Hoe reageerde jullie honden op het vuurwerk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoe reageerde jullie viervoeters op al het vuurwerk gisteren om 12 uur?
Chica was echt helemaal over de rooie. Volgens mij leek het voor haar wel alsof de wereld verging.
Ze wist niet waar ze het moest zoeken en trilde als een rietje en van de zenuwen (volgens mij) liet ze haar tong uit haar bek hangen al hijgend.

We hebben geprobeerd er niet tot geen aandacht aan te schenken en zo te laten weten dat er daadwerkelijk wat aan de hand was.
Na een uur van het vuurwerk was ze nog steeds doodsbang en kon ik het niet langer aanzien want ik wilde naar bed en ik kon zo echt niet gaan slapen.
Sander en ik hebben besloten om haar eerst eens te kalmeren voordat ze gaat slapen. We hebben haar heerlijk in haar fleechedeken weg gestopt (vind ze heerlijk) en daarna zachtjes tegen haar gepraat en tussen ons ingelegd in bed.
Toen hebben we heerlijk geknuffeld met haar en het trillen ging langzamerhand weg en de zenuwtrekken namen af.
Ze keek erg dankbaar en had uiteindelijk moeite om haar ogen open te houden hihi.
We hebben haar bench op de slaapkamer gezet en haar daarin gelegd.
Uiteindelijk sprong ze er weer uit en ging ijsberen en daarna kroop ze weg onder het bed in een hoekje bij de elektriciteitskabels. Ik heb haar geroepen en ze kwam bij me en heb haar geaaid en toen weer in de bench gedaan. Toen heb ik de benchdeur dicht gedaan en toen heeft ze heerlijk geslapen tot vanochtend half 9 :-D

Liefs Denise en een pootje van Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageerde jullie honden op het vuurwerk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

wij vieren oud en nieuw elk jaar met honden vrienden , er liepen er deze keer 9 rond bij ons , voor 12 uur hebben ze nog even lekker met elkaar gespeeld , tijdens het vuurwerk lagen ze allemaal in coma :-) we hebben alleen amber die hersteld van haar knie operatie wat bach resque gegeven , want die moest rustig zijn /blijven en heeft heerlijk in de bench gelegen ,maar bang of stressig zijn ze hier eigenlijk niet van vuurwerk

honden page profiel jojo

honden foto van jo

ik vond het gelukkig meevallen met noeky.
ze wilde niet naar buiten s avonds heeft niets gedaan.
heeft haar plas gewoon opgehouden tot vanmorgen.
ze was wel om 24.00 onzeker en heb gewoon tussen ons in gezeten verder hebben we gewoon de tv wat harder gedaan.dus het viel dit jaar mee gelukkig.
de 2 mannen bleven gewoon door het vuurwerk doorslapen.die zijn nergens bang voor.
voor de rest hebben we het samen lekker rustig aan gedaan geen gekke dingen of zo.
vanmorgen zijn we lekker gaan wandelen in het bos zijn net terug nu leggen ze heerlijk te slapen.
lieve nieuwjaarwens van jo en haar 3 kanjers ;-)

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

het boeide hem allemaal gelukkig niks!
de tv enz hoefde we niet eens aan te laten want hij lag gewoon lekker te slapen O-)

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Hier was het rustig met de honden. Ze keken wel even van wat gebeurd hier nou?, maar negeren en de tv hard, was voldoende om de rust te houden. Ik had wel een kat die een beetje in paniek was, maar die trok zich terug.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Denise,

Mijn honden zijn gelukkig niet bang voor vuurwerk en knallen.

Ik heb overigens nog nooit honden gehad die bang voor knallen en degelijke waren.

Vanaf dat zij pup zijn (ook als de hond wat ouder is)rammel ik overal tegen aan, sla met pannendeksel tegen elkaar, neem ze mee naar de hondensport waar KNPV beoefend wordt (geweerschot)en zo maak ik mijn pups weerbaar voor het knallen.

