Alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jara_26Jara_26

Hoi allemaal,

 

Onze cocker pup is nu ruim 4 maanden / 18 weken oud, ze is sinds ze 8 weken oud is bij ons. Ze doet het hartstikke goed, is echt een schatje en leert snel. Inmiddels gaan de nachten ook een stuk beter (heb daar een ander topic over), dus daar gaan we gestaag mee door. 

 

Het andere punt waar we veel moeite mee hebben, is het leren alleen te zijn. De eerste weken zijn we er altijd geweest voor de pup (ook op advies van velen hier). Laten zien wat we doen in en rondom het huis, er zijn als ze ons nodig heeft, haar vertrouwen in huis geven. Na een aantal weken kon ze best even alleen zijn, zo'n 20/30 minuten was geen probleem en ik kon in die tijd mooi even naar de supermarkt. Op de camera kon ik zien dat ze gewoon in haar mandje ging liggen en slapen. Maar sinds een paar weken is dat ineens over. Ze begon na 5 minuten al flink te blaffen en te huilen. Nou kan dat natuurlijk veel oorzaken hebben (angstiger, ze wisselt ook tandjes, misschien een keer ergens van geschrokken). De laatste weken hebben we haar daarom ook niet meer echt alleen gelaten om dat vertrouwen weer terug te geven, maar dat zou ik toch graag weer op willen bouwen.

 

Hoe we haar alleen laten:

Ze heeft gegeten, is goed uitgelaten en gaat slapen of is aan het slapen. Geen poespas, gewoon weggaan en terugkomen zonder aandacht. Ze krijgt een gezonde kauwsnack of gevulde Kong; voorheen vond ze dat erg interessant, maar nu laat ze dat liggen om ons te zoeken. Zodra ik dan weer terugkom, gaat ze aan de gang met de snack/Kong. In huis kan ik gewoon naar boven lopen (alleen als ze moe is) om de was te doen bijvoorbeeld, dan is 15 tot soms 20 minuten geen probleem. Op andere momenten kan ik niet eens naar het toilet zonder dat ze begint te piepen. Heel wisselend dus. 

Sinds een paar dagen ben ik ook weer begonnen met haar echt alleen te laten. Zonder poespas loop ik zo de voordeur uit en blijf ik daar staan. Ik bekijk hoe ze het doet op de camera; ze gaat zachtjes piepen, loopt een rondje om ons te zoeken, maar gaat dan toch weer gewoon liggen in haar mandje. Daar komt ze na een minuut weer uit om een rondje te lopen. Ze ziet er niet paniekerig uit, blaft niet, loopt vrij ontspannen rond. Ze begrijpt het alleen niet goed denk ik. Dit lukt nu al 3 dagen op rij voor 6 minuten. 

 

En ook hier weer; iedereen verbaast zich erover dat onze pup nog geen 10 minuten alleen kan zijn. "Oh, die van mij kan al wel 1 of 1,5 uur alleen zijn." of "Oh dat is wel gek, kun je niet gewoon een uurtje weg of zo?". Ik trek me er weinig van aan, maar ik ben bang dat we te lang wachten hiermee en onze pup te veel eraan went dat we er altijd zijn. 

 

Dus... 6 minuten is al heel wat en daar ben ik ook blij mee. Geen instant paniek, maar gewoon een beetje afwachtend. Ik wil elke dag haar dus 6 minuten alleen laten, in de hoop dat ik dat dan na een paar dagen met een minuut kan uitbouwen. Hoe vaak moet ik dit dagelijks oefenen? Ook variëren in tijd ga ik doen; een keer een minuut of 2 minuten weg, dan weer een keer 6 en dan weer 3. Ik volg haar tempo, maar soms heb ik het idee dat ik te soft en te lief ben.

 

Het is een heel verhaal geworden zie ik! Bedankt voor ieder die het helemaal leest en eventueel ideeën, ervaringen en tips meegeeft. :) Ik weet ook niet precies waar ik naar op zoek ben; soms is het gewoon prettig om van je af te schrijven en te horen of je het goed doet of eventueel wat anders kunt proberen.

honden page profiel MaritMarit

honden foto van Marit

Als je vooral het advies van Dutcheye negeert komt het vast helemaal goed! 

 

Dat terzijde.. 6 minuten is een goed begin, maar in je bericht schemert nog wel wat onrust bij je pup door. Het zoeken naar jullie, het laten liggen van de kong, en na eventjes liggen weer een rondje lopen wijst uit dat je pup het inderdaad nog niet helemaal gewoon is dat je weg bent en er wat stress van ervaart. Ik zou dus zeker variëren in de tijden dat je weg bent, zoals je zelf ook al zegt. Oefenen om alleen te zijn kan al bestaan uit de kliko van de oprit naar de weg toe rijden. Besef je dat de basis heel belangrijk is. Als hij uiteindelijk 2 minuten comfortabel aan z'n kong zit te eten als je weg bent en je komt op dat moment juist terug, dan heb je winst en een goede associatie te pakken!

