Rednose pitbull

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik denk ook eerder de verkeerde baas! Sommige kicken er echt op als hun hond vecht ik snap dat soort mensen niet!No way dat ik mn hond risico zou laten lopen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rednose pitbull" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

danny (Gast)

@ yvette ik heb eens gekeken op die link....

Ik moet zeggen dat dit verdacht veel op propaganda lijkt wat een jaartje of 70 geleden bij een bepaalde groep mensen nogal populair was. (Met de ondertussen bekende gevolgen)

Sommige dingen kloppen ook wel (een vechthond stopt niet voordat "het slachtoffer sterft"bv)

Maar de rest is me toch een partij onzin...De eigenaar van de loslopende vechthond heeft al gemerkt dat u geen contact met zijn hond wil. Hij laat de hond toch op u aflopen. Dit vindt hij amusant.

... de pitbull-eigenaar, of amstaff-, presa canario-, dogo argentino-eigenaar etc., heeft geen interesse in uw veiligheid – wel in de veiligheid van zijn eigen vechthond."

Het spijt me maar iemand die dit serieus neemt, sorry maar daar gaat je geloofwaardigheid... Dit is puur gelijk willen halen ten alle koste en gevaarlijke onwetendheid naar mijn mening.

Ik hoop van harte dat het terug goed komt met je hond. Maar zoals ik gelezen heb zijn er al eerder problemen geweest met de desbetreffende hond(loslopen en agressief gedrag vertonen) Dit is simpelweg een typisch geval van een idioot wat niet weet hoe zijn hond opgevoed moet worden en niet weet wat hij in huis gehaald heeft...

Zomaar gelijk iedere staffeigenaar en staff over dezelfde kam scheren lijkt me wat drastisch... mss beter leren relativeren?

honden page profiel YvetteYvette

honden foto van Yvette

Danny (Gast)

Sjonge jonge jonge zeg....... wat een vergelijk maak jij zeg !!!!
Bijna t zelfde als de 2e wereldoorlog ja !!!

Ik scheer niet iedereen over 1 kam.....
Maar probeer eens zo'n site te vinden over "poedels", "labradors", "ierse terriers" etc etc etc, want zo kan ik nog wel -tig rassen opnoemen.

Ennuhh ik hoef mijn gelijk in mijn zaak (lees: bijtincident van een Stafford op mijn Ier) niet te halen hoor !!!
Dat heb ik toch al !!!!!!!!!!!!!!!!!!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Yvette ik kan me best indenken dat je na zoiets je conclusie klaar hebt over deze soort hond...

Maar alles over 1 kam scheren is niet nodig,en ik weet zeker dat als je gaat zoeken op bijtincidenten dat zelfs de Ier er zat op zn naam heeft staan..moet ik nu met een boogje om jou hond heen gaan lopen?

Nu want juo hond is waarschijnlijk goed opgevoed evenals ons Gio gaat worden.En dat gaat zeker het verschil maken.
Jammer dat je zo kortzichtig reageert..

honden page profiel dannydanny

Mijn reactie is nogal heftig met de reden dat die site pure haatkwekerij is... vandaar het vergelijk met die grapjassen van 70 jaar geleden :-D

Je zegt dat je niet alles of iedereen over een kam scheert...
Maar toch geef je de reactie ik loop liever een straatje om als ik er een tegenkom. Lijkt me toch erg op iets over een kam te scheren...

Nu soit, uw gelijk hoef je niet meer te halen in uw situatie das een feit. Maar hier is wel degelijk de eigenaar schuld en niet de hond.

Ikzelf heb een amm staff van 7 jaar. Ben nooit met hem naar school geweest. Heb toch alles gedaan zoals het hoort. Met als resultaat dat ik een prachthond heb waar ik mee buiten kan komen. Maar... Ik laat hem NOOIT los lopen als er ook maar een kans bestaat dat ik kinderen tegenkom of mensen met andere honden. Als thuis kids over de vloer komen en ik merk dat hij het niet leuk vindt, ga ik appart met hem zitten of ik ga een eindje met hem lopen. Iedereen is super enthousiast over spookske en vindt het een superlief beest. Maar realiseren zich niet dat het een beest blijft. Elk dier kan onverwacht reageren... Daar moet iedereen zich van bewust zijn (en het zijn ook geen chiwawakes natuurlijk). Dus kijken ze raar op als ik snel en kordaat reageer op de hond. Een dier geeft altijd tekens van stress als het niet op haar/zijn gemak is. Het is aan de baas om die tekens te herkennen en daar op de te reageren. Helaas is dat bij heel veel van de staffeigenaren niet het geval en is de hond compensatie voor een klein pietje(lulletje hehhehe ja ik ben belg ;-) ) Die vervolgens niet naar hun beest omkijken en waardoor er ongelukken gebeuren. Met voor jou de bekende gevolgen...

