Rednose pitbull

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

net daarom dat ik er alleen voorstander van ben om een american pitbull te kopen met adba
en een american stafford met fci stamboom
over andere stambomen spreek ik me niet uit want daar zit cross breed in en de meeste zijn niet raszuiver

na de afspliting van american pitbull naar stafford
zijn dogmanen blijven door fokken op apbt eigenschappen
(meestal vechteigenschappen)onder de federatie van adba wat uiteindelijk geleid heeft tot de american pitbull die er vandaag is
een prachtige niet al te groote hond met een super karakter naar mensen toe

een stafford is gefokt op hele andere kenmerken dan een apbt en dat verschil zie je ook duidelijk
vandaar dat een kruising in een stamboom ook snel merkbaar is in het uiterlijk wil nog niet zeggen dat een originele stafford een groote hond is
te groote en te zware misfokken die je de laaste jaren veel tegen komt zijn geen staffords/of pitbull voor me meestal hebben deze ook geen stamboom en dan spreek je zowieso al niet over een rashond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rednose pitbull" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

nou...geregeld zie ik am.staff met een gewicht van 35 kg en dan ook winnen op bv de winner amsterdam.
over de hoogte nog maar niet te spreken..
ook bij adba zijn honden te vinden die te zwaar zijn bij pitbull. hoeft niet bezwaarlijk te zijn zolang de atletische verhoudingen maar kloppen.
de am,staff is inderdaad op andere eigenschappen gefokt gaan worden maar dit is wel pas verschoven in de jaren 80 daarvoor leken beide types meer op elkaar dan hedendaags.
over de ukc die heeft ook van de am.staff en pitts mooie exemplaren rond lopen. ukc registreerd beidem maar is net als de akc meer gericht op uiterlijk. hoeft geen bezwaar te zijn indien je de orginele gebruiksdoeleind met fokken voor ogen houdt.

kruisingen in stambomen is met name bij de xxlpitts die in de us gewoon bully worden genoemd en daar ook als zodanig zijn ingeschreven.
mensen die bully s fokken staan ingeschreven bij ukc en dit zijn in de us grote verenigingen die zelf niets met adba willen.
door de geschiedenis heen zijn er overigens altijd 3 types geweest in de bull en terrier breeds bully type het tussen type en de terrier type dit is logisch aangezien de hond ontstaan uit de terrier en bulldogs van vroeger. hedendaags worden beide kanten zeer overdreven uitgemeten en gefokt bestaat er een ware strijd tussen de terrier en bully types... zouden ze beide niet zo strijden maar accepterern zou je geen extreme bully monters gekregen hebben wellicht.
je ziet nu ook extreem dunne en lichte honden ontstaan dit lijkt mij ook niet bepaald de bedoelig een pitt is mooi tussen de 18 en 25 kg mooi tussen type.
overigens bezit ik een ier van 15 kg ook in het rood ;-) met zwarte neus helaas haha :-D

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Anoniem wat stelt een in show in nedreland nu voor op internationaal niveau??,zo een staff van 35 kg zal nooit internationaal iets kunnen betekenen
als ik over show spreek heb ik het niet over een showke in amsterdam ofzo,trouwens op de shows hier worden zelf honden met fouten gekeurd met ee G of zelf ZG en hub dan kunnen ze ermee fokkern zegt al genoeg he

Anoniem (Gast)

amsterdam winner is een internationale show.
als honden met fouten winnen zegt dat genoeg over de kwaliteit wat er de dag rondloopt.
op het moment dat een hond van wel ras dan ook alleen voor de show word gefokt zie een verschuiving naar of hoe groter hoe beter of juist een soort toy uitvoering van de orginele vorm.
is gewoon een constatering. ben in mijn jongere jaren keurmeester geweest voor fci shows.
met toen nog staffiebulls.
ben daar op afgehaakt..onzin bende.
neemt niet weg dat een am.stafford of welk ras dan ook een fijne hond kan zijn.
t stamboom zegt gewoon niet alles. dat een hond prijzen op shows wint en kampioen ouders heeft zegt dat t goed doet op shows. maar op t werkveld een paar uur mee draaien dat is een totaal andere disipline. en wat is dan van belang voor t voort bestaan? een mooi plaatje cq stamboom??
met me ieren ga ik niet eens naar shows haha gooi ze wel achter t wild aan daar selecteerde ik op jachtdrift en moed niet op kleur of wat.
werken moeten ze kunnen. maar goed dat is voor de jongere... ;-) O-)

honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

om het forum weer even terug te brengen naar waar t over ging lees dit eens-
http://www.coldsteelpits.com/coldsteelOFRN.htm
mooi stukje over de geschiedenis... O-)

honden page profiel PitbullPitbull

honden foto van Pitbull

goede dag mensen ik ben nieuw hier ma ik heb een paar vraagjes als jullie me alsjeblieft wil beantwoorden mijn pitje is nu 10 weken en weegt nu bijna 4 kilo is dat goed??? of te licht

honden page profiel ViperViper

honden foto van Viper

Hallo Alexander,
Onze pitpup woog met 10 weken 4.5 kilo bij de da toen we daar waren voor gezondheidscontrole en de entingen dus dat is prima, en voor je het weet is ze al weer twee keer zo zwaar, ze groeien als kool.

