Renovatie/verhuizing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Mijn hond is 10 jaar nu zijn wij aan het twijfelen of we gaan renoveren of verhuizen ,wat is voor een oudere hond stress voller een verhuizing of een drastische renovatie(zonnepanelen, nieuwe kozijnen plaatsen van hr ketel enz enz ).Ik kan hem tijdens de renovatie nergens anders onderbrengen.Graag jullie advies ,tips alles is meer dan welkom.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een renovatie is hier ook geweest, heeft meer dan zes weken geduurd, geen vervelende dingen meegemaakt voor de hond ondanks dat er mannen in en uit liepen, wel hebben ik er voor gezorgd dat de werklui de hond met rust lieten…..geen problemen geweest….en een verhuizing moet voor een hond ook geen probleem zijn als je dat in goede banen leid, van te voren gaan kijken en de omgeving verkennen met de hond, de dag van verhuizing een oppas, en lekker zijn kleedjes en mand in huis, de hond zoekt wel een plekje uit….       Wat de renovatie betreft, zonnepanelen, gevel en dakisolatie, overal dubbel glas vliering geisoleerd, en een nieuwe ketel, geen enkel probleem mee gehad….      Zorg dat je hond in de woonkamer verblijft waar jij zelf ook ben….of de tuin en jij zit daar ook, de tuin wel afsluiten en ga dan even in beraad met de werklui zodat ze overal de deur, hek achter zich sluiten, hier ging dat prima.

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

De renovatie gaat bij ons 1 1/2 jaar duren ik woon in een flat en iedere woning word zo drastisch gerenoveerd en het zijn 100 woningen waar getimmerd geboord gekapt en nog veel meer ,ben heel erg bang dat dit te lang voor hem gaat duren .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een flat, zorg voor een ontspannen sfeer in jouw huis, muziekje op de dag rustgevende muziek, kijk naar je hond hoe die zich gedraagt, grote kans als jij rustig en ontspannen bent je hond dat ook doet, ook hier heeft het een hele tijd geduurd voor de rits woningen allemaal klaar waren…alleen bij mij hebben ze zes weken in huis gebivakkeerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zonnepanelen krijgt de hond niet veel mee, ja de steigers staan ervoor, dan doe je de vitrage dicht, ook hier nieuwe kozijnen ook dat gaat gemoedelijk allemaal…..nieuwe ketel daar heeft je hond ook niet veel last van…ga veel eruit met je hond zodat tie tevreden is als die thuis komt, en zorg voor een goede sfeer in de woonkamer, en de hond mag gerust met de werklui in aanraking komen, als die dat wilt…zodat die het niet erg vind dat ze rond je huis zijn…..grootste lawaai was hier de gevels isoleren, ben langer weggeweest met de hond….wat meer dan anders lange wandelingen gaan maken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Is er een alternatieve woonoplossing? Is deze oplossing al verbouwd en voldoet deze aan de huidige normen? 

 

Ik zou mijn hond de verbouwing niet aandoen. 1 1/2 jaar in de herrie zitten. Het kabaal in andere woningen klinkt ver door. Een hond hoort ca. 5 x beter dan een mens en kan -zeker op oudere leeftijd - hier onder lijden.

 

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Nee er is geen alternatief we moeten tijdens de renovatie in onze eigen woning blijven helaas

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Wij hebben onze huidige woning verbouwd voordat het de verkoop in ging. We hebben veel zelf gedaan, wat wel scheelt.
Maar voor sommige klusjes moeten toch echt vakmannen komen.
Wij hebben uiteindelijk 5 maanden in de zooi gezeten.

 

Verhuizen kan in 2 weken, die stress duurt veel korter.
Daarbij komt wel dat ze aan een volledig andere woning en omgeving moeten wennen, dus uiteindelijk zal het wennen net zo lang duren.

 

Mijn ervaring is dat mijn honden sneller uit de stress zijn bij een verhuizing, puur omdat ze hun eigen spulletjes en meubels om zich heen hebben & geen vreemde mensen in huis.
Daarbij zijn wij met verhuizen ook 3 maanden vrij geweest om ze te begeleiden en doen we dat aankomende verhuizing weer net zo.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee hoor, hoeft helemaal niet stressvol te zijn. Beetje extra aandacht en geduld eraan besteden. Neem zelf een weekje of wat vrij, kun je gelijk alles in de gaten houden ook.

 

Betreft die andere omgeving? Is echt geheel afhankelijk van het dier zelf, de ene denkt "Neeeuhhh, vind het niks" en de ander? Kun je overal mee naar toe slepen. Gewoon de tijd ervoor nemen, puppy begin zeg maar gerust als ze er minder goed op reageren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Persoonlijk zou ik voor de verhuizing gaan als dat kan, anderhalf jaar met verbouwingsgeluiden vind ik een veel te grote belasting, niet alleen voor de hond, maar zou er zelf ook gek van worden.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

" Persoonlijk zou ik voor de verhuizing gaan als dat kan, anderhalf jaar met verbouwingsgeluiden vind ik een veel te grote belasting, niet alleen voor de hond, maar zou er zelf ook gek van worden. "

Dat inderdaad, als je kan kiezen zou ik verhuizen en dus iets korter overlast makkelijker vinden dan 1,5 jaar. Toen onze vorige hond 11 jaar was zijn we verhuisd. Jong en naïef als we waren heb ik er toen geen moment over nagedacht dat hij daar moeite mee zou kunnen hebben. Dat ging gelukkig zonder problemen.

Volgende forumvraag: Onrustig en erg aanhankelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^