Wat moet je eigenlijk doen als je zelf word aangevallen door een hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Ik heb hetzelf meegemaakt. Op zo'n moment gaat alles langs je heen. Uit angst heb ik me omgedraaid bij de eerste poging die de hond wilde zetten tot bijten ben ik zelf op de grond gaan liggen in de foetus houding met mijn gezicht naar de grond.

Gelukkig wist ik dat de baas in de buurt was en ben blijven liggen.

Op wat grove schrammem op mijn rug van de poten en de tanden.

Het was een waakhond ik liep over de weg die voor het huis liep naar het andere dorp, maar de hond had inmiddels ook de weg tot zijn domein gemaakt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet je eigenlijk doen als je zelf word aangevallen door een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BbiiBbii

honden foto van Bbii

In mijn geval, hopen dat hij niet teveel schade aanricht & dat ik er nog levend uit kom. O-)
Maar ik denk ook niet dat hij ooit zal bijten, maar nooit ga ik zeker & vast niet zeggen, het blijft een hond.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi,

Ik ben 2 keer aangevallen;

de eerste keer was ik een jaar of 6, logeerde bij vrienden van mijn ouders omdat mijn moeder ernstig ziek was.... ik stond aan het aanrecht af te drogen en ben van achteren aangevallen (was een kruising Rottweiler/Dobermann...)... de hond is afgemaakt omdat dit al de derde keer was dat ie iemand ineens aangevallen had :'( , en ik miste een paar uur mijn oor... kon er gelukkig wel weer aangenaaid worden... lang leve de plastische chirurgie :-) Maar ik denk nu wel dat ik er moeite mee zou hebben om mijn rug naar een aanvallende hond toe te draaien aangezien ik toen juist van achteren ben aangevallen.....

De tweede keer was ik een jaar of 13, en was in het bos aan het wandelen met Youp, de enorme Berner Sennen van mijn oma. Kwam er ineens een grommende en duidelijk agressieve herder op me afgestormd.... ik stokstijf stilstaan... maar wat doet Youp? Die springt gewoon poeslief boven op die herder liggen.... herder heel erg plat,en Youp ligt er gewoon bovenop, geen gegrom, geen boosheid op zijn smoeltje.... O-) .... de eigenaar van de herder kwam eindelijk op z'n dooie akkertje aanlopen en werd vervolgens heel erg boos op mij... dat mijn hond boven op die van hem lag.... toen ben ik maar rustig weggelopen, en zodra ik bij het hek van mijn oma was stond Youp op en liep rustig naar mij toe.... zonder ook maar 1 keer om te kijken naar de herder :-D Heb nog wel een beetje staan na-trillen.... en ik ben natuurlijk nog steeds helemaal gek op Berner Sennens! En herders? Die vind ik ook nog geweldig hoor... we hadden er zelf 2 :-)

Maar wat ik wel weet van deze twee aanvallen... je hebt meestal helemaal geen tijd om echt te reageren zoals je van tevoren denkt.... als je aangevallen wordt dan gaat het meestal zo vreselijk snel... en veelal heb je automatisch te juiste reactie; namelijk gezicht wegdraaien en je arm als bescherming gebruiken.... kalmerende signalen kun je alleen gebruiken als een hond heel langzaam op je afkomt... maar helaas is dit vaak niet het geval...

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Rechtop blijven staan met je zijkant naar de hond , Blik afwenden. Zie je dat je de hond nog kunt imponeren zou je een ferm commando kunnen geven, waarop angst agressie meestal verandert in vluchtgedrag. Heb je een hond die echt omhoog springt om je naar de keel te grijpen, kun je hem in het springen , bij zij nekvel grijpen onder de oren en met zijn eigen vaart doorslingeren. Je we
rpt de hond als het ware een eind weg. Dit leerden wij bij Martin Gaus. Of ik het nog zou durven weet ik niet , want het is best beangstigend!
Nooit wegrennen want dan ben je pas een echte prooi!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je in de buurt van een auto loopt en de hond valt echt aan, zou ik proberen op het dak van die auto te komen te staan. Dan sta je hoger, en de hond heeft waarschijnlijk minder grip op die auto. Dan maar schade aan die auto.

Moet je daar wel de tijd voor hebben natuurlijk, maar vooruit. Bij geen auto in de buurt, lijkt me dat je recht op moet gaan staan, en een beetje afwenden.

Wel je handen in de gaten houden, komt er een echte aanval dan wil je daar niet gepakt worden. Valt de hond echt aan en is het een flinke die je echt flink te pakken wil nemen, en niet na een paar happen ophoud, dan lijkt me inderdaad het verstandigste om op je knieën op de grond te gaan zitten, helemaal voorover gebogen, ellebogen op de grond, en handen over je oren. Maar als dát nodig is, zul je echt hulp nodig hebben, want dan is zo'n hond compleet doorgedraaid. Bedenk wel, ook beten in je armen en benen kunnen precies de verkeerde plek raken en een gevaarlijke bloeding veroorzaken. Is het zo erg dat je dát moet gaan voorkomen, dan is klein maken en kwetsbare delen beschermen misschien de enige optie.

En bij hulp denk ik dan aan een politie agent met een pistool, want een hond die zo aanvalt dat je alleen jezelf klein kan maken om je belangrijke delen te beschermen, die is te gevaarlijk om nog te blijven leven, denk ik.

Maar, zulk soort extreme gevallen komen bijna nooit voor.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Goeie topic!

Ik heb vroeger ook een keer gebeten, heb er nog littekens van over. Het was gelukkig in mn hand, maar ik ging dus een hond aaien die voor de supermarkt vastgelijnd was omdat zijn baasje in de winkel was, en tsjah die ging ik dus aaien. Niet slim! Maar wist ik veul, ik was 9.

Nu als ik een hond tegen kom en die wil ik aaien, vraag ik eerst aan de eigenaar of dat mag, en dan pas laat ik de hond eerst aan mij ruiken, en dan pas aaien. Ik vind zelf persoonlijk ook dat iedereen dat zou moeten doen :-)

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ik zat nog niet eens zo lang geleden bij iemand thuis die een bordeuxdog heeft. Deze werd voor de bewaking gebruikt.
Toen ik binnen kwam viel hij al gelijk aan, ik heb kunnen voorkomen dat hij ook echt beet door met mijn zij naar hem te gaan staan, mijn blik de andere kant op en vooral heel stil blijven staan. De hond reageerde hier direct op en stopte de aanval want ik was geen bedreiging voor hem! Na wat kalemerende signalen gegeven te hebben kon ik doorlopen.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

ik ben ook 1 keer aangevallen, door een waakhond. ze hadden de deur open laten staan en ik fietste naar school en die hond die ziet mij als indringer en die bijt me zo in mijn enkel. hij hield ook echt vast, maar ik had snowboots aan dus ik voelde het niet. ben verder gefietst in de hoop dat hij los zou laten. deed hij ook nadat de baas door had dat hij in mijn schoen hing. ik ben er gelukkig heelhuids vanaf gekomen op een paar gaten in mijn snowboots na.
maar ik weet dat ik als een sukkel zou verstijven, en niet meer weet wat ik moet doen.
dus heb niet echt een plan van als het zou gebeuren dan. want ik versteen gewoon
leuke topic
liefs naomi

honden page profiel BbiiBbii

honden foto van Bbii

@ Annelies, zou dit ook bij een Stafford lukken?
De mijne weegt ver 40kg. :p
Maar het is wel interessant om het te weten. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet je eigenlijk doen als je zelf word aangevallen door een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Goede nachtrust
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^