Alaska- Malamute Karu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nicky langesnicky langes

Goedemiddag,

Wij hebben jullie hulp nodig!

Mijn vader heeft een 13/14 jarige Alaska- Malamute genaamd Karu en deze heeft sinds kort erg veel last van verlatingsangst.

Ons huishouden is erg verandert en hierdoor is de roedel van Karu kleiner geworden en zijn ritme is hierdoor ook anders geworden.

Als mijn vader 2 minuten uit zicht is begint hij te joelen en dit eindigt pas als mijn vader weer inzicht is. Met gevolg dat we buren hebben die zich zo'n zorgen maakten dat ze bijna de dierenbescherming hadden gebeld, geef ze eens ongelijk.

Als mijn vader normaal aan het werk ging dan was er altijd nog een oma die er dan was, helaas is deze dus na omstandigheden verhuisd naar een verzorgingstehuis. Ondanks dat er een andere hond aanwezig is, heeft Karu het er erg moeilijk mee. De andere hond (Boris) lijkt er niet veel last van te hebben. Boris is een Mechelse herder. De twee kunnen niet alleen samen zijn als de baas aanwezig is en moeten dus ook nog uit elkaar gehouden worden. Allemaal dus erg vervelend en onhandig voor zowel hond als man.

Mijn vader heeft al van alles geprobeerd, pension, oppas en een halsband maar dit blijken allemaal niet werkende opties te zijn.

Het doet hem pijn om karu te moeten zien weggaan, vooral omdat hij al vanaf zijn puppy tijd bij hem is, en een Alaska- Malamute is vooral roedel gericht is.

Wat kunnen we in deze situatie nu het beste doen? waar doen we goed aan?

Alvast bedankt voor de hulp.

Met vriendelijke groet,

Helpende dochter.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Een oppas in huis? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja een oppas wanneer je vader weg moet, een hond van 13-14 jaar doe je niet weg….    Een hond van deze leeftijd die verlatingsangst heeft is verdrietig, en ik zie dat er al van alles is geprobeerd…een oppas nemen aLs je vader echt weg moet en de hond niet mee kan.   Je hebt het over weggaan ? Waar moet een oude hond van deze leeftijd dan naar toe ? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heb je al een uitlaatdienst geprobeerd? Deze lopen in roedels en hebben vaak naast die service ook een dagpension optie. Eenmaal gewend aan de uitlater is het makkelijker om in zoeen pensioen te verblijven.

 

Het overgins niet waar dat alle malmuti's roedel gericht zijn, ken der eentje die is helemaal niet vreemde hond gericht. Honden over het algemeen hechten wel veel waarden aan samen te zijn met de gezinsvorming, hetzij mensen of dieren. Kan dus zo maar zijn dat Karu een klapper heeft gehad van dat Oma ineens er niet meer bij is en zou ook zo maar kunnen dat de "halsband"die gebruikt is, voor een onveilig gevoel gezorgd heeft.

 

Ik ben dus ook erg benieuwd of je hier over de citroenella band spreekt, want als dat zo is? Dan is er veel herstelwerk nodig, alleen zijn wordt geassioceerd met nare gevoelens dan.

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien reageert ze nog wel, maar anders zou ik haar even een pb sturen, zij kan je vast helpen.

 

https://www.hondenpage.com/baasjes/31427.php

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Kees, Alaska is op reis, kan langer duren wink

 

en voor de topic starter.

Ik snap het ergens wel, is de malamute ooit echt alleen geweest? Als de man aan het werk was, was de moeder thuis? 

ik zou beginnen met opnieuw alleen leren zijn… 

kan wel helpen een tshirt ed bij hem te leggen qua geur. 
geluid aan/ radio als afleiding.

en het is een oudere hond, geeen idee hoe de werk situatie is, maar wellicht is meenemen een optie? 

heb zelf een husky, waar alleen zijn ook heeel veeel tijd gekost heeft! Maar met goed resultaat. 
inmiddels bijna 10 en ligt 2 dagen bij me op kantoor te pitten.. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Kees, Alaska is op reis, kan langer duren 
 
en voor de topic starter.
Ik snap het ergens wel, is de malamute ooit echt alleen geweest? Als de man aan het werk was, was de moeder thuis? 
ik zou beginnen met opnieuw alleen leren zijn… 
kan wel helpen een tshirt ed bij hem te leggen qua geur. geluid aan/ radio als afleiding.
en het is een oudere hond, geeen idee hoe de werk situatie is, maar wellicht is meenemen een optie? 
heb zelf een husky, waar alleen zijn ook heeel veeel tijd gekost heeft! Maar met goed resultaat. inmiddels bijna 10 en ligt 2 dagen bij me op kantoor te pitten..  "

