Alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Loopsheids tijdens koningsdag? Uuuhh nee...... maar je ken wellicht een carrier proberen. De vorige vond het fijn aan savespot en de huidige ken der ook in. Het is meer de socialisatie waar je ze je wil aan wennen. Vooral ben jij overal de save spot en zorg er dan ook voor, ook als het even niet meezit. "

Het ligt vast aan mij maar snap even niet goed wat je hiermee bedoeld. Ik zeg alleen dat ze vorig jaar op koningsdag voor het eerst loops werd, dus dat dat een makkelijk te onthouden dag was voor ons.

honden page profiel Jara_26Jara_26

Ik snap het ook niet helemaal. Misschien dat je dan niet de menigte in kunt om te socialiseren, maar wel in een soort karretje/buggy? smile

 

Maar goed, 8 maanden dus! Ik ben benieuwd wanneer wij het kunnen verwachten :) 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Update :)

 

Maandje verder en het gaat ontzettend goed. Tot ca. een uur alleen gaat 9 van de 10 keer hartstikke goed. Steeds vaker gaat ze ook echt slapen. Ook boven uitgebreid schoonmaken en opruimen waarbij ze ruim 1,5-2 uur alleen is gaat top. Afgelopen weekend is ze in de avonduren zelfs bijna 3 uur alleen geweest! Ging onwijs goed, gewoon geslapen en beetje rondlopen af en toe. Heel ontspannen. We hebben haar alleen nét iets te lang alleen gelaten, want ze begon de laatste minuten wel flink te blaffen. Vamorgen was ik even naar de supermarkt gelopen, maar na 5 minuten begon ze ook weer te blaffen. Ze is inmiddels ruim 7 maanden en ze begint aardig te puberen, dus dat in combinatie met de lange periode alleen afgelopen weekend denk ik dat het allemaal een beetje veel was. Dus even een stapje terug.

 

Maar we blijven positief, we hebben heel veel voortuitgang geboekt! Later vanmiddag of morgen nog maar eens proberen.. hp-smile

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Wauw, wat superfijn om te lezen!! Je zult zien dat het steeds beter gaat en af en toe even een terugval hoort er bij! Idd weer even een stapje terug en dan komt het goed!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

hp-thumbsup dat ze het zo goed doet. By the way? Herkenbaar dat stapje te snel, hebben we allemaal weleens gehad.

honden page profiel Jara_26Jara_26

Dank weer :)

 

Flinke les voor ons ook geweest inderdaad. Ze blaft en jankt nu heel snel nadat ze alleen is. Deze keer even doorgezet en gewacht tot ze gestopt was, duurde ongeveer een halfuur. Ze ging uiteindelijk liggen, toen ben ik naar binnengegaan. Vind het heel sneu en weet ook niet of ik het goed doe, maar ze leek al geleerd te hebben dat blaffen = terugkomen. Denk even doorbijten dan maar.. 

 

We doen weer even flinke stappen terug. Weer even paar keer naar buiten en binnen, een minuut of 2 minuten. Toch maar weer opbouwen. Denk dat ze het met een paar keer wel weer doorheeft. Hoop ik dan hp-wink

honden page profiel JenniferJennifer

Heel lang niet kunnen reageren man had iets met reclame uitgezet :(

Jara: hoe gaat t alleen laten nu?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Blijkbaar goed we gaan nu over in recenter lezen. Dat gezegd? Kat en hond vinden het niet fijn alleen te zijn, daarvoor laten wij ze vaak alleen.... om niet alleen te zijn yell

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Jennifer, zie je vraag net en wil graag zelf ook even reageren. Heb al vaker in dit topic gereageerd en aangegeven dat het alleen laten bij ons pas echt lukte zonder janken en blaffen na haar eerste loopsheid, tegen de tijd dat ze al richting een jaar ging. Wel bleef ze altijd op wacht zitten op de leuning van de bank bij de deur. En alhoewel het heel fijn was dat ze verder rustig was en we op de camera zagen dat ze af en toe ook lekker lag te slapen op de leuning, voelde het ergens ook nog niet heel fijn weggaan, zeker als het wel een uurtje of 2 was (is een beetje de max bij ons omdat er meestal wel iemand van het gezin thuis is of binnen die tijd thuis komt) En sinds vorige week ligt ze ineens niet meer op wacht maar gewoon op de bank of op de grond ergens te slapen zoals ze ook doet als we thuis zijn. Al een paar keer weggeweest en elke keer ligt ze heerlijk ergens te slapen. Wat kan je daar dan zo ontzettend blij mee zijn! Heb nog een filmpje van een jaar geleden bewaard van haar waarbij ik echt even een half uurtje weg moest en ze vreselijk onrustig was het hele halve uur. Janken als een wolf soms. Kon het eerst bijna niet kijken. En dan zo dankbaar met hoe het nu gaat. In augustus wordt ze 2 jaar en nu pas is ze dus heerlijk relaxed alleen thuis. Heeft veel tijd en geduld gekost! Mag dat voor anderen die er mee tobben ook weer even een beetje moed geven! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Crappy GOD dutcheye, blij dat ik jou niet ben. Botty was niet geliefd in het begin maar nu wel, ondanks dat ie soms aanslaat maar hij bijt niet meer tongue-out