 

Hoe kom je binnen en hoe begroet je je hond dan? Je zegt geen poespas te maken als je weggaat, doe je dat ook niet als je terug komt? En op welk moment kom je nu terug, is die 6 minuten net te lang en kom je terug als hij dus onrustiger wordt? Probeer dat moment dan juist voor te zijn. En terug komen in huis is de normaalste zaak van de wereld, dus maak ook daar geen feestje van. 

 

Je geeft aan dat hij eerder wel die 20/30 minuten alleen kon zijn. Je hebt een heel grote kans dat als je hem nu weer in zijn zelfverzekerdheid bevestigd (al is dat pas op minuut 2), dat hij vrij vlot weer die 20 minuutjes kan! Het kan heel normaal zijn dat ze hier van terugvallen op deze leeftijd. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Bedankt voor jullie reacties! 

 

@Dutcheye ik ga mijn pup niet slaan of toeschreeuwen. Lijkt me een wat averechtse aanpak, sorry. 

 

@Marit super, ik ga variëren in lengte en zeker door de dag heen haar gewoon laten en me niet bezwaard voelen om even naar de schuur te lopen bijvoorbeeld. Ook terugkomen doe ik zonder poespas, ik negeer haar eigenlijk een beetje omdat er niets bijzonders is gebeurd. Na een paar minuten als ze weer rustig ligt of zeld aan het spelen is, ga ik pas naar haar toe voor een kleine beloning (aai of kort spelen). Ze is sowieso niet overmatig enthousiast als ik terugkom, gewoon blij. Fijn om te lezen dat het ook bij de leeftijd kan horen!

Ik kom terug op het moment dat ze rustig ligt in haar mandje, maar soms inderdaad begint ze al iets onrustiger te worden (minimaal). Ik zal het dan een minuutje korter doen en eerder terugkomen. Met een snuffelmat met haar ontbijt of de lickmat met haar lunch of avondeten is ze wel even zoet en kan ik intussen wat in een andere ruimte doen. Dat zijn momenten dat ze het wel prima vindt. Dus als ik je reactie lees zit er wel wat in om uit te bouwen smile

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het zal misschien weer even zo'n leeftijds dingetje zijn?

 

Ja, bij sommige mensen gaan dingen in een keer goed, andere mensen moeten af en toe even een stapje of twee stapjes terug doen. Niet erg toch? Ook dan kom je er wel.

 

Je blijft steeds kijken naar wat je hond kan, dat is toch gewoon hartstikke goed?

Als jij denkt dat je ergens wat te soft bent, dan proberen te reageren met meer overtuiging.

 

Ik zou niet heel vaak per dag gaan oefenen als het niet nodig is, teveel de nadruk daar op leggen dan gaat het misschien ook een dingetje worden. Maar je kan rustig met mooi weer even je voortuin gaan onkruid wieden.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Het zal misschien weer even zo'n leeftijds dingetje zijn?
 
Ja, bij sommige mensen gaan dingen in een keer goed, andere mensen moeten af en toe even een stapje of twee stapjes terug doen. Niet erg toch? Ook dan kom je er wel.
 
Je blijft steeds kijken naar wat je hond kan, dat is toch gewoon hartstikke goed?
Als jij denkt dat je ergens wat te soft bent, dan proberen te reageren met meer overtuiging.
 
Ik zou niet heel vaak per dag gaan oefenen als het niet nodig is, teveel de nadruk daar op leggen dan gaat het misschien ook een dingetje worden. Maar je kan rustig met mooi weer even je voortuin gaan onkruid wieden. "

Bedankt!! Het is inderdaad geen enkel issue dat het wat meer werk en tijd kost, zolang we het haar maar goed aanleren maakt dat niets uit. Ik ga gewoon mn eigen ding doen door de dag heen zonder na te denken of ze het wel aan kan (lees: naar boven om wat te pakken, de was te doen, iets uit de schuur te halen). Ik denk inderdaad dat ik daar nog te veel mee bezig ben.

honden page profiel JenniferJennifer

Volgens mij zijn jullie goed bezig zo. Ik geloof in een rustige aanpak en vertrouwen geven dat het goed komt. Naar andere moeten we eigenlijk niet kijken (doe ik ook teveel). Maar mensen zeggen misschien niet altijd de waarheid of zeggen de goeie dingen maar wat niet goed gaat daar hoor je ze niet over.

