dwergpincher pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Joke (bezoeker) (Gast)

Wij hebben ook een dwergpincher, ondertussen 16 maanden oud. Op veel internetsite lees je dat zulke honden niet veel beweging, ... nodig hebben. Maar het tegendeel is waar. Een dwergpincher is een hond met super veel energie en heeft dan ook nood aan veel beweging. Onze hond doet niets liever dan lange wandelingen in het bos, aan het kanaal, aan zee....
Het klopt ook dat dwergpincher veel aandacht nodig hebben. Onze hond zit 2 à 3 dagen alleen thuis en kan hier ondertussen vrij goed tegen. Voorwaarde is wel dat ik voor dat ik naar het werk ga nog een ruime wandeling maak met hem, op deze manier kan hij toch al een deel van zijn energie kwijt.

Ook héééééééééél belangrijk is om met je pup zo snel mogelijk naar de hondenschool te gaan. Dwergpincher kunnen goed luisteren maar zijn echt ENORM koppig. Het is dus als baasje héél belangrijk om aan te leren hoe je jou hond juist onder de knie krijgt. Want meestal is het de fout van het baasje als de hond niet goed luistert. Onze hond zit ondertussen al een tijdje in de C-klas en gaat deze maand normaal meedoen aan zijn brevet. Het is dus mogelijk om een dwergpincher af te richten, maar er kruipt veel energie en vooral geduld in.

Verder zijn het echt zalige honden. Eigenlijk zou ik héél graag een 2e dwergpincher er bij willen, maar eerst nog mijn partner overtuigen :-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dwergpincher pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Een dwerg pinscher niet veel beweging????? Dat heb ik nog nooit gelezen!

Een Pinscher ongeacht hoe groot, heeft heel erg veel beweging en uitdaging nodig. een consequent maar liefdevolle opvoeding. Ben je niet consequent, dan nemen ze de leiding zelf over. En dat laad zich zien in uitvallen aan de lijn, extreem veel blaffen en nog veel meer.

Ga AUB naar cursus, een Pinscher leert heel erg snel. En niet zeggen dat hij langzaam leert omdat hij alleen nog maar ZIT kan, nee hij kan wel meer, maar heeft er geen zin in en als jij niet de baas bent, blijft dat zo.
Als een Pinscher nu iets mag, mag het altijd, mag het nu niet, zal hij jou testen tot zijn dood of het misschien toch mag en 1x toegeven is voldoende.

Veel mensen nemen een dwerg pinscher omdat ze het zo'n schattig hondje vinden, maar het is echt geen hondJE vinden, maar het is een grote hond in een klein lichaam.

Ook een dwerg kan goed naast de fiets lopen (als het normaal is opgebouwd) en dit moet ook wel ze moeten hun energie kwijt! Maar ook geestelijk moet je ze blijven bezig houden, anders gaan ze zich vervelen en kunnen ze vervelend gedrag gaan ontwikkelen.
Een pinscher ligt niet rustig te rusten op een kleedje, nee die ligt te bedenken "wat kan ik nu weer eens uit halen", zorg ervoor dat je ze altijd een stap voor bent met alles.

En een pinscher heeft heel erg veel liefde en knuffels nodig en vooral individuele aandacht.
Als je meer dan 1 hond hebt, moet je minimaal 1 wandeling van een behoorlijke periode met de hond alleen doorbrengen.

Als mensen vragen hebben over een Pinscher mag je die altijd stellen.

Gr Veronique

Eef (Gast)

Hallo
Wij hebben drie jonge kids, 5, 6 en 9 en een kat, konijnen en kippen... en we zoeken een pup, nu lijkt een dwergpincher ons erg leuk, qua formaat past dat goed en ik heb gelezen dat het slimme hondjes zijn (leuk) en van bewegen houden (wij dus ook) en lief voor kinderen zijn (is een vereiste bij ons). Kan iemand met dwergpincherervaring ons daar iets over vertellen?

Rachèl (Gast)

Met kinderen lijkt me niet zo'n goed idee. Dwerg pinchers zijn vaak heel erg eenkennig en bijvoorbeeld grommen/bijten als je hem op wilt pakken.

