dwergpincher pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kelliieejj (Gast)

hallo

ik en mijn vriend hebben afgelopen vrijdag een dwergpincherpup gekocht van +- 17 weken oud. het beeste was vrijdag vrij kalm, maar door zaterdag en zondag veel bezoek te krijgen werd het dus rodverwend, gepakt en geaait. nu moet ze savonds in een kleine kamer om te slapen (zodat ze de meubels niet kapot bijt) alsook overdag als we gaan werken zijn. snachts jankt ze non stopt te we er haar uitlaten, na verloop van tijd hebben we geen andere keuze meer of onze nachtrust gaat er aan... nu ze overdag ook in de kamer zit, ging ik deze middag langs om te kijken hoe ze het deed, ik liet ze even uit de kamer en nam ze in mijn armen, ze beet meteen naar m'n gezicht, alsook naar handen, vingers enz...

heeft er iemand tips om onze pup te leren stoppen met janken en bijten...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dwergpincher pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je hebt een pup in huis gehaald, een baby... Die is gewend om bij andere hondjes te slapen. Die moet je niet in een kamer wegzetten. Koop een bench waar ze lekker in tot rust kan komen. Eerst op de slaapkamer neerzetten, zodat ze zich gauw veilig bij jullie voelt en snel went aan de plek. Daarna kan ze leren alleen slapen. Als een pup erg piept, moet hij er waarschijnlijk uit.

Je had de pup nooit bij zoveel visite moeten laten. Dat is veel te druk voor een pup. Bovendien had de visite haar niet moeten oppakken, aaien etc... Je pup raakt helemaal overprikkeld en kan daar nog dagen van slag door zijn.

Je hebt de pup net een paar dagen en laat de pup nu al (lang) alleen?? Een hond is een roedeldier en moet langzaam worden geleerd om alleen te zijn. Je zult veel moeten doen met de pup om hem goed te socialiseren, zindelijkheidstraining met hem te doen en de pup te leren alleen te zijn. Een pup heeft voldoende uitdaging nodig. Til de pup niet steeds op, maar ga gewoon op je knieen. Leer de pup aan dat het fijn is om geaaid te worden. Niet iedere pup heeft dit aangeleerd. Pups kunnen ook erg enthousiast zijn en daardoor happen. Door steeds te aaien, stimuleer je dit alleen nog maar meer. Ga met de pup spelen, maar niet steeds aaien.

Bied de hond naast uitdaging en beweging ook voldoende rust. Een pup heeft 18 uur slaap nodig per dag.

Kelliieejj (Gast)

ja, dat was de fout dat elke visite ze is aaide en vastnam, maarja wat wil je iedereen wil zo'n klein schattig pupje aaien en vasthouden.

ja we willen ze niet alleen laten maar we kunnen niet anders, ze kan moeilijk mee naar m'n werk eh...?

toch al bedankt voor de advies, de meeste dingen zal ik zeker eens proberen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt wel anders.. Van tevoren moet je inschatten of je voldoende tijd hebt voor een hond. Als je dat niet hebt, moet je of niet aan een hond beginnen, of voor opvang/oppas zorgen. Je kunt het echt niet maken om het beestje na een paar dagen zo lang alleen te laten, dat is vragen om problemen.
En ook de visite heeft 'pech' als ze de hond willen aaien. Het is niet handig om bij een nieuwe hond al een hoop visite uit te nodigen. Ik had zoiets afgezegd. En dan een aantal mensen per keer uitnodigen nadat de hond gewend was geweest aan zijn nieuwe thuis.

Ik zou nu echt op zoek gaan naar een goede hondenschool zodat je veel kunt leren over honden en op zoek gaan naar oppas.

Kelliieejj (Gast)


Een oppas is niet zo simpel, familie en vrienden enz zijn ook aan het werk, en we gaan werken, komen thuis en zijn dan constant bij haar, verder gaan we niet zo heel vaak weg... alzeker nu niet, dus tijd hebben we er wel voor enkel naar het werk gaan we, meer tijd kunnen we niet besteden, het zou erg zijn moest je als je werkt en volgens jouw "geen tijd hebt" je geen hondje mag houden...

ik heb nog nooit een hondje gehad, dus dit alles kon ik niet weten, vind het nu gewoon jammer dat ze nu naar mij bijt, omdat ik haar alleen heb gelaten... het doet wel geen pijn ofzo want ze is nog zo klein, maar toch moet ze dit afleren naar de toekomst toe...

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Je mag me wel een mail sturen.
We hebben zelf 2 Duitse Pinschers en zijn toen ze pup waren erg druk bezig geweest met het stoppen van het janken, dit kan bij pinschers een stuk langer duren.

Ook het alleen slapen is in het begin erg lastig.