En dat er zo weinig van die sites over poedels en andere soorten te vinden zijn komt door het feit dat er nu eenmaal niet zoveel kabaal wordt gemaakt als een poedel of iets dergelijks een kind ofzo bijt... Maar als iets met een van de tien rassen gebeurt komt het gelijk in het nieuws en laaien er overal weer verhitte discussies op...Hoezo stigmatisering?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Danny

Ik begrijp het volgende niet helemaal:

Ik laat hem NOOIT los lopen als er ook maar een kans bestaat dat ik kinderen tegenkom

Moet jij er rekening mee houden dat je hond tijdens een wandeling op een kind af zal vliegen om die iets aan te doen?
(Dat je kinderen niet zonder toezicht met je hond laat spelen staat buiten kijf.)

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Als haar hond al eens is aangevallen door een bepaald ras, kan ik me best voorstellen dat ze een blokje omloopt voor dat ras, hoor. ;-)

Belangrijk is gewoon dat een eigenaar van zo’n ras, weet hoe te handelen en geen slechte bedoelingen met de hond heeft. Maar als hondeneigenaar kun je ook niet van tevoren weten hoe die hond is met andere honden en nog belangrijker: hoe de eigenaar met deze hond omgaat. Voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen. ;-)

En tja…..over dat bepaalde rassen altijd in het nieuws komt en andere rassen niet, is gewoon om de schade die bepaalde rassen aan kunnen richten. Dat is nu eenmaal de media. Andere schade is niet ‘spectaculair genoeg’ om in het nieuws te komen……

Voor Haakon worden ook genoeg straten overgestoken door mensen met of zonder hond en vol angst wordt er ook weleens aan me gevraagd of ik Haakon wel kan houden. :'(
Ik vind dat uiteraard erg jammer, want Haakon is echt een hele lieve (maar wel lompe hond) en veel mensen kunnen dat verschil niet zien, maar ja…….je weet dat als je een herder neemt, veel mensen je zullen gaan ontlopen, omdat een herder nu eenmaal ook een bepaalde reputatie heeft. ;-)

@ Jim: Ik heb nog nooit, maar dan ook nooit ergens gehoord of gelezen dat een Newfoundlander niet sociaal of agressief zou zijn……
Zijn 1 van de liefste, makkelijkste rassen die ik ken….echte knuffelbeer

honden page profiel dannydanny

hey rudi, ik heb me mss wat verkeerd uitgedrukt....

Ik bedoel hiermee dat je nooit kan weten hoe je hond op een vreemd iemand reageert... Vandaar dat ik hem bij ons in de wijk altijd aan de lijn hou. Er kan altijd iemand een domme reactie geven als de hond "goeiedag" gaat zeggen als ie los is. En ik ben altijd op mijn hoede als er kinderen in de buurt zijn. (In een wijk zijn er dat nogal wat en niet allemaal even lief voor dieren) Het ras is al genoeg negatief in de belangstelling gekomen. Vandaar dus...

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Danny
Het heeft er zeker mee te maken waar je met je hond loopt. In een winkelstraat houd ik haar ook kort aan de lijn om dezelfde reden die jij al aan gaf.

honden page profiel xentrixxentrix

ik heb weer een apbt pupje bijgekocht nest wordt rond 17 maart verwacht :-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

He wat leuk Jim!Wat voor iets is het?
Hoeveel heb je er nu?
Super sites trouwens over de rednose die je laatst gaf zijn al wat meer over het ras te weet gekomen!

honden page profiel priscilla & C.S.Cpriscilla & C.S.C

honden foto van priscilla & C.S.C

hey Jim wat leuk een nieuwe pup :-D
heb je ook foto's van je eigen honden?

honden page profiel xentrixxentrix

het wordt een Maurice garver bloed abpt

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Even gegoogled op die bloedlijn..Mooie honden!

Suzanne (Gast)

Hoi!

Omdat wij van plan zijn over een tijdje een pitbull aan te schaffen, ben ik nu alvast wat rond aan het kijken om wat te leren over deze dieren.

Over het zgn. agressieve gedrag van deze honden heb ik altijd gedacht; kwestie van opvoeden en consequent zijn.

