Chihuahua!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou prima toch... Eerst een beetje settelen en sparen, veel lezen over de chi en dan straks een bewust keuze voor een gezonde pup uit een goed nest... :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

een chihuahua ,van 20 cm hoog mag geen 3 kilo wegen O-) of heb ik het fout??????jo te zwaar

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Wat zijn we toch weer voorbarig allemaal O-) ..
Nou meid, als jij een chihuahua wil dan moet je die lekker nemen ;-) het zijn echt geweldige hondjes! Die je zo ontzettend veel liefde kunnen geven! (Kleine hondjes, grote vriendjes..)

Wat Martine zegt is waar; op internet en in boeken staat vaak dat de chihuahua geen opvoeding nodig heeft, nou het tegenovergestelde is waar! Ze kunnen soms stronteigenwijs zijn (vooral in de puberteit ;-) ) en hebben echt een duidelijke leider nodig, wanneer je even verslapt nemen ze al vrij snel die taak op zich..

Zindelijkheid en alleen leren zijn. Ik denk (hoor mij dat zeggen, terwijl ik een onzindelijke chi heb van 10 maanden O-) ) dat het sterk ligt aan de hoeveelheid tijd die je erin steekt. Ben je al van begin af aan consequent erin zullen ze er later zeker geen problemen mee hebben. Neemt niet weg dat chihuahua's ontzettend aanhankelijk zijn en voor hun baasje door het vuur gaan, dus misschien idd niet het meest geschikte ras om een hele dag alleen thuis te laten zitten. Gelukkig zijn ze klein, hebben een snoetje om op te vreten, dus vaak kan je ze wel meenemen. :-)

Lees je eerst heel goed in (op dit forum zitten ook veel chihuahuahouders die je een hoop kunnen vertellen) en spaar misschien eerst nog een beetje, want een gezonde chihuahua met stamboom heb je niet voor onder de 800 euro.

En idd; chihuahua's zijn hondjes, geen modepopjes.

@Kwenda; een chihuahua van 3kg is niet te zwaar, juist een prima gewicht! Door de media denkt men vaak chihuahua's van die ieniemienie, iele hondjes zijn die volgroeid in je handpalm passen, nou echt niet hoor! Vroeger (voor die hele kleine honden hype) wogen ze zelfs nog veel meer. :-)

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

ik heb een chihuahua en wil nu een vriend :-D haha

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

nee ik heb gelezen met stamboom moeten ze net onder de 3 kilo zijn .
die van mij is 3,2zonder stamboom :-D maar het blijf .
een hond gr jo ;-)

honden page profiel nicole de nnicole de n

honden foto van nicole de n

Hoi ,

Ik heb 3 chihuahua's en een vriend gaat prima samen :-D

Een chi kan prima alleen zijn, als je het maar langzaam opbouwd.
Tenminste de mijne kunnen 4 uur alleen zijn , maar elke hond is natuurlijk ook weer anders.

Ik zou nooit geen andere hond meer willen dan een chihuahua, dus ik kan me je keuze heel goed voorstellen. Het zijn echte honden ,maar dan met het lieve knuffelige van poezen.

Elke hond heeft opvoeding nodig , dus ook met de chi hup naar de honden en puppy cursus. Leren ze omgaan met andere honden :-D

En inderdaad een chi hoeft geen 1.5kilo te wegen.
Binnen kort krijgt mijn beste vriendin weer een nestje chi's.
Mama heeft een mooi gewicht van 2.5 kilo en de reu is inimini
1.6 kilo. Kijk er nu al weer naar uit van die lieve kleine pupsels, ( ik heb afgelopen jaar met mijn teefje een nestje gehad)

Veel succes met je toekomstige chi !!

