Losgeslagen Landseer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijnMarijn

honden foto van Marijn

Hoi allemaal!
Ik wil even een probleem aankaarten. Een vriendin van mij heeft nu al 15 maanden een lanseer. Voor degene die dit niet weten: ze zijn erg groot! In deze kwestie is het een reu en ze kunnen 72 - 80 cm schofthoogte bereiken. Het probleem is dat hij totaal niet luistert. Hij bijt nog vaak en stoot vaak dingen om. In de ochten wandelt hij een halfuur, in de middag (met geluk) ook een halfuur maar meestal 10 minuten of een kwartier en s'avonds ook een halfuur. Ik vind het moeilijk omdat ik merk hoeveel energie hij heeft. De broer van mijn vriendin en zijn moeder hebben het niet op de hond en mijn vriendin begint het ook steeds minder te vinden, alleen hun vader vindt de hond leuk. Ik vind het zielig om te zien dat hij zijn energie niet kwijt kan. Hij is ook echt onhandelbaar want heel irritant is omdat hij nu zo groot is. Hij kan wel zitten op commando maar 'in je mand' of 'kom hier' e.d. kan hij nog steeds niet terwijl hij wel een puppycurcus heeft gehad. Hij bijt in de riem en loopt van links naar rechts en trekt erg aan de riem. Ik stel vaak gehoorzaamheidscurcussen voor maar dat willen ze niet aangezien ze bij de hondenschool een training hadden waar (als je hond wat fouts deed) je met een voorwerp bijv. je sleutels moest gaan rinkelen zodat hij schrok en het niet meer deed; het punt is, is dat hij nu voor veel dingen bang is en de familie niet op nog een curcus wil omdat hij zei het geen goede hondenschool vinden. Aan de ene kant wil ik graag ingrijpen en de hond helpen maar aan de andere kant wil ik niet mijn neus in andermans zaken steken maar dat vind ik moeilijk aangezien ik de hond weg zie teren. Hoe kan ik dit aanpakken? of moet ik er niks meer over zeggen aangezien het hun hond is? Alvast bedankt voor de tips en de moeite ;-)
Groetjes , Marijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Losgeslagen Landseer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Marijn,

Het is duidelijk dat deze hond tekort komt. Jammer zeg.

Misschien kun je een hondenschool opzoeken via het internet welke met positieve methode's werkt.

Ook is het misschien een idee dat er een uitlaatservice ingeschakeld wordt. Er zijn ook uitlaatservices die alleen met een hond gaat wandelen en dat lijkt me eerst beter en dan pas in een groep.

En misschien kunnen we meehelpen te zoeken voor een leuke hondenschool als je verteld in welke provincie je vriendin woont.

Probeer dingen te opperen maar niet op een bazige manier maar meer van het idee om te helpen en te coachen. Dus ook niet op een harde manier: van jullie moeten maar je kunt ook zeggen is het niet beter om dit of dat.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

honden foto van Sandra

Hoi Marijn,

wat naar he als je ziet dat zo'n hond veel meer nodig heeft dan dat hij krijgt. Blijf op een positieve manier tips geven, wat betreft het wandelen kun je adviseren om een gentle leader aan te schaffen. Hierdoor is deze hond veel makkelijker te houden en daardoor zal het uitlaten op zich ook alweer een plezier worden, voor deze grote hond heb je waarschijnlijk een L maar ik denk eerder een XL nodig. Laat ze geen halty aanschaffen omdat dit formaat hond daar in no time door heen "breekt". Wij hebben op de training ook een landseer en die werkt ontzettend leuk. Wie weet kun je leuke/leerzame boekjes aan ze geven/uitlenen en maar hopen dat ze er iets meedoen. Bij een goede hondenschool kunnen dit soort mensen ontzettend geholpen worden zodat de hond weer deel gaat uitmaken van het gezin.

Heel veel succes

groetjes Sandra

honden page profiel AngelAngel 3 doggies

honden foto van Angel

Hoi,

Jeetje wat sneu voor die hond. Dit zijn altijd gevoelige onderwerpen zeker als er personen zijn die dit niet willen horen en zien!

Ik zou juist geen gentle leader adviseren aangezien je de hond hier eerst aan moet laten wennen en hij al angstig is. Je kan ze een opvoedkundig boekje kado geven? Wie weet is er iemand die het leest en het lot van de hond zich zal aantrekken!

Gr Angel

Ester (Gast)

Hallo,

Het grootste probleem lijkt me niet het bewegen, maar de rangorde en de manier van bewegen.
Er zijn maar weinig honden mee gebaat wanneer je dom in het rond loopt. De meeste hebben meer aan een half uur geestelijk bezig zijn dan een uur lopen. Stel bijvoorbeeld voor om de voerbak of speeltjes te verstoppen zodat hij zijn neus e.d moet gebruiken.
Ook niet 30 keer een dummy weggooien.... de 31ste keer gaat ie hem vast niet meer halen, dan heeft hij zoiets van doe het zelf.
Doe rangorde bevestigen dingen met hem zoals: als laatste eten, op onvoorspelbare tijden en plaatsen etc.
Het geval met de sleutels......ik zou vragen hoe ze zelf hebben gereageerd, want waarschijnlijk komt daar de reaktie van de hond vandaan.
Als je op het juiste moment ingrijpt, eerlijk en duidelijk bent gebeurt dat niet.
Vraag eens of ze (moesten) dreigen met sleutels.

Succes, groetjes Ester

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Losgeslagen Landseer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^