Kan ze dan ook met een gerust hart alleen laten.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel jansjans

honden foto van jans

Allemaal de beste wensen en goede gezondheid voor 2009

Frodo heeft kwispelend en blaffend en heel druk het vuurwerk doorstaan, volgens ons was hij niet echt bang
of heb ik de signalen verkeerd begrepen?
We hebben er niet al te veel aandacht aan geschonken en als hij bij mij kwam zitten heb ik met Reiki geprobeert hem rustiger te krijgen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Op Loekie was is gister echt trots. Ik zag een aantal maanden terug echt op tegen oudjaar omdat ze toen erg heftig reageerde op onverwachtse (harde) knallen maar ze is in de afgelopen maanden veel rustiger geworden (voor de zekerheid wel een dag van te voren haar proquiet verdubbeld). Op de meeste rotjes reageerde ze niet, bij wat hardere knallen of van die gillende keukenmeiden begon ze wel te blaffen maar hield gelijktijdig mij in de gaten van wat ik ging doen. Heb de afgelopen periode veel met kalmerende signalen gewerkt en heb dat gisteravond voortgezet. Dus met momenten heeft ze staan blaffen maar herstelde daar heel snel van en tussendoor heeft ze geregeld heerlijk tegen me aan liggen slapen en snurken. Net voor het grote vuurwerk losbarstte heeft ze een heerlijk bot gekregen (verjaardagscadeuatje voor d'r :-) ) en ze heeft geen kik meer gegeven. Daarna ben ik beneden bij haar blijven slapen zodat ze zichzelf op d'r gemak bleef voelen met de laatste verdwaalde knallen. Om half 3 werd ik wakker van d'r en moest ze hoognodig plassen dus gauw een rondje tuin en weer verder geslapen.

Ik had echt niet verwacht dat ze het zo goed zou doen met oudjaar en ben dus echt super trots op d'r. Vandaag is ze wel helemaal versleten en zit er weinig pit in dus een feestje stellen we nog maar even uit (maar elke dag is feest dus zo erg is dat nu ook weer niet).

Groetjes Elvira en poot van een jarige Loekie!!

honden page profiel geen lid meergeen lid meer

honden foto van geen lid meer

hoi denise

hier ging het ook redelijk goed

spikey gaf er helemaal niets om
en ging gewoon slapen
muis haha ging grommen tot ze door had dat haar gegrom niet helpte en is toen maar gestopt
nobby lag ook zo te rillen hij was ook zo bang
we zijn opgebleven tot het wat minder was en toen zijn de woeffies lekker gaan slapen

jij ook de beste wensen voor 2009
en een knuf voor chica
groetjes els spikey muis en nobby

Ester (Gast)

Hoi hoi!

Mijn beagle Jippie was een bikkel gister en vannacht!!! Das toch echt wel een voordeel van een jachthond; dat ze tegen harde knallen kunnen. Althans de mijne wel. Heb haar gisteravond rond 23.15 uur nog even voor het laatst een plasje laten doen voordat het vuurwerk echt los zou barsten.
Het enige was dat ze, haar altijd rechtop staande staart, wel liet hangen tijdens de echt harde knallen.
Maar ja, het was ook onze eerste oud&nieuw saampjes....
Beste wensen....

Groetjes Ester, Jippie, Loekie en Zoë.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

hoi hoi
Nina was zo zenuwachtig gister.
in de ochtend was het nog vrij rustig toen we haar uitlieten maar in de middag werd er best veel geschoten. niet zo dichtbij gelukkig. maar ze was best angstig. we hebben haar aan de lijn gehouden tot 1 van haar vaste poepplekjes. daar even losgelaten. ze doet anders niks als we haar aan de lijn laten. en daarna weer naar huis. was wel grappig want er kwam een dame langs met een oude labrador en we babbelden even met haar. Nina was zo angstig dat onder de oudere hond wegkroop alsof ze zei: jij bent oud en wijs, bescherm me.
in de avond was het natuurlijk op volle gang en hebben we haar even uitgelaten. ze heeft alleen een plasje gedaan maar was doodsbang voor alle knallen. toen schoot er heel dichtbij 1 af en begon ze te blaffen en trekken aan de lijn. meer een angstreactie natuurlijk. we hebben alles maar gewoon genegeerd en gedaan alsof er niks aan de hand was.
thuis ging ze op de raarste plekken schuilen. ik plaats zo wel een fotootje. en ging ze tot in de wc mee. bij elke knal was ze aan het beven.
toen we naar bed gingen was ze ok nog bang. ging ze haar bedje in en dan weer eruit. tot 4 keer toe en heb ik haar toen naar haar bedje gestuurd is ze uiteindelijk wel blijven liggen.
dit jaar beginnen we vanaf mei maar de vuurwerk cd af te draaien. haha

dat was Nina haar eerste oudjaar in Nederland, trouwens ook de mijne :-D

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

hoi denise,
ik vind dat je het goed hebt gedaan.....op de curcus sociale huishond die ik volg met buck hebben ze uitgelegt dat je in eerste instantie tijdens het vuurwerk moet doen alsof er niks een de hand is...zelf kalm blijven en niet extra troosten etc.
maar.....als je hond eenmaal wel echt bang is dan is troosten de beste oplossing :-D er is onderzoek naar gedaan dat dan de hartslag van de hond het snelst weer normaal is. niet troosten is tijdens echte angst het zelfde als een kind met angst en pijn laten huilen :'(
dus super dat je naar je gevoel hebt geluistert ;-)

met mijn honden ging het beter dan ik had durven hopen :-)
dolly is bang voor vuurwerk maar reageerde toch de hele avond rustig....ik had ze net voor 12 uur een lekker bot gegeven,
en buck was zoiezo helemaal niet bang.
we hebben dus een ontspannen avond gehad.