Mijn dwergpincher Bink heeft hier ook last van, als ik hem op mijn schoot heb, mag niemand anders er bij in de buurt komen, anders gromt hij. Maar de laatste tijd heeft hij veel last van zijn hernia :( en kan niemand anders als ik hem nog oppakken. Hij heeft dan heel veel pijn en heeft duidelijk veel meer moeite om te poepen. Heeft nu pijnstillers en gaat nu weer ietsjes beter, gelukkig. Wil me hondje niet kwijt!!

gunnetje (Gast)

Hoi hoi,

Lees hier allemaal wilde verhalen over dwerg pinchers. Wij hebben een paar jaar geleden een pincher gehad en dus 3 wkn vrij genomen. Dit ging uitstekend maar toen ik weer ging werken (2 dagen) ging dit dus helemaal niet goed. Hij bleef maar janken zo erg dat we hem onwille van de buren weg hebben gedaan. Nu bleef het knagen en nu hebben we sinds kort een nieuwe pup. Deze hebben we op een zaterdagavond opgehaald en de eerste nacht heeft ie maar 10 min gepiept en de dagen erna piepte hij hooguit 10 minuten voordat ie ging slapen. Nu is ie 2 dagen in de week alleen en dat gaat super. Ook heb ik een zoontje van net 6 jaar en dat gaat ook prima. Ze spelen zo leuk en daardoor kan onze pincher zijn energie goed kwijt en mijn zoon ook haha.
Of wij hebben het mega getroffen maar onze pincher is echt een schatje!

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Als ik eerlijk moet zijn vind ik dit een heel onverantwoord.
Je neemt gewoon geen pup als je er niet de tijd voor hebt om hem op te voeden!
Ik heb jaren gewacht tot ik een hond kon nemen simpelweg omdat het hondje halve dagen alleen zou zijn!
Dat kun je een pup niet aandoen! Zelfs niet voor maar 1 of 2 daagjes.

Pups hebben gezelschap nodig, als jij je hond zo lang alleen laat terwijl je haar pas net een weekendje hebt vind ik dat je echt niet goed bezig bent.

Ik zou wel willen zeggen lees een boek over pups maar dat werkt nu niet. Dan weet jij misschien wel hoe je een hondje op moet voeden (in theorie dan) maar dan heb jij nog net zo weinig tijd als ervoor!

Een pup komt uit een nest vol met soortgenootjes, die heeft 8 weken lang heerlijk kunnen spelen en ineens zit hij daar alleen in een kamer terwijl jij veel te lang weg bent.
Dit gaat problemen veroorzaken in de toekomst.

Ik raad je aan dat hondje ergens anders onder te brengen die er wel de tijd voor heeft! Desnoods tijdelijk dat je haar weer mee neemt als je wel tijd ervoor hebt.

Een pup heeft tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe huis, zijn nieuwe roedel.
Een pup heeft tijd nodig om te leren alleen te zijn, 5 minuutjes is voor een pupje een eeuwigheid!
Een pup heeft tijd nodig om manieren te leren, om opgevoed te worden.
Een hondje een middagje uitlaten en voor de rest alleen laten? Wat leert het arme beestje dan? Helemaal niks!

Je kan dat beesjte wel willen houden, maar dat is heel egoistisch tegenover het hondje zelf. Dit is geen leven voor een jong hondje. Ik vind dat je had moeten nadenken voor je dit arme hondje kocht.

Het klinkt heel hard, maar om dit soort dingen word ik gewoon heel erg boos.
Ik ben benieuwt wat je met dit hondje gaat doen.
Ik raad je aan om echt TIJD ervoor te nemen, en dan niet een uurtje in de middag, nee je hebt HELE dagen nodig om dit pupje goed op te kunnen voeden, vooral de eerste paar weken.
Kan je dit niet dan raad ik je echt aan een tijdelijk onderkomen voor haar te zoeken tot je dit wel kan!
Als je haar maar niet alleen laat in je huis.

Sorry hoor, maar als je niks aan deze situatie veranderd kom jij straks nog in de problemen met dat hondje.
Ik hoop echt dat je doet wat het beste is voor dat hondje, en niet voor jezelf!

Ik moet trouwens zeggen dat ik dat met die vaccins maar raar vind. Heel vaag.