Is dit te licht gedacht? En hebben jullie tips voor mij wat betreft de aanschaf van een pup? Mijn vriend wil het liefst een reu, is er bij pitbulls meer verschil tussen sekse dan bij andere rassen? Zelf heb ik de voorkeur voor een teefje, maar eigenlijk alleen omdat reutjes zo vaak plassen bij het uitlaten! O-)

Groetjes, Suzanne

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

ik heb twee amerikaanse staffords !..
Reu en teef, Toen zei klein waren was het bij mij ook wat schattig altijd spelen enzo... tot dat ze groter werden en breder mn reu is heel breed en 30 kilo..
niemand praat meer tegen me.. en het is tegen hun hondje nee kom hier ik wil je wel langer houden dan vandaag.. dom dom.

En ik snap het wel dat mensen raar praten over pitbulls.. die staan inmiddels wel bekend dat ze kleine kinderen bijten enzo.. en zomaar honden aanvallen, ik wou ook graag een pitbull maar mijn vriend wou het niet daarom, Amerikaanse staffords ook wel, maar niet zo erg als de pitbull.. ik vind ze PRACHTIG!

honden page profiel xentrixxentrix

kijk ik ga dat 1x zeggen een echte apbt die zal geen mensen en zeker geen kinderen bijten dat is er namelijk uitgefokt
en een ast die mensen bijt sorry dat is ofwel een slecht opgevoede ofwel geen echte

over een reu of teef ik hoor ze het graag zeggen de één is beter dan de ander zever allemaal het hangt gewoon puur ban de hond af simpel

wat is belangrijk
1-koop je pit bij een degelijke kennel(is moeilijk en vraagt veel tijd
2-socialisatie met andere honden en de wereld is zeer belangrijk tussen week 8-12
3-ga met je hond naar de honden school
4-informeer je zoveel mogelijk over dit ras en aanvaard dat vechten met pits nu eenmaal een onderdeel van dit ras is
kan je dat niet blijf dan van dit ras weg)
5-als je uwe pit deftig opvoed en je verstand gebruikt krijg je één van de liefste huis honden
6-elke hond kan later agressie vertonen naar andere honden
eender van welk ras dus ja ook een apbt
maar de meeste die ik ken ken zijn mede door deftige training en opvoeding vriendelijk naar andere honden,doch ondanks alles is er op de club 1 van de ongeveer 25 die niet met andere honden omkan maar die eigenaar weet hoe dit aan te pakken,bij hem thuis is er geen probleem met de andere honden allen met vreemde
7-train hem,voed hem rustig op zonder enige aggressie tijdens het spelen en geef hem veel liefde,en vooral blijf altijd boven hem staan wil niet zeggen met de harde hand hem aanpakken hem negeren bij slecht gedrag heeft een veel beter effect en train beloningsgericht
8-geniet van je super hond

grt

Suzanne (Gast)

Dat beloningsgericht trainen werkt echt super,ben er nu echt goed mee bezig gegaan
Volgende week moet Gio naar de cursus voor de eerste keer,bij deze school gaan ze ook uit van positief belonen,geen slaan schoppen en slipkettingen.

Gio is tot nu toe echt een leuke sociale hond,happen doet hij al minder,grommen zelden ook niet meer wanneer ik soms niet wil spelen.

Super hond!Wij hebben trouwens een reu die zouden constanter in gedrag zijn is mij verteld!

Suzanne (Gast)

Jim, dank je wel voor je tips.
Eigenlijk is dit niet veel anders dan bij andere rassen, bij een foute opvoeding krijg je zelfs een labrador nog vals..

Ik ga me verder verdiepen in het ras, en een goede erkende kennel zoeken. Dat dat tijd kost en lastig is, tja jammer dan.
Weet iemand misschien een kennel die goed aangeschreven staat?
Ik woon in Deventer, Overijssel.. in de buurt zou fijn zijn, maar hoeft natuurlijk niet.

Hoe denken jullie trouwens over alle pitbull-nestjes die op marktplaats staan?

Groetjes

suzanne (Gast)

Mijn pup komt ook van marktplaats vandaan.
Wij hadden wel besproken dat we de helft aanbetaalde en de pup meenamen.Zodat hij eerst door mijn eigen dierenarts onderzocht kon worden.Andere helft bij goedkeuring door de dierenarts.

Wel moet je proberen te zorgen dat de pups bij de ouders liggen.
Bij mij was dit niet het geval,mijn pup is met 7wk uit polen geimporteerd zonder stamboom.

Dus nu weten we niks over de ouders.

Zijn nu beetje bij poolse kennels op internet aan het speuren en zijn er toch wel enkele diekwa uiterlijke kenmerken heel erg overeen komen met Gio,dus wie weet komt hij uit die lijn.
Maar zeker weten doen we het toch niet..

