Wat te doen bij een gevecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

altijd een lastige situatie.
Sasja werd een tijdje geleden bedrijgt door een andere reu.
Ik heb er mijn been tussen gestoken..en heb toen die reu verjaagd met stem en houding.

Dan leer je je hond ook dat deze op jou kan bouwen mocht er ruzie komen.
Het is ook de taak als roedelleider 'jou' roedel te beschermen..deze vangt de eerste klappen op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen bij een gevecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Hey,

Je moet ze laten doen ... Want sowieso moet er een dominant zijn op de andere, ge moet het natuurlijk ook niet tot het bloed laten komen.

Als je de honden altijd uit elkaar ga trekken ga het van kwaad naar erger gaan....

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

dat de 1 dominant moet zijn over de ander, daar ben ik het niet mee eens. Het gaat er in deze situatie over als je elkaar een keer tegen komt. Bovendien vind ik dat ík de leider van de roedel ben, dus ík bepaal wanneer het gevecht stopt.
Uit elkaar trekken moet je nooit doen, daar maak je grote wonden mee. Maar als je ze in de liezen pakt, grijp je ze in een zenuw. Uit reflex laten ze dan de beet los.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Er moet helemaal niet eentje dominant zijn over de andere. Waarom?
Ze zijn allebei met hun baas aan de wandel toch, ze zijn allebei gelijkwaardig vind ik hoor. Dominantie hoeft niet bepaald te worden tijdens wandelingen.
Ben je mal, je zou bezig blijven!

honden page profiel **

honden foto van *

Ik laat ze niet doorvechten. Ik spring ertussen,met het gevolg dat ik misschien zelf een knauw krijg.Die neem ik dan voor lief,maar ik laat ze zeker niet doorvechten.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ja maar Inge in de lies zit inderdaad een zenuw en uit reflex kunnen ze JOU dan ook bijten... Dus daar moet je wel mee uit kijken bij honden die je niet kent..

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha


Natuurlijk spreek ik voor als je meerdere honden thuis heb. Op straat jah .. Of bij een vreemde hond moet je dit natuurlijk NIET toelaten :-)

Weet je een roedel is niet 1 de baas en dan allemaal gelijk ... neen je heb 1 de eerste dominant en dan ga je zo benenden tot het laagste... Als je je honden direct uit elkaar trekt is er geen een van de twee gewonen. Ja wij beslissen wel wanneer dit gedaan is. Maar je moet ze echt laten doen en tussenkomen wanneer het echt nodig is en niet wanneer het gevecht begint direct uit elkaar trekken.

Als je je honden kent weet je wel wanneer deze moment is.

En ter info : Ik laat ze ook niet doorvechten he ben geen dierenbeul maar ik aanvaard gewoon dat ze dieren zijn en dat er een dominant moet zijn op de andere. Anders gaan ze nooit weten wie is dominant op wie en gaan ze bijna dagelijks vechten ... Omdat er nooit iemand wint.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ja Samantha het is nattuurlijk veel verstandiger om er een te laten winnen zodat die weet dat die de baas is en de andere onder het bloed en de wonden zit???? Hoe jij het verwoord zo werkt het echt niet.. Honden vechten namelijk niet altijd om baas te bepalen, het kan zoveel redenen hebben..

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik ben ook een keer weggerent omdat mijn hond aangevallen werdt, die hond liet dus niet los en het gevolg was de kaak dwars door midden, oren er half af en buiten westen. En als verrasing er een nekhernia er aan over gehouden waardoor ik haar heb kunnen laten inslapen.
Dus ik loop echt niet weg als er een gevecht ontstaat en zal er zeker voor zorgen dat het gevecht stopt.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

@ Lisa : Hoeveelkeer heb ik gezegt dat je het NIET dus N I E T tot het bloed moet laten komen. Maar het zijn honden en hoe je het draait of keert er moet een van de twee dominant zijn en als ze vechten en je ze steeds uit elkaar trekt,roept of wat dan ook gaat dat van kwaad naar erger.
Ze vechten misschien niet altijd omdat ze dominnant willen zijn of wat dan ook maar meestal is dit wel zo. Ook al ben jij dat baas wil er toch 1 van de 2 de baas zijn over de andere

En ik herhaal nog eens ik heb niet gezegt dat je het tot het bloed moet laten komen en een halfuurtje moet laten vechten he. Meestal vechten honden zelf geen minuut omdat er een van de twee al heeft opgegeven.

