OPROEP!!!! undercover in nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Nog even dit, ik bedoel dit niet lullig hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "OPROEP!!!! undercover in nederland" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

hoi Hetty,

Een broodfokker is heel simpel gezegd in maximaal 2 regels:
Een fokker die pups verkoopt uit winstbejag en niet met liefde en niet 1 nest verkoopt, maar veel meer nesten heeft liggen (met of zonder moederhond).

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

marieke,

ik vroeg of ik je verhaaltje op marktplaats moest zetten als waarschuwing voor anderen.

ik heb me daar aangemeld en kan dus advertenties zetten,of dat je dat zelf wil doen.

ik hoor het graag van je.

groetjes barbara

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

hey Barbara,

Doe maar niet, niks publiceren. Dan doe ik het liever zelf. Maar ik wil het verhaal nog wat aan gaan dikken, speciaal voor de broodfokkers. Wellicht worden hun ogen dan heropent. Denk toch van niet, maar het is te proberen.



honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

ok,het was ook maar een vraagje,want dat kun je natuurlijk wel doen en het word waarschijnlijk ook wel veel gelezen.

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla 3 doggies

honden foto van Kelly en Scylla

Wij hadden ook een voorschot betaald op een pup van broodfokkers.
's Avonds vroeg een vriendin waar we de pup hadden gekocht. We zeiden de naam en ze vertelde dat het om broodfokkers ging.
Dit wisten we dus echt niet.
Inderdaad na wat gegoogle, zakte mijn wereld in elkaar.
De pup, die we enkel nog maar hadden mogen zien, zou ingevoerd zijn en een grote kans hebben op een ziekte.
Toeval was dat de datum dat onze pup zogezegd geboren was, iemand een vrachtwagen had zien stoppen.
Ik kreeg het niet over mijn hart om een pup in huis te halen waarvan de kans heel groot was dat hij binnen een week zou sterven.
Dus hebben we alles afgeblazen.
Uiteindelijk zijn we bij goede fokkers terrecht gekomen. We hebben wel wat langer moeten wachten maar dat was het waard.

Ik was toen zo ontzettend boos en verdrietig. Maar wat kan een mens dan doen? Gaia bellen???? Zoiets mocht gewoon niet bestaan.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Kan iemand mij kunnen uitleggen waarom de anti broodfok site´s te bang zijn om namen en adressen op hun sité te zetten? Als ik een slechte ervaring bij een winkel heb kan ik overal op het internet mijn verhaal kwijt.
Er wordt gezegd dat deze broodfokkers naar de rechter zouden kunnen stappen. Hoe groot is die kans nu daadwerkelijk als het om waargebeurde verhalen gaat?
Ik geloof er niets van dat een fokker die een zieke pup van 5 weken oud verkoopt naar de rechter zal stappen om te klagen over smaad. Laat staan dat een rechter de klacht gegrond zal verklaren. De waarheid mag verteld worden. Zo lang er geen leugens over fokkers verteld worden, is angst voor een rechtzaak ongegrond. Als deze site´s niet kunnen controleren of de verhalen op waarheid berusten, kan je je ook afvragen of ze ze wel moeten publiceren. Volgens mij is degene die het verhaal neer zet trouwens altijd nog als eerste aansprakelijk.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Rudi, die stonden op internet. helaas zijn deze voor een paar weken terug, op een of andere manier eraf gehaald. waarom...weet ik niet...

Als broodfokkers ons aanklagen om verhalen...dan moeten ze eerst maar eens over de gevolgen nadenken...Die mensen die gegrond klachten hebben over broodfokkers staan toch veel sterker dan hun? er mogen geen zieke pups verkocht worden, dat is 1 heel belangrijk item. Doen ze dat wel, kunnen ze daar voor gestraft worden. Dus als ze mensen voor smaad aan willen klagen, dan is deze smaad in veel gevallen terecht. Als ik iets schrijf dan ga ik alleen in de objectieve sfeer klachten neerzetten, zodat ze achteraf nooit kunnen zeggen, dat dit subjectief was, dus dat ik dit verzonnen heb of erbij gedacht heb.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

ik bedoel onterecht ipv terecht

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

en weer omhoog

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

nou ik heb ook bericht gehad van marktplaats.