Wij zijn ook nog bezig met het opbouwen van het alleen laten. Vorige week moesten we met zijn 4e naar de tandarts en wilde er eigenlijk geen oppas voor regelen omdat hij het prima kan. Hij is denk ik 35 min alleen geweest en dat ging goed. Ik ging als eerste en meteen weer terug.

Ik merk dat ik het vooral zelf heel heel lastig vindt wat automatisch dan een zorg wordt (zo zonde want wil en moet eigenlijk gewoon kunnen genieten). Het lukt me dus bijna niet om ontspannen weg te zijn van huis terwijl de hond het goed doet. Ik denk toch dat ik het zielig vindt of gevoel van te kort doen ofzo :(

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Het alleen laten heeft bij ons echt wel wat tijd gekost. Inmiddels is onze Nola 1,5 jaar en zo helemaal verweven in ons gezin!  Vanaf zo'n 11 maanden ging het bij ons pas echt heel goed met alleen laten. Daarvoor lukte het ook wel kleine poosjes, maar rondom de loopsheid (8 mndn) had ze weer een terugval. Ik heb echt wel geregeld gedacht, gaat ze het ooit leren? En kunnen we straks weer een beetje normaal ons ding doen? We hebben het ook heel rustig aan opgebouwd, eerst leren dat als je weggaat, je ook weer terugkomt, daarna steeds verder opbouwen. Bij ons werkte het niet door ineens weg te zijn als ze bv lag te slapen, dan raakte ze juist in paniek. Wij zeggen het dus altijd als we weggaan. Niet als ik wat in de kliko moet gooien maar wel als we echt weg moeten of boodschappen gaan doen. De max alleen is 2 uur. Ze zit dan gewoon los in huis. Ze krijgt altijd hetzelfde lekkers als we weggaan in een spelletje. Daar is ze dan even mee bezig. Ze zit/ligt wel altijd 'op wacht' bij het raam op de leuning vd bank. Daarop slaapt ze dan ook ondertussen. Zeggen ze ook dat ze het dan niet helemaal prettig vinden, maar heb me daar bij neergelegd. Dit is haar manier om op ons te wachten. Ze eet of drinkt ts door een keer wat en gaat dan weer op de leuning terugliggen. Ik zorg altijd dat ze lekker moe is zeker als het wat langer duurt dat we weg zijn. Er is hier bijna altijd iemand thuis, werk zelf bij mn eigen vader op kantoor aan huis, waar ze altijd gezellig mee gaat. Die hebben 2 hondjes en dan liggen ze gezellig op kantoor te kauwen en te slapen???? Ze hoeft dus ook nooit erg lang alleen te zijn. In dat geval regel ik wel een oppas. Jouw hondje is nog zo jong! Je doet het hartstikke goed en ik weet zeker dat dat ook goed komt! Bij sommigen kost het gewoon iets meer tijd.

@Jennifer wat jij zegt over het je niet prettig voelen als je weg bent, dat herkende ik zo erg. Heb ik ook echt wel een poos gehad en ook dat gaat echt steeds makkelijker zul je zien! Heb altijd een camera aan staan en in t begin keek ik zo vaak er op en nu soms niet eens meer, alleen als het wat langere momenten zijn een keer. Ook je eigen vertrouwen moet groeien en dat komt met de tijd echt wel!!