Kwakkel (Gast)

Mijn god doe toch eens wat research voordat je een pitbull aanschaft....of nog beter voordat je wat voor soort hond dan ook haalt

Cybergirlie (Gast)

Hallo,

Ik heb een vraagje. Ik heb voor 9 dgn een 10mnd oude rednose (T.J.) te logeren en die is van mijn broer.
Wij hebben zelf een jack russel en beide zijn het mannetjes.
In het begin ging het wel redelijk goed, maar onze jack (Joey)is nogal een dominante hond en die probeerde dus de baas te zijn over T.J. en is dus tot 2 keer uitgelopen in een gevecht. T.J. wilde echt alleen maar spelen echt een super lieve hond is het.
Joey wilde ook echt niet stoppen met zijn dominante gedrag en nu hebben wij hem apart gezet van T.J..
Mijn vraag is nu, zal T.J. nu met elke hond een probleem gaan hebben? Ik hoop het van niet, want voordat hij kwam speelde hij zo lief en ging zelfs op zijn rug liggen.
Alvast bedankt voor jullie eventuele reacties.

Anoniem (Gast)

(Nog even een aanvulling op mijn berichtje)
Hij speelt nog steeds lief hoor en wilt ook heel graag knuffelen, maar ik bedoelde dus dat hij zo lief met joey speelde en ik hoop niet dat het nu verpest is met andere honden.

Nogmaals bedankt.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Rocks zn vader is een rednose! en mamma is een labrador..

hihi

honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

@cybergirly
het probleem ligt duidelijk niet bij TJ maar bij de jack russel. een hond zoals een staff of pitbull heeft een zeer flexibelkarakter en zal na zoiets niet gelijk verpest zijn. vaak ontstaat er een gevecht en toont er een zich lager en is er daarna niets meer aan de hand. probleem in dit geval is dat het een jack russel terrier betreft en deze zeer doordrammerig zijn in de strijd zoals terriers zijn. dus waarschijnlijk geeft hij geen strobreed toe. en ja in een pitbull zijn aard werkt het net zo.

en echt traumatisch zal deze ervaring niet geweest zijn voor T.J schat ik in..
en zal hij bij andere honden reageren zoals hij daarvoor deed.
goed er opletten dat je zelf niet onbewust gespannender reageert als je een andere hond op je pad treft, vaak doet inwerking van ons mensen meer kwaad dan de ontmoeting met de vreemde hond. T.J is nog een vrij jonge hond en zal waarschijnlijk vooral willen spelen. :-D

honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

voor mensen die het leuk vinden om te weten :-)
de puppies zijn geboren, dus ik ga in september mijn pupje ophalen :-D 6 teefjes en 4 mannen. ik neem een teefje dus mijn keus is ruim ;-)

Cybergirlie (Gast)

Beste Elina,

Super bedankt voor je reactie. We houden ze vanaf nu gewoon uit elkaar en dat gaat verder gewoon goed. TJ zoekt Joey ook helemaal niet, andersom wel.

Nou heb ik nog een vraagje (aan iedereen op het forum), TJ kwam als een hele bange hond bij ons te logeren en met de dag verdwijnt zijn angstige gedrag en hij begint ook steeds baldadiger te worden, maar wel gewoon op een positieve manier. Echt willen spelen en niet meer zo schrikken van elke beweging die we naar hem maken.
Mijn broer heeft hem als kleine pup ergens bij een fokker vandaan, ik weet er eigenlijk maar weinig vanaf, want mijn broertje vertelde er maar weinig over dus de kans is groot dat hij hem bij een broodfokker vandaan heeft (eigenwijze broertjes, misschien snappen jullie het wel). In die periodes als ik dan bij mijn broertje op visite kwam blafte en gromde TJ op een afstand en dook meestal ergens onder de tafel als ik hem dan probeerde te roepen. En nu had ik dus ergens gelezen dat het beter is om angstige hondjes te negeren en dat deed ik toen ook en dan kwam hij stieken wel aan mij snuffelen totdat ik mijn aandacht weer aan hem schonk en begon hij weer weg te lopen en blaffen tegen mij.
Mijn vraag, zoals het nu verbeterd bij ons thuis zal het dan beter gaan worden met hem? Dus dat hij nu begint in te zien dat vreemde mensen helemaal niet eng hoeven te zijn?
Ik weet dat er baasjes zijn die zijn honden slaan als ze stout zijn en wij doen dat absoluut niet en ik heb het idee dat hij dat begint in te zien dat wij niet zo zijn, wij negeren zijn verkeerde gedrag en belonen hem voor zijn goede gedrag.