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

ik ga ook zeker wel sparen, al duurt het nog 5 jaar.. ik zou en moet de Chi krijgen.. en als duurt het me nog jaren, dan ga ik daar mooi voor sparen ! want een Chi is echt wat ik wil, en wil echt geen andere hond meer, en die Lab hoef ik niet meer, wil een Chi en ga daar ook voor sparen

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

mijn chi was met 3 maanden al zindelijk ;-) .
op de bak en buiten, een heerlijke hond nooit wat kapot gebeten, op voeden :-D heel belang rijk :-D .
niet te kinder achtig mee om gaan ,er is maar een baas en dat moet je laten zien ;-)

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

klopt indd.. en jij moet hem opvoeden.. hij moet na jou luisteren en niet na iemand anders.. wees der maar heel blij, ik ben blij als ik hem eindelijk kan vasthouden.. en opvoeden.. want ben helemaal weg van de Chi !

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik heb zelf geen chi, maar ik zou zeggen:
Ga naar fokkers
Ga naar shows
en praat met zo veel mogelijk mensen die een chi hebben.

Dat de chi waarop jij past heel leuk kan zijn geloof ik direct, maar het heeft allemaal te maken en opvoeding en karakter. Verdiep je echt in een hond want ze zijn op bepaalde punten zo anders dan wij zijn. Praat met voor mijn part 100 mensen met een chi (als je naar shows gaat kom je er wel een paar tegen ;-D) en vraag naar hun ervaringen.

Ik heb het idee dat je zo graag een chi wilt dat je de minder leuke dingen van het ras maar op de koop toe neemt en je (onbewust?) afsluit van dingen die je wel eens helemaal niet leuk aan je chi zou kunnen vinden. Maar een chi is geen telefoon die als ie niet voldoet gewoon weggedaan word. Daarom: verdiep je in het ras!!!! Dus niet alleen op internet wat lezen, maar echt diepgaand onderzoek naar de chi doen. En aangezien je heel enthousiast bent denk ik niet dat dat een probleem moet zijn ;-). Lees boeken, vraag naar ervaringen en vooral: sta open voor alles. Ook de negatieve dingen aan het ras en vraag je af of je dat ervoor over hebt. Succes!

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

Ik ben al aardig op weg.. nog lekker aan het door sparen.. en ik ken over paar jaar een Mooi chi kopen :-D

Ja , je moet ze opvoeden , dan ken je ook is weg gaan.. en de Chi thuis laten.. maar je ken dat beestje.. niet dagen in je huisje achter laten.. :-) ik wil zo graag zon hondje.. dat ik alles der aan ga doen.. om dat beestje te kunnen krijgen ! :-)

Niemand neemt dat van me af, ik wil een Chi.. ben ook na shows, en evennementen aan het kijken.. maar die zijn der even niet, jammer hoor ! wilde heel graag daar heen, dan moet ik dus wat anders gaan verzinnen!!

Groetjes.

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Als er momenteel geen shows zijn kan je misschien enkele fokkers contacteren.
Je vertelt hen dat je graag meer wil leren over de chihuahua en ze zullen je dan met veel plezier ontvangen met een grote pot koffie. ;-)
Praat met verschillende fokkers en maak kennis met hun hondjes.
Zo kan je je al een beeld vormen over de fokkers en als je dan eindelijk je chipupje kan kopen weet je ongeveer al welke fokker en welke hondjes je het meeste aanspreken.

Ik weet niet van waar je bent, maar als je wil kan ik je enkele adressen geven van fokkers van dit kleine rasje die je heel graag zullen verder helpen. Stuur dan maar even een PBtje
Ook ben ik aanwezig op een heel leuk chihuahuaforum waar ook mensen zitten die erg veel ervaring hebben met het ras en die je zeker met veel plezier zullen helpen in je zoektoch en bij het beantwoorden van je vragen. Er is daar ook een erg goede fokker aanwezig voor wie dit rasje geen geheimen meer heeft.

Indien je het webadres van het forum wil en/of de contactgegevens van enkele goede fokkers dan mag je altijd een PBtje sturen.