honden page profiel JenniferJennifer

" Het alleen laten heeft bij ons echt wel wat tijd gekost. Inmiddels is onze Nola 1,5 jaar en zo helemaal verweven in ons gezin!  Vanaf zo'n 11 maanden ging het bij ons pas echt heel goed met alleen laten. Daarvoor lukte het ook wel kleine poosjes, maar rondom de loopsheid (8 mndn) had ze weer een terugval. Ik heb echt wel geregeld gedacht, gaat ze het ooit leren? En kunnen we straks weer een beetje normaal ons ding doen? We hebben het ook heel rustig aan opgebouwd, eerst leren dat als je weggaat, je ook weer terugkomt, daarna steeds verder opbouwen. Bij ons werkte het niet door ineens weg te zijn als ze bv lag te slapen, dan raakte ze juist in paniek. Wij zeggen het dus altijd als we weggaan. Niet als ik wat in de kliko moet gooien maar wel als we echt weg moeten of boodschappen gaan doen. De max alleen is 2 uur. Ze zit dan gewoon los in huis. Ze krijgt altijd hetzelfde lekkers als we weggaan in een spelletje. Daar is ze dan even mee bezig. Ze zit/ligt wel altijd 'op wacht' bij het raam op de leuning vd bank. Daarop slaapt ze dan ook ondertussen. Zeggen ze ook dat ze het dan niet helemaal prettig vinden, maar heb me daar bij neergelegd. Dit is haar manier om op ons te wachten. Ze eet of drinkt ts door een keer wat en gaat dan weer op de leuning terugliggen. Ik zorg altijd dat ze lekker moe is zeker als het wat langer duurt dat we weg zijn. Er is hier bijna altijd iemand thuis, werk zelf bij mn eigen vader op kantoor aan huis, waar ze altijd gezellig mee gaat. Die hebben 2 hondjes en dan liggen ze gezellig op kantoor te kauwen en te slapen???? Ze hoeft dus ook nooit erg lang alleen te zijn. In dat geval regel ik wel een oppas. Jouw hondje is nog zo jong! Je doet het hartstikke goed en ik weet zeker dat dat ook goed komt! Bij sommigen kost het gewoon iets meer tijd.
@Jennifer wat jij zegt over het je niet prettig voelen als je weg bent, dat herkende ik zo erg. Heb ik ook echt wel een poos gehad en ook dat gaat echt steeds makkelijker zul je zien! Heb altijd een camera aan staan en in t begin keek ik zo vaak er op en nu soms niet eens meer, alleen als het wat langere momenten zijn een keer. Ook je eigen vertrouwen moet groeien en dat komt met de tijd echt wel!! "

Fijn om zulke bevestigingen te lezen. Heel opbeurend jouw bericht, thnx! 

Hoe doen jullie het allemaal met vakantie of weekend weg waar de hond echt niet naartoe mee kan? Dat is hier nog wel een zorg. We proberen lekker ergens heen te gaan dat hij meekan maar willen misschien toch ook nog wel een keer een weekendje weg met de kinderen naar Barcelona ofzo. De mensen om ons heen hebben allemaal zowat een kat of ander huisdier waar het niet bij kan...

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Volgens mij zijn jullie goed bezig zo. Ik geloof in een rustige aanpak en vertrouwen geven dat het goed komt. Naar andere moeten we eigenlijk niet kijken (doe ik ook teveel). Maar mensen zeggen misschien niet altijd de waarheid of zeggen de goeie dingen maar wat niet goed gaat daar hoor je ze niet over.
Wij zijn ook nog bezig met het opbouwen van het alleen laten. Vorige week moesten we met zijn 4e naar de tandarts en wilde er eigenlijk geen oppas voor regelen omdat hij het prima kan. Hij is denk ik 35 min alleen geweest en dat ging goed. Ik ging als eerste en meteen weer terug.
Ik merk dat ik het vooral zelf heel heel lastig vindt wat automatisch dan een zorg wordt (zo zonde want wil en moet eigenlijk gewoon kunnen genieten). Het lukt me dus bijna niet om ontspannen weg te zijn van huis terwijl de hond het goed doet. Ik denk toch dat ik het zielig vindt of gevoel van te kort doen ofzo :( "

 

Dank voor je reactie en woorden :) 

 

Ik heb volgens mij al eens eerder hier gelezen dat je niet ontspannen weg kan. Ik snap dat wel (hoort misschien bij nieuw puppyouderschap? hp-shiny). Wel vervelend hoor, zeker als je pup het gewoon goed aankan. Komt denk ik vanzelf goed?! Misschien even tijd nodig om in te zien dat er weinig aan de hand is. 