honden page profiel Jara_26Jara_26

" "Flinke les voor ons ook geweest inderdaad. Ze blaft en jankt nu heel snel nadat ze alleen is. Deze keer even doorgezet en gewacht tot ze gestopt was, duurde ongeveer een halfuur"

Het is fout om een hond een half uur te laten blaffen. Kom op zeg de buren gaan het hondje straks haten. Veel eerder naar binnen en waarschuwen: DIT MAG NIET JE MOET STIL ZIJN ! "

 

Haha! Half uur laten blaffen was inderdaad niet goed, zoals gezegd is het voor mij ook een les. Maar boos worden omdat ze bang/eenzaam/gespannen is, nooit.. ;)

Mijn buren zijn lief hoor en haten mijn hondje zeker niet, meerdere malen met ze over gehad en ze hebben er geen overlast van. Blaffen bij alleen zijn is nu over. Doe eens lief, jij moest vroeger vast ook wel eens huilen.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Heel lang niet kunnen reageren man had iets met reclame uitgezet :(
Jara: hoe gaat t alleen laten nu? "

 

Ja ontzettend goed, lief dat je het vraagt! Ongeveer 1 - 1,5 uur (max.) lukt aardig. Gister weggegaan zonder dat ze ervan opkeek en ze slaapt vaak als ze alleen is. Zo blij! Stapje voor stapje vooruit smile

 

Er is altijd wel wat natuurlijk, dus nu over op omgaan met prikkels tijdens wandelingen hp-wink

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Bij de hond alleen laten is het de kunst om de hond te laten denken dat jij er wél bent

1. Hond in woonkamer, “tot straks” (tussendeuren sluiten) Stoel mee, voordeur dicht en wachten

2. Bij piepen of janken (klagen), mompelend / bozig naar binnen, op de hond aflopen met waarschuwende vinger "MAG NIET" - "STIL ZIJN" (even stil blijven staan de hond aankijken en weer weg en bij de voordeur wachten

Dit blijven herhalen totdat hij stil is

Als de hond een half uur stil is, dan pas vrolijk naar binnen gaan, braaf etc "

 

Dit heb je al eens eerder benoemd onder mijn topic. Het zal ongetwijfeld werken, maar het is niet de manier hoe ik wil omgaan met mijn hond. Een routine inbouwen hebben we wel gedaan, 'tot zo' en weggaan. Dat helpt goed, want als ik nu wegga gaat ze gewoon liggen slapen of wachten, heel relaxed. 

 

Dus boos worden nooit gedaan, zie ook niet in hoe dat je band kan versterken. Ik wil dat mijn hond mij leuk vindt en niet bang is voor mij. Blij binnenkomen doe ik ook niet, nergens voor nodig in mijn ogen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  
Dit heb je al eens eerder benoemd onder mijn topic. Het zal ongetwijfeld werken, maar het is niet de manier hoe ik wil omgaan met mijn hond. Een routine inbouwen hebben we wel gedaan, 'tot zo' en weggaan. Dat helpt goed, want als ik nu wegga gaat ze gewoon liggen slapen of wachten, heel relaxed. 
 
Dus boos worden nooit gedaan, zie ook niet in hoe dat je band kan versterken. Ik wil dat mijn hond mij leuk vindt en niet bang is voor mij. Blij binnenkomen doe ik ook niet, nergens voor nodig in mijn ogen.  "

Blij binnenkomen doe ik wel na mn werk. Dan is Puck wel blij om mij te zien en ben ik ook blij om Puck te zien, ze krijgt dus rustig even de aandacht dan.