Hoe dan ook hij leert ontzettend goed en afgelopen week eigenlijk weinig slecht gedrag gehad van hem.
Wel heeft ie ontzettend veel aandacht nodig maar je ziet hem erdoor veranderen.
Ach het blijft een pup die wel eens ondeugend is maar bijten en grommen is heel nihil nu.

Suzanne (starter topic) (Gast)

Zie dat het zo beetje onduidelijk word maar ik ben dus degene die het topic startte op mn werk kan ik me niet inloggen dus postte hiervoor als Suzanne

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Mijn honden hebben ook nog nooit een ander kind gebeten.. en ook geen andere honden,
toevallig.. zaterdag heeft mijn reu een andeere hond gebeten omdat die andere hond mijn reu twee keer in zn staart beet, en we hebben de man gewaarschuwd.. heb er ook een topic over geschreven;-)

Mijn 3 honden komen alle 3 van markptlaats af,
mn 1e hondje was de zwarte mopshond, die komt bij een broodfokker weg, geen opvoeding gehad, wist niet wat een huis was, was overal bang voor.

Mn 2e hond is lady een Amerikaanse stafford, komt bij een junk weg, (grof gezegd) geen opvoeding gehad, we kregen haar toen ze 12 weken was, Haar oma was een pitbull. die was wel aggressief die beet mijn lady steeds, ik vond het zielig en heb toen de man niet keek de hond geschopt:P wat niet mag NIet zo hard hoor... Even dat ie schrok, Dat deed die hond bij elke pup, steeds aanvallen., bij lady hebben we haar ouders ook niet gezien, in een apart kamertje zat een hond opgesloten, die was erg agressief dat kon je duidelijk horen, en de moeder was zogenaamd bij zijhn moeder,

We wouden ook graag een stamboom, nou zegt die man als je je bedenkt kun je altijd terug komen voor de STAMBOOM, een week later gebelt, zei hij dat ie dat nooit gezegd had, etc.. dus wij weten niet zeker of onze lady een echt ras is, we hebben haar kocht als amstaff dus dan blijven we het daar ook bij. ze heeft veel van een amerikaanse stafford, maar het luisteren en omgaan met kinderen etc,, niet. een amerikaanse stafford doet dat anders. ze is heeel lief voor kinderen een zorgzaam ze waakt over hun, als ik een klein kind bij me heb, en ik moet even snel weg, dan zet ik mn neefje van 5 op de bank, en zei gaat ernaast zitten, als ik binnen kom gaat ze grommen. naar mij.

Mijn reu amerikaanse stafford, Is wel een echte pure, 100% Amstaff, die kregen wij toen hij 5 maand was, hij was geopereerd aan zn koppie, dus moest herstellen, al die tijd opgewacht dat we hem konden halen,
Hier kunnen we wel een stamboom bij krijgen,
gaan we later ook doen, we laten onze honden ook tetsen op Alle ziekten.. HD-ED, L2-HGA Etc.
Ook omdat we een nestje willen is dit wel handig.. en zekerheid.

Mijn honden Hebben nog nooit iets kwaads gedaan en zullen dat nog nooit wat.
Ookal denken sommige mensen dat, en dan praten ze niet meer, ik weet wel hoe DE honden zijn, Ik zeg gewoon, Als je er zo tegen bent en ze alleen zo kent probeer het dan eens , dan valt je mond er van open, en oke als mijn hondje aangevallen zou zijn door zulk ras en pitbull, zou ik ook liever een straatje verder op in willen gaan, dat is logisch

Wij hebben ook gezegd.
als onze honden 1x Hebben gebeten, Als het hun schuld is.. Krijgen ze een spuit.
eenmaal bloed hebben geroken etc, doen ze het de tweede keer weer, en dat wil ik niet op mijn geweteen hebben, en mijn broer weet er van met pitbulls. die heeft ook 1 in moeten laten slapen omdat hij steeds andere hionden beet na de 3e keer zei mn broer dit gaat zo niet lukken hij krijgt een spuit.

en dat ga ik oo doen met de mijne, het is mischien vals, maar als mijn honden begionnen met bijten dan hebben ze pech. klaar. hoe pijnlijkhet ook moet wezen.

Nu zijn mijn honden goed gesocialiseerd.
en kunnen goed met andere honden en zijn wijs met kinderen, dan nog kun je een hond nooit vertrouwen.

honden page profiel Macho en Lady(L)Macho en Lady(L)

honden foto van Macho en Lady(L)

Ik zelf ben toen iik ande rhalf was, door een bouvier gebeten.. van mn oma, Ik ahd veel geluk gehad anders was ik blind geweest.
hij heeft me op mn wang gebeten op een mm na in mn oog. dius ook mn ooglid onderaan kapot.
en in mn rug.