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

Je hondje is al 17 weken, en dan nog de inentingen niet gehad??? Ons hondje kreeg met 6 weken bij de fokker de eerste, met 9 weken de tweede en volgende week de derde, dan is ze 13 weken oud. Mijn hondje mocht naar puppy traning met 2 inentingen, ze heeft al 2 lessen gehad! Je laat toch zo'n jonge pup niet gelijk alleen thuis? Onze pup kan nu na 4 weken ongeveer 2 uur alleen zijn, vind ik al erg knap! Ook moet een pup vaker plassen, kan ze toch niet een hele morgen/middag op houden? Laten plassen in een hoek? Hoe krijg je haar zindelijk dan? Heb diep medelijden met jullie hondje!!!

Dolfine

gunnetje (Gast)

Bij ons gaat het super dat de pup 2 dagen alleen is. Ik ben tussendoor wezen kijken en hij vermaakte zich prima. De eerste 2 nachten heeft ie maar 10 minuten gejankt en dat vond ik al erg weinig voor een pup die net bij zijn moeder weg is... maar de fokker van deze pup heeft de pup gelijk al goed laten wennen door de moeder er af en toe af te halen. Toen we hem kwamen halen kon moeder niet automatisch meer bij de pups dus ze waren al gewend af en toe zonder pup.
Onze pup heeft afgelopen nacht nieteens gepiept dus wat er nu zielig is aan het feit dat wij een pup hebben en 2 dagen werken weet ik niet. Sta 's morgens vroeg op zodat ie nog ruim 2,5 uur met ons heeft en 's avonds heeft ie dan nog 4 uur met ons.. Overdag dus lekker de tijd om te slapen en alleen met zijn knuffels en speeltjes te spelen. Vandaag ben ik gewoon thuis maar speel ook niet de hele dag met de pup want heb toch ook mijn werkjes in huis dus dat de pup soms alleen moet spelen is echt niet erg! Als je het hem maar gelijk aanleerd!

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

Zo heb me maar aangemeld bij deze forum.. praat wat makkelijker..

Maar onze pup is dus echt niet zielig omdat ie 2 dagen alleen is en ik niet de hele dag op de grond lig om met hem te spelen!

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Als ik een hondje in huis neem, vooral bij een pup, dan lees ik eerst goed in over het ras dat ik neem.
Heb jij dat gedaan? Weet je wel wat over het ras wat je in huis gehaald hebt?

Een pupje moet in het begin nog bijna elk uur uitgelaten worden. Zindelijksheids training daar gaan een paar weken overheen. Hoe ga je dit leren en doen als je hondje de hele dag in een kamertje opgesloten zit en alleen in de middag even uitgelaten word?

Jij word straks vast boos op het beestje als je thuiskomt en dat hele kamertje is weer vies. Net als bij het happen. Pups doen dat ja, ik kan me voorstellen dat je dat af wilt leren, maar daar heb jij geen tijd voor of wel soms?

Jij zet het pupje in een aparte kamer zodat ze je meubels niet kapotmaakt, dat is toch zielig voor dat beestje? Honden zijn alles behalve solitaire dieren hoor! Daar heb je een bench voor! Je laat je pasgeboren kind toch ook niet de hele dag alleen in een aparte kamer?! Ach het is maar een beestje zeker? Niet te geloven.

Ik vind het heel raar dat je de dag nadat je het beestje in huis haalde 2 volle dagen een boel visite in huis nam! Die zich ook nog eens de hele tijd bemoeien met het beestje. En de dag erna al meteen alleen! Dat pupje is net bij zijn familie, broertjes en zusjes weg, in een vreemd huis, moet nog alles leren kennen en wennen en jij zorgt voor een boel visite.. Sorry hoor maar dat vind ik gewoon sneu voor dat beesje, het is geen volwassen hond hoor! Dat moet hartstikke stressvol zijn geweest.

Jij denkt ach die maniertjes aanleren gebeurt zo want ik ga over weet ik veel hoeveel tijd een keertje op cursus. Vergis je niet hoor, daar gaat veel tijd in zitten, je moet ook buiten de cursus om oefenen. En ik geloof dat jij best wel eens een koppig hondje kunt hebben wat cursus betreft. Het is misschien een klein hondje, maar het heeft net zo veel zorgen nodig als een groot hondje!

