de dierenarts kosten, wormenkuur, voeding, vlooienmiddel etc er komt meer bij kijken dan alleen het hondje zelf
O-)
en tussen een chi en een "page" puppy zit veel verschil dus richt jezelf op een van twee

honden page profiel

Op een hondje passen is heel anders dan er 1 hebben, en nu zeg je dat een lab ook leuk is, waarom die 2 rassen, zijn wel heel verschillend he?
Wat trekt je aan in een lab en wat in een chi?


@Tanja, een chi kan ook alleen zijn, de mijne ook, na heel veel trainen, en er zijn er heel veel die het niet kunnen. Het zin in het ras dat ze heel aanhankelijk zijn naar het baasje, en ze niet goed zonder die baas kunnen. Wil niet zeggen dat het niet kan, je moet het alleen wel goed trainen. En ja elke hond heeft aandacht nodig, maar de gemiddelde persoon die intresse heeft in een chi heeft intresse in een leuk hondje om aan te kleden en mee te nemen, en dat beeld klopt gewoon niet. Ook een chi moet je veel aandacht geven en goed opvoeden.

honden foto van TheaR & Ginny † & Diego & Shady

Chihuahua´s zijn echt leuke en lieve hondjes en ook lief voor kinderen :-D Elke hond heeft aandacht en een goede opvoeding nodig! Het is echt leuk dat ze ieder een eigen karakter hebben (maar dat heeft natuurlijk elke hond, van ieder ras) Ze leren goed en kunnen zoals elke hond goed alleen blijven! Bij elk ras heb je kans op erfelijke afwijkingen en andere problemen, maar met een goede opvoeding en geduld is ook een Chihuahua af te richten zoals elke andere hond! De prijs is natuurlijk ook afhankelijk of je er 1 met of zonder stamboom wil, maar er zijn ook goede hondjes rond de 700/800 euro! Als je echt zo gek bent op de Chihuahua zou ik ook echt voor dat ras gaan, ze zijn echt geweldig leuk, lief, mooi en ook echt een hond(je) zoals elke andere hond!
Ik wens je heel veel succes met het vinden van je toekomstige "vriendje" :-D

Groetjes, Thea ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Lees ik het nou goed? Als je geen chihuahua kan krijgen dan maar een labrador? Dat is hetzelfde als een kat nemen als je eigenlijk een hamster wil. Het zijn beide honden, maar ze hebben verder totaal geen overeenmkomsten.

Ik heb echt het idee dat je alleen een ras wilt die populair zijn, die je vriendin ook heeft, die je op televisie ziet, etc.
Een labrador is een jachthond. En als je er niet mee naar jachttraining gaat, dan moet je er toch minstens twee uur per dag mee lopen, waarvan één rit van minstens een uur.

je gaat dan pas over een jaar werken...Denk je dat zo'n hond dat fijn vindt? Eerst went hij eraan dat je altijd thuis bent en vervolgens ga je werken en moet hij alleen blijven?

Ik heb het idee dat je alleen een hond wil, omdat jij dat wil en omdat je vriendin er eentje heeft en omdat je denkt dat het jou gelukkig gaat maken. Je moet een hond nemen omdat je die hond gelukkig gaat maken en als ik het zo lees gaat dat niet lukken.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik snap alleen niet dat je eerst zegt dat je meer info wil over de Chihuahua en vervolgens schrijft dat je al allemaal boeken hebt over de Chihuahua?

En ik ben het eens met Nienke, als een Chihuahua niet lukt, dan maar een labrador??

Heb je uberhaupt naar andere rassen gekeken? Ik heb zelf een chihuahua (wilde ik ook al jaren), maar heb toch goed rondgekeken of andere rassen niet net zo leuk of leuker zouden zijn.
Je kan van die tests vinden via Google waaruit dan rassen komen die goed bij je passen.
Want dat je nu niet werkt wil niet zeggen dat je nooit meer gaat werken neem ik aan?
En net als wat Ilja zegt, zo'n hondje word gemakkelijk 14 jaar oud.

Heb je het geld? Verzekering, voeding, vlooiendruppels, de spullen die je moet aanschaffen?

Het komt op mij niet over alsof je er echt heel lang mee bezig bent, anders had je wel genoeg informatie gehad en goed geweten wat voor hond een Chihuahua is en waar je aan begint.

Wat ik al schreef, ik heb zelf een Chihuahua en ik wist echt álles van de Chihuahua en wist dus ook waar ik aan begon en of ik dat wel echt wilde.

En als je een gezonde Chihuahua wilt moet je er wel wat voor over hebben qua geld, als je een gezonde hond wilt.

