Prijs labradoodle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

lees het allereerste berichtje van dit topic, daar staat de prijs.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijs labradoodle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel I love dogsI love dogs 3 doggies

Tja, de labradoodle, ik heb al eerder op de discussie labradoodle ingehaakt.
De "officiele" labradoodle fokkers hier in Nederland hebben veelal hun fokdieren gekocht bij de zogenaamde founders van de Auatralische labradoodle. Deze founders zouden een fokprogramma van 20 jaar hebben gevold. Het blijkt nu dat deze founders; Rutland Manor en Tegan park, ordinaire broodfokkers zijn die er per jaar 400 pups uitgewerkt hebben. De founder Rutland Manor, heeft de zogenaamde stambomen vervalst of verzonnen, gefokt met asielhonden van onbekende afkomst en fokt vaak met honden die 100 procent poedel zijn met als resultaat dat de echte Austalische labradoodle afkomstig van Rutland Manor vaak 80-100 procent poedel zijn.

De Labradoodle fokdieren worden voor wel 10.000 dollar of meer verkocht naar het buitenland, het laatste jaar en misschien nu nog steeds was vooral Nederland de grootste afzetmarkt voor deze fokdieren omdat de fokkers in the U.S en Engeland het hele zaakje van Rutland Manor al langer niet vertrouwen. Maar goed, als fokker heb je heel veel geld betaald voor een fokdier, dus dat geld wil je wel terugverdienen en dat doe je door alle pups voor veel te veel geld te verkopen en ze te laten castreren zodat een ander geen geld kan gaan verdienen aan jouw investering. Ondertussen lieg je tegen de mensen over de afkomst van de honden en wat er allemaal inzit. Geen enkele fokker kan bewijzen wat er precies aan rassen in de mix zit. Je moet maar afgaan op vervalste en verzonnen stambomen van de broodfokkende founders waar de Nederlandse fokkers ook nog eens onbeschaamd reclame voor maken om zo hun vekooppraatje voor hun honden wat geloofwaardigheid te geven.
Geen enkele Nederlandse labradoodle fokker heeft een aanvraag ingediend tot registratie van de stambomen van hun Labradoodles in het Voorlopig Register bij de Raad van Beheer. Met andere woorden: deze mensen zijn helemaal niet geïnteresseerd in FCI-erkenning!
Dat zal ze ook niet lukken met de nep stambomen die ze hebben.
De Labradoodle-fokkers in Nederland zijn slechts in 1 ding geïnteresseerd: het terugverdienen van het geïnvesteerde bedrag dat ze hebben betaald aan Rutland Manor en Tegan Park voor bastaardhonden.

Het is triest dat er toch steeds zoveel mensen in blijven trappen en veel te veel geld betalen voor een poedelbastaard. Alleen omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is of een vooroordeel hebben tegen een echte poedel. Vaak willen ze dan niet eens zien dat hun veel te duur betaalde en te jong gecastreerde labradoole gewoon sprekend een poedel is, alleen dan met een vacht die shabby en lang wordt gelaten.
Allergie is geen reden om niet verder te kijken want er zijn nog wel meer rassen mogelijk. De enige reden dat de labradoodle evt hypoallergeen zou zijn is omdat er een hoog percentage poedel in zit.

En ondertussen blijft de founder maar door broodfokken
ondanks waarschuwingen van de Autralische instanties.
http://stoprutlandmanor.wordpress.com/

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Geweldig interesant stukje!!!
Misschien wel interesant om dit op marktplaats te zetten...???

honden page profiel I love dogsI love dogs 3 doggies

Denk niet dat het veel zin heeft om dit om Marktplaats te zetten. Mensen die nu een zogenaamde Australische Labradoodle kopen willen gewoon niet zien wat er aan de hand is, willen gewoon niet zien dat ze veel te veel geld betalen voor een poedelbastaard van onbekende afkomst. Want alle informatie is gewoon op internet te vinden als ze wat verder zouden zoeken dan hun neus lang is.
Omdat de labradoodle zo als het nu gaat nooit erkend zal worden door de FCI, roepen de fokkers maar allerlei instanties en verenigingen in het leven zoals Alfa-Europe om de aankoop van een labradoodle toch een officieel tintje te geven. Registratie, DNA profielen ( blijven DNA profielen van een bastaard, niets meer of minder) , stambomen 5 generaties diep (die niets voorstellen) foto's en wat al niet meer, rasstandaard waar volgens mij niets mee gedaan wordt want er wordt niet met de labradoodles geshowd dus wie controleert of je fokdier aan een rasstandaard voldoet? En de fokdieren zijn vaak de "afgedankte" fokdieren van de founder nadat ze in Australie vaak ook al op te jonge leeftijd nestjes hebben gehad. Denk niet dat er bij die aankopen een rasstandaard bij werd gehaald.
Het stelt allemaal niets voor, heeft geen enkele waarde en zegt niets over de labradoodle en wat een toekomstige puppie koper uiteindelijk precies koopt. Maar het lijkt allemaal zo echt, zo officieel. Mensen laten zich daardoor voor de gek houden, worden gehersenspoeld, staren zich er blind op. Willen misschien zelfs wel de hond als status symbool want ik denk dat je met de aanschaf van een doodle uit bijvoorbeeld The U.S met 2000 euro niet klaar bent.
Het enige goede aan de zogenaamd officiele labradoodle instanties is dat ze wel een fokregelement aanhouden met daarbij behorende gezondheidstesten dus fokkers die zijn aangesloten hebben zich daaraan te houden. Je hebt dan nog enige garantie dat je een gezonde pup koopt die niet van broodfok afkomstig is.