Heel veel succes bij het sparen en hopelijk kan je binnen enkele jaartjes een prachtig en gezond chipupje in huis nemen.
Ik kan lezen dat je erg graag een chitje wil en dat je er ook alles voor over hebt, dus ik ben er zeker van dat het pupje echt een fantastisch leventje zal krijgen bij jou. ;-)



honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

Ja , was gister bij een Dieren winkel.. en toen zag ik ja , ja honden bandjes !! en dingen echt zo schattig !!! zou niet weten, wat ik der mee moet maar gebruiken.. voor de Chi die ik wil gaan Kopen, en niemand ken me wat wijs maken.. en als jullie lekker zo graag een Hond willen, moeten jullie dat ook doen,

Heb echt een mooie chi gezien, en nu maar zoeken.. na Fokkers, en hun ook bepaalde dingen vragen over een Chi!!

Groetjes

honden page profiel ..

honden foto van .

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Hey Natalja,
Ik wil je niet ontmoedigen hoor, maar lieve meid, weet wel dat een Chiuachiua meer dan 10 jaar oud kan worden. Dat wordt 4 x per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar, 10 tot 15 jaar lang ieder dag de hond uit laten(bij zonneschijn en hevige onweer, hagel en sneeuw!!!), twee x per dag voeren, minimaal 1 á 2 x per jaar naar de dierenarts voor onderhoud en jaarlijkse inentingen. Je bent voor 90% afgekeurd, heb weinig financiele middelen. Besef wel dat jijvoor het hondje kiest en als het allemaal toch geen rozengeur en maneschijn blijkt te zijn (hondje wordt moeilijk zindelijk, hondje sloopt, hondje bijt....)jij het hondje weer weg moet doen. Dit geeft veel verdriet. Denk eerst heel goed na. En mss is er iemand in de buurt, familie, kennisenkring die een hondje hebben waar je een aantal dagen voor mag zorgen zodat je een beter beeld hebt van wat een hond hebben inhoud. Hoe dan ook, ik wens je veel wijsheid en succ6 toe.
Groetjes Jacq

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

hallo zoals jullie kunnen zien heb ik er 4
ze zijn dan wel samen maar kunnen best wel een paar uurtjes alleen zijn dat moet je gelijk van pup af aan leren net zoals alle beesten
ze hebben wel karakter maar dat hebben alle kleine hondjes toch het ligt er ook aan hoe je er mee omgaat wij hebben er geen problemen mee
kortom hele fijne hondjes
groetjes desiree

honden page profiel NataljaNatalja

honden foto van Natalja

ja ik ben al druk bezig, om leuke spulletjes te vinden.. heb zon schattig roze halsbandje gezien, wil namelijk een vrouwke.. hebben! dus ben heel druk aan het rond kijken.. ! als iemand der wat meer van weet, laat maar weten.. ben ook lid van een Chihuahua hyve.. op Mijn hyves.. ! wat ik enorm gezellig vindt..

je leert veel van die mensen, die hebben allemaal chi, daar geniet je dan ook wel van.. maar de aanschaf is ook een heel gedoe haha !

Xx..

honden page profiel

Leuke spulletjes lijken me nou niet het belangrijkste om je nu druk over te maken, ga eerst eens goed lezen wat het inhoud om een hond te hebben en specifiek over de chi voor je "schattige" dingen gaat kopen.
Wat Jacq hierboven al schreef, volgens mij denk je daar niet eens aan, jij vind een chi leuk dus jij wil een chi wat je er allemaal voor en mee moet doen daar denk je in het geheel niet over na, alleen dat het "schattig" is.
Een lama is ook schattig maar die zet ik toch ook niet in de tuin?
Denk alsjeblieft goed na voor je eraan begint :'(

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Leuke spulletjes kan je je later pas in verdiepen, als je chihuahua echt in de planning zit.
Verdiep je liever, als je een teefje wilt hebben zoals je zegt, ook even goed in de loopsheid van een teefje en het feit dat je dan 3 weken lang alle reutjes op afstand moet zien te houden om een nestje te voorkomen. Want als je dat niet doet, dan krijg je straks pas echt drama's.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Inderdaad zeg, ga je nu al nadenken over schattige spullen en kleren die je wilt kopen?

