Vakantie. Optie 1 of optie 2?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JenniferJennifer

We gaan een weekje naar Luxemburg in juli naar camping met stacaravan, airco kind van 11 en 14 en in principe met onze doodle van dan 10 maanden. Bewust niet te ver en waar honden mee mogen. 

Nu boden mijn ouders aan om die week in ons huis op te passen zodat de hond thuis kan blijven. Nu twijfelen we heel erg wat te doen. Hij heeft daar geen tuin kan niet echt los en caravan is krap. Zonder hond kunnen we natuurlijk makkelijker dingen ondernemen. Alleen achterlaten in de accomodatie zullen wij niet doen.

Nu is de hond héél erg op ons gericht (vooral op mij). Is t dan niet zielig dat we hem thuis laten. Hij is ook wel gesteld op mijn ouders en in zijn eigen huis.

Wat zouden jullie doen en voor kiezen?

Alvast bedankt! 

Groetjes Jennifer 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Meenemen..... dat gezegd? Zit ie ook goed bij je ouders in jouw huis. Misschien ben ik een softy maar neem ze liever mee, heb daar zoveel meer plezier van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je noemt wat nadelen op, geen tuin, caravan erg krap…je wilt graag met de kids iets ondernemen, mooi bij je ouders dan laten…je beschrijft dat tie je ouders mag, een week in eigen huis en een fijne oppas, mooi doen….een weekje, niets zielig aan, immers eigen huis en je ouders, en kunnen jullie van een weekje lekker genieten…

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lekker meenemen. Daags trek je erop uit en zit je niet veel in die caravan. Je hond doet voldoende indrukken op dat ie in de caravan vast wel rustig is.

En anders, een grondpen mee, lange lijn (zelf even bepalen hoeveel meter) en de hond kan lekker buiten liggen.

 

Lekker dingen doen daar waarbij de hond mee kan.

Eventueel zou je kunnen kijken naar een hondenkar die je kan duwen zodat de hond kan rusten onderweg als die dat nodig heeft.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik zou hem thuis laten puur om het feit dat hij nu nog jong is en makkelijkere kan wennen aan oppas. Zeker gezien het feit dat je opnoemt dat hij zo aan jou hangt. Jong geleerd is oud gedaan. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat wil je zelf?

 

Ik ga zelf niet naar t buitenland met de honden maar kies voor een huisje in Nederland omdat dat voor mij praktischer is. Dus geen idee hoe dat is.

 

Op zich is Luxemburg niet heel ver, hij kan zo ook mooi wennen aan reizen en weg van huis zijn. 

honden page profiel JenniferJennifer

Bedankt alvast voor de reacties, die ook 2 kanten op gaan haha.

Wat ik wil is eigenlijk toch soms zonder hond op vakantie kunnen, mede vanwege de kinderen en dingen die je niet kunt doen met hond. We willen ook nog wel een keer met ze vliegen. Maar ben een tut en bang dat hij ons teveel mist. Maar ja t leven houdt toch ook niet op bij t nemen van hond ;). Het ligt echt aan mijn moeilijke denkwijze. Ik snap ook niet hoe andere hun hond na een pension kunnen brengen of hij vreemden kunnen onderbrengen of denk ik echt te moeilijk en beschouw ik teveel als een kind ?

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Voor je hond zal beide een prima keuze zijn zo te lezen. Zijn jullie al eens met je hond op een camping geweest? Wij nemen Bram graag mee kamperen maar je moet je uitjes er inderdaad wel op aanpassen. Met z'n allen naar het strand of zwembad kan vaak niet met hond. Ik vind dat prima, wij wisselen af en ik lees graag, als het warm is doet Bram het ook graag rustig aan. 

Op de camping zie ik ook genoeg honden die thuis waarschijnlijk een stuk gelukkiger zijn. Die zijn de hele dag druk hun terrein aan het verdedigen. Maar ook zoals onze hond die echt genieten van het vele buiten zijn. 

honden page profiel toto

honden foto van to

Hier 2 doodles, die mee gaan op vakantie, aan een grondpen met een longeer lijn, dat is zachter voor hun en mijn pootjes..

Naar een pension gaan die van mij beslist niet... die gaan hooguit een keertje bij de zus van 1 van onze honden logeren.

