Schijndracht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel froukje sijtsmafroukje sijtsma

Ons boomertje is ongepland gedekt. De echo’s laten niks zien, maar zou dit alleen schijndracht zijn? Wie heeft hier ervaring mee? 

Dag 20 echo: vruchtblaasje
Dag 27 echo: te volle blaas, dierenarts zag het nog steeds en gaf aan dat het misschien wel een cyste zou zijn.

Ik vertrouwde het niet, het was niet een geplande dekking. Dit maakte dat ik al 2 echos had gemaakt zodat wij konden bespreken wat beter was om te doen voor haar. De dierenarts gaf met zekerheid aan dat het een cyste zal zijn.

Ze liet steeds meer drachtig gedrag zien en de melkklieren begonnen te groeien. Dit maakte dat ik weer de dierenarts belde met de vraag of het dan toch niet echt een dracht zou zijn. Ik mocht weer langskomen voor een echo.

Dag 46 echo: ze gaven aan dat met dit termijn er dan echt wel iets moest zitten. De dierenarts kon het blaasje niet meer vinden, het was erg druk in haar buik maar ze kon zo niks zien wat op puppy’s leek. Dat het dan schijndracht zou zijn.

Nu de afgelopen weken zijn haar melkklieren meer gegroeid, en vandaag op dag 63 daalde vanochtend haar temperatuur naar 36.8. Ze drinkt meer, slaapt veel en is chagie naar de andere hond en haar buikje is gevoelig. Hebben honden met schijndracht ook al deze symptomen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Temperatuur is aardig gedaald hou het maar goed in de gaten, het kan  best zo zijn dat er wie weet een inzit die verstopt zit, het kan he…maar een temperatuursdaling op dag 63 wat je aangeeft, wees goed alert laat ze niet alleen.    Heeft je hond nestdrang ? Dat ze  een nestje wilt maken ? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ze was ongepland gedekt, schrijf je.  Maar je wilde toch de eventuele pups laten komen?

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Nog nooit eerder gehoord dat schijndracht daling in temp laat zien.... ik zou haar nu niet meer alleen laten en zorgen dat je alles on huis hebt voor een of paar pupjes, succes

honden page profiel froukje sijtsmafroukje sijtsma

Jantien: nee dat wilde ik niet, daarom ook zo vaak naar de dierenarts geweest. 

Willemijn: ze haalt haar mand met dekens wat op de kop, ligt nu op de kussens op de bank. 

Ineke: nee toch niet hè? Hmmm ik houd haar goed in de gaten. 

bedankt voor jullie reacties 

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Ze drinkt meer, gevoelig buikje...ik zou dan nogmaals naar de dierenarts gaan. Zou ook een (beginnende) baarmoederontsteking kunnen zijn. Al zou ik dan eerder een stijging van haar temperatuur verwachten...

honden page profiel froukje sijtsmafroukje sijtsma

@moontje: ja precies dan zou zij koorts moeten krijgen toch? Ze heeft dus ochtend 9.00 36.8 en middag 12.00 37.0 

normale temperatuur van haar is in de ochtend rond de 37.5 en dan gaat het overdag omhoog tot 38.5

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" @moontje: ja precies dan zou zij koorts moeten krijgen toch? Ze heeft dus ochtend 9.00 36.8 en middag 12.00 37.0 
normale temperatuur van haar is in de ochtend rond de 37.5 en dan gaat het overdag omhoog tot 38.5 "

Koorts hoeft niet perse bij een beginnende ontsteking. Maar duidelijk meer drinken en een gevoelig buikje tijdens schijndracht zou ik zeker de dierenarts voor bellen. Dat zijn toch symptomen die kunnen passen bij een baarmoederontsteking.

Vooral dat veel meer drinken.. Zowel mijn vorige en huidige teefje hebben een baarmoederontsteking gehad. Bij allebei was het eerste symptoom het vele drinken.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou dan een RX laten nemen en eventueel progesteron bepaling.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Ik zou dan een RX laten nemen en eventueel progesteron bepaling. "

63e dag, temp daalt, ik zou even afwachten. Stel de bevalling komt nu op gang, dan geen onnidige stress, je kan het nu niet meer veranderen. Zal echt niet de eerste en laatste keer zijn dat er toch puppies komen, ook afhankelijk of een da een goede echo kan maken cq beoordelen..

Ik zou wel even goed informeren. Hoe lang na de temp verlaging begint de echte bevalling.  Hier zijn fokkers, kunnen die dat vertelken?

honden page profiel DagmarDagmar

Je bent niets met afwachten in onzekerheid. Als ze aan het bevallen is, maar je hebt niets door, is de ellende veel groter + zo weet je meteen óf ze überhaupt kan bevallen, wat bij bullen ook niet altijd vanzelf sprekend is en weet je meteen of een keizersnede al een optie is.

63 dagen zonder besef van ovulatiedatum zegt eveneens niets.

maar goed, wat weet ik er van.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Hwt is geen bul, een boomertje, is de vader en bull, sorry dan heb ik dat over het hoofd gezien,? Dan zou ik ook niet wachten, zeker niet. Maar hoeveel tijd zit er dan tussen temp daling en bevalling? Ik dacht binnen 24 uur, en de temp was van vanmorgen, dan zijn er al wat uurtjes om.

honden page profiel DagmarDagmar

Och ja, een boomer inderdaad. Soit, die zijn er ook in alle kleuren & maten. Alsnog zou ik gaan voor een RX, in mijn ogen voor iedereen de beste optie en zal achteraf mogelijks heel wat tranen en spijtbetuigingen schelen mocht ze drachtig zijn & zo in de problemen komen.

 

honden page profiel froukje sijtsmafroukje sijtsma

Mannetje was een Tekkel, geen bull. Maar temp was einde middag rond 37,8.

Ze lag de hele avond lekker te slapen en heeft net wat gegeten, houdt jullie op de hoogte mocht er wat veranderen.  

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Froukje, hoe gaat het met je hondje?

 

 

 

honden page profiel froukje sijtsmafroukje sijtsma

Temperatuur weer omhoog sinds vandaag, ze is iets minder chagie en hangt niet meer de hele dag bij mij om. Dan zou het toch echt schijndracht zijn geweest. Ik houd haar nog goed in de gaten, zonet was ze een gat aan het verder graven en in gaan liggen. Waar al een begin aan gemaakt was door onze ander hond (pup). Zal morgen weer even tempen. 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Fijn dat je zo nauw in contact staat met je dierenarts.

In principe gaat iedere teef na de loopsheid door een schijndracht, bij de één merk je er alleen minder van dan bij de ander.
Onze dame doet ook alsof ze een buik vol pups heeft, wil meer eten, maakt een hol in de tuin, melkklieren ontwikkelen, nou alles erop en eraan zeg maar.

Schijndracht kan dus heel heftig verlopen, en ook zeker een oorzaak zijn van baarmoederontsteking.

Heeft de dierenarts nog een RX gemaakt?

En hoe oud is je hondje? Is ze al oud genoeg voor een castratie?
Daar zou ik (zeker als er ongeplande dekkingen zijn) zeker voor gaan.

Volgende forumvraag: Bevalling?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^