Maar heb je geen vrij genomen dan, toen je de pup gng ophalen en de weken erna??? het is bij Pinschers erg van belang dat je ze dit goed aan leert anders komen ze er nooit meer vanaf. Ook omdat je pup al 17 weken oud is zal dit meer tijd in beslag nemen.

Gr Veronique

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je had dit wel kunnen weten als je je goed had ingelezen. En ik zeg niet dat je geen hondje mag hebben als je werkt, maar fulltime werken gaat niet goed samen met een hond, zeker niet met een pup. De meeste mensen nemen 3 weken vrij als ze een pup krijgen of regelen iets met werk, of werken parttime. En van tevoren gaan ze op zoek naar oppas. Er zijn wel mensen die tegen betaling op de hond passen hoor.

Een pup bijt. Dat is pupgedrag. Pupjes spelen met elkaar met hun bekjes. Je moet de bijtrem afleren, maar dit lukt alleen met voldoende rust en voldoende uitdaging. Als de hond hele dagen thuis zit en geen uitdaging/beweging krijgt, is hij helemaal hyper van verveling en gaat veel sneller bijten.

Komt dit hondje uit de broodfok? Die hondjes zijn helemaal niet gesocialiseerd met mensen en moeten nog alles aanleren, ook dat ze geaaid moeten worden. Nogmaals: niet zoveel aaien en optillen. Dat is echt niet goed voor zo'n klein hondje. Ga je verdiepen in het ras en in hondengedrag. En probeer toch iets te zoeken voor haar waar ze overdag naar toe gaat.

Kelliieejj (Gast)

ons hondje komt van bij een gezin uit limburg...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik ben het met Angela eens, je kan prima een hond houden als je werkt maar een pup opvoeden is toch andere koek.

Heb je je wel in het ras verdiept? Dwergpinchers zijn absoluut geen makkelijke hondjes hoor, ze hebben een hele consequente opvoeding nodig anders krijg je geen leuke hond.
Koop informatieboeken (als je die nog niet gekocht hebt), ga je verdiepen in de opvoeding of het ras.

Ik heb ook veel geleerd van dit forum dus dat kan ik je ook zeker aanraden.

Succes en veel plezier met je pup.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ten eerste: koop een boek over pups en lees dat.
Bijvoorbeeld: Gwen Baily's puppywijzer.
Dan ben je al een hoop wijzer.

De nachten. Koop een bench, zet die naast je bed en wen de hond er langszaam aan steeds iets verder met zijn bench van je vandaan te slapen.
Of leg een matras in de kamer van de hond en blijf de eerste nachten bij hem slapen.
Hij komt uit een nest met een moeder en pupjes en is nu helemaal alleen. Een hond is een roedeldier, die trekt dat niet.

Een pup van 8 weken kan simpelweg niet een hele dag alleen blijven. Neem vrij van je werk, regel oppas, wat dan ook.
Hij moet nog van alles leren, buiten plassen, niet in handen bijten enzovoorts.
Maar als hij je nu ziet is hij zo enthousiast dat wat je hem wilt leren helemaal niet doorkomt in zijn hersentjes.

Mocht dit niet lukken dan heb ik het advies om hem te herplaatsten, het klinkt een beetje cru misschien, maar zo bedoel ik het niet.
Het beestje kan dan goed opgevoed opgroeien en jij hebt de tijd je eerst te verdiepen in het nemen van een hond en vrij te vragen en er tijd voor te maken om bewust een hond op te voeden.

Groetjes, Margje

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

mijn pup is al 17 weken ondertussen, en ik ga haar zeker niet weg doen, ik zie ze graag ondanks dat ze niet luisterd, ze is zo lief, ik zou het over m'n hart niet krijgen...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Moet van mij ook niet hoor ;-)

Maar hoelang heb je haar nu?

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

van vrijdagavond...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Jij ziet het hondje graag, maar bied je de hond wel wat hij nodig heeft? Daar moet je ook naar kijken...

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

ja dan wil ik natuurlijk wel proberen...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ohwww dat is nog heeel erg kort..

Je moet echt de tijd nemen om hem vanalles te gaan leren. Hij komt in een hele nieuwe omgeving. Hoe ouder de hond, hoe moeilijker hij kan wennen.
Vanaf 7 a 8 weken neemt angst in nieuwe omgevingen toe en de nieuwsgierigheid wint het steeds minder.
Hij moet nog aan jou wennen, en hij zit al heel veel alleen. Dan is het janken en blaffen heel heel erg moeilijk af te leren.

Ga op puppycursus, lees een boek en neem vrij.

Meer kan ik je niet adviseren. Naast het herplaatsen dan..