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Misschien op zoek naar een goede opvang voor honden? Wij hebben hier verder geen ervaringen mee. Nola is met ons meegeweest op vakantie en zal de komende keer ook weer gewoon mee gaan. Weekend of nachtje weg is nog niet voorgekomen, maar dan zou het hier met familie of vrienden wel goedkomen. Hebben zelf ook 2 grote dochters waarvan 1 al volwassen dus als we samen weg zouden gaan, kan ze gewoon bij hun blijven.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Het alleen laten heeft bij ons echt wel wat tijd gekost. Inmiddels is onze Nola 1,5 jaar en zo helemaal verweven in ons gezin!  Vanaf zo'n 11 maanden ging het bij ons pas echt heel goed met alleen laten. Daarvoor lukte het ook wel kleine poosjes, maar rondom de loopsheid (8 mndn) had ze weer een terugval. Ik heb echt wel geregeld gedacht, gaat ze het ooit leren? En kunnen we straks weer een beetje normaal ons ding doen? We hebben het ook heel rustig aan opgebouwd, eerst leren dat als je weggaat, je ook weer terugkomt, daarna steeds verder opbouwen. Bij ons werkte het niet door ineens weg te zijn als ze bv lag te slapen, dan raakte ze juist in paniek. Wij zeggen het dus altijd als we weggaan. Niet als ik wat in de kliko moet gooien maar wel als we echt weg moeten of boodschappen gaan doen. De max alleen is 2 uur. Ze zit dan gewoon los in huis. Ze krijgt altijd hetzelfde lekkers als we weggaan in een spelletje. Daar is ze dan even mee bezig. Ze zit/ligt wel altijd 'op wacht' bij het raam op de leuning vd bank. Daarop slaapt ze dan ook ondertussen. Zeggen ze ook dat ze het dan niet helemaal prettig vinden, maar heb me daar bij neergelegd. Dit is haar manier om op ons te wachten. Ze eet of drinkt ts door een keer wat en gaat dan weer op de leuning terugliggen. Ik zorg altijd dat ze lekker moe is zeker als het wat langer duurt dat we weg zijn. Er is hier bijna altijd iemand thuis, werk zelf bij mn eigen vader op kantoor aan huis, waar ze altijd gezellig mee gaat. Die hebben 2 hondjes en dan liggen ze gezellig op kantoor te kauwen en te slapen???? Ze hoeft dus ook nooit erg lang alleen te zijn. In dat geval regel ik wel een oppas. Jouw hondje is nog zo jong! Je doet het hartstikke goed en ik weet zeker dat dat ook goed komt! Bij sommigen kost het gewoon iets meer tijd.
@Jennifer wat jij zegt over het je niet prettig voelen als je weg bent, dat herkende ik zo erg. Heb ik ook echt wel een poos gehad en ook dat gaat echt steeds makkelijker zul je zien! Heb altijd een camera aan staan en in t begin keek ik zo vaak er op en nu soms niet eens meer, alleen als het wat langere momenten zijn een keer. Ook je eigen vertrouwen moet groeien en dat komt met de tijd echt wel!! "

 

Dank voor je berichtje en bemoedigende woorden! Fijn om jouw ervaring te lezen. Als die 11 maanden nodig zijn voor een goede basis heb je dat er natuurlijk voor over. Ik heb het gevoel dat het hier ook zomaar nog een paar maanden kan duren voor 't echt goed gaat. Maar ja, kleine stapjes en iedere minuut alleen die goed gaat, is er één :) 

Dat ze 'op wacht zit' heeft die van ons ook (nog), ook zo jong wat je zegt. Vandaar denk ik ook dat ze rondloopt en gaat zoeken, in de hoop dat we op magische wijze ineens weer in de keuken staan hp-smile Maar, zo lang ze niet in paniek is en gewoon kan liggen zonder te piepen en blaffen ben ik ook al blij. Uiteindelijk zal ze nooit uren alleen zitten, maar je wilt toch wel eens een keer sporten, boodschappen doen, even op visite kunnen. Hooguit 2 uurtjes en als ze wat ouder is misschien 4, voor langere periodes zorgen we gewoon voor oppas.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Fijn om zulke bevestigingen te lezen. Heel opbeurend jouw bericht, thnx! 
Hoe doen jullie het allemaal met vakantie of weekend weg waar de hond echt niet naartoe mee kan? Dat is hier nog wel een zorg. We proberen lekker ergens heen te gaan dat hij meekan maar willen misschien toch ook nog wel een keer een weekendje weg met de kinderen naar Barcelona ofzo. De mensen om ons heen hebben allemaal zowat een kat of ander huisdier waar het niet bij kan... "

Prettig om zo ervaringen uit te wisselen hè?! Het doet je zo goed om andermans verhalen te lezen, voelt echt dat je niet alleen bent. 

 

Wij gaan komende zomer in Nederland op vakantie en dan nemen we de hond lekker mee; varen, zwemmen, wandelen. Einde van het jaar of volgend jaar willen we nog wel een keer een weekje naar het buitenland. Dan kijken we eerst of ze bij familie kan logeren en anders toch op zoek naar een goed hondenhotel. Kan ze juist niet gezellig bij iemand die al een hond heeft? Of gaan die niet goed samen? 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Hier weer even een update :)

 

Inmiddels is onze pup 20 weken oud en doet ze het met de dag beter! Ik kan haar overdag als ze moe is nu zonder zorgen tot 20 minuten alleen laten (uitzonderingen daargelaten). Ze gaat nu sneller ergens liggen en ziet er een stuk meer ontspannen uit. Ik probeer elke dag dus even een rondje te wandelen van 10-20 minuten. Ook als ik even naar boven moet of als we 's avonds naar bed gaan, staat ze steeds minder vaak op en gaat ze gewoon ergens liggen slapen. We willen ook niet te snel gaan, dus we bouwen het heel langzaam op. 

