Kleine Hondjes zijn geweldig!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel michelmichel 3 doggies

honden foto van michel

Kleine hondjes zijn geweldig!!!

moet er toch niet aan denken om zo'n groot bakbeest in huis te hebben. kleine kun je ook overal mee naar toenemen en bij noodgeval willen mensen ook vaker oppassen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kleine Hondjes zijn geweldig!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

kleine hondjes zijn helemaal geweldig,ik heb zelf ook altijd gewoon geweest het iets stoerdere type,,maar ben er nu ook vanaf gestapt,en hou het op de kleinere versie,maar niet dat het minder leuk is ,en het voordeel,je kan ze makkelijker meenemen ergens naartoe,

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Miepie,

Ik zou uitkijken met teacup hondjes. Ze zijn kleiner dan de rasstandaard dus fokken verantwoordelijke fokkers ze over het algemeen niet. Ik heb nu van meerdere mensen gehoord dat teacup hondjes last hebben met het op peil houden van hun suikerhuishouding. Daardoor zou je ze vaak moeten voeren en suikerwater moeten geven, dat lijkt mij niet wenselijk.

Je zou evt. wel een toypoedel kunnen nemen:
http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/rasgroepen-erkende-hondenrassen/rasinfo/poedel-toy/rasgroep/gezelschapshonden/hash/4626da52e4/back/1466/

We hadden er laatst een in de winkel loslopen. Ze misdroeg zich een beetje en ik mocht haar oppakken. Ze woog niets, 3 kg denk ik.

Als je vragen hebt kan je misschien het beste zelf een nieuw onderwerp aanmaken.

Succes met je zoektocht!

honden page profiel linlin 3 doggies

honden foto van lin

Ik heb middelmaat en kleine honden. Mijn roedel wil ook nog wel eens blaffend ergens op af stuiven. De leider van dit geblaf, is de middelgrote hond (herplaatser) en de kleine blaffen mee. Ook zijn de kleintjes bang voor een grote kruising bouvier die overal blaffend op af stuift. De twee markiesjes beginnen te gillen als ze die hond zien.
Toen ik nog geen kleine honden had, vond ik ook altijd dat de honden het onderling uit moeten zoeken. Neem een kleine hond en je ziet het heel anders. Vooral puberhonden van het onstuimige type vermijd ik, ze verwonden die kleintjes als die omver gelopen worden.
Als ik mijn kleintjes bij me roep als ik zo'n tank aan zie komen, word ik meewarig aangekeken. Ik weet van een hondje wat na omverlopen overleden is.
Hoe krijg je begrip over en weer? Ik zou zeggen neem zowel een grote als een kleine hond dan snap je hoe het zit.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ach ik trek me nooit zo wat aan van de opmerking dat kleine hondjes niet luisteren, niet sociaal zijn of vervelend... Kwestie van opvoeden, een kleine hond kan net zo goed luisteren. Mijn kleine Boston Terriërs zijn slim, druk en hebben een sterke wil. Gewoon passende training en aandacht geven en je krijgt er een gehoorzame hond voor terug.

Met Puzzle loop ik inmiddels de 4e gehoorzaamheidscursus en madam redt zich prima tussen de herders, labradors, retrievers en bc's. Het is een kwestie van geduld en op de juiste manier trainen én het karakter van het hondje.

Pim is duidelijk wat minder gehoorzaam, maar wel heel lief en sociaal. Hij luistert goed (zeker vergeleken met de meeste honden op straat), maar hij heeft minder werklust en we moeten consequenter met hem omgaan dan met Puzzle.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik merk trouwens tijdens het wandelen en uitlaten dat veel baasjes van grote honden blij-verrast zijn dat kleine hondjes heel goed kunnen luisteren en zo actief en sociaal zijn ;-)

honden page profiel Martine, Bailey en JaikaMartine, Bailey en Jaika 3 doggies

honden foto van Martine, Bailey en Jaika

Hai mensen!!

Helemaal mee eens kleine hondjes zijn ook super!! Bij mijn ouders hebben wel een jackie en is als pup achterna gezeten door 2 doggen ja das wel ff eng dus die blaft nu eerder bij andere honden maar niet altijd. Het is vervelend als andere mensen dan gelijk geïrriteerd doen omdat ze blaft. Ik wist dat ze uit angst wel eens kon gaan happen dus hield ik haar wat meer bij me in de buurt of deed haar vast als ze los liep. Mensen met een grote hond zeiden dan gelijk mijn hond doet niks hoor...alsof ik het daarom deed...dan zei ik wel dat onze eigen hond angstig was en haar daarom even bij me hield..maarja geen begrip.

Maar ik heb nu zelf 2 husky die ik graag wil socialiseren met elk hondenras, echter als er iemand met een kleine hond aan komt mag mijn husky er vaak niet bij terwijl mijn honden gek zijn met kleine hondjes. Mensen zien een husky en zijn bang dat mijn hond bijt..meestal doe ik ze er toch stiekem bij en dan zien ze zelf dat het goed gaat!! nu al meer honden vrienden in de buurt haha O-) Als ik trouwens zie dat een klein hondje van zich af bijt als mijn hond te wild trek ik hem niet terug ik vind dat mijn hond ook moet leren zachtjes te zijn met kleinere honden en dat heeft echt geholpen!

Liefs van ons!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kleine Hondjes zijn geweldig!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^