Wat te doen bij een gevecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

[email protected] (Gast)

hallp

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen bij een gevecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Als je hond niet met andere honden kan, laat hem dan niet los waar andere honden ook loslopen "

Mijn reu kan absoluut niet met andere reuen en ook niet met sommige teven, dus ik ga al helemaal niet naar een losloopgebied. Ook al heb ik hem aangelijnd, je kan het altijd oplopen, dat een loslopende hond even aan de aandacht van zijn/haar baas ontsnapt. Op dit soort confrontaties zit ik niet te wachten. Los mag hij alleen op het strand 's morgens voor 8 uur, zodat ik overzicht heb en het heel erg rustig is.

Wat betreft tussen een gevecht komen, zijn achterpoten omhoog werkt absoluut niet, het enigste wat bij hem helpt is zijn adem ontnemen door hem "op te hangen", dan heb je wel hulp nodig van een tweede die de andere hond gelijk wegtrekt. Deze acties zou ik niet mee hoeven maken, als andere ook wat verantwoordelijker met hun hond om zouden gaan. Ik laat hem altijd uit aan korte lijn van 1 meter, maar laatst kwam ik dus een man tegen met een grote zwarte hond aan een uitlooplijn. Riep al van te voren, dat hij hem bij hem moest houden, maar......daar ging de hond, sprong boven op mijn reu en bam. Gelukkig had mijn reu de hond bij zijn halsband en is het met een sisser afgelopen. Ook mensen die hun kinderen een hond laten uitlaten, waar de kinderen zo goed als geen controle over hebben. Ik krijg daar echt de kriebels van.
Wat mijn 2 honden thuis betreft, ik las hierboven ook diverse reacties over laten uitvechten, nou dat gebeurd hier dus absoluut niet. Ik tolereer absoluut geen gevecht tussen eigen honden. Vroeger thuis hadden we 2 kleine hondjes, broer en zus, die elkaar weleens in de haren vlogen. Maar de gevolgen van zo'n vechtpartijtje zijn heel anders, als tussen dit ras. Ik ga dat echt niet laten gebeuren.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Hoi, Een tijdje al een stille lezer van het forum.. En gezien dat hier de meningen erg uiteenlopend zijn, lijkt het mij eens goed om te kijken hoe om te gaan met een hond die een ander hond aanvalt.

Om het iets concreter te houden stel ik deze casus voor(uit eigen ervaring):

Je loopt met je hond lekker los door de bossen, vanuit het struikgewas komt een hond aangerend op jou hond af en meteen zie je dat er iets gaat gebeuren. Beide vertonen tekenen van gelijke dominantie(naast elkaar staan, hoofd boven nek/rug houden van andere hond. Je vermoed dat het nog enkele seconden zal duren en dan gebeurt er iets.. Gelukkig zie je wel nog de eigenaar van de andere hond aanlopen.. Beide kijken jullie elkaar aan, de persoon kijkt jou aan, hopend dat jij de oplossing hebt voor dit honden contact.

Wat doe je?
Laat je ze het uitvechten?
Kom je direct tussenbeide?
Geef je de schuld aan de andere eigenaar?
Leg je de schuld bij jezelf?
Durf je tussen de vechtende honden te stappen en ze uit elkaar te trekken?

Mijn reactie was als een dolle naar de honden te rennen en mij hond streng toe te spreken, deze lokt vaak dominantie uit omdat hij wel van een robbetje vechten houdt. Voorheen bleef me hond vechten tot ik echt hem bij de riem had, nu stopt hij al als ik hem berisp van een afstand. "

Laat ik ze het uitvechten,nee niet als ik nog iets in te brengen heb.
Kom ik tussen beide ,ja.Meestal door rustig tegen mijn eigen hond te zeggen,niet zeuren doorlopen.En er tussen te gaan staan.Blokkeren
Ik geef nooit niemand de schuld,want het heeft geen zin en ik ben dan druk om een conflict te voorkomen.Geen tijd voor discussie.Dus ook niet bij en met mezelf.
Ja,ik durf tussen vechtende honden te springen,maar oordeel per situatie of dit verandwoord is en zoek precies het goede moment uit.Bv 1 tel aarzeling bij één van de twee en daar ben ik.Maar alleen als ze even niet elkaar beet hebben en die momenten zijn er altijd al moet je razendsnel zijn.Hebben ze elkaar vast en trek je er één weg is de kans groot dat er dan juist verwondingen zullen zijn,die er anders misschien helemaal niet waren.Of ze worden erger dan dat in oorsprong zouden zijn.
Maar ook al is de situatie mooi geschetst,elk geval is anders en ik kan alleen een direct antwoordt geven als ik beide honden bezig zie en naar aanleiding van de vechtende honden pas ik mijn rol daarin aan.

honden page profiel MayraMayra

honden foto van Mayra

" Ik laat ze niet doorvechten. Ik spring ertussen,met het gevolg dat ik misschien zelf een knauw krijg.Die neem ik dan voor lief,maar ik laat ze zeker niet doorvechten. "
hier hetzelfde

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

Sja

Ik heb het nu al eeen paar keer meegemaakt
en ik reageer dus door mijn stem te verheffen en voor mijn hond te gaan staan als ik zie dat ze zal aangevallen worden.