 

Vooruitgang dus, erg fijn hp-shiny

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Hier weer even een update :-)
 
Inmiddels is onze pup 20 weken oud en doet ze het met de dag beter! Ik kan haar overdag als ze moe is nu zonder zorgen tot 20 minuten alleen laten (uitzonderingen daargelaten). Ze gaat nu sneller ergens liggen en ziet er een stuk meer ontspannen uit. Ik probeer elke dag dus even een rondje te wandelen van 10-20 minuten. Ook als ik even naar boven moet of als we 's avonds naar bed gaan, staat ze steeds minder vaak op en gaat ze gewoon ergens liggen slapen. We willen ook niet te snel gaan, dus we bouwen het heel langzaam op. 
 
Vooruitgang dus, erg fijn  "

Wat leuk dat je een update geeft! Wat superfijn zeg dat er vooruitgang in zit!! Je zult zien dat het steeds beter gaat! Houd de moed er in, ook als er soms weer even een terugval is! Wij hadden het laatst nog eens (Nola is 1,5) net toen we al sliepen tegen half 1. Ineens wat zacht gejank onder aan de trap. Ben toen naar beneden gegaan en ze was heel blij me te zien. Ben rustig op de bank gaan zitten en Nola kroop meteen op schoot (dat doet ze heel vaak bij ons allemaal) en ging weer heerlijk slapen. Na een minuutje of 5 gaat ze er dan zelf af en op de bank verder slapen. Ben toen weer naar boven gegaan en er was niks meer aan de hand en ze heeft de hele nacht heerlijk verder geslapen. Alsof ze even bang ergens van was of geschrokken en ons even nodig had en het toen weer goed was. Ook wel weer heel schattig. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Wat leuk dat je een update geeft! Wat superfijn zeg dat er vooruitgang in zit!! Je zult zien dat het steeds beter gaat! Houd de moed er in, ook als er soms weer even een terugval is! Wij hadden het laatst nog eens (Nola is 1,5) net toen we al sliepen tegen half 1. Ineens wat zacht gejank onder aan de trap. Ben toen naar beneden gegaan en ze was heel blij me te zien. Ben rustig op de bank gaan zitten en Nola kroop meteen op schoot (dat doet ze heel vaak bij ons allemaal) en ging weer heerlijk slapen. Na een minuutje of 5 gaat ze er dan zelf af en op de bank verder slapen. Ben toen weer naar boven gegaan en er was niks meer aan de hand en ze heeft de hele nacht heerlijk verder geslapen. Alsof ze even bang ergens van was of geschrokken en ons even nodig had en het toen weer goed was. Ook wel weer heel schattig.  "

 

Ja zo ontzettend blij, ze doet het over het algemeen zo goed de laatste tijd! Dus grote blij hier in huis laughing

 

Oh ja dat even erbij zitten herken ik hier zeker nog wel bij onze pup (nog best jong natuurlijk). Soms iets meer TLC nodig. Wat je zegt, ook wel weer schattig; laat zien dat er karakter in zit en een klein hartje. hp-heart

honden page profiel Jara_26Jara_26

Van de week na een paar minuten ging ze toch weer blaffen toen ik haar alleen liet. Achteraf denk ik dat ze niet moe genoeg was toen ik wegging. Zo'n tegenvaller heeft meer impact op mijzelf dan op haar, merk ik. Ik durf haar dan weer minder goed alleen te laten... Het blaffen zelf vind ik gewoon heel vervelend. Heb goede verhouding met de buren, die vinden het niet erg gelukkig. Het is meer dat ik het voor onze pup niet fijn vind, bang dat ze daardoor altijd gaat blaffen en het alleen maar erger gaat worden.

 

Vandaag nog maar eens proberen alleen te laten, kijken of het beter gaat.

 

Edit:

Zojuist nog eens geprobeerd. Pupje moe, lag te slapen en ik zonder gekkigheid opgestaan en weggelopen. Net geen 10 minuten weggeweest. Ze piepte iets, liep wat rond, heeft ook een gedeelte van de tijd in haar mandje gelegen. Niet geheel rustig dus, maar zeker genoeg om mij weer wat vertrouwen en een positiever gevoel te geven dat het goedkomt. Stom dat het zo'n impact kan hebben op je eigen vertrouwen! 