dit stond erin

artelijk dank voor uw bericht. De dierencategorie is, net als vele anderen, een populaire rubriek op Marktplaats die voorziet in een behoefte van een grote groep gebruikers. Vele dieren vinden hierdoor een goed, nieuw tehuis. Helaas bestaat er ook een kleine groep mensen die soms minder goede bedoelingen heeft. Het is daarom van groot belang, dat gebruikers zich goed verdiepen in een potentiële aankoop, temeer wanneer het een dier betreft. Vanuit Marktplaats adviseren we onze gebruikers te allen tijde om vooral in persoon te handelen. Er gaat niets boven een persoonlijke inspectie. Kijk ook hier voor de tips van Marktplaats omtrent de aanschaf van een huisdier http://statisch.marktplaats.nl/html/huisdier/index.html Marktplaats heeft als advertentiesite een faciliterende rol; we bieden een internetplatform waar adverteerders en geïnteresseerden de kans krijgen elkaar te ontmoeten. Dit neemt niet weg dat wij, waar mogelijk, maatregelen nemen indien een advertentie in strijd is met de wet en/of de Marktplaats Gebruiksvoorwaarden. Wij zijn echter geen experts op dit gebied en daarom werken we nauw samen met de AID en de Dierenbescherming. We raden u aan om in geval van dierenmishandeling of -verwaarlozing, melding te doen bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). U kunt telefonisch melding doen van dierenleed via meldnummer 0900-2021210 (0,10 ct/min). U komt dan automatisch terecht bij de meldkamer van de LID of bij de afdeling bij u in de buurt. Meer informatie over het melden van dierenleed kunt u vinden op: Dierenbescherminghttp://www.dierenbescherming.nl/dier-en-welzijn/dierenmishandeling/meld-dierenleed-dierenmishandeling AIDhttp://www.aid.nl/ Tips van Marktplaats over veilig handelen vindt u terug op:http://statisch.marktplaats.nl/help/veilighandelen/veilig-oplossen.html Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Janet Helpdesk medewerker www.marktplaats.nl

groetjes barbara

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Van mij mag de hele dierenhandel op Marktplaats afgeschaft worden. Blijkbaar is het voor veel mensen niet te onderscheiden of men met een goede fokker te doen heeft of met een broodfokker. Dan lijkt me zo n site zoals in een ander topic voorgesteld werd veel beter.

En nog iets moet me even van het hart, soms lijkt het wel dat mensen voor de aanschaf van een koffiezetapparaat nog meer onderzoek doen dan voor de aanschaf van een hondje. :'( met alle zielige gevolgen van dien.

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

en weer omhoog :-D

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Hey Barbara,

ik heb dezelfde reactie gekregen. ze nemen het niet echt serieus helaas.

wel dan mijn volgende stap maar...iedere advertentie van een broodfokker ga ik voortaan aangeven bij de LID per mail. en via marktplaats ga ik ze als in strijd tegen de regels kenmerken. hihi

Groetjes
Marieke



honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zou het geen idee zijn om ketens van dierenwinkels aan te schrijven? Iemand die een hondje koopt zal toch een halsbandje, riempje, mandje enzo moeten kopen. En ik neem aan dat ze dat van tevoren doen.

Als in iedere dierenwinkel op een goed zichtbare plaats een poster hangt tegen verkeerde fokkers... Je bereikt daar in ieder geval iedereen mee die nu een dier heeft. Als je een mooie professioneel ogende poster maakt...

Misschien handiger om dat in stiching verband te doen.

Stichting Stop de Honden Mishandeling. Ofzo.

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

hallo,

Wij hebben onze niet 100% boxer ook bij een broodfokker vandaan (helaas), daar kwamen we te laat achter, gelukkig gaat het wel goed met haar alleen blijft ze wat mager! Wat het gaat worden (voor hond) weten we niet.
Ik heb ook een verhaal op undercover nederland geplaats.
Broodfokkers moeten gestopt worden!!

honden page profiel estheresther 3 doggies

honden foto van esther

Hoi Lieve mensen.

Ik heb twee maanden geleden ook Partij voor dieren aan geschreven over dat broodfokkers gestopt moeten worden en ze mailden mij een heel verhaal maar uit eindelijk kwam er naar voren dat je 40.000 handtekeningen moet hebben voor dat er eindelijk er naar gekeken wordt in de regering.
Maar waar haal je 40 000 handtekeningen vandaan?
Er zijn namelijk verschillende mensen die begonnen zijn met een handtekening actie tegen broodfokkers.

Maar op hyves is er iemand die ook handtekeningactie doet en ik zal die link er straks op zetten.

Allemaal succes want het moet gestopt worden.
Liefs van Esther.

honden page profiel estheresther 3 doggies

honden foto van esther

Lieve mensen ik heb de link van hyve gevonden en er staan

nog meer dingen op die je kan bekijken en ik hoop maar dat er meer mensen gaan tekenen.

Liefs van Esther.

"http://www.gopetition.com/petitions/wij-willen-dit-niet-meer.html">Online

Deze site is van Lientje.

honden page profiel estheresther 3 doggies

honden foto van esther

Hoi Marieke.

