Blaasgruis bij hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NenaNena

Hoi, bij onze golden retriever Bo (2 1/2 jaar) heeft een tijd geleden vage klachten gekregen. Na diverse onderzoeken is gebleken dat haar b12 te laag was. 4 weken (1 x per week) heeft ze b12 geinjecteerd gekregen, wat gelukkig heeft aangeslagen. Het is weer op pijl. Dit is dus recent geweest. Maar haar vage klachten (buiten opeens niet mee willen lopen) bleven wel, helaas.

In september jl heeft Bo een blaasontsteking gehad, met antibiotica dachten wij dat het opgelost was. Want veel plassen deed ze daarna al snel niet.

Nu hebben we toch recent haar urine laten nakijken, haar ph bleek rond de 8 of 9 te zijn, te hoog. Op echo waren geen stenen te zien, nieren geen afwijkingen. Wel is steriel urine geprikt uit de blaas om bacterien te kweken. Uitslag, negatief, dus geen bacterien. Conclusie arts: blaasgruis. Advies om op royal canin urine (nogwat) te zetten, voor gezette honden. Bij Bo is jaren geleden baarmoeder en eierstokken verwijderd ivm ontsteking..

 

Wat mij dus niet lekker zit is dat de da blaasgruis constateer met advies om haar op ander voer te zetten. Is dit alleen wel voldoende?

Wat is jullie ervaring met blaasgruis? Alvast bedankt voor jullie reacties!

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mijn Paddy heeft struviet, dat zat ook in de urine. Hij krijgt gewoon hetzelfde voer met een tablet urineverzuurder erdoor van Trovet. Dat gaat goed, ik test de urine af en toe zelf.

 

Deze zijn dat 

 

https://www.bol.com/nl/nl/p/trovet-anti-struvite-uas-100-tabletten/9200000107098855/?Referrer=ADVNLGOO002041&gclid=CjwKCAiArY2fBhB9EiwAWqHK6vmp-iW_wmH82TPPczCV82isboppAzrdzYbNTQaZmiIK8hK4UV83QxoCXYkQAvD_BwE

 

 

 

 

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 2 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal als de dierenarts Royal Canin aanraad dit geven en kijken wat het doet. 

 

Mijn hond Lotus heeft vanaf dat ze een half jaar oud was (ze is nu zes jaar) last van blaasontstekingen met/of struviet. 

Het is tot twee jaar geleden redelijk onder controle geweest met de urinary brokjes van RC maar momenteel is het een drama, ze rolt van de ene blaasontsteking in de andere nu heeft ze ook weer blaasontsteking.

Ze krijgt urinary van RC en heeft ook een tijd lang Trovet anti struvite gehad. Buiten dat Trovet niet meer voldoende hielp, ze had ondanks de tabletten een te hoge ph is het vaak niet leverbaar of de levertijd is belachelijk lang.

Ze krijgt nu Metacam om te veel antibiotica te vermijden en urogeni van Puur om de urine te zuiveren, met het laatste is ze vandaag gestart dus hier kan ik nog maar weinig over zeggen.

Ik heb al zo veel in overleg met de dierenarts geprobeerd, overgezet op vers vlees, gestopt of veranderd van medicatie die ze voor andere klachten kreeg, van RC urinary brokjes overgezet op Trovet tabletten, ze heeft vele antibiotica kuren gehad waaronder een lange. Vele urine onderzoeken, urine op kweek, steriele urine via een punctie verkregen is naar een laboratorium in Duitsland gestuurd. Echo van de blaas en nieren, de oorzaak van de vele blaasontstekingen met en zonder struviet is niet gevonden, de volgende stap zal waarschijnlijk de uroloog zijn.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Bij mijn kat was gruis goed te zien op de echo vd blaas. De arts draaide de kat om tijdens de echo en je zag het gruis neer dwarrelen. De kat was niet onder narcose, dit kan gewoin bij een dier dat nuchter en bij is.

Mijn kat had twee soorten gruis struviet waardoor de urine zuurder moest zijn en dan lost het gruis op. Hij had ook oxelaatstenen en is daaraan geopereerd.want dat lost niet op. 

Hij kreeg hills omdat dag zowel bij oxelaat als struviet helpt. Is er ook voor honden.

Zijn dieet voeding hielp en er zijn geen stenen meer gezien. Wel dus gruis dat hij uit kon plassen. Daarvoir kreeg hij extra vocht over zijn natvoer.

Ik zou zeker de voeding vd da geven. Dit maakt de urine dermate zuur dat struviet op kan lossen en uitgeplast kan worden. Wel zou ik zeker willen weten dat er ook echt gruis is en welk soort

honden page profiel NenaNena

Bo heeft gelijk een echo gehad, en inderdaad op haar rug. Maar niet veel op te zien was, ze had daarvoor geplast voor het urine onderzoek. Blaas moet het liefst vol zijn. Er waren iig geen stenen te zien. Blaasgruis gaat dus nooit over?

Het stomme is, ik heb zoveel vragen. Ik heb de uitslag telefonisch gekregen, maar de da zelf niet gesproken.. wilde haar bellen maar ze is zelf voor een aantal maanden uitgevallen. 

De symptomen horend bij blaasgruis heeft ze niet, als ik de symptomen google. Ik blijf het raar vinden. Morgen laten we haar urine nogmaals ckecken maar bij een andere da waar enkele maanden geleden ook haar blaasontsteking werd geconstanteers. Voor de zekerheid. Pff op andere brokken, ze heeft al een gevoelige maag en zit daarom op de ID van Hills, nu weer anderen brokken van een heel ander merk.. ik houd mijn hart vast.

 

honden page profiel NenaNena

De hills id eet ze met plezier al een jaar

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

De pH hoort niet zo hoog te zijn, meestal is er dan een ontsteking en of struviet.

 

Mijn da maakt bij twijfel ook nog een foto.

Ik zou gewoon nog een afspraak maken en een vragenlijstje meenemen.

Volgende forumvraag: Sleetje rijden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^