Ik vind het onverantwoord een pupje van 17 weken zo lang alleen te laten. En ik vind het heel erg dat jij dat niet in ziet. Zou jij het leuk vinden als klein kindje de hele dag alleen te blijven terwijl je moeder naar haar werk is en alleen even in de middag langskomt? Dacht het niet. Dus ga eens hard nadenken over de toekomst van dit beestje. Heb je er geen tijd voor het op te voeden, herplaats haar dan en koop een volwassenen.

Want dit is pure egoïsme. Ja het is mijn hondje, kan me niet schelen hoe het met haar gaat ze is van mij en gaat niet weg. Nou, veel plezier ermee hoor. Als ik je buurvrouw was zou ik er misschien zelfs wel een melding van maken.

Ik denk dat hopen dat het pupje een beter leven krijgt hier te vergeefs is. Als het hondje straks helemaal in de knoop zit hoef je hier niet te vragen waarom.

Ik wens je veel succes met je hondje, ik hoop voor jou dat je mazzel hebt en het hondje op zijn pootjes terecht komt. Volgende keer als je een pup koopt moet eens heel hard nadenken of je wel er goed voor kan zorgen, want dit is overduidelijk een impulsaankoop.. :'(

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

De dingen die jij allemaal beschrijft gaan niet over mijn pup aangezien mijn pup 9 weken is. En die zit niet in een apart kamertje maar heeft de hele keuken tot zijn beschikking.Zindelijkheid gaat al super goed. Afgelopen nacht heeft ie helemaal niets in huis gedaan en op de dagen dat ik weg ben doet ie 1 a 2 kleine plasjes en heel soms een poepje... Echt geen probleem want dat is zo opgeruimd. Blijf erbij dat als je hem gelijk iets aanleerd hij daar geen probleem mee heeft. Want honden kunnen best alleen zijn en alleen spelen, weet niet hoe jij dit doet.. zit jij 24 uur per dag met de hond te spelen, slaapt zeker bij je in bed... je gaat nooit de deur uit zonder het hondje... Dat is pas zielig want dan word je pup nooit volwassen omdat ie nooit iets "alleen" moet doen.
Wij hebben zelf thuis altijd dwergpinchers gehad dus ken het ras al ruim 31 jaar dus ja ik weet wat de pup wil en kan. Dus het is echt een overwogen aankoop!!!

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

@ Gunnetje,

Volgens mij heeft U het misbegrepen, mijn reacties zijn voor de starter van dit topic, het gaat helemaal niet over uw hondje hoor?

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

En nou moet ik toch even mezelf verdedigen want zo hoeft u helemaal niet tegen mij te doen.
Ik ga vanaf morgen weer 10 weken volle dagen op stage bij een dierenasiel, U denkt dat ik mijn hondje meeneem?
Nee natuurlijk niet.

Indy slaapt elke avond netjes in haar bench beneden in de gang met het deurtje open. Ik zit ook zeker niet de hele dag te spelen met Indy, dat is toch helemaal niet nodig? Maar zij is toch ook alweer 10 maanden oud.

Ik heb ruim drie maanden uitgetrokken voor Indy toen ik haar kreeg toen ze 7 weken was.
En ik ben persoonlijk erg blij dat ik dit gedaan heb, ik heb haar heel veel geleerd in deze tijd en heb haar erg goed leren kennen en een mooie goede sterke bang opgebouwd.

Nou is het zo dat er hier bijna altijd iemand aanwezig is.
Daarom heb ik er ook voor gekozen nu een hondje aan te schaffen en niet eerder.

Indy had na 3 dagen geen problemen meer met de bench en vind het nu zelfs haar veilige plekje. Ze gaat er dan ook zelf vaak genoeg in liggen.
Haar alleen laten heb ik al gedaan sinds de eerste dag dat ik haar had. Simpelweg omdat de bench waarin zij sliep op mijn kamer stond. Zij ging erin en ik ging naar de badkamer mijn tanden poetsen. Dit vond zij na een weekje allemaal prima, eventjes weg is geen probleem. En zo hebben we het opgebouwd.