Ik heb thuis dus chihuahuakes (die je echt gemakkelijk uit elkaar kunt trekken) en toen ze in het begin van hun puberteit dus begonnen te vechten voor een been,voor een brokje of zomaar deed ik ze ook altijd uit elkaar.

Tot iemand me zei van Neen !!! Laat ze effekes doen ... Ze hebben 1 keer gevochten een heeft gewonnen en NOOIT meer ruzie want nu moet die andere alleeen maar grommen als het haar niet aanstaat, hij zei me ge moet alleen tussenkomen als het te erg is en dat deed ik ook.

Kinderen moeten soms ook vechten he of ruzie maken voor het opgelost is he ... :-)

Echt waar jullie moeten ook niet denken dat jullie honden van glas zijn gemaakt :-) Het is niet omdat een hond 1 keer bijt dat hij ervan sterft en meestal bijten ze zelf niet door bij een gevecht maar ze gaan wel beginnen doorbijten als je ze altijd door elkaar doe want dan heeft dat hond zoiets van "Nu ga ik u krijgen ze !!!" en dan kan je der echt niets mee doen...en haten die honden dan elkaar en vaak moet je dan eentje wegdoen... En dat wilt niemand denk ik?

(en ik spreek hier dus van honden die samenleven he :-)) op straat laat je dat niet toe :-) ge moet er ook geen vechter van maken :-)) )

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Als je altijd dezelfde honden tegen komt lijkt mij inderdaad beter dat ze rangorde bepalen. en door een gevecht te stoppen zullen ze het nooit kunnen bepalen waardoor je dan beter een tijdstip kan afspreken wanneer de een er loopt zodat ze elkaar niet meer tegen zullen komen. Anders zullen ze blijven proberen het te bepalen en altijd tot vechten overgaan. Hebben ze het eenmaal bepaalt dan de lagere hond altijd opzij gaan en de andere hond uit de weg gaan.
Maar zoals we nu weten zoveel mensen zoveel verschillende menigen, sommige zijn er met de een eens andere met de andere.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Voila wat ik bedoelde zei Annet veel beter als ik :-)

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Ik merk het nu al aan Bodi, Bodi reageert veel kalmer op bekende honden waarvan hij weet dat hij lager in rang is, dan bij onbekende honden. gewoon simpel weg omdat bodi niet weet dat hij lager in rang is.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

bij sommige rassen zou je inderdaad wel het risico kunnen nemen om het uit te laten vechten al ben ik hier geen voorstander van...in de roedel word eigenlijk nooit gevochten tot ernstige gewonden want dat zou betekenen dat de roedel zichzelf zwak maakt..buiten de roedel is het een ander verhaal en er zijn bepaalde rassen die toch flink door kunnen gaan zelfs wel tot de dood...als je bijv borders of herders laat vechten kan je vaak je hond na die tijd weer inelkaar zetten met naald en draad...en zo zijn er nog meer rassen maar ja die worden te vaak besproken...verder doen wij het zoals inge het omschrijft..als je met z'n tweeen bent

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

o ja op zo'n moment is de kans groot dat de honden zich omdraaien en jou pakken maar als je ze omhoog houd een beetje kun je ze wel aardig sturen tot ze weer rustig zijn......

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Het blijft lastig. Als ik een grote hond zou hebben dan zou ik het laten uitvechten, tenzij het echt uit de hand loopt.

In dat opzicht heb ik helaas een klein hondje, zij is altijd de zwakste tegenover een grote hond.

Godzijdank is het nog nooit gebeurd, maar ik denk dat ik eerst heel hard zou schreeuwen en anders die andere hond wegslepen via de achterpoten.

Tegen Son wil ik zeggen dat ik ook bang ben van grote honden. Mijn hondje is laatst nét niet aangevallen door een pitbull-achtige hond.
Het scheelde een haartje, maar geloof mij dat je angst in 1 keer weg is, en je altijd snel en goed zal handelen.

honden page profiel ????????????????????????????

honden foto van ??????????????

dat aan de achterpoten optillen is leuk maar werkt niet bij alle honden.