Nog een vraag eigenlijk het is toch wel mogelijk vind ik om te zien wie er Broodfokkers zijn op marktplaats.

Ik kijk namelijk behoorlijk veel op marktplaats en vooral naar honden en dan kom ik geregeld zogenaamde fokkers tegen die dan weer een nestje te koop staan.
Dus ik begrijp die mensen van marktplaats niet dat ze zeggen van oh nou ik weet niet welke het zijn en stoppen hun kop vind ik onder het zand en dat vind ik erg jammer.

Ik hoop echt dat we nu eens in 2010 een keer een nieuwe wet krijgen een simpele tactiek vinden om broodfok tegen te gaan.
Gelukkig staan we met zijn alle sterk en zitten er gelukkig goede acties bij.

Succes iedereen.
Liefs van Esther.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Hey Esther,

Natuurlijk is het mogelijk om broodfokkers te signaleren. Die mensen betalen marktplaats ivm commerciele doeleinden. Als ze eens het geld mis lopen van deze klanten???

Dus wat doe ik vanaf nu...iedere dag alle broodfokkers doorgeven met in strijd tegen de regels. haha. Worden ze er vanaf gehaald kunnen ze weer een nieuwe plaatsen, maar ja...dat hebben ze niet meteen in de gaten. Want ze doen dat s morgens heel vroeg en dan zien ze de advertenties een aantal uren niet meer. en als je zo door gaat dan bereiken ze hun klanten niet. Dus wie doet er mee???




honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

hey marieke,

ik wil wel met je meedoen,moet alleen even kijken hoe ik erachter kom dat het om een broodfokker gaat.

groetjes barbara

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla 3 doggies

honden foto van Kelly en Scylla

@Dobry: Sorry, maar door jouw reactie i.v.m. het feit dat sommige mensen meer onderzoek verrichten naar de aankoop van een koffiezet dan naar een pup, voel ik mij een beetje aangevallen.
Na mijn hele verhaal hierboven beschreven wil ik toch ook wel even zeggen dat Scylla voor mij het allereerste hondje is. Natuurlijk wou ik een hondje dat gezond was en een goede behandeling kreeg en al wat je wil.
Geloof me of niet maar ik had zelfs nog nooit van de term 'broodfokkers' gehoord en wist zelfs niet dat zulke praktijken tot de realiteit behoorden.
Pas door een vriendin van mij die de naam van de broodfokkers hoorde, werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt.
Na weet ik ondertussen wel beter, jammer dat sommige mensen zo wreed kunnen zijn. (broodfokkers bedoel ik)

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

Er zijn genoeg mensen die niet weten van het bestaan van broodfokkers. Ook hondenliefhebbers...
Het is m.i. heel makkelijk om te reageren dat mensen beter op moeten letten als je zelf heel goed op de hoogte bent van het bestaan van broodfokkers.

Er is veel onwetendheid, dus behalve dat er wetgeving moet komen tegen broodfokkers is het ook heel belangrijk dat er voorlichting komt, folders wat dan ook. Iedereen die op zoek gaat naar een pup via internet zou eigenlijk standaard op een soort voorlichtingssite terecht moeten komen, maar ja, zoiets is volgens mij niet te realiseren.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Hey Thera,

Ik ben het helemaal met je eens.
Het is niet zo leuk om mensen te beschuldigen van dingen, terwijl ze niet op de hoogte waren.

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla 3 doggies

honden foto van Kelly en Scylla

@ Thera: Dat van die folders is nog zo geen slecht idee.
Ik ging toen op zoek naar uitleg van hondenrassen. Welk ras paste het best bij onze gezinssituatie?
We kwamen uit bij de cavelier.
Toen was de vraag op google: waar kan ik caveliers kopen?
Nu weet ik idd dat 9 van de 10 keer je op een site van broodfokkers komt.
Het adres van scylla dr fokkers heb ik zelfs niet via 't internet!

Misschien alle sites waar uitleg gegeven wordt over hondenrassen laten beginnen met 'opgepast voor broodfokkers'?

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla 3 doggies

honden foto van Kelly en Scylla

Even vergeten:
Ik wil met bovenstaande reactie zeker niet zeggen dat alle fokkers op't internet broodfokkers zijn he!
Maar je vindt de goede fokkers moeilijker.
Ik had dr eentje gevonden waarop foto's stonden van hondjes die in de huiskamer werden opgevoed. Leek een hele betrouwbare fokker... maar na een druk op de verkeerde knop was ik deze site kwijt en k heb hem nooit teruggevonden.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

en weer omhoog
:-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "OPROEP!!!! undercover in nederland" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^