Ik vind een hert ook heel schattig, dat is nog geen reden om er eentje aan te schaffen.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik vind het ook een beetje vreemd dat je misschien nog 5 jaar moet wachten voor je er eentje kunt kopen (ik ga ook zeker wel sparen, al duurt het nog 5 jaar.. ) en dat je toch al bezig bent met de accessoires van de hond.

En Jacq heeft wel gelijk, een hondje is niet zomaar iets wat je aanschaft. Als ik nu al je berichtjes acht elkaar aan lees, denk ik dat je
1. Veel te weinig weet wat een hond houden inhoud,
2. Je afsluit van de negatieve dingen
3. Te veel bezig bent met 'het leuke van een pup' ipv met het vinden van een goed hondje en
4. Je te weinig weet van het ras zelf.

Ik wil je niet kwetsen, maar als ik zelf een fokker was (geen broodfokker) van Chi's dan had je van mij geen pup meegekregen. Het hele totaalplaatje wat ik van je lees (je eigen ideeen, je reacties etc) spreekt me niet positief genoeg aan.

En ik denk dat als je bij een echte fokker komt, dat je deze situatie ook krijgt. Fokkers doen niet zomaar hun pups weg. Je moet geschikt zijn voor de pup van jouw ras. Een Amerikaanse vrouw zei een keer dat het adopteren van een Berner Sennen haast nog moeilijker is dan het adopteren van een kind.

Met dat idee moet je ook naar de fokker kijken. Jij zult de fokker moeten overtuigen om een pup van hen te krijgen. Dat is moeilijk, maar als je de 4 punten hierboven goed oplost dan ben je denk ik al een heel eind. Maar dat betekent wel dat je jezelf moet verdiepen in het ras en wat een hond houden uberhaupt inhoud.

Misschien kan ik het verduidelijken met een persoonlijk voorbeeld.

Wij hebben ook een hond gekregen. We wisten niks van honden en we wisten niks van ons ras. We hebben een hond uit de schuur gekocht en wisten niks van opvoeden, consequentie, dierenartskosten af. Dobber heeft nu een paar heel vervelende eigenschappen ontwikkeld. Niet op het erf blijven, 's nachts beginnen met blaffen tot je er gek van wordt, niet gehoorzaam (behalve aan mij omdat ik haar getraind heb), aggressief naar sommige andere honden etc.

Dus, weet waar je aan begint, en verdiep je er dan ook in want dat is ontzettend belangrijk. Doe je dat, dan denk ik dat het wel goed komt. Succes!

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Je verhalen zijn wat tegenstrijdig. Je wil niet veel geld betalen voor de aanschaf maar je hebt wel genoeg geld om het hondje te verzorgen?

Volgens mij is de verzorging op termijn duurder dan de aanschaf, koop je een goedkoop hondje loop je meer risico (ik sluit nl niet uit dat ook al koop je bij een rasfokker dat het hondje niet ziek kan worden) dat het wat gezondheid slechter gaat. Denk ook aan het karakter. Hondjes die goedkoper zijn zijn mogelijk met minder zorgvuldigheid gefokt en kijk ook naar de socialisatie van de pups. Bovenstaande is niet alleen bij een Chihuahua maar bij elk ras van toepassing.

Ennuh noem een hondenras bij de naam ipv een page hond, klinkt als of je toch op zoek bent naar een modegrill is net als dat de chi een paris hilton hondje wordt genoemd of een cavaliër king charles spaniël een pim fortuyn hondje. :'(

Dus als je zeker weet dat je voor een chi wil gaan doe dat dan ook en ga niet in eens om naar een labrador, het is een wereld van verschil tussen die 2 rassen. Ik hoop dat je hier antwoord krijg van mensen die ook wat meer over het karakter vertellen van de Chi en hun ervaring er mee en je zo kunnen vertellen waar je op moet letten of waar je terecht kunt voor een betrouwbare fokker.

Veel succes!