Ik probeer altijd te voorkomen dat mijn hond begint of ook maar de kans krijgt hiertoe mocht het wel gebeuren pak ik allebei de honden in de nek en druk ze naar de grond werkt tot nu toe altijd.
Kan natuurlijk niet bij iedere hond en je moet best wel kracht heben om het te doen.
Ik laat honden zowie zo nooit uitvechten ik stap altijd tussenbeide als ze me dan bijten is het me eigen schuld.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

@joop dit is ook wel een manier inderdaad heb het nog nooit geprobeert, leuke tip, wel hebben we ze wel eens bij de nekken gepakt en omhoog getilt eigenlijk hetzelfde dat werkte ook bij deze zware rassen...

met een kleiner ras tegen een groot ras moet je altijd voorzichtig zijn. zie het eerste verhaaltje van ons op deze pagina....

honden page profiel ????????????????????????????

honden foto van ??????????????

@hopeanddreams,

Als een grote hond een kleine aanvalt moet je de honden vasthouden zodat ze geen kant opkunnen en dan de kop van de grote klemmen zoda die niet kan gaan schudden.
en dan wachten meestal zijn ze het naar 1 minuut zat omdat ze niks kunnen doen.

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Ik vraag me af diegene die dus altijd ingrijpen hoe vaak gebeurt het dat jullie honden vechten ik heb nu ruim 20 jaar honden en heb praktisch nooit een gevecht meegemaakt dat ingrijpen nodig zou zijn.
Mijn eerste hond ging altijd zelf een blokje om voor honden die hij eng vondt, Sheila kon ik altijd aan de riem doen bij de enige hond op wie ze zo gefocused was en dan gebeurde er ook nooit watt. Kwinto laat soms zien dat hij er is maar verder dan een snauw en grauw komt het niet en is als het al gebeurt binnen een minuut over. Bodi zoals al getypt zover dat hij kalm reageert op honden die hij kent waarvan hij weet dat hij lager i rang is.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

ik vind dit wel een nuttig topic aangezien Taiko een dominante reu is die altijd meteen op honden afrent...niet echt beleefd dus. In september beginnen we met de hondenschool, dus dat is ons eerste aandachtspunt wat betreft omgaan met andere honden. Maar het is dus al een paar keer voorgekomen dat óf Taiko of een andere hond begint met grommen en vervolgens tot de aanval gaat. Het zijn geen ernstige gevechten, maar meer om elkaar te laten zien wie er sterker is. MAar ik ben nu wel steeds banger om hem los te laten aangezien ik niet graag zie dat een herder of pitbull (etc.) hem pakt...want dan maakt hij niet veel kans ben ik bang. Ik kom er wel altijd tussen, tenzij die andere hond bovenop ligt, want ik weet niet hoe die andere hond reageert. Maar Taiko trek ik altijd bij me, spreek hem toe en loop door met hem...Ik ben daar niet zo bang voor, want hij bijt mij niet.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

@ annet hoezo zou je hond rangorde moeten bepalen met honden die niet in de roedel zitten?

vast houden en de spanning er af halen zodat ze gaan over happen en jij je hond kan wegtrekken

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

toe valloig is mij dat gebeurd vandaag.
mijn hond werd aangevallen en de grote wilde haar bijten.
ik heb haar mijn arm aangeboden om het te proberen tot 5 keer toe maar was niets aan de hand ze wert aan de riem gedaan op het laatst met de opmerking zi is nog maar 1 jaar en ze kan niet zo goed omgaan met kleine hondjes.

pff nou ik ga heel goed om ook met grote honden zei ik hahahaha
maar ik spring er dus wel tussen om ze af te houden dan he.

ging prima moet ik zeggen.
lles de topic in gezelllig praten maar eens van gleuvenstein aangevallen