Wij gingen gewoon even weg om naar de winkel te gaan bijvoorbeeld, de plusmarkt is om de hoek. Zo heeft Indy netjes en rustig geleerd dat alleen zijn oké is. Ze schiet niet in paniek maar ze mist ons wel. Ze gaat dan nog wel eens voor de deur liggen slapen tot we terug zijn en verder is alles prima.

Ik vind persoonlijk het gewoon niet een goed idee om zo'n jong hondje helemaal alleen te laten voor zo lang. Sorry, dat vind ik gewoon niet goed. Als jij dat prima vind en dat gaat goed dan doe je dat, ik geef alleen maar een mening en advies, dat is alles wat je kan doen op een forum.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Maar hoe lang zit de pup nu dan alleen?
2 dagen in de week, maar hoeveel uur?

Heb je dit zelf dan wel opgebouwd?

Niemand zegt dat je 24 uur lang naast je hond moet gaan zitten, tuurlijk niet, een hond moet nou eenmaal af en toe alleen zitten omdat het soms echt niet anders kan.

Toch is het wel belangrijk om het goed op te bouwen, een pup kan niet zomaar in 1x een paar uur alleen zijn bijvoorbeeld.

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

Oke geeft niets.. dacht dat de commentaar voor mij bedoelt was...

Mijn pup zit op 2 aaneengesloten dagen zo'n 10 uur alleen. Jaja.. klinkt heel veel en dat is ook zo maar hij heeft daar dus geen moeite mee.. hij is dat gewend vanaf het begin. Hij heeft natuurlijk wel gewoon de ruimte. Wilde hem eerst naar zo'n kennel brengen, maar daar zit ie tenslotte toch ook vrijwel alleen... tussen allemaal blaffende honden, dus dat vind ik geen optie.

Ieder zijn eigen mening. Wij hebben juist nu voor een pup gekozen omdat het maar 2 dagen zijn. Zelf vind ik dat dit het maximale is. Wel sta ik elke morgen om half 6 op zodat we ruim 2,5 uur samen zijn en dat ie goed en al tijd wakker is zodat ie eigenlijk gelijk gaat slapen als ik wegga...

Onze pup heeft hier geen moeite mee maar ik weet wel dat een pincher dit kan.. tuurlijk is het niet de ideaalste oplossing maar die is er nooit voor een pup denk ik. En dit kan je ook echt niet doen met elke hond maar onze pup heeft er gelukkig geen probleem mee anders had ie niet na paar dagen de hele nacht doorgeslapen zonder janken als hij zich zo eenzaam voelt.
Hier zeggen ze toch dat je een pup gelijk moet leren wat de bedoeling is dan zijn ze er aan gewend anders zijn ze VERWEND en kan je ze het moeiljk afleren en daar ben ik het wel mee eens. Heb er namelijk ook ervaring mee dus deze keer doe ik het op deze manier!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

2 dagen aaneengesloten 10 uur lang alleen?
Dan bedoel je dus dat hij op 1 dag 10 uur alleen is?
Of 10 uur verspreid over 2 dagen?

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

Ja hij zit op 1 dag 10 uurtjes alleen, samen met zijn speeltjes, knuffels en een geluidje op de achtergrond.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Je moet het zelf weten natuurlijk, het is jouw hond.

Ik vind het erg extreem dat een pup van nog maar 9 weken oud al 10 uur op een dag alleen zit.
Zelfs voor een volwassen hond zou dit te lang zijn!

Ookal zit ie met zn speeltjes, wat heeft ie dan verder te doen? Slapen?

Dwergpinschers hebben veel beweging nodig, 10 uur op een dag alleen zitten als pup lijkt me nou niet gezond.

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Oké nou ik vind het prima hoor als je hondje daar geen problemen mee heeft, hoewel ik dan toch liever iemand erbij zou hebben om op haar te passen als ze zo jong is, voor het geval er wat mis kan gaan. En dat is voor haar natuurlijk gewoon leuker.

Ze is tenslotte een roedeldier nietwaar. ;-)
Nou hebben wij de hele dag een loslopend konijn hoor en een paar katten enzo dus eigenlijk is Indy nooit echt alleen thuis.

