Slepen met poot?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Vanochtend werden we wakker in een prachtig wit landschap. Er lag een klein laagje sneeuw. Ik ging vervolgens met Nero wandelen, en zag dat een van zijn pootafdrukken in de sneeuw steeds een streep achterliet. Oftewel dat hij iets sleept met een poot. Dit is nooit eerder opgevallen, nu puur vanwege de sneeuw. Je ziet er niets aan als je gewoon naar hem kijkt als hij loopt en hij heeft ook geen pijn. Is het normaal als er iets van strepen tijdens het lopen achterblijven in de sneeuw of moet ik dit toch laten checken? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zie alleen pootafdrukjes en afdrukken maar wat normaal is weet ik niet. Nagels niet te lang?

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik zie alleen pootafdrukjes en afdrukken maar wat normaal is weet ik niet. Nagels niet te lang? "

Goeie, ik ga eens kijken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Daniëlle is het een poot of meerderen poten ? Een pootje geef te denken, zijn honden die sloffen een beetje met de achterpoten maar dan zijn het er wel twee….kijk eens of er geen nageltjes te lang zijn, en of er niets met de kussentjes aan de hand is…als je niets bemerkt bij het lopen als er geen sneeuw ligt, zou ik me niet te veel zorgen maken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zodra je ziet dat je hond met een poot sleept, direct buiten kijken of hij een sneeuwklontje tussen zijn voetkussentjes heeft. Zodra je binnenkomt is dit meestal al gesmolten als er weinig sneeuw ligt.Tussen de voetkussentjes goed voelen of er een beschadiging is en er groeien haren: dat kan eventueel een klitje vormen. Kijk inderdaad ook of de nagels te lang zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Voorpoten of achterpoten? Sommige honden sloffen een beetje, in de sneeuw valt dat dan wat meer op. Het wil dus niet meteen zeggen dat er wat 'fout' is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Voorpoten of achterpoten? Sommige honden sloffen een beetje, in de sneeuw valt dat dan wat meer op. Het wil dus niet meteen zeggen dat er wat 'fout' is.  "

Gebeurt hier laughing met de achterpoten….  En ja dat zie je goed als er sneeuw ligt…

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Bij mijn hond zie ik dat ook als er een laagje sneeuw ligt, bij de achterpoten. Soms één poot en soms allebei, afhankelijk van of ze bochtjes loopt of niet. Bij haar is er niks aan de hand. Dat weet ik omdat ik ooit röntgenfoto’s heb laten maken waarop alles er goed uitzag. Aan de lijn slonst ze gewoon erg omdat ze zo druk bezig is met snuffelen. Als ze losloopt dan rent ze als een malle en zie je die spoortjes ook niet meer.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Meestal als mijn dieren een poot optillen? Zit er wat in aan splinter. In de herfst en winter zie je minder snel wat eronder zit en kunnen ze dus sneller iets oplopen, meestal tussen de tenen. Sommige honden vinden het echt goor om in de kak of modder te stappen en besteed je er enige aandacht aan. Dan geven ze dat ook feilloos aan dat het eraf moet. Zo ook met sneeuw wat vaak klonterd in de vacht tussen de teentjes.

 

Slechtste scenario? Is reuma waar warmte en kou voor stramme gewrichten zorgen. Kou kramp of iets verzwikt of gebroken.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Mijn Dobber kon nog goed lopen, maar zo nu en dan hoorde ik dat een nageltje over de grond schuurde. Waarschijnlijk omdat ze die poot niet meer goed kon optillen. Het kan dus niks zijn, maar het kan ook iets zijn waar je misschien een oogje op moet houden of het ook verergert oid.

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Kan inderdaad van alles zijn denk ik. Bij Scotty komt het (waarschijnlijk) door z'n heupen. Hij heeft milde HD, maar alleen links, dus daardoor compenseert hij en heeft hij een spier-imbalans, dat zorgt er weer voor dat hij in ieder geval een pootje wat minder hoog optilt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik heb dit bij meerdere van mijn honden gezien in de sneeuw. Heb er ook nooit iets achter gezocht. Sneeuw is een laagje en daar zakken ze een stukje in en als ze dan de pootjes niet hoger optillen ja dan zie je dat, ook bij heel weinig sneeuw

honden page profiel DagmarDagmar

Ds had en Piiri heeft een lange nagel, die maken ook altijd sleepsporen.

Volgende forumvraag: Tekenmagneet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^