Opgezette buik

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

en heb je ondertussen al meer nieuws nu, sorry voor het late bericht, maar was drie dagen naar de Ardennen met de honden, maar ben nu terug en was heel erg benieuwd naar het verloop.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opgezette buik" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

erica (Gast)

ik denk dat uw hond last van zijn hart heeft.. dit had mijn hond ook dat hij ouder werd..die dikke buik was vocht door het slechtwerkende hart... dat hijgen en hoesten staat bekend bij een hartkwaal.. (bijvoorbeeld.. cardiomyopathie!!!)
spoedig naar de spoedkliniek!
sterkte.

erica (Gast)

o wat ik nog vergat... dit hoeft niet meteen het einde te betekenen hoor misschien als u erop tijd bij bent! kunnen ze nog bijv. digoxine geven dat is tegen een hartkwaal of een ander medicijn die bij zijn hartprobleem past.
( ik praat uit eigen ervaring en als je al 8 honden hebt gehad en goed opgelet hebt, leer je wel het 1 en ander)
sterkte.

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

Het schiet niet op... ze heeft alleen een telefonisch gesprek gehad maar weigerd nog steeds om hem te laten helpen.

Ze blijven erbij dat er niks aan de hand is zolang hij niet piept en nog gewoon eet...... :'(

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ach, wat naar joh, doe je zo je best..Ik snap die dierenarts ook niet zo hoor, die weet toch ook de leeftijd van dat beestje? Als ik hem was geweest had ik er toch op aangedrongen langs te komen. Het hartje beluisteren is toch het minste wat hij kan doen?

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

Ik denk dat hij dat wel gedaan heeft.. het is een goeie arts, maarja als zei echt weigeren dan kan hij ze niet dwingen denk ik.

Ik denk dat ik vraag of ik hem mag meenemen.... dan betaal ik dat consult wel.. als hij de hond maar even kan zien om vast te stellen wat hij zou kunnen hebben.. en dan weer laten bellen.

Misschien als ze van hem hoort was hij evt heeft dat ze dan misschien wel reageert.....

Ik vind het zo sneu... :'(

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou maar gauw naar de DA gaan misschien een keelontsteking maar zijn buik mag niet zo opzetten.We lezen wel hoe het is gegaan

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

ik snap die mensen niet hoor, hebben die angst voor wat ze gaan horen? als zij iets mankeren gaan ze toch ook naar de huisarts of niet? Dit gaat mijn petje te boven!!! dit is geen verwijt tegen jou hé,want jij doet je best genoeg, maar ik begrijp totaal niet dat mensen dit hun huisdier kunnen aandoen, na zovele jaren plezier ervan :'(

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

Ik snap het ook niet martine.. ik mag hem niet mee nemen maar ik ga zeker even met de DA praten hierover als ik met Sasha daarheen moet voor controle.

Je zou verwachten dat als een DA zoiets hoort dat ze er toch wat mee zouden gaan doen ondanks dat het baasje niet wil.

Hun vinden dat ik me hier helemaal niet mee mag bemoeien.. maar ik ken die hond nu al 3 jaar en ik kom er dagelijks dus ik trek het me wel degelijk aan !
Ik vroeg gisteren waarom ze er niet in ieder geval even naar laten kijken.... en toen kreeg ik het alweer omdat ik er tevaak over begin en me er teveel mee bemoei... !!

Ze hebben nog een klein ander hondje, daarmee gaat alles goed.
Maar als die iets heeft staan ze wel direct op de stoep.
Alsof het voor dat oude beesje niet meer uitmaakt omdat hij toch al oud is ofzo.... ( zo komt het op mij over tenminste)

Al zou Sasha of tommie al 17 zijn dan zou ik er nog alles aan doen om het zo fijn mogelijk te houden voor ze.... het is toch je maatje en er is niets of niemand die jou zoveel gezelschap en liefde geeft als je hond.

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

zijn die nooit eens een uurtje weg?, pak die hond en neem hem mee zou ik zeggen en ja een DA gaat de hond niet zomaar komen halen hoor O-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Oei... nu ik dit lees moet ik denken aan een hond van mijn ouders die op hoge leeftijd ook zo hardnekkig moest hoesten en een dikke buik kreeg. Ze bleek kanker (tumoren) in de longen te hebben en moest ingeslapen worden... :'(

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

@ (leo)Niek,

dus jij weet (als het dit zou zijn ) wat dat beestje moet doormaken, en ik hoop dat het dit niet is natuurlijk, maar dit neemt niet weg dat "iemand" daar het initiatief moet nemen om de hond te laten nakijken.
Ik denk dat dat die mensen hun probleem is, ze willen niet weten of zien wat er mis is met de hond, tot hij erbij neervalt en dan is het helemaal telaat.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Het was echt heel erg, ze had nog maar 15% van haar longinhoud over voordat mijn ouders het doorhadden en ze begon te hoesten. Mijn ouders gaan altijd netjes op tijd naar een dierenarts en hebben snel door als er iets mis is. Het was een oude hond, dus ja die slapen wat meer en zijn af en toe wat stijf. Maar het het ging zo snel achteruit en ze begon ineens heftig te hoesten. Ze hebben haar de volgende dag laten inslapen omdat ze anders zou stikken.

Heel dubbel: ze vloog nog naar de dierenarts om het huis te verdedigen. En dan twijfel je of je het niet te vroeg laat doen... Maar na wat inspanning begon het hoesten weer. En een akelige dood als stikken en pijn, wil je je vriendje niet aandoen.

Ik begrijp nooit wat de drempel is om naar een da te gaan. Het is toch zo gepiept? Je neemt zo de beste beslissing voor je dier en je bent zelf van die onzekerheid af.

mary (Gast)

Hallo,

Mijn hond had precies dezelfde klachten maar hij had een lekkende hartklep, kreeg plastabletten voorgeschreven die hij dagelijks zijn levenlang moest innemen na een paar dagen werd zijn buik weer normaal en het hoesten hield ook op. Dus even naar de dierenarts gaan.

Sterkte

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

zou dit topic op slot mogen.

Dit onderwerp is al even terug en het einde was niet zo leuk.


( niet fijn om er dan weer aan herinnerd te worden )


alvast bedankt

Een hondenliefhebber (Gast)

Nou al had ik hem het huis uit moeten dragen, maar hij was echt wel bij een DA gekomen, dit is gewoon dieren mishandeling van die mensen. Harteloos zijn ze geweest voor die hond. En dan wel alles voor die kleine hond doen. Bah wat een mensen. Jij niet hoor jij deed je best.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opgezette buik" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: schijndracht ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^