Doorgaan met likken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Mijn buurvrouw heeft een labrador en 2 Havanezers en ik heb een Catalaanse herder en 2 Havanezers. Deze 2 roedels komen sinds kort regelmatig bij elkaar en dat gaat redelijk goed. Alleen heeft de Labrador een gewoonte, die door de andere honden vaak als vervelend wordt ervaren. En dat is likken. Ze vinden het meestal niet erg als ze een van de andere honden likt, als ze het zachtjes doet en ook stopt als zij aangeven dat het genoeg is. Maar dat doet ze dus niet. Ze blijft doorgaan. Ook als de desbetreffende hond gromt. Een van de Havanezers van de buurvrouw heeft haar al eens in de lip gebeten, maar ze blijft doorgaan. Als we het zien, sturen we haar ook weg. Daarbij wachten we wel tot de andere hond aangeeft dat het genoeg is. Eigenlijk bedoelt ze het wel lief, maar ze moet echt leren dat ze moet stoppen als de andere honden het niet meer willen. Hebben jullie nog tips?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Direct er op aanspreken als het gelik begint, stuur maar weg de labrador….niet wachten tot het erger wordt.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Typisch labrador. Leuke honden maar soms met een plaat voor hun kop. Niet wachten tot de andere hond zegt , ik vind het niet leuk, maar direct stoppen. Het wordt obsessief gedrag en dat is nooit goed. Waarom wachten tot de andere hond zegt dat het genoeg is? Je weet dat ze het niet leuk vinden. En dit geven ze aan als de grens van leuk vinden al lang en breed gepasseerd is.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Oké bedankt voor de reacties. Dit is duidelijk, gewoon direct afkappen dus

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Oké bedankt voor de reacties. Dit is duidelijk, gewoon direct afkappen dus "

Juist, niet wachten tot de anderen er genoeg van hebben….ik vind het een obsessief gedrag wat niet in dank wordt afgenomen door de anderen…zie je het aankomen, stuur je de labrador weg, je kan hem naar een plek sturen daar waar die de anderen niet lastig kan vallen en geef hem dan een lekker bot om te ontspannen.

Volgende forumvraag: Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^