 

Wij hebben een eigen caravan, zodoende kunnen ze mee.

Deze keer zou ik de hond (is nog een pup) meenemen is de hond straks wat ouder kan ie altijd nog bij je ouders logeren. Kan de hond ook eventueel steeds even zonder het vrouwtje oefenen bij je ouders

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Naja je hoort het al...... hondenpensioen, familie of private oppas, je groeit mee. Dumpen en go? nope.... yell Ik beleef altijd meer lol als ze erbij zijn maar ben ook echt een natuursnuiver op dat vlak.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Lekker thuislaten, oppas die de hond goed kent in eigen huis, en jullie kunnen gaan en staan waar je wilt.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kan ook gewoon opvang maar dat moet je vanaf begin aan en meerdere malen per jaar. Honden uitlaatdienst is best leuk, ik vind het alleen leuker om mijn beessies mee te nemen. Nogmaals drop en go is absoluut een no. Eerst aanleren en dan kun je weg.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind het best wel eens leuk om zonder (of met minder) honden op vakantie te gaan.

Als het praktisch allemaal beter is zonder hond, zou ik dan ook zonder hond gaan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt alvast voor de reacties, die ook 2 kanten op gaan haha.
Wat ik wil is eigenlijk toch soms zonder hond op vakantie kunnen, mede vanwege de kinderen en dingen die je niet kunt doen met hond. We willen ook nog wel een keer met ze vliegen. Maar ben een tut en bang dat hij ons teveel mist. Maar ja t leven houdt toch ook niet op bij t nemen van hond ;-). Het ligt echt aan mijn moeilijke denkwijze. Ik snap ook niet hoe andere hun hond na een pension kunnen brengen of hij vreemden kunnen onderbrengen of denk ik echt te moeilijk en beschouw ik teveel als een kind ? "

Nou, dan dus gewoon naar je ouders brengen.

Hij gaat jullie vast niet missen als hij bij je ouders goed thuis is.

 

Mijn hond maak je zeker niet blij met een pension, maar als ze bij bekenden thuis verblijft, dan kijkt ze niet op of om als ik weer terug kom om haar op te halen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Wij hebben dan geen kinderen, maar wij gaan eigenlijk elk jaar rond deze tijd een midweekje mét hond een midweekje naar een vakantiepark in Nederland (of België) en in het najaar met zijn tweeën op vakantie zonder hond. Die blijft dan bij mijn schoonmoeder die vanaf pups af aan al de vaste oppas is. Ideale combi. Een vakantie mét en een zonder hond hp-smile hond vindt het prima, zolang ze maar kan eten, drinken, wandelen en luieren. Maakt niet uit waar haar mand op dat moment staat, beide zijn thuis voor haar. Misschien een oefenweekendje proberen haar bij je familie achter te laten? Kijken hoe dat gaat? Als dat goed gaat geeft het jezelf ook een geruster gevoel om de hond wel achter te laten. Ik weet er alles van, ik zie mijn hond ook als mijn kind hp-wink

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Ik zou hem thuislaten. Je noemt zelf al wat nadelen op. daarnaast is in een stilstaande caravan ook een airco ? (heb geen idee hoor dus vraag maar). mensen kunnen zweten, een hond niet. Wanneer de hond zo héél erg op jullie gericht is, is het denk ik ook goed om hem andere ervaringen op te laten doen. Wat beter dan in zijn eigen huis met mensen die hij ook al kent.

honden page profiel Fine Fine

Je geeft aan dat je de hond niet alleen laat in de accomodatie maar kan die niet een paar uurtjes alleen blijven? Bij ons gaan ze ook mee maar ze kunnen prima even alleen zijn hoor, je bent wel erg beperkt als de hond altijd gezelschap moet hebben!

honden page profiel EviEvi

honden foto van Evi

Beide klont natuurlijk heel leuk, mar wil je echt uitstappen doen dat de hond niet mee kan, dan kan hij beter thuis blijven bij de leuke oppassers... Zelf gaan de honden steeds op Hondenhotel doordat de Beagle niet graag op een vreemde omgeving alleen is en de Mechelaar niet tegen de warmte kan...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^