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Heel simpel omdat ik vaak dezelfde honden tegen kom en ik zie het zoals al getypt dat bodi al veel kalmer reageert op honden waarvan hij weet dat hij lager in rang staat, en dat is zoveel beter dan is er rust en acceptatie.
Haal je honden die elkaar steeds tegenkomen steeds uit elkaar dan zal er nooit rust komen. en dan is het beter die bepaalde hond te ontlopen. Maar ja dan kan je net zo goed een uur over straat gaan lopen ipv de hond het plezier te gunnen van loslopen.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

@ annet
het valt ook wel mee maar als je zelf al veel verschillende honden hebt gehad en altijd tussen de vijf en tien eigen honden in huis hebt.. en daar ook nog veel pension honden bij krijgt gebeurt er wel eens wat zo nu en dan....maar ik praat ook over een periode van twintig jaar..en heb veel gewerkt op verschillende honden scholen waar het ook vaak aardig druk was met honden dus zo door de jaren heen...

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

@Ymy

Heb ik ook geprobeerd, voordat ik er heen ging (in loop pasje), het was daarvoor ook al een tijdje goed gegaan, totdat een speelkameraadje van Daan, 1 x blafte naar de 3e hond en die 1x terug blafte.... O-)

Als je vriendjes bent met Daan is dat permanent en door dik en dun, hoe eng hij het ook vindt :-D

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Meningen zijn zo verschillend, alleen ik blijf erbij dat ik nooit tot ingrijpen zal overgaan. Weglopen werkt veel beter, dat merk ik bij mijn honden vooral bij Bodi werkt dat heel goed.
Ik zie dat bodi eerst plat gaat liggen en als ik dan terug ben gelopen of al uit zicht ben dan weet hij niet hoe snel hij bij mij moet zijn.
Het hangt ook van de andere honden af, zijn het honden die ik zelf al niet prettig vindt dan loop ik terug of ik weet dat er panisch gereageert wordt op mijn honden dan loop ik ook terug. maar is het een bekende of iemand waarvan ik weet dat die ook kalm blijft loop ik door.
En nogmaals bodi weet drommels goed door middel van een correctie ( van een andere hond ) bij bekende honden hoever hij kan, geen ingrijpen nodig. Geen paniek, geen geroep maar na de correctie van de andere hond is de rust terug.

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

Mijn baas is de roedelleider en die zal er ook altijd voor mij zijn!
Laatst nog heeft ze me zo goed geholpen. Ik werd opgejaagd door een hele grote gemeen ogende grote hond en mijn baas heeft mij bij haar geroepen en er uiteindelijk voor gezorgd dat die vervelende grote hond door zijn baasje werd opgehaald. Maar ik was wel veilig bij mijn baasje!

Als ik nu die grote weer aan zie komen loop ik gelijk naar mijn baas.

en ja mijn baasje zou er zelfs voor me tussen springen en liever zichzelf laten bijten dan mij.

Doodles BAs

honden page profiel ChicoChico

honden foto van Chico

ja kan zijn maar ben er zelf van de week ook tussen gaan staan, stond er trouwens al tussen! 2 staffords en een dobbermann, denk dat je niet van te voren kunt zeggen wat je doet!
maar pas op het moment dat het ook werkelijk gebeurd,
kan toch niet zo zijn dat ik die kleine engel, zijn eigen haggie had moeten redden? anders was hij er niet meer dat weet ik zeker! ik blauw jammer dan maar hij leeft nog, als ze me gebeten hadden wat gelukkig net goed ging, ook jammer dan! niemand komt aan me beest! daar vecht ik voor!

honden foto van ••**Monica*budha* en fee**••

Ook ik stap er tussen...
Vanmorgen ook nog er was eigelijk niet zove aan de hand maar mevrouw strafte haar hond omdat ze lelijk deed tegen mijn pup door aan de riem te trekken en te doen.. Waarop ik zei dat ze het dier niet moest straffen maat moest trainen..dit viel totaal verkeerd bij haar zei dacht dat ik slecht over haar hond dus sprak... Uit eindelijk dreigde ze der hond los te doen.. Nu ben ik niet zo snel bang ervoor dus zei haar dat se haar los moest doen zonder nadenken ben ik direct voor mijn honden gaan staan..misschien dom maar ik zal altijd mijn honden beschermen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen bij een gevecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Obsessief likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^