Kleine Hondjes zijn geweldig!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Sorry ik moet even mijn hart luchten. Er zijn op dit moment twee topics waarin nogal wordt afgegeven op kleine hondjes! Ik lees hier vaak negatieve dingen over kleine hondjes. Sorry hoor, maar kleine hondjes zijn ook honden (dit is ook waar het vaak mis gaat)
Als baasje van een geweldig, lief klein hondje ervaar ik dit als vervelend en oneerlijk!

Ja, er zijn veel kefferige, happerige, kleine hondjes. Maar hoeveel hondjes worden wel niet slecht gesocialiseerd/opgevoed, als ze al enige socialisatie/opvoeding ontvangen. In hoeverre wordt aan de behoeften van deze kleine hondjes voldaan? Wordt er veel met hen gedaan, is er een duidelijke leider? Als je naar al die factoren kijkt is het niet verwonderlijk dat veel kleintjes zo gefrustreerd zijn.
Ergens zijn kleine honden misschien wel de meest verwaarloosde honden. Die onze mededogen niet onze minachting!

Misschien reageer ik overdreven, maar ik ben het best wel zat dat er steeds zo laatdunkend over hen wordt gesproken. Ik heb het serieus meegemaakt dat een instructrice van de KC weigerde kleine hondjes agility les te geven. Moet je is voorstellen dat je zoiets met jouw hond meemaakt? Dan ben je het toch ook zat?

Tuurlijk, kan het dat je niet op kleine honden valt, daar gaat dit niet over. Ik val ook niet op de mini- en reuzerassen. Maar ik merk wel dat er heel veel vooroordelen zijn.

Veel kleine rassen zijn ook slim en actief. Mijn Markiesje leerde net zo snel als de border en de aussie tijdens de a-cursus. Dat moest ik even kwijt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kleine Hondjes zijn geweldig!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DinekeDineke 3 doggies

honden foto van Dineke

Ik vind zeker dat je gelijk hebt!!! Ik heb zelf ook een klein hondje. Sinds een tijdje heeft Mika een beetje moeite met de grotere honden (gelukkig niet allemaal hoor). Hij vindt dit eng en wil dan nog weleens gaan blaffen. Ik ben hier nu mee aan het oefenen, zodat hij de grote honden leert negeren en zijn aandacht op mij vestigd.

Een tijdje terug liep ik met Mika buiten en we kwamen een aeredale terrier tegen, dit was een pup. Die pup wilde spelen en Mika ook wel. Ze gingen elkaar een beetje uitdagen, door de voorpoten en kont omhoog. Mika blafte uit enthousiasme en die mevrouw raakte gelijk in paniek!! Ojee, ojee, wat een lelijkerd zegt ze!!! Dat hebben alle kleine hondjes!! Nou ja zeg, ze waren elkaar aan het uitdagen en dat Mika daar nou even bij blaft!! Vond het echt een stomme opmerking!!

groetjes
Dineke

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Je hebt gelijk! :-D

kleine hondjes zijn inderdaad honden! :-)

ik houd persoonlijk meer van grotere honden maar toch is mijn oppashond een Chi en zijn mijn uitlaathondjes Boomertjes :-)

ik vind ze allemaal geweldig :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

hoi fanny.ik ben het er absuluut mee eens. :-D
mijn twee kinders zijn kleine hondjes en jazzy is een kruising jack russell basenji en is zeker geen enkelbijter.mijn puppymeisje ga ik half maart halen maar zij is een volle jack.en ik ga haar net zo opvoeden als jazzy.ik heb niets tegen grote honden of nog kleinere hondjes.maar waarom mensen zo moeten afgeven op kleine hondjes vind ik ook niet leuk.
jazzy is een keer bijna gebeten door een grote hond maar dat wil niet zeggen dat ik grote honden nou angstvallig vermijd.nee hoor.laat jazzy maar lekker lopen.ik heb hem ook niet opgetild of zo.maar ik scheer de grote honden ook niet over 1 kam. ;-)
je hebt lieve en stoute honden. ;-)


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

You're right, Falkor hier is ook een kleine, maar een geweldige hond. Die echt de leiding nodig heeft op sommige momenten. Een ander baasje had hem net zo goed kunnen 'verpesten'.
Soms hoor ik ook de vooroordelen die mense hebben bij kleine honden. Ik zeg dan ook altijd, dat ligt aan de baas, niet aan de hond:-)

Maar ook ik heb gezegd dat ik liever geen kleine hond wil. Dit omdat het niet mijn voorkeur is, maar onze Falkor zou ik voor geen goud willen missen!