Maar ik ga niet dolenthousiast doen ofzo. Gewoon ook blij een 'hallo Puck', en lekker even kroelen.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Blij binnenkomen doe ik wel na mn werk. Dan is Puck wel blij om mij te zien en ben ik ook blij om Puck te zien, ze krijgt dus rustig even de aandacht dan.
Maar ik ga niet dolenthousiast doen ofzo. Gewoon ook blij een 'hallo Puck', en lekker even kroelen. "

 

Nee exact, zo doe ik het ook. Wel gewoon een aaitje en knuffel, maar niet hysterisch enthousiast. :) 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Korte update/vraag weer :)

 

Overdag alleen zijn gaat heel goed, nog steeds een uurtje of 1 á 2 alleen lukt aardig (altijd iemand stand-by voor het geval dat). Maar in de avond is nog wel een dingetje. Als wij wat gaan eten/drinken bijvoorbeeld. Dan kan ze maar een uur ongeveer en begint ze daarna echt lang en hard te blaffen. Daar moeten we denk ik gewoon nog meer mee oefenen? Wat vaker in de avond weggaan, hooguit een halfuur/uur. Even opbouwen? 

 

Merk dat ik het nog steeds spannend blijf vinden om haar alleen te laten overdag ondanks dat dat nu altijd goed gaat.. Loslaten is lastig :)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ja, oefening baart kunst. Op een gegeven moment herkennen ze je gedragingen wanneer je gaat en weten ook weer dat je terug komt. Alleen honden die echt verlatingsangst hebben, gaan slopen, krabben, uitbreken, ontlasten en dat soort dingen.

 

Het aanslaan is trouwens vrij normaal omdat ze het kasteel moeten bewaken in hun uppie. Dat is soms heel erg stressvol als ze proberen te slapen wink Na gelang ze wennen aan de vaste geluiden van buiten af en de tijd die je wegblijft? Zal het aanslaan minder worden. Denk hierom dat de theorie van radio of tv aan geadviseerd wordt, zodat buiten geluid wordt onderdrukt

 

MAAR.... kan ook een vreemde eend in de bijt worden als je dat gebruikelijk niet hebt in je huishouden dagelijks. Te lijve ondervonden met een hond met verlatingsangst. Radio werd zijn vijand en zelfs de tv werd echt verveeld als we dan wel eens iets wilde kijken.

 

Regel is eigenlijk aangeven dat je gaat en leren dat je ook weer terugkomt en het niet gelijk dood, kommer en kwel betekend yell

 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Ja, oefening baart kunst. Op een gegeven moment herkennen ze je gedragingen wanneer je gaat en weten ook weer dat je terug komt. Alleen honden die echt verlatingsangst hebben, gaan slopen, krabben, uitbreken, ontlasten en dat soort dingen.
 
Het aanslaan is trouwens vrij normaal omdat ze het kasteel moeten bewaken in hun uppie. Dat is soms heel erg stressvol als ze proberen te slapen Na gelang ze wennen aan de vaste geluiden van buiten af en de tijd die je wegblijft? Zal het aanslaan minder worden. Denk hierom dat de theorie van radio of tv aan geadviseerd wordt, zodat buiten geluid wordt onderdrukt
 
MAAR.... kan ook een vreemde eend in de bijt worden als je dat gebruikelijk niet hebt in je huishouden dagelijks. Te lijve ondervonden met een hond met verlatingsangst. Radio werd zijn vijand en zelfs de tv werd echt verveeld als we dan wel eens iets wilde kijken.
 
Regel is eigenlijk aangeven dat je gaat en leren dat je ook weer terugkomt en het niet gelijk dood, kommer en kwel betekend
  "

 

Ja die routine hebben we er goed in! Aangeven dat we weggaan en ook weer terugkomen, dat heeft echt veel geholpen bij ons. En wat je zegt klopt ook helemaal; 's avonds als het stil is reageert ze meer en slaat ze aan. Gestommel van de buren of een scooter die voorbij rijdt. Hoop dat het indd minder wordt.

Overdag zet ik radio aan om het te onderdrukken, maar 's avonds doe ik dat niet. Heb het idee dat ze dan extra gaat wachten tot we terugkomen. We gaan het gewoon rustig opbouwen, stapje terug :)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als de radio werkt? Kun je s'avonds ook eens proberen als je weggaat. Het is ook belangrijk je hondje aan te leren van gekke geluidjes. Motorrijders zijn de slechtse niet dus je kunt wellicht iemand vragen in de buurt ff mee te helpen te wennen aan het geluid en ook met andere bewegingen/geluiden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Korte update/vraag weer :-)
 
Overdag alleen zijn gaat heel goed, nog steeds een uurtje of 1 á 2 alleen lukt aardig (altijd iemand stand-by voor het geval dat). Maar in de avond is nog wel een dingetje. Als wij wat gaan eten/drinken bijvoorbeeld. Dan kan ze maar een uur ongeveer en begint ze daarna echt lang en hard te blaffen. Daar moeten we denk ik gewoon nog meer mee oefenen? Wat vaker in de avond weggaan, hooguit een halfuur/uur. Even opbouwen? 
 
