Goede nachtrust

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katya (Gast)

Hallo,

Gizmo, een foxterrier uit een asiel, is al 4 dagen bij ons. Het gaat voorlopig goed, maar vorige nacht is hij opeens gaan huilen toen wij hem in de bijkeuken hebben opgesloten (dat doen we voor de nacht). Dat willen we blijven doen omdat hij toch al gewend is aan alleen zijn in zijn hok in het asiel en we hebben ook schildpadden thuis dus daar moet hij niet op gaan jagen als hij alleen blijft.

Alle nachten hiervoor bleeft hij rustig in de bijkeuken, maar gisteren hebben we hem erg veel aandacht gegeven omdat wij 3 teken op hem hebben gevonden!!! :'( Heel de avond aan zijn vacht gezeten, dus ik denk dat hij even wou laten zien dat hij het leuker vindt als we bij hem zijn haha.

Maar nu wil ik graag vragen wat we het beste kunnen doen om het janken niet steeds weer terug te laten komen. Wij zijn gisteren natuurlijk niet naar hem toe gegaan en het ging vanzelf na een tijdje over, maar nu een par vragen:

1) We blijven bij hem in de woonkamer tot we gaan slapen, hij ligt dan naast ons op de grond en voor zijn gevoel laten we hem dus "opeens" alleen in de bijkeuken achter. Kunnen we beter naar boven gaan voordat wij hem voor de nacht gaan opsluiten zodat hij al alleen zit en ons dus minder hoeft te missen, of kunnen we het beste toch gewoon beneden zitten?

2) In de ochtend staan we normaal gesproken op, kleden ons aan en dan gaan we pas naar beneden, laten we hem eruit en gaan direct met hem naar buiten. Kunnen we het beste hem eerst uit zijn hok laten, dan weer naar boven gaan om aan te kleden en dan pas met hem gaan wandelen, of niet?

3) Moeten we hem aandacht geven voordat we hem in de bijkeuken zetten (dus aaien en iets liefs zeggen voordat we de deur dichtdoen) en als we hem in de ochtend weer eruitlaten (dan staat hij letterlijk te springen van geluk en het is best moeilijk om hem te negeren haha, we hebben snel de neiging om hem ook te begroeten en om te aaien). Maar dus wel aandacht geven voor het opsluiten en in de ochtend, of gewoon hem volkomen negeren?

Ik moet hierbij even vermelden dat we geen positieve ergaringen met be bijkeuken hebben opgebouwd. :P Dit is slechts een tijdelijke plek, gisteren hebben we een traphekje gekocht en vandaag kan hij dus onder de trap blijven (dit wordt zijn vaste plek). Daar gaan wij gaan hem wel snoepjes geven en zijn maaltijden etc.

Alvast bedankt voor jullie tips!!! :-)
Katya.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede nachtrust" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Denk dat er idd zo snel mogelijk een eigen plekje voor hem moet komen en dit zo leuk mogelijk voor hem maken.

Balou ligt ook gewoon in huis, meestal bij ons tot we naar bed gaan. Dan gaat hij in de bench. Dit weet hij en het is dan ook zijn plekje.

's Morgens staan wij op en doen ons ding, dus wassen en aankleden. Dan gaan we naar beneden, laten we hem uit de bench. Hij moet zelf altijd nog een beetje bijkomen, dus hij komt rustig uit de bench, begroet ons heel rustig. Daarna ga ik met hem wandelen en krijgt hij zijn eten. Dan gaat hij in de bench en gaan wij werken. Dan blijft hij ongeveer 1,5 uur a 2 uur in de bench en dan haalt mijn moeder of vader hem op. Tussendoor gaat hij ook vaker in de bench slapen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede nachtrust" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ineens veel willen eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^