Liefs,

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Ik vind kleine hondjes ook geweldig.Net zoals grote honden.
Wij hebben altijd grote honden gehad.En nu wilde ik eens een keer een klein hondje.Maar die zijn ook hartstikke leuk.Ze leren snel vind ik .

honden page profiel Marjan & CharlieMarjan & Charlie 3 doggies

honden foto van Marjan & Charlie

helemaal gelijk fanny,

op een van die topics wilde ik reageren, maar toch maar niet verstuurd, dus vind ik jou reactie echt super.

persoonlijk vind ik kleine hondjes fantastisch, en iedereen hier is natuurlijk dol op honden en vooral op je eigen hond(je) en het doet een beetje pijn als er zo negatief over kleine hondjes word geschreven.

iedereen mag zijn eigen mening ventileren, maar ik ben blij met dit tegengeluid.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Ik weet dat er veel mensen zijn die een klein hondje geen echte hond noemen. Och, er zijn zoveel mensen die wel eens wat denken, daar kan ik me niet altijd maar wat van aantrekken hoor! ;-)
Ik vind alle honden leuk mits ze zich normaal gedragen. Al moet ik wel erbij zeggen dat hier in huis vooral Bram om de kleine hondjes heenloopt. Hij vind blaffen nou eenmaal eng, en kleine hondjes slaan misschien wat eerder aan? Geen idee? Wij kozen zelfs tussen een boomertje of Bram.. haha! Dus een hekel, hier zeker niet. ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik denk dat sommige kleine hondjes hun kleine postuur vaak overschreeuwen als ze een grotere hond tegenkomen.
Onzekerheid, angst, slechte ervaringen, verkeerd geconditioneerd, slecht gesocialiseerd?
Voor de eigenaar is een grote blaffer/uitvaller vaak
minder goed vast te houden (qua fysieke kracht) en dus ook minder geaccepteerd en zal er dus ook sneller intensiever aan gewerkt worden om dit gedrag er uit te trainen.
Zo'n klein bleeeeergeval is irritant, maar gemakkelijker in bedwang te houden ondanks het gebleeeer, dus is er vaak minder prikkel om er aan te werken.
Als zo'n kleintje uitvalt is het resultaat een prikgaatje en als een grote uitvalt is de schade soms niet te overzien.
Het heeft dus naar mijn idee vooral te maken met wat men (eigenaar) acceptabel vindt.

Met bovenstaande kraak ik kleine hondjes niet af, waarover TS deze topic begon.
Ik heb zelf een klein bleeeeerhond en angstbijter. Slechte 1e en 2e socialisatie en trauma met grotere hond.
Ik ben al lange tijd aan het werk om dit er uit te trainen omdat ik het dus niet acceptabel vind.
Het is zeker verbeterd, maar tevreden ben ik nog niet.
Vooral voor de hond zelf zal het toch een stuk prettiger zijn als hij niet zo hyper hoeft te zijn.

Haha, ik was altijd meer van de grote honden en nu heb ik zelf een kleintje er bij.
Heerlijke kroelkont is het en wil hem niet meer missen.

