KVV Geit bij eliminatiedieet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartjeMaartje

Hallo allemaal, 

Mijn Cocker van 10 maanden heeft van jongs af aan al jeukklachten. Op aanraden van mijn toenmalige dierenarts ben ik hem hypoallergene brokken van Purina gaan voeren. De jeuk leek wat minder te worden maar échte verbetering bleef uit. Zijn oren en poten blijven heel gevoelig. Ivm een verhuizing heb ik nu een andere DA en hij raadt aan om een eliminatiedieet te beginnen met paard en aardappel. Ik wil dit graag gaan doen met KVV. Ik ben een beginneling op dit punt en ik ben bang dat als ik alles zelf ga bereiden/koken hij dan niet alle juiste vitaminen etc binnenkrijgt. Wellicht is dat iets voor later maar ik wil het nu eerst proberen met KVV. Hij heeft in het verleden weleens paardenslokdarm gehad dus ik ben geneigd om te kiezen voor geit ipv paard. Zou dat een probleem zijn? En de aardappelen, zijn die echt nodig? Wat is jullie advies qua voeding? Ik ben zelf wel enthousiast over de KVV Geit van Tammenga, maar is dat compleet genoeg? Of moet daar nog iets aan toegevoegd worden qua groenten en vitamines? Wie oh wie heeft er tips en advies? 

Alvast bedankt voor het meedenken! 

Groetjes Maartje en Ozzy

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een diersoort wat je hond nooit gehad heeft, je kan dat gerust een week of vier zes doen en als je hond geen jeuk meer heeft langzaam aan een diersoort er bij gaan geven…ook geen snacks niets….je kan eens kijken naar natuurendier voor een goede kvv, voerwijzer is daar ook zeer content over….  Een diersoort waar niets in zit alleen vlees…spiervlees orgaan en bot allin.   Meer even niets anders geven erbij.  Geit kan je geven….beslist geen kip en rund dat triggert jeuk…

honden page profiel MaartjeMaartje

Hoi Willemijn

Bedankt voor je reactie. Naast het spiervlees, bot en orgaan hoeft er dus niets aan toegevoegd te worden qua vitaminen of groente oid? Ik ben nog met hem aan het trainen op bepaalde commando’s en daar verwacht meneer vooralsnog wel een snoepje bij :-). Een gedroogde variant van dezelfde diersoort, zou dat kunnen? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Moest even googlen wat PAARDENSLOKDARM IS,…dat is om te eten…laughing   Geit, paard, eend, dat zijn kvv,s die je dan apart kan gaan geven, duif, …ja je kan wat gedroogde traktatie geven van het zelfde diersoort wat je dan geeft…

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi Willemijn
Bedankt voor je reactie. Naast het spiervlees, bot en orgaan hoeft er dus niets aan toegevoegd te worden qua vitaminen of groente oid? Ik ben nog met hem aan het trainen op bepaalde commando’s en daar verwacht meneer vooralsnog wel een snoepje bij :-). Een gedroogde variant van dezelfde diersoort, zou dat kunnen?  "

Dat geef je voor een eliminatie dieet, dat is voor hooguit een week of vier zes, niet langer….je kan een vissnoepje geven om te trainen….wanneer je hond geen reactie meer heeft van jeuk dan kan je een diersoort erbij doen , en steeds meer, maar geen rund en kip geven…is de jeuk niet weg dan verder een bloedonderzoek vragen voor een atopie allergie, allergenen , pollen huismijt..    vaak heeft de dierenarts een brok van royal canin….dan kan je ook zien of je hond van de jeuk af is….bespreek dat met je dierenarts…. Ik zie dat je dat al gedaan hebt van een ander merk ?  Een aantal weken ook ?   Dan zou je een bloedonderzoek aan kunnen vragen om te kijken of je hond een allergie heeft van omgevings factoren….er wordt een buisje bloed afgenomen en doorgestuurd naar een lab, meestal is dat in lelystad daar gaan ze kijken waar je hond allergisch voor is, de uitslag krijgt je dierenarts…

honden page profiel MaartjeMaartje

Dankjewel! Ik ga eerst eens een paar weken KVV proberen. Zou het sws wel fijn vinden als hij niet meer aan de brokken hoeft. Heb een beter gevoel bij vlees. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Hi Maartje, ik heb destijds van een biologisch kvv merk Geit juist aangeraden gekregen omdat het een diersoort is die hij waarschijnlijk nog niet eerder gehad heeft, dat is waar je naar op zoek bent. Helaas heeft dit merk er op een gegeven moment calcium bij gedaan op basis van kip, en dit niet duidelijk op de verpakking gezet. Toen ik er uiteindelijk bij toeval achter kwam ben ik met dit merk direct gestopt. Geit daarentegen gaat nog steeds erg goed. Ik voer nu pure instinct, complete voeding. 

honden page profiel MaartjeMaartje

Hoi Jolanda, 

Pure Instinct heb ik ook goede ervaringen over gelezen, net als Haaksbarf. Het valt me wel op dat de prijzen van de verschillende merken zo verschillen! Goed om te horen dat jouw hond het er zo goed op doet. Die hoop heb ik ook voor Ozzy. Zo sneu om hem aldoor zo te zien krabben:-(

honden page profiel DagmarDagmar

Goed elimineren vraagt heel veel tijd en inzet, ik zou een voedingsdeskundige onder de arm nemen en daar een traject mee aangaan.