gr mariaa

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi,

Kaily was eerst niet bang van het geknal was heel de dag goed gegaan maar toen we haar s'avonds even uit gingen laten stonden er van die kleine kinderen die een vuurpijl onder haar poten door schoten :'( Ben even uit m'n slo geschoten natuurlijk maarja nu is ze dus als de dood voor vuurwerk :'(
Om 12 uur rende ze door de kamer en ging in de hoek van de kamer achter het tv kastje zitten, zo zielig om half 1 heb ik haar er onder uit gehaald maar ze trilde en was zo bang... En nu nog, ze lopen hier nog te knallen dus echt rustig is ze nog niet!
Maarja gelukkig is het maar eens per jaar.

Groetjes Joyce en een pootje van Kaily

honden page profiel ..

honden foto van .

Het ging hier echt geweldig :-D De natuur kuur die Raisa in de zomer heeft gehad tegen hard geluid is echt aangeslagen.Geweldig.
Zelfs om 12 uur lag ze gewoon languit op de grond.Enige wat ze deed was van haar matras opstaan en voor de voeten van mijn vriend gaan liggen en ze sliep verder.Terwijk ze verleden jaren dus echt bang was.
En toen mijn vriend rond 10 uur zei dat ze even gingen lopen omdat het rustig was en ze anders een lange ruk zou moeten maken tot na 1-en ofzo ,keek ze hem erg bedenkelijk aan en bleef staan,terwijl ze normaal gesproken al bij de deur staat.Al mokkend en tergend langzaam toch maar mee gegaan.Maar ging helemaal goed,eenmaal buiten reageerde ze niet op de paar knallen die er toen gelukkig alleen in de verte waren.

Onze nieuwe levensgenoot Shyra ging ook perfect.Hij ging recht opzitten als er te harde knallen waren maar ging dan ook al snel weer liggen.
We hadden afgesproken dit jaar omdat het voor Raisa eerste keer na kuur was en voor Shyra omdat ze natuurlijk net bij ons was ,gewoon te blijven zitten en totaal niet te reageren op het vuurwerk.Net doen of het heel gewoon was.En dan maar elkaar als het weer rustig was gelukkig nieuw jaar wensen.
Wij zijn dit jaar dus lui tv kijkend en bankhangend begonnen hahahahahahahaha geen vuurwerk gezien.

Was echt heerlijk om ze zo ontspannen te zien liggen.

Groetjes Marianne

honden page profiel Joey-DancerJoey-Dancer

honden foto van Joey-Dancer

Hallo allemaal, :-D

Joey is zo'n bikkel die heeft nergens last van. Mijn complimenten gaan dan ook uit naar de fokster.

Vorig jaar zijn eerste oud en nieuw feest. Wij dachten nog, dat gaat wat worden, we hoorde zoveel ängst-verhalen. Zijn ook op een vuurwerktraining geweest. Joey wilde zelfs naar het vuurwerk toe.

Omdat het vuurwerk hier altijd ddorgaat tot ong, 5 uur zijn we beneden gaan slapen.

Nu afgelopen oud en nieuw hebben we deze traditie in ere gehouden en sliepen (is een groot woord) dan ook weer beneden. Wel gezellig maar zeer vermoeiend een hond die steeds op je kont en benen wil liggen. Maar ja het is maar 1x per jaar oud en nieuw.

Joey heeft nu geen kater van het niet slapen maar wij wel, hahahahhahahah

Groetjes, een poot van mijn bikkel,
Cella.