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Vervelend is dat hè, maar bedenk ook het groeien in alleen zijn gaat ook met vallen en opstaan! Wat bij ons absoluut niet werkte was sneaky weggaan. Sinds dat we echt gedag zeggen ging het juist wel steeds beter. Ze krijgt nu iets lekkers waar ze even mee bezig is en dan zeggen we gedag en is het goed. Laat de moed niet zakken hoor! Blijf in het tempo gaan van je hond en ze is nog zo jong! Het komt echt wel goed! En wat ik al eerder aangaf, bij ons ging het echt pas steeds goed vanaf 11 maanden. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Vervelend is dat hè, maar bedenk ook het groeien in alleen zijn gaat ook met vallen en opstaan! Wat bij ons absoluut niet werkte was sneaky weggaan. Sinds dat we echt gedag zeggen ging het juist wel steeds beter. Ze krijgt nu iets lekkers waar ze even mee bezig is en dan zeggen we gedag en is het goed. Laat de moed niet zakken hoor! Blijf in het tempo gaan van je hond en ze is nog zo jong! Het komt echt wel goed! En wat ik al eerder aangaf, bij ons ging het echt pas steeds goed vanaf 11 maanden.  "

 

Dank voor je lieve woorden!! Doet me wederom goed :) Ik wéét het wel; groeien en ontwikkelen gaat niet in 1 stijgende lijn, maar soms lijkt het net of je geen stap vooruit gaat. We geven niet op! 

 

We hebben afgesproken nu echt elke dag 10-15 minuten weg te gaan, het onderdeel maken van de dagelijkse routine. Ik hoop/denk dat ze na een week of wat daar geen problemen meer mee gaat hebben. Hoewel ze runderstaven normaal heel lekker vindt, laat ze die soms liggen als ze alleen is. Helaas :( 

 

Vandaag betwijfel ik het een beetje of ze alleen kan zijn. Ze is een soort van slag, veel blaffen en janken. Ze zit ook weer in een angstfase denk ik; de meest simpele dingen vindt ze nu ineens eng, ook tijdens het wandelen. Ik ga het straks gewoon proberen, al is het maar 5 minuten. Wil de routine er toch in houden. 

 

Toevoeging;

Pupje een runderstaaf gegeven, gewacht tot ze gesetteld was ermee en toen ben ik de deur uitgelopen. Ze zag me weggaan, maar stond deze keer niet op! Ben ca. 10 min. weggeweest. Superfijn voor zo'n dag als vandaag :) 

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Nou moet je kijken, wat super weer zo'n ervaring als vandaag!! Hou deze positieve ervaring voor ogen als het weer een keer minder gaat! Vooral het eerste jaar hebben ze zo enorm veel te leren. Wat je ook zegt, ze gaan door verschillende angstfases heen en nog zoveel meer. Het is me al niet wat! Geef je pup ook de tijd om te groeien in vertrouwen naar jou, dat als je weggaat, ze gerust kan zijn, omdat je altijd weer terug komt! En dat vertrouwen kost bij de ene hond gewoon meer tijd als bij de andere hond.  

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Hoe gaat het inmiddels?

honden page profiel Jara_26Jara_26

Helaas nog niet echt grote stappen kunnen zetten. Maar gelukkig kan ik zonder problemen (even afkloppen) naar de supermarkt lopen, dan is ze zo'n 10/15 minuten alleen. Ook boven werken of de was doen gaat prima, dan zit ze zo'n 1 - 2 uur alleen. 

 

Onze instructrice van de hondenschool komt binnenkort wel even bij ons langs om te helpen. Voelt misschien een beetje overdreven en als falen, maar goed.. Als het helpt :)

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Helaas nog niet echt grote stappen kunnen zetten. Maar gelukkig kan ik zonder problemen (even afkloppen) naar de supermarkt lopen, dan is ze zo'n 10/15 minuten alleen. Ook boven werken of de was doen gaat prima, dan zit ze zo'n 1 - 2 uur alleen. 
 
Onze instructrice van de hondenschool komt binnenkort wel even bij ons langs om te helpen. Voelt misschien een beetje overdreven en als falen, maar goed.. Als het helpt :-) "

Dat vind ik al super dat je al even naar de supermarkt kunt! Het begin is er en naarmate de tijd vordert zal het echt wel beter gaan! 

En alleen maar fijn toch dat je hulp krijgt van de hondenschool. Las laatst een mooie quote die me is bijgebleven. 'Als iets niet lukt, heb je niet gefaald, maar geleerd'! Zie het maar gewoon als leermomenten en soms is het fijn als iemand je net een stapje verder kan helpen! Succes weer en geef de moed niet op!

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Dat vind ik al super dat je al even naar de supermarkt kunt! Het begin is er en naarmate de tijd vordert zal het echt wel beter gaan! 
En alleen maar fijn toch dat je hulp krijgt van de hondenschool. Las laatst een mooie quote die me is bijgebleven. 'Als iets niet lukt, heb je niet gefaald, maar geleerd'! Zie het maar gewoon als leermomenten en soms is het fijn als iemand je net een stapje verder kan helpen! Succes weer en geef de moed niet op! "

Wat lief weer, bedankt!!

