OPROEP!!!! undercover in nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

kunnen we dan niet beter proberen een wetswijziging door te voeren via undercover?

Dat zou helemaal mooi zijn!

Niet alleen deze maar gelijk al die idioten aan pakken.. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "OPROEP!!!! undercover in nederland" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:) 3 doggies

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Ik heb ook een reaktie terug gekregen inmiddels :-)

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Wetswijzigingen verlopen volgens mij niet via undercover. Daarvoor moet je bij het ministerie van LNV (landbouw natuur en voedselkwaliteit) zijn. Misschien moeten we handtekening verzamelen middels petities en die aan het ministerie aanbieden. Is dat wat? hihi

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Joyce, ik ben benieuwd, wat zegt undercover???

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Beste dierenliefhebbers,

Nu we toch bezig zijn met dierenwelzijn, wil ik hier op een andere manier nog aandacht voor vragen.
Indien jullie graag een wetswijziging zien betreft het dierenwelzijn. Dus bijvoorbeeld ook psychische dierenmishandeling, kun je dit voorleggen aan postbus 51 (voor ministerie van LNV). Hier komt de link:

https://www.postbus51.nl/nl/home/contact/contactformulier

Alvast bedankt voor jullie medewerking!!!

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:) 3 doggies

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Hartelijk dank voor uw reactie via onze website.
Uw bericht is in goede orde door ons ontvangen.
Wij zullen het binnen de redactie bespreken.

Mochten wij dan besluiten tot een verdergaand onderzoek of
mochten wij dan meer informatie nodig hebben dan zullen wij contact
met u opnemen.

Uiteraard behandelen wij alle informatie vertrouwelijk.
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Ik heb zonet een mail gestuurd naar postbus 51 m.b.t. wetswijziging psychische dierenmishandeling.

Mijn tekst:

Ik zou graag zien dat u ook psychische dierenmishandeling in uw lijstje op gaat nemen.

Al die lieve pups die verkocht worden via malafide hondenhandelaars in het buitenland, lijden hier niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch onder.

Voorbeeld:
Pups worden geboren in donkere hokken, waar moederhond een paar weken in zicht is. (donkere hokken zijn slecht voor de socialisatie en lijd tot gedragsstoornissen --> dit kun je zien als psychische mishandeling. Pups houden hier een blijvend letsel aan over. Moederhond krijgt weinig of slecht voedsel dat er voor zorgt dat de pups slecht gevoed worden en dus groeiachterstanden veroorzaakt. na 4-5 weken worden de pups van moeder weggehaald en ik hokken geduwd. De pups kennen geen liefde omdat moederhond ook niet weet wat liefde geven is, doordat ze daar onder erbarmelijke omstandigheden leven. Dan worden de pups in auto's gegooid en via de kofferbak methode verhandeld aan pupkopers. Hierna worden de lieve beestjes in een vrachtwagen gesmeten en onder slechte omstandigheden naar nederland vervoerd. Daar komen ze in kennels terecht, donkere schuurtjes en hokken. Allemaal heel dicht op elkaar. Honden moeten vechten om hun eten. De broodfokkers die de pups in nederland halen doen deze dieren psychisch leed aan. Al die dieren die bij pupkopers komen krijgen te maken met parasieten en wormen en blijven achter in groei en het ergste is nog dat ze een forse angst-agressie opgelopen hebben. Zijn bang van mensen, willen niet aangeraakt worden en bijten van zich af, zijn bang van andere pups/honden (omdat ze hiermee slechte ervaringen hebben opgedaan) allemaal belangrijke punten waar ik vind dat er rekening gehouden moet worden dat hier strenger mee omgegaan moet worden.

Hoe kan het dat bijna geen enkele vrachtwagen onderschept wordt? komen allemaal via belgie naar hier. Ik zou zeggen, gooi ook alle grensovergangen weer open en strengere douane controles.

Nog iedere dag staan tal advertenties van hen op marktplaats.nl. Waarom staat marktplaats het toe dat er advertenties van deze malafide hondenhandelaren geplaatst mogen worden? Allemaal niet juist.

Alstublieft, denk aan het dierenwelzijn en werk svp hieraan mee! Dit moet veranderd worden.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

en weer omhoog

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

we kunnen op zetje geven..;-)!

het balletje moet ergens beginnen te rollen, Partij vd Dieren? :-D

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

ik heb de partij voor de dieren gemaild over broodfok en heb daar een heel verhaal over terug gekregen. ik moet het nog goed lezen.ik heb ook postbus 51 en SIRE
gemaild om een landelijk campagne te starten om mensen te waarschuwen voor broodfok.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

did it! :-D

honden page profiel Dees & dogsDees & dogs 3 doggies

honden foto van Dees & dogs

Even n mooi verhaaltje erbij gestuurd en me e-mail achter gelaten.