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

Ging erg goed!! :-D

ben trots op ze geweest. een lekker speciaal puppy soep botje gehaald (van andere ingredienten dan een echte mergpijp)
en het ging super.

geen aandacht gegeven en tv lekker hard aangezet. en
geen probleem.
en er werd wat afgeknalt. O-)

honden page profiel

Bij de fokker heeft Jazz geregeld een jachtgeweer gehoord, voor een enkele harde knal was hij dan ook niet bang. Helaas was hij bij veel en hard vuurwerk met lichtflitsen en rook best wel schrikachtig. Op 30 december kroop hij trillend bij mij onder de stoel, dus ik hield m'n hart vast voor het échte werk...
Ze zijn hier op Oudjaarsdag echt de hele dag aan het knallen geweest en Jazz reageerde niet eens erg paniekerig. Toen de gasten er 's avonds waren heeft hij eerst bij ons aan de voeten gelegen tot we uitgetafeld waren. Daarna kroop hij tussen de gasten op de bank. Toch had ik mijn twijfels over middernacht wanneer het echt aan alle kanten los gaat, maar zie daar... een heerlijk rustige hond, die gewoon bij onze gasten bleef liggen. Hij heeft zelfs poezen gepest en gespeeld :-) We waren echt zó trots op hem!

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Taat was in huis niet bang lag lekker op haar kussen.
Maar gisteren over dag met uitlaten was een ramp .We hebben haar halsbantje strakker moeten zetten want ze trok steed terug naar huis .Het was net een ezel .Mijn man heeft nu ook last van zijn schouder hier door .Maar gelukkig word er vandaag hier niks meer afgestoken en kunnen we weer rustig lopen
groetjes joke en taat

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Hoi denise.

Nou onze honden stonden samen met mij naar het vuurwerk te kijken.
Ze stonden op de bank door het raam naar buiten te kijken.
Toen er een paar harde knallen kwamen toen zijn ze van de bank af gesprongen dat vonden ze niet leuk.
Luna begon te blaffen had echt zoiets van wat is dat nou weer.
Turbo niet die ging gewoon lekker ergens liggen.
Maar over het algemeen gezien is het zonder stress verlopen.

Gr Liesbeth,turbo en Luna

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Biko vind vuurwerk leuk om proberen te pakken... kortom als er vuurwerk afgestoken wordt zit hij aan de lijn. We hebben samen wel lekker voor het raam zitten kijken. Onverwachtse knaller reageert hij wel op door te gaan kijken, maar is verder (gelukkig) niet bang.

Groetjes, Margje

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Hier zijn we oud en nieuw ook goed doorgekomen. Om 23.30 uur mochten alle honden nog even buiten een plasje doen en toen weer terug in huis.

Ik heb ze toen allemaal in de bench gedaan en de tv aan of de radio aan. De lampen waren ook aan en de gordijnen waren dicht. Het viel hier wel mee en de honden hebben totaal geen last gehad van het vuurwerk.

Wij wonen dan ook tussen 2 dorpen in en hebben heerlijk boven genoten en gekeken naar het vuurwerk in de stad verder op.

Gelukkig ook geen bange logee's en dat is toch wel een opluchting.

Groetjes van Esther

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi hoi,

Wij krijgen altijd met de jaarwisseling vrienden op bezoek met honden...

Uitaard voor de gezelligheid maar ook omdat er iets amper iets te horen is, qua vuurwerk..

Sterre reageert buiten totaal niet op de knallen in de verte..
In huis waren af en toe de karbiet knallen te horen. Soms veerden Sterre's oortjes iets omhoog maar daar bleef het dan ook bij... ;-)

De hondjes van ons bezoek wilden om tien uur al niet meer plassen bij hun eigen baasjes.
Toen heb ik ze met Sterre samen mee naar buiten genomen hier op het erf rond 11 uur...

En jullie raden het waarschijnlijk al. De dames zaten vrijwel onmiddelijk gezellig met z'n driëen met de mutsjes in het gras te plassen... O-)

Vanmorgen een heerlijk grote ronde met Sterre gemaakt...
In de verte alweer knallen. Maar Sterre was alleen maar druk met muisjes zoeken onder het bevroren gras...

Fijn om te lezen dat jullie hondjes het allemaal netjes hebben gedaan tijdens het knallen, goed hoor..!!! ;-)

Lieve groet, Ilja

honden page profiel BeauBeau

honden foto van Beau

Gelukkig helemaal niets...

Ik heb de pups bijgevoed met de hand voor het geval Janey er niet meer bij wilde.. dit was niet geval :-D

Jari had ook nergens last van...

de gehele nacht is heelrijkr rustig verlopen!