Maar kellliieej liet merken dat haar hondje het niet kan hebben, en dan vind ik het wel degelijk een probleem. Zeker gezien ze het beestje pas net heeft. Om het pupje dan al te omringen met drukte en daarna alleen zijn terwijl ze er net is vind ik net even té.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Waar komt je pup eigenlijk vandaan?

Denk dat als de fokker zou weten dat de pup 10 uur op een dag alleen is dat ie zich dan een hoedje zou schrikken.

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

Ja als je hond er niet tegen kan is het natuurlijk een heel ander verhaal, dit hebben wij in het verleden ook een keer met een hondje gehad. Deze was 12 wkn toen we hem kregen en hebben toen om en om 3 weken vakantie genomen. Hij kon echt geen moment alleen blijven dus hebben het hondje een nieuw gezin gegeven bij iemand die hele dag thuis is. Dat is voor de hond dan gewoon beter hoe jammer het ook voor ons was want je hecht je toch snel aan zo'n hond.

Ben me er echt wel van bewust dat het veel is voor onze pup maar de situatie is gewoon zo. En nu laten we hem vanaf het begin alleen zodat ie er aan went. Merk dat ie nu nog erg veel slaapt.
Ik sta expres elke morgen om half 6 op zodat ik hem dan kan uitlaten, daarna eet ie en daarna gaan we langer erop uit. Nu moet ik zeggen dat onze pup nog niet zo heel veel buiten wilt zijn hoor alles is nog eng en al die indrukken maken hem moe.. Na 2,5 uur ga ik weg en is meneer zo moe dat ie gelijk in slaap valt, maar na een wandeling buiten en vele spelen met mijn zoon is ie echt kapot hihi. Rond 6 uur ben ik weer thuis en laten we hem uit en dan heeft ie nog 2 uur de tijd om te spelen met mijn zoon, daarna eet hij en heeft ie nog ruim 2 uur met mij en dan slaapt ie meestal weer. daarna nog een keer lekker naar buiten en dan gaat ie in zijn mand. Blijf ongeveer 20min bij hem in de buurt en daarna gaat ie slapen tot volgende ochtend. En aangezien een pup zo'n 18 uur slaap nodig heeft moet ie overdag ook nog veel slapen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik snap dat de situatie niet anders is, maar wist je dan niet dat dit de situatie zou zijn voordat je de pup kocht?

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

De pup komt bij particulier vandaan en toen we daar kwamen zat de pup samen met zijn broer al alleen. Moeder kon er niet automatisch bij dus de pups waren al gewend soms alleen zonder moeder te zijn dat scheelt ook al heel veel. Ook zaten ze in zo'n bijkeuken waardoor ze ook met regelmaat "alleen" zaten. Tuurlijk zit ie nu zonder broertje maar daar moet je aan wennen... Dat heet volwassen worden denk ik. Wel mochten ze soms naar de keuken en kregen ze wat lekkers want onze pup eet alleen als hij het uit mijn hand kan eten... Het begint nu beetje te veranderen maar de eerste paar dagen wilde hij alleen "gevoerd" worden.. Wel schattig hoor!

En zo heeft iedereen zijn eigen mening en opvoed wijze. Ik hou bijvoorbeeld niet van honden die bij hun baasjes slapen in bed of naast bed, maar dat moet iedereen zelf weten en voor kiezen. Zolang een pup maar niet mishandeld word of verwaarloosd moet iedereen zijn eigen manier doen. En aan elke manier zitten wel verbetrpuntne

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

Dat wist ik natuurlijk en daarom doen we het gelijk op deze manier zodat hij niet beter weet dan dat ie 2 dagen zelf moet spelen en de andere dagen wel wat meer aandacht kan krijgen.
En aangezien hij toch veel slaap en op deze dagen toch nog veel beweging krijgt door 's morgens gewoon vroeg op te staan lijkt het me geen echt probleem voor de welzijn van onze pup

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Het valt me nu pas op hoe oud dit topic is. Ik vraag me af wat de TS gedaan heeft uiteindelijk.

Kwam vandaag een jong black & tan Pinchertje tegen, vind ze toch wel heel lief hoor. :-D

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik zie staan 10 UURTJES ???