In iedergeval succes met je zoektocht.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Och, och, och... :'( :'( :'(

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

ik weet hoelang ik vast zit aan zon hondje.. ik heb die test al gedaan, en ga helemaal voor de Chi, en ik ga misschien wel werken, dan ken de Pup makkelijk alleen blijven, en anders heb ik der wel een oppas voor.. der zijn altijd optie's maar nee.. ik mag niet werken, ben voor de volle 90% afgekeurd, mag alleen vrijwilligerswerk doen, maar dat hou ik al niet vol.. ! ik heb iets waar door ik niet ken werken,

en ben al heel lang bezig voor een Chi, en heb het geld nu niet.. maar over paar jaar heb ik het geld wel, en ken ik zien.. dat ik super trots ben.. dat ik gedaan heb!, en dat ik rona een mooi thuis ken gaan geven.. en krijgen ! wil een huis met een tuin, waar ze lekker rond ken rennen, en nee gebruik me hond niet als (Paris Hilton) het heeft gedaan, ik voed het op.. alsof het me eigen kind is !!!,

Ik wil geen Lab meer.. ben der helemaal zeker van dat ik een Chi wil, en dan ken iedereen wel van alles zeggen ! ik kies der zelf voor, en het is nu nog lang niet ! ben aan het rond kijken.. hoe duur een Chi is.. en dan ken ik verder alles gaan regelen.. en heb heus wel genoeg om na de dokter te gaan, en die dingen.. en weet wat ik allemaal nodig heb...

en me zus heeft ook al veel honden gehad.. en daar heb ik ook veel van geleerd, ik neem 1 chi, omdat ik dat al heel lang wil.. en ook al bedoeld iedereen het goed, het is een keus van mezelf,!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Héél verstandig; wacht nog maar een paar jaar... ;-) O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Uiteraard is het een keus van jezelf.

Als je een gezonde chihuahua wilt kan je het best een chi nemen met stamboom dan zit je al gauw op 1000 euro.
Je kan ook rondkijken naar kruisingen, ik heb zelf een chihuahua gekruist met een dwergpincher (ze lijkt qua karakter+uiterlijk het meest op een chihuahua), en haar heb ik van mensen die een nestje gekregen hadden met hun honden, ik heb voor mijn hond 350 euro betaald.

Dierenartskosten zijn behoorlijk, vandaar dat ik vroeg of je daar het geld wel voor hebt.
En als je een verzekering afsluit kost dat ook iedere maand geld.

Het is heel goed dat je nog een paar jaar wilt wachten, je moet een hond wat voor ras het ook is wel een goed huis kunnen bieden.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

O ja, op mijn profiel heb ik foto's toegevoegd van mijn hondje, dan kan je zien hoe zo'n kruising eruit ziet.
Voor als je meer info wil; Ze is 20cm hoog en weegt 3 kilo.

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

klopt.. ik ben der ook heel hard mee bezig, en ja, ik denk moet gewoon een pup hebben.. dus wacht nog wel paar jaar.. dan ken ik het huis bieden, en ken het lekker rond rennen :-) en een vriend of ik even niet, het is net uit.. met me vriend.. dus voorlopig geen man in me leven, misschien een Konijn.. maar verder even niet.. geen behoefte aan, mannen snappen me niet.. en dieren wel, dus liever een dier, dan een Vent!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

zielig O-) :'(

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Ik zou eerst toch even kennis gaan maken met fokkers van labradors en chihuahua's.

Ga bij enkele fokkers langs en leer de rassen echt kennen, uit een boekje leer je echt geen hond kennen.
Ga naar hondenshows en praat daar met enkele eigenaren van het ras.

Een chihuahua is schattig maar vergis je niet, qua karakter moeten ze heus niet onderdoen voor een duitse dog ofzo ;-).
Het is een grote hond dat in een klein lijfje zit.

Maar je instelling van "als ik geen chihuahua kan kopen, dan koop ik een labrador" vind ik eigenlijk nogal triest.
Voor een hond moet je moeite doen en als je echt een chihuahua wilt dan heb je het er ook voor over om er eerst voor te sparen ookal duurt het nog 2 jaar.

Ik heb al een chihuahua en ik wil graag nog een chihuahua.
Ik kan ook niet zomaar 1200euro op tafel gooien, maar ik blijf sparen tot ik het geld wel heb.
Al moet ik nog 5 jaar sparen, ik wil een chihuahua en ik ga ook voor een chihuahua.
In de tijd dat je spaart kan je misschien ook meteen een aparte spaarrekeing openen waar je maandelijks een bedrag op stort voor het geval dat er ooit iets zou gebeuren waardoor eer hoge dierenartskosten volgen.

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

kijk over een paar jaar maar eens verder of een chi dan echt wat voor je is(groot verschil chi of labrador)kijk maar eerst eens hoe je leven verloopt tegen die tijd heb je wie weet wel een vriend en denk je er heel anders over.
in de tussentijd sparen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: hondenfokker!! :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^