Merk dat ik het nog steeds spannend blijf vinden om haar alleen te laten overdag ondanks dat dat nu altijd goed gaat.. Loslaten is lastig :-) "

Zit ze alleen dan als jullie wat eten of drinken?

Ik wandel voor mijn eigen eten eerst met de hond, dan krijgt de hond eten en vervolvens ga ik met mn eigen eten bezig.

Zit ik aan tafel, dan ligt de hond daar waar ze liggen wil. Dat kan onder de tafel zijn, naast mijn stoel, op haar eigen kussen.

Ze is dan gewoon rustig en ligt te wachten tot we klaar zijn.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Als de radio werkt? Kun je s'avonds ook eens proberen als je weggaat. Het is ook belangrijk je hondje aan te leren van gekke geluidjes. Motorrijders zijn de slechtse niet dus je kunt wellicht iemand vragen in de buurt ff mee te helpen te wennen aan het geluid en ook met andere bewegingen/geluiden. "

 

We hebben de radio geprobeerd 's avonds, maar dat maakte niet uit helaas. En gekke geluiden went ze aan, we wonen aan een drukke straat en het gaat steeds beter :)

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Zit ze alleen dan als jullie wat eten of drinken?
Ik wandel voor mijn eigen eten eerst met de hond, dan krijgt de hond eten en vervolvens ga ik met mn eigen eten bezig.
Zit ik aan tafel, dan ligt de hond daar waar ze liggen wil. Dat kan onder de tafel zijn, naast mijn stoel, op haar eigen kussen.
Ze is dan gewoon rustig en ligt te wachten tot we klaar zijn. "

 

Nee ik bedoelde als wij eens snel buiten de deur eten en daarna wat gaan drinken met vrienden bijvoorbeeld. Vorige week dus voor het eerst geprobeerd en het ging een uurtje goed, dus eerder naar huis gegaan. 

 

Tijdens avondeten doet ze lekker haar ding, dan is ze uitgeweest en heeft ze gegeten. Ze stoort ons ook niet :)

honden page profiel Jara_26Jara_26

Pff hoe goed het kan gaan, zo slecht kan het ook gaan. En dat vind ik zó moeilijk. Gister én vandaag blaffen als ze alleen is, en dan al na 15 minuten. Waarom.... Lijkt zo uitzichtloos soms. Ben dan zo bang dat ze blijft blaffen omdat ik gewoon terugkom (negeer haar wel, maar dat vindt ze niet erg kennelijk want als ik er ben gaat ze gewoon liggen slapen). Kan wel janken vreselijk moeizaam dat dit allemaal is :( 

 

Moet ik dan wachten tot ze stopt met blaffen? Dan kan ik uren wachten denk ik... Maar wil ook niet dat ze leert dat ik terugkom als ze blaft. 


Sorry voor het gezeur, maar moet het ook even kwijt hp-frusty

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Ten eerste is het helemaal geen gezeur!! Juist goed dat je het even van je afschrijft, helemaal niet erg! Vervelend dat het weer wat minder gaat en dan kan je soms echt even de moed in de schoenen zakken of het ooit wel goed gaat komen! Als ik het goed heb, gezien je eerste bericht in dit topic, is ze nu ongeveer 9 maanden oud, klopt dat? Dan kan het dus ook best zijn dat haar eerste loopsheid er misschien binnen korte tijd aan gaat komen. Bij onze Nola was dat ook de tijd dat ze echt even een terugval had, ook in de nachten alleen. Misschien zou dat mee kunnen spelen? Verder kan ik je alleen maar zeggen, geef de moed niet op, doe weer een stapje terug en ga vooral in het tempo van je pup en heb heeeeeel veel geduld. Soms echt heel moeilijk, maar bij sommige honden kost het gewoon even wat meer tijd. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Ten eerste is het helemaal geen gezeur!! Juist goed dat je het even van je afschrijft, helemaal niet erg! Vervelend dat het weer wat minder gaat en dan kan je soms echt even de moed in de schoenen zakken of het ooit wel goed gaat komen! Als ik het goed heb, gezien je eerste bericht in dit topic, is ze nu ongeveer 9 maanden oud, klopt dat? Dan kan het dus ook best zijn dat haar eerste loopsheid er misschien binnen korte tijd aan gaat komen. Bij onze Nola was dat ook de tijd dat ze echt even een terugval had, ook in de nachten alleen. Misschien zou dat mee kunnen spelen? Verder kan ik je alleen maar zeggen, geef de moed niet op, doe weer een stapje terug en ga vooral in het tempo van je pup en heb heeeeeel veel geduld. Soms echt heel moeilijk, maar bij sommige honden kost het gewoon even wat meer tijd.  "

 

Superlief jouw reacties altijd, dankjewel!! Heel fijn.

