Ben een hele tijd weggeweest maar nu toch echt hulp nodig wat ik moet doen!
Joy heeft als pup zijnde een hele zoektocht aan brokken/kvv achter de rug. Kvv bleef ze maar aan de (groene) diarree, dus overgestapt op meerdere merken. Uiteindelijk zijn we op Wolf of wilderness geëindigd. Dit eet ze goed, goede ontlasting en is nog enigzins te betalen. Ondertussen is ze alweer 10 jaar oud! (Australian Shepherd x golden retriever)
Nu heeft ze ongeveer 2 maanden terug een blaasontsteking gekregen. Na een antibiotica kuur was dit over. Nu is het gister weer begonnen. Ik ga zo gelijk urine inleveren, het stinkt onwijs en er zit bloed in, dus ik weet zeker dat het raak is. Dit keer ook vragen of het op kweek kan om te kijken.
Wat kan ik nu ondertussen doen voor haar? Moet ik gewoon afwachten? De dierenarts zal, denk ik, wel Royal canine urinary aanprijzen voor haar. Maar ik ben er geen voorstander van. Nu kwam ik al wolfsblut tegen, maar daar zijn sommige bestandsdelen (eiwit, magnesium etc) meer dan Royal canine. Is het dan ook echt beter? Wolfsblut heeft bijna 50% vlees en Royal canine allemaal maïsmeel, rijst en maïs gluten. Ik gebruik eigelijk alleen graanvrije voer voor joy, ze krijgt veel meer last van haar allergie (jong gras en vlooienallergie) als ze op granen brok zit.
Misschien nog wat supplementen voor haar? Ze zat aan de groenlipmossel maar dat is toevallig nu zon 3 weken op en nog geen nieuwe gekocht. Misschien tips voor een goede vervanging?
Zeker zal je moeten starten met een antibiotica kuur, urine bloed in is toch heftig, daarna als het echt over is kan je cranberry capsules gaan geven, ter voorkoming van een blaasontsteking, wel zou ik even een paar maanden het advies van je arts opvolgen.
Uiteraard gaat ze aan de antibiotica en wil ik het op kweek hebben hoor!
Maar in Royal canine zit veel graan, daar gaat ze lichamelijk dan weer veel last van krijgen, vandaar dat ik wou weten of wolfsblut een goed alternatief is voor Royal canine. Of misschien dat iemand anders nog een graanvrije urinary brok weet.
Misschien heeft je dierenarts een alternatief daarvoor.
Rosanja, beschrijving staat bij de link als je die aanklikt.
Is urinary niet voor blaasgruis en steentjes? Het is niet gezegd dat je hond daar last van heeft, blaasontsteking is iets anders, maar kan komen door bv steentjes en beschadiging vd wand. Eerst even afwachten wat de da nu zegt.
Als de ph niet laag genoeg is kan je ook cranberry geven, de gedroogde besjes, niet de pillen, want de besjes helpen beter, dat verhoogt de zuurgraad, zodat bacteriën minder kans krijgen. Misschien iets vaker de hond laten plassen zodat de urine niet te lang in de blaas staat?
Nee klopt, ik ga zo meteen urine inleveren als ze open gaan. Dan kunnen ze uitzoeken waar het aan ligt. Vorige keer was het alleen gekeken of ze het had, antibiotica, controle en ze was schoon van ontsteking. Maar nu toch terug gekomen dus wil dat ze gaan uitzoeken wat de oorzaak is. Maar mochten ze haar op Royal canine willen zetten (de winkel staat vol met dat merk) wil ik iig een (graanvrije) alternatief alvast hebben. Vandaar mijn vraag!
En dankjewel Willemijn! Hier heb ik heel veel aan, ik had alleen de ingrediënten vergeleken en wolfsblut leek wat hoger qua samenstelling dan Royal canine. Wil natuurlijk wel een alternatief wat ook echt werkt en niet gewoon 'urinary' op de zak gezet is.
Ik zal ook wel de uitslag etc posten als ik meer weet!
De ingredientenlijst zegt niet bijzonder veel, wolfsblut geeft aan 50% vlees en ondertussen bevat het 22% eiwit. Staar je daar dus niet blind op.
wacht nu eerst maar eens af wat de dierenarts zegt, want als je hond al blaasgruis heeft, kan het struviet of oxalaat zijn. En als het oxalaat is, vallen 9/10 brokken die je kan geven alweer af.
Zelf geef ik deze voor mijn hond met oxalaat. Op royal canin deed ze het trouwens perfect hoor, maar dat werd gewoon belachelijk duur…
https://zooplus.page.link/aE8i
Bedankt!!
Struviet is een bacteriële ontsteking en oxalaat is blijvend? Of hoe moet ik dat zien? Wil me graag wat inlezen erover. Mijn vorige kat had een keer blaasontsteking, na een kuurtje en overzetten op urinary brok was het nooit meer terug gekomen. Misschien gewoon geluk gehad dan.
Ik heb het net ingeleverd, ze gaan overleggen of het op kweek moet. Ze hebben liever eerder een echo van de blaas. Maar word, als het goed is, deze ochtend nog gebeld met wat hun willen. Ben erg benieuwd.
Struviet en oxelaat zijn beiden gruis en of stenen. Dat is bij jouw hond nog niet vastgesteld. Maar door de steentjes kan de blaaswand geïrriteerd raken. Steentjes moeten zo mogelijk opgelost worden. En dat kan door urinary voeding. Maar dan moet je wel weten of het om oxelaat danwel struviet gaat. Kortom daar is uitgebreider onderzoek voor nodig. Eerst maar eens de bacteriële kweek en urineonderzoek afwachten. Een hond kan zomaar blaasontsteking hebben! Zonder stenen en gruis. Niet gelijk in de paniek schieten.