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

ik krijg geen vakantie momenteel, een boek lezen zal ik zeker doen, maar herplaatsen nooit! het blijft mijn pup en ik geef haar niet zomaar op!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik hoop dat je er nog zo over denkt als ze straks 8 maanden is ;-)

Maar het is een goed teken dat je graag wil, ik hoop dat je de tijd kunt vinden om je hondje te begeleiden en te leren wat wel en niet mag.

Succes!

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

ik doe heel hard mijn best!

honden page profiel danielledanielle

honden foto van danielle

ik hoop dat alles goed komt met julie pup.
je moet heel veel geduld hebben met de pup en veel leren.

als je het echt wil moet het je gaan lukken.

en ik zou zoals vele al zeggen iemand vinden die af en toe gaat kijke bij hem hem effe uitlaat.

een hele dag aleen in het begin is echt lang.

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

Ik ga elke middag naar huis om even bij haar te zijn... ik ga er na haar tweede inenting ook mee naar de puppytraining...

honden page profiel danielledanielle

honden foto van danielle

goed dat je thuis bij haar gaat kijken en puppytraining met haar gaat doen.

Sammie (Gast)

Hey,

Wij hebben met onze dwergpincher een soortgelijk probleem. Bij zijn komst hadden we beide een week vrij genomen en daarna twee dagen per week alleen gelaten. Ik werk maar twee dagen dus ik dacht dat het voor die paar dagen wel moest lukken, ook s'middags even uitlaten. Niet dus. Van de buren begrepen we dat hij erg veel blaft en jankt. Hij is nu ongeveer 9 maanden maar hij kan nog steeds niet alleen zijn. De afgelopen maanden hebben we hem geen seconde meer alleen gelaten en altijd oppas geregeld. We hopen dat hij het toch gaat leren omdat het bijna niet vol te houden is anders, voor elk boodschapje moet er bijna oppas komen omdat hij het maximaal 4 minuten zonder ons uit houdt. Voor de rest is het een heel erg leuk lief hondje. Niks mee aan de hand, kerngezond en nummer 1 op de cursus.

We hebben al van alles geprobeerd alleen geen 'extreme' maatregelen zoals een blafbandje. Binnenkort komt er een therapeut om de situatie thuis te bekijken, telefonisch kwam hij er ook niet uit omdat we al zoveel geprobeerd hebben.

Maar goed, ik hoop dat je de puppie heel voorzichtig laat wennen aan het alleen zijn, anders kan het heel erg lastig worden. De onze kan zelfs met kleine stapjes al niet alleen zijn, waarschijnlijk heeft een soort trauma opgelopen van de beginperiode. :'(

Hebben jullie ervaring van het opnieuw aanleren alleen te zijn?

Groetjes!

Sammie (Gast)

Hij kan inmiddels wel een paar maanden de hele nacht alleen in de bench in de woonkamer slapen, dat hebben we heel langzaam opgebouwd, steeds een stukje verder bij het bed vandaan;-)

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

onze Kira zit in haar eigen "kamertje" als we wegzijn, ze jank maar 5min na dat ze in haar kamertje zit en dan stopt het. maar heb nog geen klachten gehad met buren ofzo, die hebben haar nog niet gehoord, blaffen doet ze zelden maar eens... maar ze is heel erg koppig, dingen aanleren doet ze niet zo makkelijk, ze kan nu enkel zit! maar ook maar enkel als ze er zin in heeft...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ga met haar op cursus... Vaak ligt het niet aan de koppigheid van de hond, want het is nog een pup... Waarschijnlijk snapt ze niet wat je bedoelt, goede communicatie is belangrijk.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

pincher.... gauw mee gaan trainen, want daar zit een koppie op.... das echt meer dan een beetje hond.

de maat is ongeveer onevenredig aan wat in dat koppie kan zitten.

en pinchers willen best leren hoor, zker als het op een leuke manier gaat, want ze zijn heel slim.

veel plezier :-)

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

ik wil heel graag en ben dat ook van plan, maar ze moet eert nog om haar tweede inenting anders word ze niet toegelaten...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De 2e enting krijgt ze met 9 weken... We zijn nu al 2 maanden verder, dan heeft ze toch wel haar 2e enting en ook al haar 3e enting binnen?

honden page profiel KelliieejjKelliieejj

honden foto van Kelliieejj

we hebben ze gekocht 2 maanden geleden toen had ze haar eerste puppyvacin gekregen. een maand later, dus vorige maand moest ik naar de dierenarts voor haar tweede vaccin. deze zei dat hij haar eerst opnieuw de puppyvaccin ging geven 2x kon geen kwaad zei hij, doordat ze vrij laat haar eerste gekregen had. nu moet ik half deze maand terug gaan voor haar tweede inenting en dan nog een derde ook waarschijnlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dwergpincher pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Lekker vroeg wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^