Professioneel advies de moeite waard?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel k3v3rk3v3r

Hallo. We zijn aan het overwegen om een tweede hond in huis te halen, naast onze schnauzer. Ik zag dat sommige hondentherapeuten advies kunnen geven omtrent het ras voor deze tweede hond (mod: * link verwijderd* ). Heeft iemand hier ervaring mee? Is het de moeite waard?

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 juni om 12:34 --

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 juni om 12:36 --

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het lijkt me dat je dat zelf het beste kan bepalen. 140 euro betalen voor een advies vind ik vreemd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Advies nodig van een ander tegen betaling!   Hoe is het karakter van je hond ? Sociaal ?  Wanneer je tot een ras besloten bent waarschijnlijk een pup ? Ga je kijken bij de fokker, wanneer je een pup hebt uitgekozen kan je huidige hond eens kennismaken, zo heb ik het gedaan, en bij het afhalen je huidige hond meenemen, en onderweg samen uitlaten .   Aan elkaar wennen gaat geleidelijk .    Geef ze beiden apart aandacht en ook samen.  Wanneer je huidige hond niet sociaal is naar andere honden zou ik mijn bedenkingen hebben.  Wanneer er een gedragstherapeut bij je komt is dat een moment opname, jij kent jouw hond toch het beste.

honden page profiel BlondieBlondie

Geen ervaring mee, en ik denk ook niet dat ik dat zo snel zou doen.

Op moment dat bij mijn eerste hond er de mogelijkheid was dat er een tweede bij zou komen was dat van hetzelfde ras. Het zou geen pup worden maar herplaatser van ruim 2.

Ik kende de eigenaar, en we hebben toen wel meermaals de honden bij elkaar gehad om te zien of dat klikte, uitzonderlijk dat dat kan, maar kan het iedereen aanbevelen als je die mogelijkheid hebt.

Dan nog kun je voor verrassingen komen te staan, honden onderling ging heel goed, zij en ik moesten even behoorlijk wennen aan elkaar maar dat was meer een opvoeding en karakter dingetje.

Weet niet hoe oud je hond nu is, maar negen van de tien keer weet je prima wel inschatting te maken over karakter, welke honden hij/zij wel of niet leuk vind qua rassen en of energie en je moet jezelf afvragen wat voor type je dan zelf voor ogen hebt. Daar heb je geen adviseur voor nodig lijkt me.

 

Mijn eerste hond, en de latere hond van mijn vriend die ook bij ons kwam wonen waren overigens typisch honden die eigenlijk niet veel behoefte hadden aan een ander hondenmaatje is huis.

Huidige samenstelling waren wel weer honden die zich prettig voelen met andere soortgenoten om zich heen. Hier zijn geen pups geïntroduceerd maar honden tegen het jaar aan. Bij de twee nieuwelingen heb ik gelet op 1. wat voor type honden vinden wij als mens prettig 2. het moet matchen met de hond in huis en met andere huisgenoten 3. Onze woonomgeving moet behapbaar zijn voor de honden (wij hebben 2 buitenlandse dames erbij, te angstige honden zou in onze omgeving niet kunnen vanwege te veel drukte)

--

Kortom, ik ga niet betalen voor advies. Wel als ik een hond op oog heb, hetzij bij een fokker (pup) of herplaatser zal ik aangeven hoe de andere huisdieren zijn, wat ik voor ogen heb, hoe onze manier van leven is in en om het huis en of de hond die ik op het oog heb zou kunnen passen in het plaatje.

honden page profiel FredjeFredje

honden foto van Fredje

Maar bij je eerste hond heb je -neem ik aan- toch ook niemand betaalt voor advies?

 

Iedereen hier kan je ook advies geven, gratis. Dan heb je net zo veel garanties als wanneer je iemand gaat betalen. 

Maar als je een afweging maakt wat hier het gemiddelde advies ongeveer is denk ik dat je misschien nog het beste geholpen bent zou het niet. 

Volgende forumvraag: Pup erbij?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^