Struviet en oxalaat zijn inderdaad 2 verschillende soorten blaasgruis. Wanneer dit gruis langdurig aanwezig is, kan dit stenen vormen. Belangrijk verschil is dat struvietstenen kunnen oplossen in de blaas door de juiste voeding te geven. Echter wanneer oxalaatstenen eenmaal gevormd zijn, krijg je deze niet meer opgelost. Oxalaatstenen moet je dus operatief verwijderen.
Voeding tegen struviet blaasgruis is niet altijd geschikt voor oxalaat blaasgruis, en voeding die oxalaat blaasgruis voorkomt is niet altijd geschikt voor struviet blaasgruis.
Daarom is het héél belangrijk om te weten om welk soort blaasgruis het gaat, en daarbij het juiste voer te geven.
Maargoed, voor hetzelfde geld heeft je hond gewoon alleen een blaasontsteking, en geen gruis. Even afwachten dus!
Ik ben net gebeld. Er zit bloed in de urine (wist ik al, dat is zichtbaar in het potje) en heel veel eiwitten en witte bloedcellen. Dus ze moet morgenochtend een echo van haar blaas. Ze gaan daarna pas kijken of het op kweek moet. Ze willen eerst de echo zien en eventueel bloedprikken.
Vind het wel heel jammer dat er nog niet gestart word met medicijnen, maargoed, morgenochtend maar even afwachten.
Jeetje ook geen pijnstilling? Dat vind ik best sneu wetende dat er bloed in de urine zit, ze zal vast last hebben Hopelijk morgen een duidelijk plaatje dan
Nou, eigelijk weet ik dat niet. Ze is 100% zichzelf, ik merk echt helemaal niks aan haar. Maar ik vond het jammer om te horen dat ze nog niks aan gaan pakken tot de echo. Die wouden ze ook eerst dinsdag pas doen, tot ze in de computer keek (hoorde haar typen) en ineens kon het morgenochtend gelijk al. Moet het maar afwachten.
Geef ze groot gelijk met die echo, is duur maar dan weet gelijk of er gekkigheid is. Succes morgen hopelijk gewoon een blaasontsteking.
De echo van de blaas, maag, nieren etc waren goed. Waarschijnlijk is het een hardnekkige bacterie, dus nu 2 weken aan de antibiotica en dan weer opnieuw echo met aanprikken van vers urine.
Helaas konden ze haar lever niet goed zien, daar willen ze toch verder naar kijken. Dus tijdens die volgende echo krijgt ze ook een bloedonderzoek.
Helaas ook erachter gekomen dat de artrose nu ook in haar rug zit, waardoor ze haar op pijnstillers willen hebben. Ze loopt nu 2 jaar kreupel na drukke dagen (zwemmen, lange wandeling etc) maar op dagelijkse beweging heeft ze nergens last van. Dus vind het wel apart dat hun het zo ernstig laten over komen terwijl ze niks laat zien (of iig geen verergering). Alleen ik wil haar nu nog niet op pijnmedicatie, zeker niet nu haar lever onderzocht moet worden. Pijnstilling is niet goed voor de lever, dus ik ga nog even tobben wat ik doe.
Voor blaasontsteking is Pyrogenium een heel fijn product om te gebruiken. Het werkt heel goed voor alle inwendige ontstekingen.
Dat kunnen ze idd zien aan de hand van echo maar atrose is bekend bij oudere honden. Hier zijn wel supplementen voor, de juiste manden, hulp middelen zoals een hondenramp, hondencarrier of zwemmen. Beetje de kunst gewichtloos bewegen en in korte sessies.
Bloedonderzoek is prima maar sta ook niet versteld van de ouderdom. Pijstilling is in dat geval echt niet zo slecht voor die laatste loodjes.
Nou dan afwachten. De ab, zeker als deze afgestemd is op de kweek zal aanslaan, geen gruis, mooi. Artrose is heel pijnlijk, zeker in de rug. Een hond laat pas pijn zien als het erg is!
Ik vind 10 jaar niet echt de laatste loodjes, of ben ik gewoon heel optimistisch? Ze is echt nogsteeds het adhd-hondje als dat ze binnen kwam met 13 weken haha!
Maar ik ga echt eerst de bloeduitslagen van de lever afwachten voor ik aan pijnmedicatie begin. Ik wil niet dat ze straks erg aftakeld omdat ze op pijnstilling zit terwijl op normale dagen er niks aan de hand is. Wij doen al een stuk minder 'drukke' dagen.
Ik vind het eerlijk gezegd sneu een hond pijn te laten lijden. Start met wat de dierenarts aan pijnstilling voorschrijft, kijk na een paar weken of je verschil ziet,, supplementen er daarna bij, iom je dierenarts . Daarnaast er nog de mogelijkheid tot fysio, watertherapie en osteopathie en acupunctuur. Maar pijnstilling, daar wordt in eerste instantie de hond blij van want snel resultaat.
Je zit op senior leeftijd, 22 worden ze niet. Doe je al goed met rustig aan, tis balans tussen beweging en rust weer vinden. Zo hebben wij ook veel wieldraaien met de beentjes gedaan(baby manier) heel rustig Hou je het rustig soepel die gewrichten. Pijnstilling zorgt voor idd lever en nier problemen maar kan wel een fijne optie zijn tot nog iets van kwaliteit van leven. Sommige worden er ook gerust 16+ mee.
Dus idd wacht de bloeduitslagen af.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?