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara 3 doggies

honden foto van joyce & tara

en daarom verkoop ik mijn pups straks wel als labradoodle maar niet als australische doodles. en zeker niet geholpen. Tara is dus een f1 dus eerste fok. en we hebben de poedel reu ervoor gebruikt om te laten dekken. maar alleen om de krul erin te krijgen en de stuge vacht een beetje te minderen. niet om het verharen tegen te gaan. want in elke nestje zit wel een verhaar hondje in.
tara haar broertje verhaart niet maar de rest wel dus dat zegt echt niets.

wij zijn dus ook niet uit op geld en vragen zeker geen 1850 euro waar ze nu voor verkocht worden.
Dat hoorde ik toevallig gisteren van een nieuwe eigenaar die pup bij ons kopen.
die vonden dat wij wel erg goedkoop waren vanwegge het karakter van moeder en alles wat ze erbij kregen enzo.

groetjes

honden page profiel naganonagano 3 doggies

honden foto van nagano

mijn oom en tante hebben ook een labradoodel en die is ook niet geholpen toen ze haar kregen ze was toen al 12 weken

honden page profiel bcbc 3 doggies

honden foto van bc

hoi de labradoodle is echt een mode hond :'(
maar nu is iets anders hoeveel kost de goldendoodle en is dat ook een mode hond ?

honden page profiel AmerentianaAmerentiana 1 doggies

honden foto van Amerentiana

Wij hebben een labradoodle uit Nederland!
Expres niet uit Amerika genomen omdat wij het ook niet vinden kunnen dat ze zo jong al gecastreerd of gesterilliseerd worden.
Elke hond moet zich goed kunnen ontwikkelen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Juist van ene hond uit nederland hoorde ik dat ze gecastereerd worden :'(

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik vind dit ook schandalig het pupje al onder narcose.
Ik had dit gehoord van mensen hier in de buurt die hebben er een ze hebben er ook lang op moeten wachten en is ook gehopen voor ze kwam :'(

honden page profiel nick/bullynick/bully 3 doggies

honden foto van nick/bully

kijk echte ras honden kunnen1500 tot 3000 kosten want een mastino is ook zo duur

maar gelijk castreren is een beetje erg hoor

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cynthia

Idd in nederland worden ze ook gestereliseerd en gecastreerd. :'(

Honden mony mony (Gast)

Heb vroeger een paar keer een nest gefokt ..waarom de vererving was erg goed voor de sport.. maakte een keus en de rest ging weg voor 75 gulden inge ent en wel in huis opgevoed ..ik weet wat nu tegen woordig een inenting kost als ik dat aftrek van 1000 euro dan blijft er per hond 950 euro over ....
en dan casratie ...

wie betaald de hond ..dus wie bepaald of er gekastreed wordt????? of sterlisatie ..
de geen die de hond koopt ..en zijn het goede honden dan is het ook nog een visitekaartje voor de fokker .

maar iemand anders je wil oplegen mag nooit gebeuren lees art burglijkwetboek ..maar ja is een gouden handel net drugs ..de verkoper bepaald en wij ...kijkken lijdzaam toe ..


vraag .....zijn wij HONDEN LIEFHEBBERS NOG WEL NORMAAL

ALS JE EEN HOND KOOPT 1000 TOT 1400 EURO EN MEN GAAT ZE HELPEN NO WAY

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Ik vind het echt een schandalige prijs voor een kruising
Ik zou eerder voor een rasechte labrador gaan. volgens mij krijg je die voor hetzelfde geld

vind het echt niet kunnen :'(

honden page profiel KirstenKirsten 3 doggies

honden foto van Kirsten

Achh over 'n tijdje zitten er weer een hoop in het asiel.