Ze checkt af en toe haar post wel. T probleem zal niet morgen over zijn. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou als eerste voor de zekerheid naar de dierenarts gaan om fysieke problemen uit te sluiten. Urine en bloed checken, etc.

honden page profiel BonnieBonnie

Als er iets in de situatie is veranderd (wat zo is bij jullie), dan kan het heel goed zijn dat de hond hierdoor weer opnieuw moet wennen en dus verlatingsangst heeft. Volgens mij las ik het net ook, maar eigenlijk dus opnieuw aanleren alleen te zijn. Met hele kleine stapjes. Eerst proberen niet in huis overal te achtervolgen. Dan even 1 minuut de gang op en terug. Dan 2 minuten etc. Nouja hoe je het ooit ook aangeleerd hebt dus (als dat gedaan is). En eventueel adaptil tijdelijk gebruiken? Daar leert de hond niet alleen van zijn, dus echt puur ter ondersteuning in het trainen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je kan oma vragen of je haar gedragen nachthemd mag gebruiken voor de hond.

Het kan de hond goed doen om haar geur te ruiken. Soms kan dat net genoeg zijn om wel alleen te kunnen zijn.

 

Mijn wijlen Maltezer kon ook niet goed alleen zijn vroeger. De tip kreeg ik toen van de fokker om iets van mijzelf bij haar te leggen. Het probleem was gelijk over.

 

De laatste paar weken van haar leven vond zij het moeilijk om alleen te blijven. Plaste in huis en begon zelfs met slopen wat zij nog nooit gedaan had.

Ik dacht dat zij dement werd.

Helaas bleek ze ineens zeer ernstig ziek en had een maagtumor bij onderziek. Heb haar vorig jaar september moeten laten inslapen.

 

Dus ik zou ook zeker even medische problemen uitsluiten.

Plasje opvangen ter controle blaasontsteking, algeheel bloedonderzoek.

honden page profiel nicky langesnicky langes

Hallo iedereen,

 

Bedankt voor de behulpzame berichten.

Op het moment zijn we in contact met mensen binnen Alaska Malamute groepen. Ook hebben we zelf de touwtjes in handen genomen om op facebook alvast Karu in beeld te brengen.

Nogmaals bedankt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Behulpzame dochter

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond kan ook niet alleen zijn. Zodra ik de voordeur achter me dicht trek, begint Remi ook te joelen, blaffen, piepen, etc.. Boodschappen bestel ik online of ik neem haar mee in de auto/achterop de fiets en ga even snel een winkel in en laat haar even in de auto/fietsmand. Als ik ga werken gaat ze naar een oppas. Ik heb er eentje dichtbij werk die op haar past voor 8 euro per dag. Ik werk in de kinderopvang en maak lange dagen, gelukkig kan ze altijd wel. Ik moet best wel een stukje rijden naar werk, vandaar een oppas vlakbij werk. Ze past nu gemiddeld 10,5 uur op Remi, als ik haar bij iemand in mijn woonplaats zou laten, zouden ze 12 uur op haar moeten passen surprised Ze is een student die bij haar ouders inwoont, dus als ze al wel naar een college moet, is een van haar ouders nog thuis. Voor mij en Remi ideaal. Ik heb andere mensen die ik wel eens als backup gebruik wanneer het niet uitkomt qua haar colleges enzo, en die vragen 20 euro per dag… Remi kan niet zo goed samen met andere honden, dus ik had eerst wel iemand ook nog voor 10 euro, maar zij gaf aan dat omdat ze die dag dan moest ‘reserveren’ voor Remi en geen andere honden kon opvangen/uitlaten, dit haar te veel geld kostte. Het was ook moeilijk om een oppas te vinden die niet van huis ging/moest al was het maar voor boodschappen. Deze oppas doet wel boodschappen enzo, maar woont niet alleen, waardoor Remi nooit alleen is. 

Remi is ondertussen 8 jaar. Ik heb een tijd vanuit huis gewerkt vanwege haar verlatingsangst, maar mijn inkomen leed daar erg onder. Tijdens het kijken voor werk buitenshuis heb ik er ook aan gedacht of ik niet misschien moest herplaatsen; in hoeverre pas je je aan aan de hond? Hoeveel geef je er voor op? Mijn moeder opperde haar anders even in huis te nemen, maar zij zat met mijn vader met kanker die ze heel vaak naar het ziekenhuis moest rijden, dus dat leek me voor hen dan ook heel moeilijk doen terwijl ze al genoeg op haar/hun bord hadden. Gelukkig op tijd oppas kunnen vinden waarmee het klikte, en waarbij ik niet de eerste 1-2 uur van mijn dagelijks loon opgaat aan de oppas.

 

Ik zou als ik jullie was dus ook kijken voor een oppas, wie weet een uitkomst?

Volgende forumvraag: hondenjas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^