Toevallig vanmorgen weer even een situatie die voor hem heel spannend was, ik neem hem dan op schoot om mijn steun te laten voelen. Toen bedacht ik me wat dat had moeten zijn als ik zo'n slecht gesocialiseerde DD had. Ook maar even op schoot nemen? :-D

Een hond is een hond. En je hebt hele kleine hondjes met de geest van een grote.


honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Je hebt gelijk. Ik denk ook dat het door hard te blaffen andere honden afschrikt. Niet door postuur maar volume. Want Bram die krimpt ineens. Haha! ;-) Och, ik vind kleine beestjes met pit altijd wel leuk. Zolang ze maar niet gelijk aan Brams neus hangen. Want dat is zo'n goedzak.. die vind alles lief..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Mandy
Dat is het effect, veel grote honden worden onzeker van zo'n bleeeergeval en dus heeft het bleeeren effect. Dit is de reden dat veel grotere honden niet zo wild zijn van die kleintjes.
Waar ik me trouwens enorm aan stoor zijn mensen die van deze bleeer/uitvalhonden, groot of klein, los laten lopen. Een grotere wordt om bovengenoemde reden meestal wel aangelijnd, maar de kleintjes niet, met als resultaat dat ze zo'n grote in de neus hangen.
En als zo'n grote hond dan een kleintje terugpakt zijn de poppen aan het dansen.
Het zou gewoon fijn zijn als ieder z'n verantwoording neemt, mar helaas sommige mensen kunnen dat niet of vinden het zelfs wel grappig, hun kleine, stoere felle rakker.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dit is wat ik zie gebeuren hier in de buurt. O-)
Nogmaals,een hond is voor mij een hond en ik heb geen hekel aan kleine honden.
Wel aan de manier waarop sommige eigenaren er mee om gaan.

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Fanny, je hebt helemaal gelijk! Maar tegelijkertijd moet ik ook Petra gelijk geven, dat er vaak minder aandacht wordt besteed door baasjes om het blaffen bij die kleine hondjes af te leren.

Als Dribbel tekeer ging, dan probeerde ik hem ook altijd zo snel mogelijk weer stil te krijgen. Door af te leiden en nee te zeggen. Hij hield dus altijd relatief snel op, alleen tegen de blonde labrador die hem een keer aangevallen had, bleef hij blaffen als hij hem tegenkwam. Dan kon ik op mijn kop gaan staan, maar dan hield hij gewoon niet op.
Wat ik wel merkte toen hij ouder werd en slechter ging zien dat hij eerder blafte tegen honden, waarschijnlijk uit angst. Maar ook dan probeerde ik hem zo snel mogelijk stil te krijgen.

Hier in de buurt ken ik genoeg kleine hondjes die niet blaffen, maar dat zijn dan vaak wel eigenaren die sowieso al veel tijd in hun honden steken en ze dus ook goed opgevoed hebben.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hihi Fanny.. O-)

Wij hebben nu een border die blaft en uitvalt aan de riem.. :'(

Vanochtend cursus gehad, we moeten er hard aan werken..

Ben ik blij met mijn kleine Daantje..
Die doet dat niet.. :-)
Een verademing om dan na zo'n energievretend uurtje met Yila, lekker ontspannen met Daan te wandelen.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

tja discriminatie is overal niet alleen in de mensen wereld...honden onderling ook...en wij niet alleen over mensenrassen ook over hondenrassen

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby) 3 doggies

honden foto van Sanne (en Toby)

Ja hoor, je hebt gelijk, ik vond dat ook eigenlijk wel dat kleine honden een niet zo'n goede 'naam'hebben. Zelf heb ik ook een Chi...maar die is wel goed opgevoed :-) Hij luisterd heel erg goed, prima hondje!!! Hij gedraagt zich lekker honds ;-)

Groetjes Sanne

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hummmm....ik heb me wel erg heftig uitgelaten lees ik terug.

Dit komt omdat ik gek ben op honden en dat door toedoen van de eigenaar sommige honden (qua postuur of ras) in een negatief daglicht komen.
Dat vind ik gewoon heel erg jammer en dan wil ik wel eens heftig en ongenuaceerd uit de hoek komen O-)



honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Mijn Sire is ook niet zo dol op grote honden. Dit uit hij ook door te blaffen. Ik denk dat hij een slechte ervaring heeft gehad (hij is een herplaatser dus ik weet het niet).
Dit is verder versterkt doordat eigenaren van grote honden vinden dat een kleine hond zich niet moet aanstellen.