Ik kwam net ook op internet een ''fokkster'' tegen Gooische doodels. en die heeft der honden ook bij anderen mensen zitten best vreemd! ;-)

honden page profiel parravlissparravliss 3 doggies

honden foto van parravliss

sommige honden zijn gewoon heel duur.
ik vind dat niet erg als de fokkers dan ook maar goed werk leveren en gezonde goed gesocialiseerde pupjes verkopen vind ik het niet zo'n probleem.


honden page profiel I love dogsI love dogs 3 doggies

Als je het leuk vind om kruising te hebben, dan ga je voor een gewone labradoodle en dan hoop ik dat mensen wel goed opletten dat ze niet een pup kopen bij mensen die misbruik maken van de labradoodle "hype" en even snel geld denken te verdienen door broodfok. Als je vanwege allergieen een Australische labradoodle zou willen zou ik alle labradoodles links laten liggen en voor een rashond met "hypoallergene" vacht gaan zoals de poedel, barbet, spaanse waterhond, wheaten terrier, plukrassen kunnen ook mogelijk zijn, portugese waterhond.

Keuze genoeg zou ik denken.

En die fokdieren van fokkers die bij andere mensen zitten dat is omdat ze veel honden willen hebben om veel nestjes te kunnen produceren om aan de vraag te voldoen. Ze hebben echter niet de mogelijkheid of zin om zoveel honden in huis te hebben en te verzorgen denk ik.

patrick (Gast)

Wij zijn gevallen voor de labadoole en bij de fokker wezen kijken.
Deze honden groeien op in huis als pup. Het is een hoop geld en dan heb je nog maar een hond.

Als het geld niet het probleem is wat dan wel!! dat ze gehopen worden op 7 weken. Ik denk van wel. Maar het is een keuze van de eigenaar en de fokker. De fokker weet dat als hij gaat fokken hij hieraan moet voldoen. De nieuwe eigenaars, dan moet je een ander hond kiezen.

Wij gaan er toch voor omdat dit voor ons de enige hond is waar we geen allegie reactie op hebben.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Bij ons op de hondenschool zit er ook een, zij is de 5e generatie en wanneer zij pups krijgt krijgen die pups een stamboom en wordt het ras erkend!
Dat is wat de eigenaresse mij verteld heeft.

honden page profiel BoBo 3 doggies

honden foto van Bo

Ik kan mij ook best druk maken om de leugens die er verteld worden, puur om geld te verdienen aan andermans ellende en naïviteit :'(

Om te beginnen is er nog helemaal geen bewijs dat er zoiets bestaat als een anti-allergene hond. (Waar je precies allergisch voor bent verschilt trouwens ook per persoon, dus dat maakt het al moeilijker om er een uitspraak over te doen.) Zo zou je een hond dan ook niet mogen verkopen.

Dan nog zijn er heel veel rassen waarvan wordt beweerd dat er zelden allergisch op wordt gereageerd. Er zijn dus andere opties. Alleen die fokkers zijn vaak zo eerlijk om daar niet mee te adverteren ivm gebrek aan bewijs.

Als je om wat voor reden dan ook geen poedel wilt dan begrijp ik niet echt waarom je gaat voor een hond die 80% poedel is en er hetzelfde uit ziet als een poedel die niet/anders geschoren wordt ;-)

En dan... Hoe kun je jezelf een dierenvriend noemen en toestaan dat je nieuwe gezinslid al gesteriliseerd/gecastreerd wordt voordat de hormonen hun werk hebben kunnen doen? Er is namelijk wel bewijs dat dit schadelijk is voor je huisdier!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

" Bij ons op de hondenschool zit er ook een, zij is de 5e generatie en wanneer zij pups krijgt krijgen die pups een stamboom en wordt het ras erkend!
Dat is wat de eigenaresse mij verteld heeft. "


Helaas zo werkt dta niet hoor...want ze komen dan eerst nog in de bijlage...voordat ze erkend gaan worden...en aangezien er nog steeds geen spraken is van erkenning of bijlage....klopt dit verhaal niet zo.... O-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

"

Helaas zo werkt dta niet hoor...want ze komen dan eerst nog in de bijlage...voordat ze erkend gaan worden...en aangezien er nog steeds geen spraken is van erkenning of bijlage....klopt dit verhaal niet zo.... O-) "


Ja ik weet er het fijne niet van, ben niet thuis in deze kruising, maar ze sprak wel heel geloofwaardig, heb er verder niks over opgezocht, dus laat ik het even bij een uitspraak van die vrouw en meer niet. :-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Labra of Golden Doodle, niets anders dan een veel te dure kruising.

Wil je een anti allergische hond? Koop gewoon een goed raspoedel! Goedkoper, je weet wat je krijgt en je heb nog een stamboomhond ook.

Prima honden poedels! van piepklein tot aardig aan de maat......... voor elk wat wils.

