Puppy blaft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FleurFleur

honden foto van Fleur

Hi! Het is twee jaar geleden dat onze vorige hond is overleden en sinds een tijdje hebben wij een teckel in huis. 

Het gaat super goed alleen hij kan in twee situaties erg blaffen en dan echt in een soort hyperfocus raken. 

Situatie A: Wanneer iemand binnen voor hem neer knielt/met hoge stem hem wil begroeten (uit enthousiasme). 

Situatie B: Naar andere honden binnen wanneer deze hem compleet negeren. 

De blaf is dan erg hard en schel en ik weet niet wat ik kan doen om dit op een goede manier te doorbreken. Vooral niet met situatie B (andere honden). Bij mensen kan ik het vooraf aangeven, hij wil namelijk op zijn eigen tempo naar iemand toe en niet geforceerd. 

Maar bij honden vind ik het echt lastig. Ik heb geen ervaring met blaffen bij mijn vorige hond, dat was zo'n enorme goedzak. De teckel lijkt bij mensen bang/skeptisch. Maar bij honden die hem negeren lijkt hij een soort door te slaan. 

Ik hoop dat iemand advies kan bieden! 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Situatie a lijkt voor mij heel duidelijk en geef je zelf ook al aan, niet meer laten gebeuren. Hij geeft heel duidelijk aan dat niet te willen en spannend te vinden. 
situatie b: als er een andere hond in Abel zijn huis komt laat ik ze altijd even buiten kennis maken. Klein rondje lopen. Zijn huis, zijn ‘terrein’ dus voor iedereen fijn als ze samen naar binnen kunnen. Als die eerste spanning er buiten afgelopen wordt is het vaak ook makkelijker ze binnen te laten liggen. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Situatie A lijkt me een kwestie van mensen opvoeden, haha. Uit zo'n reactie valt vrij duidelijk te concluderen dat ze dat niet leuk vindt. Je zou de mensen kunnen vragen of ze haar met rust laten.

Maar aangezien ze dit wel vaker in haar leven zal meemaken, zou je de mensen ook wat lekkers kunnen geven. Dit lekkers kunnen ze dan in de buurt van haar laten vallen. Niet aan laten reiken, want dat vindt ze waarschijnlijk te eng.

 

In situatie B zou ik op een speelse manier een plaatsoefening aanleren. Sowieso uit de situatie halen. We gaan geen honden uitkafferen.

Volgende forumvraag: Waarom sloopt een hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^