 

Het is best ontmoedigend, maar inderdaad fijn dat ze ons kan helpen. Uiteindelijk lukt het.

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een hond moet er mentaal aan toe zijn om alleen te zijn. Mijn hondje is nu 5 jaar.  Als pup vomd ze het heel lastig, tot ik haar los in de kamer liet. Toen kon ik zo,n anderhalf uur weg. Daarna zijn er een aantal jaren geweest waarop ze niet alleen was, en nu ben ik het weer aan het opbouwen. Gisteren drie kwartier al weggeweest, en dat was de eerste keer in maanden. Geen enkel probleem. Ze is nu volwassen en mentaal zit ze goed in elkaar zodat ze nu zonder problemen en zonder stress alleen is. Heus het komt goed,  

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Een hond moet er mentaal aan toe zijn om alleen te zijn. Mijn hondje is nu 5 jaar.  Als pup vomd ze het heel lastig, tot ik haar los in de kamer liet. Toen kon ik zo,n anderhalf uur weg. Daarna zijn er een aantal jaren geweest waarop ze niet alleen was, en nu ben ik het weer aan het opbouwen. Gisteren drie kwartier al weggeweest, en dat was de eerste keer in maanden. Geen enkel probleem. Ze is nu volwassen en mentaal zit ze goed in elkaar zodat ze nu zonder problemen en zonder stress alleen is. Heus het komt goed,   "

Dank voor je reactie! Ik begrijp wel wat je bedoelt, goed om er zo bij stil te staan ook. 

 

Onze pup loopt ook los, dat is al veel beter voor haar dan in een beperkte omgeving. Ik denk dat we een prima basis hebben om mee door te gaan, maar wat je zegt; we moeten haar tempo gaan.

honden page profiel Jara_26Jara_26

Weer even een update hp-smile

 

We hebben inmiddels hulp gehad van de instructrice en hele goede tips gekregen die echt helpen. Ik kan nu gemakkelijk een halfuur op pad en pup gaat gewoon slapen en piept soms helemaal niet meer. Zo blij zijn we!! We maken eindelijk stappen en vanaf hier zal 't vast snel een stuk langer kunnen ook. Ze heeft zichtbaar meer rust en vertrouwen dat we terugkomen en is over het algemeen wat relaxter in huis. Zoals ientje ook al zei; mentaal is ze er nu veel meer klaar voor.

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Wauw, wat een fijne update! Supergoed dus dat je om hulp hebt gevraagd! Je zult zien dat het steeds beter gaat en hou ook rekening met terugvalmomentjes. Die zijn heel normaal. Bij ons was dat rondom de 1e loopsheid, maar toen dat helemaal voorbij was ging het juist meteen weer prima!

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Wauw, wat een fijne update! Supergoed dus dat je om hulp hebt gevraagd! Je zult zien dat het steeds beter gaat en hou ook rekening met terugvalmomentjes. Die zijn heel normaal. Bij ons was dat rondom de 1e loopsheid, maar toen dat helemaal voorbij was ging het juist meteen weer prima! "

 

Ja zo blij mee! En zal ik rekening mee houden. Ze heeft sowieso heel erg verschil per dag hoe ze is, dus dat zal wat je zegt hier ook wel in terugkomen :)

 

Op welke leeftijd kreeg jouw pup haar eerste loopsheid?

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

"  
Ja zo blij mee! En zal ik rekening mee houden. Ze heeft sowieso heel erg verschil per dag hoe ze is, dus dat zal wat je zegt hier ook wel in terugkomen :-)
 
Op welke leeftijd kreeg jouw pup haar eerste loopsheid? "

Ze was net 8 maanden. Vorig jaar op koningsdag, dus makkelijk te onthouden???? Dat was ook tegelijk haar laatste loopsheid want ze is in augustus gesteriliseerd.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ze was net 8 maanden. Vorig jaar op koningsdag, dus makkelijk te onthouden???? Dat was ook tegelijk haar laatste loopsheid want ze is in augustus gesteriliseerd. "

Loopsheids tijdens koningsdag? Uuuhh nee...... maar je ken wellicht een carrier proberen. De vorige vond het fijn aan savespot en de huidige ken der ook in. Het is meer de socialisatie waar je ze je wil aan wennen. Vooral ben jij overal de save spot en zorg er dan ook voor, ook als het even niet meezit.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Eerste pup (14 weken)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^