Groetjes, Beau

honden page profiel hatjehatje

honden foto van hatje

Hoi,

Toen hij 11 weken was heeft hij al kennis gemaakt met 'geknal" dus het was hem niet helemaal vreemd. S'middags ben ik nog even bewust met hem door de wijk gaan wandelen. Het knalde toen al zijn best maar dit ging heel goed.
Om 24.00 werd hij wakker (van ons meer dan van het geknal) en kondigde aan dat hij naar buiten moest. Toch maar gedaan, ondanks het geknal en meneer vond het helemaal fantastisch. Overal mensen op straat en overal even stoppen om ze te begroeten (en wij 'gelukkig nieuwjaar' wensen). Hij speelde en kwispelde en het vuurwerk? Het leek wel of hij het niet eens in de gaten had. Super dus.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Ach wat een gedoe met Disney en Donja.
In de ochtend viel het wel mee,toen was het nog vrij rustig buiten,s,middags werden de klappen harder en vaker,nou dan gaat de ellende beginnen,Dis trilt dan zo hard,als ze dan naast je op de bank springt,trilt heel de bank mee,was al begonnen met resque spray,maar deed niet echt veel bij haar,Don heeft er gelukkig iets minder last van,maar in de middag wilde ik ze toch nog wel een keer uitlaten,dus zijn we naar een stil afgelegen plek gereden in pernis,ja je moet wat,nou we waren de auto nog niet uit gestapt,en de dames lagen daar toch een hoop neer O-) ongelovelijk,en dat tot 2x toe,en een paar keer geplast,dus gelukkig dat waren ze kwijt,s,avonds om 11 uur er nog een keer naar toegereden,om ze een plas telaten doen,maar wat een ellnde toch ieder jaar weer voor die beestjes,de resque-spray vind ik niet echt werken,volgend jaar maar weer iets anders proberen.

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

Max was helemaal niet bang, en vond het erg leuk om naar te kijken!

Binnen bij ons hoor je het vuurwerk niet omdat we buiten het centrum wonen en hier niet zo veel wordt afgestoken ivm huizen met rieten daken.

honden page profiel Yuki & ShadowYuki & Shadow

honden foto van Yuki & Shadow

De eerste evaring met Shadow en vuurwerk
hij trilde en jankte niet, maar was wel een beejte verwarrend.
hij was niet meer zo speels, en zit telkens in een hoekje of onder mijn benen. ik negeer de geluiden en gaat met hem spelen met spelletjes.
later ging hij zelf spelen, en ging hij slapen.

groetjes

yuki

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

hoi hoi,

Het ging de hele dag voortreffelijk met die 2 van ons. De hele dag zijn ze met karbiet schieten bezig geweest bij ons achter in de weiden. Flos hoort het niet meer en reageert niet en Morris gaf er niets om. Tot wij hem rond 22 uur naar buiten lieten en er net een vuurpijl bij ons de tuin in vloog. Daar schrok hij enorm van en durfde toen niet meer naar buiten...Dus maar vooraf alle gordijnen dicht, zodat Flos er niets van mee zou krijgen. Het ging prima, maar om 24 uur kreeg hij toch wel in de gaten wat er buiten gebeurde...Hij lag weer onder een dekentje flink te rillen en Morris bleef bij mij op schoot liggen. Ik heb ze beide maar niet getroost! Gewoon maar gedaan of er niets aan de hand was. De radio wat harder en rond half 1 durfde Flos alweer naar buiten! Bij Morris duurde het wel wat langer, maar dat komt gewoon door die ene vuurpijl!! Nu maar hopen dat hij dit volgend jaar weer vergeten is! ;-)

Groetjes Monique

honden page profiel ..

honden foto van .

Saar en Blik reageerden zoals ik verwacht had: niet dus. Lekker in hun hok met een kluif! Prima.
Vooral Bliksem heeft tot een uur of 8 in de buiten kennel naar de flitsen staan kijken. Toen heb ik de ingang binnen/buiten kennel afgesloten. OK, ze zijn niet bang, maar er zal maar een vuurpijl door t luik naar binnen komen, tja, dan worden ze wel bang.
Niet bang is prima, maar risico's nemen hoeft nou ook weer niet toch?
Vannacht om 2 uur nog even uitgelaten. Toen was hier niks meer, de buiten kennel weer opengedaan.

annelies (Gast)

twister was en is een zielig hoopje heb haar in de badkamer gezet met haar mand radio aan,een mooi rustig plekje,nog was ze erg bang voor al dat geknal, ze wil al een maand niet meer mee naar buiten.nu is het weer aardig rusti maar twister is nog steeds van slag ze wil nog steeds niet mee naar buiten.kan iemand mij tips geven ik heb haar nu een half jaar uit het asiel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageerde jullie honden op het vuurwerk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^