Walgelijk dat gedoe met die "doodles"!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ach ja voor alles is wel iets negatiefs op te zeggen... Ieder zij eigen mening en waarde vind ik.
Wij zijn in ieder geval stik gelukkig met ons Labradoodletje die over 3 weken bij ons komt wonen. Erg jammer dat er gesteld wordt dat, omdat we voorkeur hebben voor een Labradoodle dat we niet van dieren houden....heel erg kru en erg kwetsend.

honden page profiel BoBo 3 doggies

honden foto van Bo

Wel goed lezen hè, ik heb het specifiek over labradoodles die als pup al 'geholpen' worden. Die ingreep is ongezond voor de pup en er is geen enkele (en al zeker geen medische) noodzaak. Bij jekind zou je ook geen onnodige operaties toestaan zodat een ander er meer geld aan kan verdienen.

Ik zou hetzelfde zeggen van andere rassen als daar zo mee om gegaan zou worden.

honden page profiel BoBo

honden foto van Bo

Wel goed lezen hè, ik heb het specifiek over labradoodles die als pup al 'geholpen' worden. Die ingreep is ongezond voor de pup en er is geen enkele (en al zeker geen medische) noodzaak. Bij jekind zou je ook geen onnodige operaties toestaan zodat een ander er meer geld aan kan verdienen.

Ik zou hetzelfde zeggen van andere rassen als daar zo mee om gegaan zou worden.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Oke, sorry....dan heb ik het nirt goed gelezen, mijn excuus.
Maar toch, wij vallen enorm voor de Labradoodle, omdat deze bij uitstel geschikt zijn als autisme geleide en therapiehond voor kinderen. Maar deze hondjes zijn niet te koop ongeholpen, en de mensen die deze dus wel ongeholpen verkopen zijn schaars tot niet bestaand in deze therapie- lijnen.

Wij hebben ook andere rassen overwogen, maar die passen niet zo gevoelsmatig lekker bij ons kind. Als wij niet deze eigenschappen nodig hadden, en ons kind 'gewoon' een kind was zonder deze aandoeningen, dan hadden we zeker voor een ander ras gekozen.

Dus ik vind het naar om de Labradoodle zo afgekraakt te zien, terwijl wij er zo naar uitkijken en zoveel aan gaan hebben.

Ik zeg overigens niet dat ik voor dit vroegtijdige helpen ben, want ditmis niet zo. Wij maken alleen wel de keuze dit te accepteren als dit ons voor ons kind de juiste hond is, mede daarbij dus ook eventuele medische kosten....

@TS: Een labradoodle pup kost tussen de 1850 euro en de 2200 euro in Nederland.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

"
Maar toch, wij vallen enorm voor de Labradoodle, omdat deze bij uitstel geschikt zijn als autisme geleide en therapiehond voor kinderen. Maar deze hondjes zijn niet te koop ongeholpen, en de mensen die deze dus wel ongeholpen verkopen zijn schaars tot niet bestaand in deze therapie- lijnen. "


Ten eerste wordt het je wijs gemaakt dat de labradoodle de enige die geschikt zou zijn voor bepaalde doeleinde!!!
Er zijn tig rassen geschikt voor therapie hond,die niet geholpen zijn op zeer jonge leeftijd,wat trouwens vaak botkanker geeft...maar oke...)


" @TS: Een labradoodle pup kost tussen de 1850 euro en de 2200 euro in Nederland. "


Dus de prijs is in anderhalf jaar van 1400 naar 1850 tot 2200 euro gegaan!!???
Dat is niet normaal!!! zo zie maar weer...hoe meer aanvraag hoe meer er gefokt wordt en hoe meer fokkers vragen!!!!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ow ja...noem nu eens echt goede reden om dus een labradoodle aan te schaffen,want dat ze uitermate geschikt zijn als theraphie hond...is natuurlijk geen reden,want dan had je net zo goed een poedel kunnen nemen,dit is een allergie vrije hond,zeer leergierig,en zeer kindvriendelijk...je hebt ze in verschillende grotes,dus voor ieder wat wils!
Maar nee de poedel is nooit zo bekend en geliefd geweest bij de mens...door vreemde kapsel of wat dan ook...maar in weze heeft alles wat een labradoodle heeft een poedel ook...dus schiet mij maar lek...??

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Het maakt niet uit wat ik typ, jij hebt jou mening en ik de mijne....Ik ga niet proberen om die van jou te veranderen, en ik ga niet mijn pupseltje afzeggen, omdat er mensen zijn met een bepaalde mening hierover.

Jammer dat je zo geageerd, ook in meedere topics over de Labradoodle maar het is blijkbaar niet anders....

Fijne zondag verder :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijs labradoodle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^