Mijn broertje gebruikte een slipketting en daar kon ik hem echt niet goed mee uitlaten en wij weten ook dat het slecht is voor de keel van een hond, dus hebben we een Canny Collar band gehaald voor hem en nu loopt hij geweldig mee. Hij heeft in 5 dagen tijd al heel veel geleerd en als ik de CC-band van zijn neus haal loopt hij nog steeds heel netjes naast.

Is het ondanks zijn vooruit gang toch nodig om hulp te zoeken? Want dat werd mij op het pitbull forum aangeraden.
Opzich denken wij dat met heel veel liefde dat het goed moet komen, maar ja als hij terug gaat naar mijn broertje zal hij het precies zo moeten doen als dat wij het doen. Mijn broertje vond het bijv. niet nodig om naar een puppycursus te gaan (eigenwijs), maar ik ga hem toch proberen wijs te maken dat het voor TJ wel belangrijk is om een cursus te gaan doen, ook omdat ik merk dat TJ best graag leert en ook snel alles oppikt wat we hem aanleren. Echt een geweldige hond is het.

Zo heeft hij in die dagen geleert om in zijn bench te slapen, want dat hoefde hij bij mijn broertje ook niet omdat hij dan de hele buurt bijelkaar jankte zei mijn broertje. Maar ook dat negeerde wij en af en toe ging ik er dan wel heen als het te lang duurde en sprak hem dan aan dat hij moest gaan slapen en stil moest zijn en na 2 dagen ging het al stukke beter.

Wow, heb ik al een heel verhaal getypt, ik kan wel blijven vertellen, hihihihi.

Alweer bedankt voor eventuele reacties.

O en Elina, heel veel plezier met je nieuwe pup. Heb je al een leuke naam uitgekozen voor haar?

Groetjes



honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

nou je bent heel goed bezig met TJ hopelijk neemt je broertje aan zoals jij het doet en gaat hij zo verder.
TJ is duidelijk niet goed gesocialiseerd als je verteld dat hij zo angstig uit het nest kwam..zonde hoor..zeker voor dit type hond dat past totaal niet bij hun aard.
angst slaat mestaal op den duur door naar agressie- angst agressie zeker als dit met hard behandelen benadert word.
hij moet inderdaad juist vertrouwen krijgen met mensen en honden en situaties en dat leert hij alleen door geduld en dmv belonen wanneer hij het goed doet.
puppy cursus is altijd aan te bevelen ze leren daar met name sociaal gedrag en de basis gehoorzaamheid. een cursus bij een goede hondenschool waar ze werken met beloning is altijd aan te bevelen. :-D

ik hoop echt dat je broertje inziet dat hij heel erg vooruit is gegaan bij jullie en dat hij je tips en advies aanneemt.

ik heb inderdaad al een naam voor me hond ;-) ik hou m no even geheim ..maar het schiet wel al op ze is nu al bijna 2 weekjes oud dus nog maar 6 weken en dan is ze hiet :-D :-D :-) :-)
groetjes en mijn complimenten!!

Cybergirlie (Gast)

Ja ik hoop ook echt dat mijn broertje ermee doorgaat, het gaat nu echt heel goed.
Bedankt voor je complimenten en reactie.

Ik begrijp je volkomen dat je nog even wilt wachten om haar naam bekend te maken, dat geeft niets. Echt spannend, ofniet? Wordt zij jouw tweede hondje?

Ik heb zelf geen honden, Joey is van mijn moeder.
Ik ben eigenlijk meer van de valkparkieten en heb er 2. En mijn zusje van de katten, dus TJ heeft het hier goed naar zijn zin, want die wilt met hun allemaal spelen, hihihihi. Het is hier net een dierentuin, wel gezellig hoor.

Nou nog even 6 weken volhouden, duurt dan lang hè als het bijna zover is. Vond ik toen met mijn valkjes ook. Maar altijd leuk en spannend.
Mag je tussendoor wel bij de puppy's kijken?

Nou heel veel succes, groetjes.

honden page profiel VeroniqueVeronique

honden foto van Veronique

Ik heb zelf ook een Red Nose Pitbull,
mijn hond is zeer lief!
Maar het blijkt dat pitbulls mensenliefhebbers zijn!
Natuurlijk gebeuren er wel eens misverstanden, maar dat heeft dan met de mens te maken en niet het ras.

