Acana Recipe

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel theotheo

Hallo, ik heb een american Bully pocket van 13 weken (10kg). Ik ben overgestapt naar acana recipe,(gister) mijn vraag is wat is jullie ervaring met acana? En heb ik de juiste gepakt met recipe, omdat dit voer is dat tot een hond gaat van 30 kg, maar een pocket ook 35 kan gaan wegen? De verkoper van petsplace kon helaas niet veel erover vertellen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je zit net op de grens, ik zou voor large breed gaan, mits t calcium niet te hoog zit. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb een hele tijd Acana gevoerd, maar ben sinds een klein jaartje overgegaan op o'canis.

Omdat Acana overgenomen is door Mars en het heel duur is geworden en ik bang ben dat de kwaliteit niet meer zo goed zal blijven als het altijd was.

Maar daarvoor was ik  er altijd wel tevreden over.

 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik heb jarenlang Acana gevoerd, mijn honden deden het er uitstekend op. Toen mijn voorraad vorig jaar op was en ik weer moest bestellen viel me op dat er veel reviews te vinden waren van tevreden gebruikers van wie de hond nu ziek geworden was na het eten van Acana (na de overname die Sylvia noemt). Ik durfde daardoor niet meer te bestellen, zonde van het geld als het mis zou gaan. Dus nu overgestapt naar Essential Foods, dat gaat prima.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Als je een pocket bully hebt? Wil je zeker geen snelgroeiend/grootras voeding geven. Kijk naar voeding tussen klein/medium en op activeit level.

 

Geen verwijt maar wel erg jammer dat je keuze naar dit "ras" is uit gegaan. Mini bulls, staffords doen het wat beter op dat gebied aan uiterlijke fok. Dit ras, ook in Xl krijgt 99% altijd last van de genetisch gemodificeerde bouw. Nu hebben gerenormeerde rassen daar ook last van maar is het percentage vele malen lager.

honden page profiel theotheo

Ik wil geen verwijt maken, maar waarom heeft u gekozen voor een labrador met de kop van een Franse buldog? Lijk me genetisch niet goed in elkaar? Groetjes

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

" Ik wil geen verwijt maken, maar waarom heeft u gekozen voor een labrador met de kop van een Franse buldog? Lijk me genetisch niet goed in elkaar? Groetjes "

 

Jammer dat je andere reacties negeert, waar gaat het je nu eigenlijk om?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Nou, ik vind het een prima tegenreactie. Waarom zou je je raskeuze moeten laten beledigen?

 

ik heb geen ervaring met acana, ik sta (als integraal voedingstherapeut) ook niet te springen voor hun samenstelling en zou een andere brok (liefst met functionele verse toppers) aanraden. Zeker voor pups in de groei vind ik de aanvoer van goede voedingsstoffen wel belangrijk, het bepaalt zo veel hun verdere leven.

honden page profiel theotheo

Dagmar, dank u voor de reactie, ik was voor acana gegaan omdat hier 70 procent natuurlijke eiwitten inzit en de hond deze nodig heeft daarom dag ik dat ? Dus toch niet helemaal top dit voer 

honden page profiel theotheo

Ik las gewoon de reacties over het voer, en deze reactie vond ik een beetje ongepast? Daarom mij reactie erop.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Ik las gewoon de reacties over het voer, en deze reactie vond ik een beetje ongepast? Daarom mij reactie erop. "

Dik terecht hoor.  Het maakt toch helemaal niet uit wat een ander van jouw hond vind, jij hebt er op dagelijks op te kijken en basisbehoeftes zijn bij alle rassen & kruisingen gewoon gelijk.

 

acana heeft inderdaad een commercieel érg sterke strategie. 

honden page profiel DevepDevep 3 doggies

Waarom kijk je niet gewoon op voerwijzer.com. Daar kun je alle soorten en merken vergelijken en wordt een beoordeling gedaan op wat werkelijk in het voer zit en kun je goed kiezen bij wat bij je hond past.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kwa samenstellingen zou ik ook niet snel voor Acana kiezen. 

 

Ik geef nu Farmina (N&D) aan mijm opgroeiende pup (icm met vers) en ik ben daar echt heel tevreden over. Een nieuw opkomend merk, maar wel het enige merk waar ik écht volledig achter sta kwa samenstellingen. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Hoi Theo, ben je al overgestapt op die andere brok? 

Wat gaf/geef je voor Acana? 

Je hebt kans dat je hond ervan aan de diarree raakt door het hoge eiwitgehalte.  

Niet alle honden kunnen daar tegen. 

Heeft je hond nu ook al een brok met een hoog eiwitgehalte dan zal het geen problemen geven. 

Beter is om je hond een tijdje op het voer te houden wat de fokker voor schrijft. 

Dat voer is je hond al gewend.