Ik heb meegemaakt dat een Deense/Duitse dog met Sire wilde spelen. Hij maakte steeds speelbuigingen een lokte Sire uit door met zijn gigantische poten op Sire te slaan. Absoluut geen kwade bedoelingen maar Sire vond het pijnlijk en eng.
Hij wilde steeds weglopen maar lobbes begreep hem niet en ging maar door. Sire maar piepen en bescherming zoeken. De baas van de lobbes greep niet in. Maar gaf mij wel een lezing over opvoeding toen Sire uiteindelijk uitviel en ik hem in bescherming nam, want kleine hondjes moesten gewoon met grote honden spelen. Nu zou ik doorlopen, maar toen was ik nog erg onder invloed van het niet ingrijpen en de honden het zelf laten uitzoeken advies dat je vaak leest.

Dezelfde lezing kreeg ik van een Duitse Herder eigenaar nadat zijn losse hond Sire die keurig aan mijn voet liep drie keer letterlijk ondersteboven had gelopen. Ik had het blaffen er net uit maar toen waren we weer terug bij af.

Met grote honden roep ik Sire nu bij mij. Als ik zie dat het een stabiele rustige hond is dan laat ik hem weer los. Bij onstuimige of instabiele honden lopen we even verder. Sire blaft wel maar staat gelukkig wel onder appèl.

Ik vind het wel jammer dat Sire heel goed hond spreekt: Wegkijken, neuslikken, snuffelen, verstarren etc en dat die kalmeringssignalen vaak door hond en baas worden genegeerd, als Sire dan een stapje hoger op de emotionele ladder gaat, zou het een ***hond zijn. Het is nou eenmaal niet natuurlijk dat honden met elke willekeurige hond spelen, en toch wordt dat gedrag aangemoedigd. In dat soort contacten lopen kleinere honden sneller een trauma op denk ik. Het ligt absoluut niet aan grotere honden hoor, groot of klein 95% van de keren ligt het aan de opvoeding. En natuurlijk worden relatief veel kleine honden niet opgevoed.
Bij mijn volgende hond ga ik het iig. vanaf het begin heel anders aanpakken.

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna 3 doggies

honden foto van Joy & Luna

Een hond is een hond groot of klein. Ieder heeft zijn voorkeur en mag zijn mening geven.

Ik heb zelf ook twee kleintjes die wel eens tegen honden blaffen de een uit enthousiasme en de ander vind het te spannend. Ik ben er druk mee bezig en vind het zelf ook irritant als ze zo doen, dus ik kan de mensen met een 'grote' hond dan wel begrijpen.

Ik zelf lees het ook, maar kan me er niet druk om maken zoals ik zeg ieder zijn mening.

Toen wij gingen kijken naar een hond die het beste bij ons paste en we kwamen bij de chihuahua uit was mijn eerste reactie 'ik ga niet met een Paris Hilton hondje lopen' :-D
Na er me in verdiept te hebben en bij fokkers langs geweest te zijn was ik helemaal om ik vind ze nu geweldig haha.
Maar ook niet allemaal kwam er laatst twee andere tegen en die blafte en gromde toch naar die van mij, dus ik snap de irritatie ;-) En die van mij? Die stonden als twee deusjes te kijken.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik snap ook wel dat mensen met grote honden kleine honden die maar niet worden terecht gewezen of ander appèl staan irritant vinden. Maar dit ligt niet aan de honden, en dat zit mij erg dwars. Er wordt soms wel erg gegeneraliseerd.
Kleine honden worden neergezet als domme, saaie keffertjes terwijl ze dat van nature niet zijn.

Ik heb ook een aantal slechte ervaringen met Rottweilers, maar dat ligt niet aan de Rottweiler.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Petra ik ben het volledig met je eens!