Mn oma zei altijd ze doet niets echt niet.
totdat ik net kon lopen en na de hond wou en hem wou aaien, was het raak. ik heb nu een broertje van 6, hij mag best bij mijn honden, maar moet het wel in de gaten houden, je weet het natuurlijk nooit.

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

Mooie hond nog wat recente foto's van hem??

rednose is alleen een indicatie voor de kleur neus het zijn in principe allen een apbt (american pit bull terrier)en dan onderschijden ze zich door een kleur patroon of zoals in jouw geval een kleur neus.

hebben zelf een engelse stafford en is ook zoals jullie zeggen een pitbull( pitbull is een benaming voor een soort/type hond met bepaalde kenmerken)
zijn erg blij met hem en honden worden zoals mensen hem opvoeden en begeleiden.

zorg er wel voor dat je pup niet te hard groeit anders krijg hij er later problemen mee.dus regelmatig eten geven.
hoe socialer je hond hoe beter voor jezelf en de omgeving.

elina (Gast)

mijn respect voor jim die goede betrouwbare info geeft ovet de pitbull.

ik heb zelf 14 jaar am. staffs gehad en nu via vrienden een cane corso pitbull kruising.
en heb een pup in bestelling van een rednose kennel in de VS.

ik ben zelf hondentrainster en train op de positieve trainings methode.

wat ik heel apart vind is dat er zo n vooroordeel heerst naar dit ras. ik denk wanneer je zelf honden heb je wel er van overtuigd bent dat het gedrag van een hond valt of staat bij de begeleiding en verantwoording van de eigenaar.
dit geld ook niet alleen voor de bull en terrier rassen. ik zeg dit met nadruk zo omdat de pitbull en de am. staff en de engelse staff zijn doorzetting en vasthoudendheid met name te danken heeft aan de terrier.
terriers en dan met name de terriers uit ierland deze heeft als veelzeggende bijnaam de red devil, de glenn of imaal terrier, de pattersdale en de iedereen bekende jack russel zijn beroemd om hun doorgaan in de strijd met hun prooi vos marter bever het weerbaar wild. gameness genoemd.
elke honden soort heeft zijn specifieke gedrag waar in de opvoeding extra aandacht aan besteed dient te worden. elke hond heeft recht op een verantwoordelijke eigenaar. die is aan te spreken op het gedrag van zijn omgang met zijn hond. niet een heel hondenras.mijn hoogbejaarde staff reu is heel heftig gebeten door een loslopende vizla van mijn overbuurman. mijn hond liep vast.uiteindelijk is mijn hond overleden aan de infectie van deze wonden ondanks de antibiotica. het was een combinatie uiteraard van ouderdom weerstand en infectie. ik vond het heel erg. maar ik neem het de hond niet kwalijken ook de eigenaar niet. het deed mijn zeer dat zeker. maar fouten liggen om een hoek. deze hond liep altijd los en er was nooit wat gebeurt blijkbaar voelde hij de zwakte van mijn hond en nam zijn kans waar. het blijven dieren. als je denk dat honden poppetjes zijn inplaats van roofdieren tja dan moet je een andere hobbie zoeken. ik hou van honden ik beef wat ik in huis haal voed ze op en train ze en neem mijn verantwoording en veroordeel niet.

honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

ik heb mezelf maar eens aangemeld :-D
bovenstaande is ook van mij..

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

@ Ramona:
Toevallig paar weken terug paar gemaakt en vandaag 1 hele mooie!
Hij is nu 4,5 maand oud..en echt mijn maatje!


Deze van vandaag..


Deze weekje of 2 geleden!


Kunt geen fijnere hond hebben...


Op de hondenclub issie nu al populair en hij doet het erg goed als ie niet afgelijd is door alle andere hondjes waar ie mee spelen wil.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Hij weegt overigens nu 14 kg weet niet ofdat normaal gewicht is...
Dacht ergens gelezen te hebben dat als je 3 ribben ziet hij normaal gewicht heeft,maar weet ik niet zeker meer!

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

hij ziet er goed uit hoor! mooi hondje

soraya (Gast)

ik ben soraya ik heb ook 2pittbuls en 1rednose aan de naam kan je al horen red (van een rednose) dat ie een rode neus heef red nose rode neus mijn spreek-beurt ga ik daar over houden over rednose en pittbuls:-)
en ze kunnen heeel goed doorbijten kunnen jullie me nog een beetje meer informatie geven alvast bedank:-D


met vriendelijke groet soraya van den bergO-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rednose pitbull" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 13 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^