Omschrijving van mijn pitbull:
HEEL veel energie :-D
heel lief en trouw ;-)
slimme honden, mijn hond leert snel :-)
sterk ras, consequent zijn in opvoeding is nodig :-D
beschermend, als hij aan mij merkt dat er iets niet klopt. ;-)

uiteindelijk is elke hond anders, je moet eerst je hond bekijken en dan het ras. Veel beweging en discipline is nodig en dan liefde. Maar dat doe je wel ongetwijfeld :-)

Het is een zeer mooie hond! Veel plezier nog!

Cybergirlie (Gast)

Hoi Veronica

Jou Red Nose ziet er ook pracht uit. Ik vind dat ze altijd zo leuk kunnen kijken. Echt dan lig ik soms dubbel van het lachen.
En wat jij allemaal omschrijft is zeker waar ;-) .

Ik heb TJ vanavond voor het eerst los gelaten op een groot speelveld voor honden.
Het ging geweldig, hij ging echt lekker uit zijn dak met een bal. En heeft met 3 honden even kennis gemaakt, warvan er 1 een mannetje was en die niet wilde spelen, dus ging hij maar weer gewoon lekker verder spelen met ons en de bal. En hij luisterde gewoon prima, echt super. Ik wil hem ook nog een keer mee nemen naar het strand, kijken wat hij daarvan vind. Misschien vind hij het ook wel leuk om te zwemmen. Wij hebben een vijver in de tuin en hij stond er al met zijn voorpoten in :-D . Dus ik ben wel benieuwd.

Ik denk dat ik hem best wel ga missen :'( , als ie weer terug gaat naar zijn baasje. Maar ja daar kan ik hem altijd nog opzoeken.

Groetjes



Cybergirlie (Gast)

Mijn excuses, ik bedoelde Veronique ipv Veronica. Ik lette niet op.

Suzanne (Gast)

Precies zoals Veronique de rednose beschrijft zo is onze Gio ook precies.

Hij is vooral heel enthousiast op alles en iedereen,reageert heel heftig enthousiast als er mensen binnenkomen,en dat schrikt sommige mensen wel af.Hij word dan echt even wild,pas als ze hem een aai hebben gegeven is dat over...
Maar als hij zo wild doet durft niet iedereen te aaien..

Tis een ontzettend lieve hond,naar mensen en andere honden.

Vriendin van me heeft een jackrussel pup van 7 wken.
Echt enorm klein nou onze Gio kan spelen met dat diertje,geweldig!Zit niks kwaads in!

honden page profiel PitbullPitbull

honden foto van Pitbull


En jah hoor syko begint een mannen hond te worden zijn piemeltje groeit zijn gedrag word volwassener met 15weken en 10.7kilo word een prachtige pitbull en heel erg lief doet niemnd kwaad alleen haat hij katten

Michelle (L) DIEGO (Gast)

Hallo, ik ben michelle en ik heb sinds mei een hele lieve rednose pitt. Hij is al goed aan het groeien, maar ik vraag me eigenlijk af wanneer je het beste kunt beginnen met het trainen van zijn spieren. En welke methodes je hier het beste voor kunt gebruiken? Kan iemand mij hier mee helpen of misschien een site of boek aanraden???

Met vriendelijke groeten Michelle en een pootje van Diego

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Elina dan mag je de pup volgende maand ophalen ?? :-D

Kun je nog wel wachten ?:P

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Waarom wil je hem laten trainen op spieren ??

En dat mag pas na een jaar geloof ik.

honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

@michelle
je mag een hond pas echt trainen als zijn botten volgroeid zijn en dan is gemiddeld tussen de 9 en 12 mnd dan kun je heel langzaam aan starten. vooral met bv aan de fiets rustig draven. ballen gooien bv daar maakt een hond behoorlijk wat klappers mee op zijn gewrichten. springen moet je zeker nog laten.

echt zware training moet je hond eerst goed op conditie zijn en omdat je pas vanaf de 9e maand iets meer kan vragen bouw je dan pas echt conditie op. echt weightpullen en dergelijke moet je zowiezo pas doen nadat je hond volledig gezond verklaard is door de dierenarts. rontgen foto bv. stel je voor je gaat dit doen en bleek je hond HD te hebben...

honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

@ macho, lady .bentley :-D
jaaah!!!
nog 5 weken en dan kan ik haar ophalen!! spannend :-)
ja me geduld word per dag minder!

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

alleen spijtig van de achtergrond
en er gaat waarschijnlijk later ook mee gefokt worden nog meerr kruisingen dan ten koste van het origineel maja...

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Haha ja dat wil ik wel geloven.,
een nieuw gezinslid is altijd spannend en vooral als je daar heeel blij mee bent, phoe 5 weken haha dat duurt wel een half jaar :P

Heb je al een naam voor haar? O-)

honden page profiel bcbc

honden foto van bc

dit is ook een leuk filmpje


honden page profiel bcbc

honden foto van bc

en deze zeg nou zelf pittbuls doen geen vlieg kwaad

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rednose pitbull" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 9 van 13 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^