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

mijn zusje is van alles op de hoogte omdat ik haar daar ook bij help.ze vraagt ook steeds aan mij of ik haar wil helpen en ik help haar graag dat weet ze.ik snap jullie ook wel,maar ze schaft er nu nog geen aan,we waren vorige week bij de dierenwinkel om wat te kopen voor mijn aanstaande pup en wat voor mijn katten en naast de kassa stond een stellage met kleertjes voor de chihuahua en ze vond dat gewoon heel erg leuk,ik heb ook ruim voor ik met een hond begon van alles aangeschaft,zodat ik alles had voor de hond in huis kwam.nu moet ik alles wel aanpassen omdat het nu een klein ras word,maar dat doe ik ook voor de pup er is en niet als de pup er is,ik heb alle noodzakelijke spullen voor de pup in huis,dus daar hoef ik niet verder achteraan.
als mijn zusje het leuk vind om nu al spulletjes te kopen,lekker laten gaan.ik deed het ook,so what.

me zusje heeft zich al ingelezen in het ras en ze blijft erbij dat ze een chi wil,een vriendin van haar heeft er ook 1 en dat is een schatje,ze weet wat het kost om een hond te hebben,dat heeft ze van mij gezien.ze wil ook graag hebben dat ik met haar mee ga als ze gaat kijken bij een fokker.ik vind het prima ik wil wel met haar mee,geen probleem en dat weet ze.we zijn samen aan het zoeken via de rasvereniging naar een goede fokker.dus ik help haar met het zoeken naar een goede pup en ik zeg haar ook waar ze informatie vandaan kan halen,zodoende heeft ze zich ook hier aangemeld omdat ik haar dat heb gezegt,zodat ze hier ook info kan vragen of dingen kan opzoeken.

als je meer wil weten dan horen we dat graag.je kan ook bij mij komen met een pbtje als natalja niet reageert hier,want zo heel vaak is ze niet op hp.ik geef alles aan haar door.

groetjes babs (de zus van natalja)

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Niet raar bedoeld, maar jij helpt haar met alles terwijl je zelf nog geen eens een pup hebt? Ik vind het heel goed dat jullie via de rasvereniging gaan zoeken etc. maar je zus haar berichtjes kwamen op mij over alsof ze er totaal niet over nagedacht had maar gewoon een chi wilde. Wat het ook kost...

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

ik heb dan nu geen pup,maar heb wel een hond gehad,maar die moest ik door prive omstandigheden weg doen,maar aangezien ik dus bezig ben met een pup ging het bij mijn zusje ook kriebelen en is ze dus ook op zoek gegaan naar informatie enzo.ik ga 16 mei kijken bij een fokker.de eerste kennismaking met de fokker en hun honden.

mijn zusje komt soms wat warrig over,maar dat komt omdat ze enthousiast is over de hond.
ze vind het gewoon hele leuke honden,het is niet mijn ras maar als zij een chi wil dan respecteer ik haar keuze.
we zoeken via de rasvereniging naar een fokker en dat is niet iets wat ze volgende week al wil doen,daar gaat een langere tijd overheen.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Goed dat het via de rasvereniging gaat. Vraag wel of de fokker erfelijkheidstesten heeft gedaan. Het is niet verplicht voor Chihuahua's dus je kan er niet van uit gaan dat de fokker dat doet.
Ik heb er zelf niet naar gevraagd omdat ik daar niet van op de hoogte was. Nu heeft één van mijn Chi's Patella Luxatie.

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

@ nika,

dat is niet leuk dat 1 van je chi´s patella luxatie heeft.
we zullen er naar vragen :-D

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Oh als tip :-p kijk als je een beetje in de buurt van de grens woont, eens bij de duitse chihuahua club. Daar is PL testen namelijk verplicht, net als een verklaring voor gebit en een gesloten fontanel.

Enkele fokkers in NL testen ook op hart (echo) en/of ogen, dus even goed zoeken :-D

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

@ mexx,

helaas we wonen in het westen,vlakbij den haag,maar dank je wel voor de tip :-D

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

me zusje zal het ook nog wel lezen,maar ik reageer ook even omdat ik haar help :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: hondenfokker!! :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^