Hij weet er de weg! -update-

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Sowieso ook veel roofvogels hier.   Uiteraard de buizerd, verder rode wouws en vanmorgen een sperwer. 

Helaas heeft een specht nu ook het eekhoornvoer ontdekt.  Die gaat natuurlijk het kastje slopen.  Grrrrr.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

We zijn nog steeds op vakantie.   We doen afwisselend een flinke wandeling op een dag en dan een dag 'rust' in en rond het huis.  Gisteren was dus een wandeldag, ideaal wandelweer. Leuke route, 1,5 uur heen, 1,5 uur op terras gezeten,  in 1.15 uur teruggelopen, bergafwaarts.

We kwamen in het mooie bosgebied ook nog een paar jonge wilde zwijntjes, in gestreepte pyjama, tegen... Maar snel Pepijn aan de lijn gedaan en luidruchtig weg gewandeld. Geen zin om moederzwijn te ontmoeten.

's Avond uit eten, zonder Pepijn, treffen we bij thuiskomst weer zo'n enorme wesp aan in de huiskamer, waar Pepijn ook zat. Eng hoor. Deze zit nu ook bij zijn familielid in een potje in de vriezer.  Ik geloof dat het een Europese hoornaar is. We snappen nog niet waar ze vandaan komen, kunnen in huis geen nest vinden en buiten zien we er ook verder geen.

De eekhoorns houden zich ook schuil, sinds de overbuurman weer enthousiast in de weer is geweest met al zijn luidruchtige tuingereedschap  hp-cry.

We genieten hier nog een paar dagen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oei, zo,n grote wesp, akelig als je zelf dan van huis bent en pepijn achter blijft…en misschien snap ik het niet maar waarom in een potje in de vriezer ? Bewaar je ze ? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Bewaren, dan kan ik nog eens een poging doen om ze te identificeren.  En ze weer buiten zetten doe ik toch liever niet, omdat je dat kans loopt dat hij dan weer binnenkomt. 

Ook als het geen agressief beest is, heb ik toch geen zin in een confrontatie tussen Pepijn en dat beest.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp je…..laughing 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ze zitten meestal in oude bomen, ze knagen er holen in, maar ook in houthokken en schuren, als het maar hout is, waarschijnlijk heb je een nest in de buurt, in een straal van 3 km zou het nest dan zijn, en ze komen op het licht af, ik heb altijd horren bij me, die je gewoon tegen het hout kan plakken en daarna schoon achterlaten, ook voor de deur, de deur en slaapkamer zijn altijd voorzien van een hor.

 

Jaja gek heh, maar ik haat muggen en eigenlijk alles wat meer dan 4 pootjes heeft en kruipt en vliegt.( behalbe bijen, Hommels en vlinders) oh en Libellen als ze niet op me komen zitten.

Jaa als je ze doodmaakt dan geven ze een geur af, en komt hun familie en aanhang wraak nemen, lekker in de vriezer doen. En kruidnagel in je huisje leggen, helpt echt!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

We móeten 's nachts een lampje aan laten in de huiskamer waar Pepijn slaapt, want hij ziet slecht en in het donker nog minder.

Het is moeilijk om de omgeving uit te kammen. We houden de huisdeur maar zoveel mogelijk dicht en verder hebben rolluiken die we 's nachts dichtdoen.

Muggen hebben we hier niet.  R's zus woont langs de Rijn en daar word je gek van de muggen.

We zullen kruidnagels op het lijstje zetten:    "Nelke", ik heb het opgezocht!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Met het oudje op reis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^