Succes

 

 

 

honden page profiel theotheo

Ik gaf voor acana,  cavom puppy, deze had ik van de fokker mee, Ik geef nu een aantal dagen acana gemix met de cavom. Ik wou van de cavom af omdat ik veel recencies las dat dit net zo slecht was als de bonzo/pedigree. Had eigenlijk ook gedacht dat een brok van 17kg met een bedrag van 105 euro goed zou zijn. Maar aan de reacties hier te lezen niet iedereen tevreden over acana.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hopelijk heb je niet meteen zo een grote zak gekocht? Cavom heeft een keurig eiwitpercentage, acana een erg hoog eiwit percentage, daar kunnen veel honden inderdaad problemen mee krijgen 

 

Zijn beide brokken of geperst of geextrudeerd? Geperst en geextrudeerd mengen is niet aan te bevelen omdat de vertering heel anders is,

 

Zeker als je hond het goed doet op de cavom, waarom zou je veranderen? Je hondje is 13 weken, dus je hebt hem vier weken in huis? Niet te snel veranderen dan nog, mits je hond het goed doet op de cavom. mooie stevige ontlasting, glimmend vel, eet het graag ed, 

honden page profiel DagmarDagmar

Cavom zou ik zelfs nog niet aan mijn kippen willen voeren.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Cavom zou ik zelfs nog niet aan mijn kippen willen voeren. "

Kipjes mogen toch wel mais een tarwe laughinglaughinglaughing ik  snap je helemaal. Maar tocheen pup,overzetten in de periode van wennen nieuw huis is ook een risico.

honden page profiel DagmarDagmar

Geen denken aan dat ik een pup op een baggerbrok zou laten staan. 4 weken vind ik al lang genoeg om te wennen ook, geen denken aan dat ik dan nog een pup op brok zou hebben. 

honden page profiel theotheo

Dagmar wat zou ik dan het beste aan me Pocket bully kunnen geven. ik kan niks anders dan brokken?  

 

ik heb tevens wel een zak gekocht van 17kg? Tot nu toe is ze ontlasting gewoon goed.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Dagmar wat zou ik dan het beste aan me Pocket bully kunnen geven. ik kan niks anders dan brokken?  
 
ik heb tevens wel een zak gekocht van 17kg? Tot nu toe is ze ontlasting gewoon goed. "

Nou als zijn ontlasting goed is dan is acana een goede brok voor je hond. 

100 x beter dan cavom. 

Vers is altijd beter, maar als je liever brokken geeft is dit zeker een van de betere. 

Misschien later af en toe kvv proberen? Als je dat zelf wil natuurlijk. 

 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Dagmar wat zou ik dan het beste aan me Pocket bully kunnen geven. ik kan niks anders dan brokken?  
 
ik heb tevens wel een zak gekocht van 17kg? Tot nu toe is ze ontlasting gewoon goed. "

 

Indien je graag in de basis een brok wil geven, is dat zeker je goede recht. Brokken draaien echter vooral om marketingstrategie. Een hond blijft een carnivoor & heeft bijgevolg meer aan dierlijke eiwitten dan aan plantaardige (wat het hoofdaandeel in de meeste brokken is).

Zelf zou ik een brokmaaltijd gaan aanvullen met verse toevoegingen (stukje vlees/vis, verse groenten/fruit, bouillon, etc) om toch wat te gaan compenseren. Brokken zijn extreem verhit (en dat meerdere keren) waardoor er schadelijke verbindingen ontstaan, en het lichaam moet dat gaan verwerken. 

Je kunt ook opteren om bijvoorbeeld in het weekend eens een maaltijd verse voeding te geven, of wat gestoomde worst erbij te geven.

Nu, laat je ook niet gekmaken, ik ben nogal bezeten van gezonde voeding (maar goed, als ik kijk naar de gezondheidstoestand van mijn honden, geloof ik wel degelijk in gezonde verse voeding. Het wordt gelukkig ook steeds meer & meer onderzocht). Ben jij tevreden met de voeding & eet je hond het graag, dan valt er op een forum niet veel meer van te zeggen.

Om alles uit te leggen met voor- & nadelen & opties aan te bieden, gaat het te ver om via een forum te doen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik wil geen verwijt maken, maar waarom heeft u gekozen voor een labrador met de kop van een Franse buldog? Lijk me genetisch niet goed in elkaar? Groetjes "

Mag me gerust "je" noemen hoor hp-wink Hij is een herplaatser, mijn vorige dibbes was ras mops. Kreeg toch wel enige moeite met het modificeren van uiterlijkheden naar handtas gelang daarna. Zeker als je de oorspronkelijk uiterlijk gaat opzoeken hoe het dan wel was.

 

Ben van mening dat gezondheid al enige jaren goed mis is in hondenrassen sinds de verzekering een hele module erop kan uit laten draaien in ziektes en agressie, dat op karakter fokken moeilijk gaat want ze zijn allemaal anders.

 

Je kunt wel een fundering leggen in bepaald gedrag net als gezondheid en daarvoor ga je naar de gerenomeerde erkende fokkers toe om iets van zekerheid te hebben.

 

 

 

Volgende forumvraag: Houdbaarheid gedroogde snacks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^