 

Moet het altijd even laten bezinken en dan is er nog niet veel aan de hand... Ze is inderdaad bijna 9 maanden, loopsheid zou volgens de fokker gemiddeld rond of vanaf 10 maanden komen. Dus het kan er inderdaad zeker aan komen ergens. We gaan het meemaken... Ik doe weer stapje terug en houd vol..! Wat je zegt; het zal toch ooit een keer helemaal lukken.

 

Ze deed het zo goed, 1,5 uur. Daar ben ik ook supertrots op, dus het zit er zeker in. Maar inderdaad, soms zakt de moed je gewoon echt in de schoenen! 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Is weer even geleden, dus ik dacht een update en jullie gedachten is wel weer fijn :) 

 

Pupje is bijna een jaar oud, maar we blijven hangen op dezelfde vooruitgang. Ze kon tot een week of 1.5 geleden zo'n 1.5 a 2 uur alleen zijn. Maar ineens wil ze dat niet meer en kan de deur uitstappen al een trigger zijn. Ze begint erg snel al te blaffen, dus langer weg gaat weer niet. Zo'n terugval hoort er ongetwijfeld bij, zoals eerder ook gezegd door jullie. 

 

Ze is nog steeds niet loops geweest, hoewel haar gedrag soms wel doet vermoeden dat het eraan zit te komen. Ik hoop dat ze na de loopsheid wat kalmeert daarin en wat stabieler wordt.. :( 

 

Het zit er dus zeker in, laatste keer 2 uur en een kwartier zonder enige tegenslag. Waarom nu dan ineens 5 minuten al te veel is .. who knows undecided

honden page profiel PlutoPluto

honden foto van Pluto

Vooral voor hondjes die bench-training hebben gehad en hier nachts in slapen (deurtje open of dicht) is het een koud kunstje om het alleen zijn te leren. Het deurtje wordt alleen gesloten als je weggaat

Als hij zonder bench alleen gelaten wordt dan heeft hij te veel mogelijkheden om zich druk te maken, kan onrustig heen en weer lopen, krabben bijten, prikkels van buiten etc.

In een goede stevige bench heeft dit geen zin want hij komt hier niet uit en dat weet hij op den duur ook. Hierdoor zal hij sneller in slaap vallen (want dat deed hij nachts ook al)

Moet wel een ruime bench zijn, waar hij in kan staan en uitgestrekt kan liggen
En hoe raar het ook klinkt; door hem zijn eigen beschutte plek met een lekker kleedje te geven zal hij steeds meer zelfvertrouwen krijgen

Mocht hij als je weg bent, na korte tijd beginnen met blaffen, niet aarzelen, naar binnen en hem vermanen "stil zijn" dan wederom weggaan, wachten etc.

Bijvoorbeeld een hiervoor geschikte bench is een Ferplast Atlas Hondenbench

honden page profiel Jara_26Jara_26

Wij hebben de bench in het begin gebruikt, dat werkte prima voor de nachten. Overdag hebben we het nooit genoeg geoefend. Het is onze eerste hond, dus voor ons enorm veel leermomenten. Een volgende keer zou ik zeker voor een ren kiezen, voornamelijk om de reden die jij noemt. Ze is nu te afhankelijk van ons en vindt het moeilijk om op haar eigen benen/poten te staan.

 

We doen ons best met de situatie, liefst zonder bench. In theorie kunnen we de bench weer tevoorschijn halen en nogmaals training proberen, maar het voelt als een te grote stap terug. Vraag me af of we er nu nog goed aan doen op dit moment in deze fase, ook qua stress. Ze heeft de bench vanaf dag 1 prima gevonden, maar nooit een mega fijn plekje waar ze zelf in ging liggen. Hoe hard we dat ook probeerde.

honden page profiel PlutoPluto

honden foto van Pluto

Met of zonder bench geldt,

Gaat hij als je weg bent, na korte tijd blaffen, dan niet aarzelen, naar binnen en hem vermanen "stil zijn"

dan wederom weggaan, wachten etc

honden page profiel Jara_26Jara_26

Houd ik dan niet juist het blaffen = aandacht in stand? Elk blafje betekent in dat geval dat ik terugkom en aandacht schenk.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Eerste pup (14 weken)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^