Dees

honden page profiel carincarin 3 doggies

honden foto van carin

Marieke en Tara,ik ben het helemaal met je eens,ook ik heb een mail gestuurd

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Ik heb ook marktplaats een mooi berichtje gestuurd en hoop dat ze alle advertenties m.b.t. broodfok gaan weigeren. Hier een mooi verhaaltje. Is het iets?

Iedereen die de medewerking wilt verlenen om broodfok te stoppen ivm honden aanbieden op marktplaats kan het onder het volgende referentienummer kenbaar maken, zo staan we sterker: 100218-000943

Geachte heer/mevrouw,

Ik wil graag bij u onder de aandacht brengen hoeveel broodfokkers er bij u op de site pups verkopen.

Weet u ook wat voor gevolgen dit heeft voor pupkopers?

Weet u ook wat er later met deze pups gebeurt?
- de pups zijn ernstig ziek, sommige overleven het en weer anderen overlijden
- de pup die overleven zijn allemaal gedrags gestoord, ze hebben vaak een angst-agressie overgehouden van alle ellende (zijn bang van mensen, je kunt ze amper aanraken of gaan angst bijten, vinden andere honden eng, blijven onzindelijk en ga zo maar even door
- of ze worden hier weer door verkocht omdat ze niet voldoen
- of ze moeten naar asiels
- of erger...ze worden ge-euthaniseerd omdat er geen wind meer met ze te bezeilen is

Ik wil u vriendelijk verzoeken om deze broodfokkers niet toe te laten om hun advertenties hier neer te zetten.

Nu is het tijd voor een triest verhaaltje dat zich keer op keer herhaalt:

(dit betreft malafide hondenhandel vanuit het buitenland)

Moederhond is in verwachting en krijgt binnenkort pups. Maar moeder heeft geen liefde gekend, want ze leeft in erbarmelijke omstandigheden daar. Ze verblijft in donkere vertrekken en ze krijgt alleen aandacht wanneer er een reu beschikbaar is om haar te dekken. En thats it.
Moederhond is blij als ze een boterham toe gesmeten krijgt. Oh...wat heb ik toch een honger. en hoe moet ik straks mijn pups voeden? ze moeten toch ook groeien...

Het moment is daar...de pups komen ter wereld. Ze leven net als moeder in donkere vertrekken. Moeder probeert de pups te voeden, maar...er is niet genoeg moedermelk. Hoe moet dit nu? mijn lieve kindjes...
na 4-5 weken worden de pups van moeder afgehaald en meegenomen in de auto om vervolgens aan malafide hondenhandelaars verkocht te worden. De pups weten niet wat hun te wachten staat. Nog voor vertrek naar Belgie-Nederland komt er een enge man en zet bij alle pups een inenting in hun vachtje en klaar is kees.

De vrachtwagen rijdt voor en alle pups worden er in gesmeten. Alsof het handelswaar betreft wat je van heel ver laat komen. Onder erbarmelijke omstandigheden wordt de reis voortgezet. De pups zitten heel dicht op elkaar, krijgen nauwelijks lucht, weten niet waar ze hun ontlasting kwijt kunnen, infecteren elkaar en zijn heel bang. Dit ritje duurt ongeveer wel 12 uur ofzo.

Aangekomen in Belgie-nederland zijn alle pups verward en sommige zijn zelfs overleden. Help...waar zijn mijn broerte en zusjes, sommige hebben het niet gered. De andere zijn veel te zwak en worden bij kennels afgegeven. De kennelhouders gooien deze wezen in bakken Allemaal hutje mutje op elkaar geduwd. Maar ja...wat maakt het uit! Leven het dierenwelzijn!

s morgens komt er een man en gooit een handje voer in een grote bak. Vechten maar...wie krijgt er eten en wie sterft er. Er heerst grote voerbaknijd en er wordt gevochten om de laatste brok. sommige pups krijgen hierdoor helemaal niks en vermageren ernstig. Andere eten dan toch hun buikje rond. Ze moeten wachten en wachten...totdat er pupkopers komen. Hey...mag ik met je mee?...allemaal kijken ze even zielig..help mij!...neem mij mee!..Ze kijken allemaal even schattig uit hun lieve oogjes. Ze willen weg van de ellende.