het vraagt (minimaal) 8 weken lang inzet om te zorgen dat er niets anders ingaat dan enkel die ene eiwitbron en ene koolhydraatbron, bijhouden van een jeukschaal, liefst eigenlijk zelf koken bij een eliminatiedieet, liefst geen of zo weinig mogelijk snacks (die eveneens uit slechts die 2 bronnen mogen bestaan).

tammenga is niet compleet dus ga je inderdaad moeten aanvullen met een premix (daar bestaan speciale voor voor bij tijdens elimineren). Op een gegeven moment moet je terug het oude voer geven, bloedonderzoek nodig etc… maar dat is allemaal zo individueel te bekijken en van dichtbij op te volgen, dat je daar op internet geen oplossing voor kan vinden, want wat/wanneer/hoe is per hond altijd verschillend.

honden page profiel MaartjeMaartje

Hoi Jolanda, 

Mocht het op deze manier allemaal niet werken dan kom ik inderdaad misschien wel op zo’n heel traject uit. Ik ga het eerst zelf proberen met KVV van 1 enkele diersoort. Ik lees op internet wel verschillende verhalen over de premix tijdens een eliminatiedieet. Enerzijds wordt gezegd dat je de eerste weken geen premix toe moet voegen omdat daar evt ook triggers in kunnen zitten, anderzijds wordt gezegd dat juist wel te doen ivm tekorten. 

honden page profiel DagmarDagmar

Internet is nooit de juiste bron om correcte informatie op te zoeken, iedereen schrijft daar wat hij wil. Zeker wat betreft medische aandoeningen raad ik dat niet aan als betrouwbare bron.

honden page profiel MaartjeMaartje

Hoi Dagmar, 

Ik ben op dit moment vooral op zoek naar ervaringsdeskundigen, vandaar de vraag op dit forum. Reden is ook omdat ik van verschillende dierenartsen andere antwoorden krijg. Hij is ook al eens bij een dermatoloog geweest en die gaf aan dat hij ( ondanks de jeuk) op de brok van Purina kon blijven en dan maar maandelijks een Cytopoint injectie moest halen tegen de jeuk. Ik wil hem geen ‘onnodige’ injecties geven als er ook goede alternatieven zijn qua voer vandaar dat ik dat eerst zelf wil uitproberen en daarbij goed wil kijken hoe hij reageert. Hij ziet er verder heel gezond uit, het is enkel de jeuk bij zijn oren en poten waar hij last van heeft. De brok van Purina krijgt hij al een aantal maanden dus heb niet het idee dat dat de oplossing is. Al met al een lastige zoektocht.. 

honden page profiel DagmarDagmar

Wie echt ervaren is, zal je ook zeggen om hulp via een deskundige in te schakelen, net omdat het zo’n complexe en individuele aanpak is ;) 

op brokken gebeurt er heel veel kruisreactie, wat ook de reden is waarom er regelmatig ook nog op de brokken van royal canin wordt gereageerd.

 

elimineren is inderdaad de beste optie, maar zoals ik zeg, dat moet enorm goed gebeuren met de juiste ondersteuning op de juiste moment en ik geloof niet dat iemand zonder kennis dat op eigen houtje kan, al helemaal niet via (uiteraard goedbedoelde) tips op internet, zelfs hier in dit topic lees ik al verkeerde info. Maar goed, ik hou het hier bij, mijn raad is om als je echt geholpen en correct wil voeren/helpen, een voedibgsdeskundige onder de arm te nemen. Ik wens je veel succes, jeuk is vreselijk dus ik hoop dat je hond er gauw vanaf is!

honden page profiel MaartjeMaartje

Met jouw ervaring ben ik ook blij hoor :-). Hoe is het hele traject bij jou verlopen? Kwam er uiteindelijk een bepaalde allergie uit bij jouw hond? En hoe ben je aan een voedingsdeskundige gekomen? 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zit aan de voedingsdeskundige kant ;)

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Het is gewoon best complex om zoiets zelf te doen. Mijn ervaring is wel dat een deskundige zichzelf vaak terug verdient omdat je sneller weet wat er aan de hand is en daarop kunt handelen. Nou zit er natuurlijk wel kwaliteitsverschil in de deskundigen en opleidingen hoor. En soms ligt het niet eens aan voedsel maar aan omgevingsfactoren. Of is er iets met het immuunsysteem. Niet alle jeuk is een voedselallergie. 

honden page profiel MaartjeMaartje

Bedankt voor jullie adviezen. Ik heb het idee dat veel dierenartsen gewoon een bepaald winstoogmerk hebben en daarom maar allerlei hypoallergene brokken adviseren. Ik probeer het eerst met de KVV en mocht dat geen resultaat geven dan ga ik alsnog het allergietraject in met evt een voedingsdeskundige. Ik zal over een paar weken even een update geven :-)

honden page profiel RJRJ

" Internet is nooit de juiste bron om correcte informatie op te zoeken, iedereen schrijft daar wat hij wil. Zeker wat betreft medische aandoeningen raad ik dat niet aan als betrouwbare bron. "

precies dat en niet elke hond verdraagt kvv....

Volgende forumvraag: Vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^