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

@petra

onze amy is geen druk hondje, ze blaft niet naar andere honden maar snuffelt rustig, toch is zij al 3x gepakt door een grote hond die los liep
ze geeft zich gelijk over maar de grote honden gaan gewoon door ik ben dan ook vliegens vlug en hijs haar gelijk in me armen, ik heb bij de tweede hond al gehad dat die zijn lip nog naar mij opkrulde en gromde..

honden moeten gewoon beter gesocialiseerd worden, of ze nou groot of klein zijn..
want mensen met kleine honden doen er vaak niet veel aan en dat vindt ik jammer, ik zelf heb amy met alles laten wennen.. alleen jammer nu dat ze als de dood is voor grote honden (kruipt weg)

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Helemaal mee eens!
Ik heb al vaak kwetsende dingen gehoord zoals "dat zijn toch geen echte honden" of "ik zou beschaamd zijn om ermee over straat te lopen". Ja, echt waar...
Dan breekt mijn hart.

Bas en Mini zijn echte honden. Eten vlees, waken, blaffen, kunnen lang wandelen, zijn actief en doen het heel goed op de hondenschool.
Een Chihuahua was nu niet direct onze droomhond maar ze passen perfect in ons leven. Daar gaat het toch om?

Gelukkig zien ze ons graag komen op onze hondenschool. Volgens de instructeurs daar zeer intelligente honden waar vaak veel te weinig mee gedaan wordt.
En wat voor instructeur ben je als je kleine honden niet wil trainen?

En dat mensen geen kleine hond willen dat snap ik, ik wil geen grote hond. Maar met als reden dat een kleine hond geen echte hond is vind ik erg.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

helemaal mee eens

honden page profiel SonSon 3 doggies

honden foto van Son

Montie is ook een klein hondje, maar gelukkig tot nu toe.....geen blaffertje / keffertje.Voor niets en niemand bang. :-D

Grote honden vind ik ook erg leuk en mooi, maar er zijn natuurlijk verschillende redenen, waarom mensen een grote of kleine hond nemen....

Zelf woon ik in een niet zo...grote flat, dus neem ik geen grote hond ( geen tuin, niet veel ruimte, wel een lift enz. )

Er zijn buren, die hele grote honden hebben, een Briard en een O-) soort ?? Dog ??? wanneer die in de lift staat met baasje kan en wil er ook niemand meer bij....

Buren aan de overkant met een grote Herder.....zie die hond bijns alleen maar in de tuin.....5 bij 5 meter !!! En tekeer gaan als hij iets hoort, je schrikt je te pletter ! :-D dan denk ik als ik daar langs loop met die kleine: als hij de kans krijgt gaat hij dwars door de schutting en verslind hij ....wat hij tegenkomt ... :'( Dat zal niet...maar het klinkt angst aanjagend.

Allemaal veel plezier van je kleine of grote hond !

Bye Montie & Son

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

Bij mij was het ook opgevallen dat kleine hondjes de keffertjes worden genoemd en dat kan voor sommige zo zijn maar de mijne is niet van die categorie.
Hij blaft niet om te blaffen en dat hebben we haar ook geleerd , ook grote honden uitdagen doet ze niet omdat ze daar als puppie de nodige opmerkingen over kreeg
Ik denk groot of klein ze hebben allemaal hun goede en scherpe kantjes!

liefs monique en Toke

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik vind net als verkeerde hondennamen, ook welke hond je nooit zou nemen, kwetsend voor veel mensen.

Als je in plaats daarvan zou vragen, welke hond zou je ooit nog willen hebben of welke namen vind je leuk, voelt dat positiever
:-) :-) :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb persoonlijk maar een 'probleem' met kleine honden. Ik ben bang dat als ik ruw met ze speel, zoals ik gewend ben met honden van 23-30 kilo, ik ze pijn doe.

honden page profiel RICHIE M RICHIE M 3 doggies

honden foto van RICHIE M

Little doggies the best :-D

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

@ Liesbeth
Van mij mogen mensen gerust zeggen dat ze geen Chihuahua zouden willen. Geen probleem, ik kan ook wel een paar rassen opnoemen die ik niet zie zitten. Smaken verschillen gelukkig.
Maar zeggen dat kleine hondjes geen echte honden zijn of als instructeur deze hondjes niet willen trainen gaat echt te ver.
En helaas hoor je dat vaak.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kleine Hondjes zijn geweldig!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^