En dan begint het pas. Ze hebben nog nooit licht gezien, ze weten niet wat aandacht is, ze denken dat ze moeten vechten om het eten en ze zijn allemaal ziek. Krijgen veel met dierenartsen te maken en sommige ook met gedragstherapeuten. Mensen weten niet wat ze met hun diertjes aan moeten.

Dit verhaal is een wederkerend en het houdt niet op.
Houd u ook van dieren? Werk hier dan aan mee en hou al die broodfokkers tegen. Het is zo oneerlijk voor die lieve beestjes dat ze zo de verkoop in moeten gaan.

Alvast bedankt!

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Mensen van hondenpage....er zijn nog maar enkele mensen die hier gereageerd hebben op deze topic. het is zo waardevol om even je energie hierin te steken.
doe 3 dingen:

- stuur undercover nederland een bericht
- laat het ministerie weten op postbus 51 dat je een wetswijziging wilt betreft het dierenwelzijn/ psychische dierenmishandeling
- laat marktplaats onder dit ref. nummer (100218-000943) weten dat je hoopt dat ze het dierenwelzijn steunen en de broodfokkers geen toegang meer geven tot adverteren van dieren

Uw hulp is nodig. Het is in belang van de dieren.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

en weer omhoog

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

zo ik heb ook op alles gereageerd,hoop dat het helpt

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Barbara, bedankt hoor! alle steun is welkom.

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

graag gedaan :-D

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

weer ff omhoog plaatsen hoor

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik heb ook een stukje geschreven. Wij zelf hebben 16 jaar geleden ook een broodfokkers hondje gehad. Laska is 12 geworden, maar was helemaal opgeleefd. Hij heeft veel pijn geleden in zijn leventje en waarom??? Omdat iemand héél rijk wou worden over de ruggen van een paar arme hondjes.
Dus eh...nu maar hopen dat Alberto ons gaat helpen met het aanpakken van die akelige broodfokkers.
Groetjes Jacq

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

en weer even omhoog geplaatst!

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Tara, ben helemaal onder indruk van je inzet... :-D

geweldig!!

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

En weer naar boven... :-D

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

:-D :-D :-D :-D

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Jullie allemaal bedankt dat jullie ook met mij meedoen. Ik hoop dat de eigenaren van marktplaats door alle hondenliefhebbers wakker wordt geschud. En zij de broodfokkers weren. Dit voorkomt al een heleboel leed doordat de pups via deze site (waar veel mensen op kijken) al niet meer verkocht mgoen worden.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je moet het wel vanuit het oogpunt van Marktplaats bekijken: hoe kunnen zij zien dat het broodfokkers zijn en kunnen ze er makkelijk iets aan doen?

Ze kunnen hoogstens zeggen dat je maar x nestjes per jaar mag aanbieden, maar dan krijg je gewoon schaduw accounts. Dan zou er misschien een regel komen dat je geen pups mag verkopen via marktplaats, maar daar zijn dan weer een hoop oeps! nestjes particulieren de dupe van. Of particulieren die voor het leuk een nestje willen. En waar blijven die hondjes dan?

Ik weet niet of Marktplaats nou de partij is om dit bij aan te kaarten.

Ja, ik begrijp de emotie, maar het moet wel haalbaar en redelijk blijven.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Goed idee, ik ga ook een mailtje sturen!! Gezien al de reacties hier op het forum, zal het toch op z'n minst 'overwogen' worden!

honden page profiel (l)Camino_Gitana_Sultan(l)(l)Camino_Gitana_Sultan(l) 3 doggies

honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)

Gedaaan!!! O-)

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Wat Marktplaats betreft ben ik het met Wilma eens. Het is voor de mensen op Marktplaats onmogelijk te zien wanneer ze met broodfok te maken hebben en willen jullie werkelijk dat particulieren die een eenmalig nestje hebben er de dupe van worden. Op deze manier slaat het een beetje door. Door jezelf op Marktplaats te gaan richten snijd je ook de stichtingen in de vingers die hondjes uit het buitenland proberen te plaatsen ... die adverteren ook via marktplaats en ja, dat zijn ook vaak honden die mishandeld zijn etc.

Postbus 51 en Undercover vind ik goede zaken maar Marktplaats lijkt me niet de manier. Je hebt veel meer van deze sites. Puppynet etc. Er zijn zoveel manieren ... wat Marktplaats betreft denk ik dat het niet reeel is om die er in te betrekken ... Sorry :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "OPROEP!!!! undercover in nederland" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^