10 hele dikke vette uren zijn dat toch voor een pup??
wat zielig, ik kan het nog anders zeggen maar dat wordt alleen maar ontzettend onaardig.

en wat een mensen redenering: morgen krijgt hij meer aandacht, alsof een hond weet wat morgen is en daar een verwachtingspatroon bij heeft.

ik heb niks tegen een pup, rustig opbouwend alleen te laten, sommigen pakken het snel op, sommigen langzamer, er zijn er die het nooit leren (die zijn er ook en zeker ook wel in het pincher/schnauzer ras).
maar 10 uurtjes.......... hoe kom je er op.

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

Als een pup niet weet wat morgen is... weet een pup dan wel wat 10 uur is.....

Vandaag gezellig even meegenomen omdat ik bij mijn ouders ging werken... ook daar ging hij gelijk heerlijk liggen slapen... Dus hij kan prima alleen zijn en vind het dus totaal niet erg!
Maar ik besef dondersgoed dat we met deze pup ontzettend veel geluk hebben.
Enne.... als hij 10 uur echt te lang vind waarom zou hij dan 's avonds niet meer piepen bij het slapen gaan... je zou toch denken dat ie aandacht te kort heeft gehad die dag... blijkbaar niet want hij gaat slapen als een roosje en is dus tevreden!!!!!
Maar je moet nu eenmaal wel kijken na de pup zelf en het ras!!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Nou, als mijn hondje de hele dag alleen zou zitten en zich vreselijk gevoeld heeft, dan valt zij ook als een roos in slaap als ik er weer ben.

Logisch toch?! Als ze zich druk maken kost dit veel energie, ben je dr weer dan maken ze zich niet meer druk en vallen in slaap.

Daarnaast heeft een volwassen hond ook 18 uur slaap nodig, niet alleen een pup.
Ben benieuwd hoe dit zal gaan als ie in de puberteit komt of volwassen is.

Als je wist dat de pup 2 dagen 10 uur per dag alleen zou moeten zitten vind ik het erg onverantwoordelijk dat je tóch een pup gekocht hebt.

Jammer dat de particulieren blijkbaar niet wisten hoe lang de pup bij je alleen zou zijn.
Bij een erkende fokker had je de pup echt niet meegekregen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

heeft niet te maken dat hij klok kan kijken, maar met gebrek aan aandacht, niet op gepaste tijden uitlaten, niet op tijd eten en spelen.

10uur, dat doe je een volwassenhond eigenlijk al niet aan. diep treurig.

en wat voor ras het is, volgens mijn info waren pinscher en schnauzers nog niet lang geleden 1 ras, nl de gladharige en de ruwharige variant.
Hun eigenschappen zijn mij meer dan bekend, alleen blijven is niet iets waar ze allemaal in uitblinken, juist door hun karakter en achtergrond.

maar 10 uur...... nee, dat nooit voor puppeltje :'(

honden page profiel gunnetjegunnetje

honden foto van gunnetje

Snap niet waar jullie je zo druk om maken maar mijn pup vind het niet erg om alleen te zijn. Ben de eerste 2x natuurlijk stiekem wezen kijken. De eerste keer lag ze te slapen en tweede keer liep ze gewoon rond. Niet janken, niets... Ook de buurvrouw heeft de hond nog niet gehoord.
Mijn vader heeft aangeboden om op de hond te passen op de boerderij als het niet blijkt te gaan. Ik laat echt mijn hond niet 2 dagen diep ongelukkig zijn, maar dat is ie dus niet.
Pinchers kunnen trouwens goed alleen zijn staat overal, zelfs op deze site...4 sterren van de 5 dus...
Mijn pup slaap 's nachts ongeveer 8 a 9 uurtjes dus overdag heeft hij nog 9 a 10 uur over om te slapen aangezien hond 18 uur slaapt op een dag. Hij kan juist op deze 2 dagen bijslapen want daar komt ie de rest van de week niet echt aan toe met een zoon van 6 die constant wil spelen en aanwezig is....
Dus denk echt dat mijn pup goed die 10 uur thuis kan zijn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dwergpincher pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Lekker vroeg wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^