Als ze al aan het vechten zijn is het ook een luide stem, een tik aan de zijkant van mijn hond (in de zin van he, ik ben hier, niet in de zin van een corrigerend iets). En vervolgens klets ik met een riem tussen de honden en als ze schrikken ga ik ertussen staan en lijn mijn hond aan.

Helaas is dat 1 keer niet gelukt, en ja, ik heb de andere hond een paar rake klappen met mijn paraplu gegeven. Twas dat of ik had geen hond meer en er was geen andere eigeaar in de buurt. ;-)
Je moet dan toch iets doen he :'(

honden page profiel AnniekAnniek

honden foto van Anniek

Ik zou mijn hond bij me roepen, zolang er geen bal in het spel is komt ze wel, anders moet ik misschien iets meer mijn best doen. 
Mocht het echt tot een gevecht komen dan pak ik ze bij de achterpoten en dan gewoon wachten tot ze loslaten. Bij een wat lichtere hond pak ik ze ook nog wel eens in de liezen omdat dit flink zeer doet en ze dan eerder los laten maar pas hierbij wel goed op je eigen handen ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

1 keer gehad dat mijn hond zelf een flinke knauw kreeg.. toen ben ik er tussen gaan staan en ben met mijn hond rustig weggelopen. Andere keer had mijn hond zelf een hondje vast in de nek. Toen rustig gebleven (ook al ging mn hart te keer) hebben we dr bek open gemaakt en vastgepakt bij de halsband en toen was het klaar. Schade was minimaal gelukkig. Waren in beide gevallen niet echt 'gevechten'.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Verder heb ik nog niet meegemaakt dat 2 honden echt begonnen te vechten, ook niet bij het honden uitlaten in het asiel. Maar over het algemeen zou ik niet zo bang zijn ze uit elkaar te krijgen..tenzij het allebei honden van een flink formaat zijn en ik niet zou durven zeggen of ze tegen mij zouden keren als ik er tussen probeer te komen..Van Lady weet ik zeker dat als ik me er in meng ik niet bang hoef te zijn voor een bijt van haar, maar goed, dit zou ik niet zomaar bij elke hond durven doen

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Oeps oud topic zie ik.Van 2010.Weet niet of Ts nog geeïnteresseerd is.haha

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ooh haha, ik zie het nu pas :P

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Oeps oud topic zie ik.Van 2010.Weet niet of Ts nog geeïteresseerd is.haha "

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Mary,lekkere meid.Ik vind je wolven avatar inspirerender.Haha
Lady zo te zien moet jouw avatar er ook om lachen.
vr gr

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

vroeg heeeel vroeger is mij geleerd dat je met een water pistool moet lopen.... als honden gaan vechten beste manier om ze uit elkaar te halen is water in hun gezicht spuiten..
ik dacht nee man broodje aap!
tot ik het met me eigen ogen heb gezien, 2 stafford achtige honden zatten te vechten komt een man met een glas water in zijn handen en gooide het tegen hun gezicht aan, gevecht was gelijk gestopt, eigenaren super blij en sinds die dag hebben ze standaard een waterpistool mee.
ik doe het zelf niet maar misschien heb je er wat aan..
wat ik doe als honden vechten?? om eerlijk te zijn weet ik dat niet ik heb het eingelijk nooit gehad met me andere honden hopelijk blijf ik gewoon goed opletten en voorkom ik dat met Nova.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Honden die echt in gevecht zijn luisteren niet meer naar de baas, bijten de baas ook als je ze verkeerd vast pakt. Altijd rustig blijven in dit soort situaties, en probeer de situatie te overzien, met schreeuwen en paniekreacties bereik je helemaal niets. En hoe het ook is, de honden moeten uit elkaar, veel honden gaan door tot er één op houd van bewegen.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik heb ze één keer uit elkaar moeten halen, een andere lab en de mijne , ik heb er gewoon mijn hand tussen gestoken (dom achteraf) en heb een flinke beet in m'n hand gekregen, gelukkig viel het nog mee en had ik alleen een gebarste nagel

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Oeps oud topic zie ik.Van 2010.Weet niet of Ts nog geeïnterresseerd is.haha "

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen bij een gevecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Obsessief likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^