Opvoeding voor kleine honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

541256.jpg541311.jpg

541599.jpg    Het gaat niet vanzelf natuurlijk...acceptatie aanleren dat mijn hond voorzichtig moet zijn met kleine hondjes.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Super leuk die foto’s! Abel kan heel goed met grote honden. Hij kan niet zo goed met losgeslagen projectielen ;-). Ervaring doet veel en dus zie je vaak van een afstand al of het kan. Als Abel in een irritante bui is kan hij de leonbergers van mijn zus behoorlijk uitdagen maar ze zijn altijd voorzichtig en als het enthousiasme te hoog op loopt is het aan ons om dat te zien en in te grijpen:) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Super leuk die foto’s! Abel kan heel goed met grote honden. Hij kan niet zo goed met losgeslagen projectielen ;-). Ervaring doet veel en dus zie je vaak van een afstand al of het kan. Als Abel in een irritante bui is kan hij de leonbergers van mijn zus behoorlijk uitdagen maar ze zijn altijd voorzichtig en als het enthousiasme te hoog op loopt is het aan ons om dat te zien en in te grijpen:-)  "

Ik vind en dat vind ik, dat als je een grote hond hebt je altijd voorzichtig moet zijn met kleintjes, als Ogin perongeluk met een poot op zo,n kleintje dr poot gaat staan is het toch gebroken....ik vraag aan vreemde of de kleine bang is anders doe ik ogin aan de lijn...meestal zien eigenaars ook wel dat het een rustige hond is....en ik heb geleerd, lelijk doen dan lopen we door...laughing     mijn ervaring is dat de meeste labradors echte stuiterballen zijn, lieve vriendelijke honden maar er zit soms geen rem op....en die overal door heen denderen..laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

548531.jpg    Hier komt zo,n stuiterbal aan, nou is het een vriendje van Ogin maar ben steeds bang dat tie door denderd, hahaha

548532.jpg

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Ik vind en dat vind ik, dat als je een grote hond hebt je altijd voorzichtig moet zijn met kleintjes, als Ogin perongeluk met een poot op zo,n kleintje dr poot gaat staan is het toch gebroken....ik vraag aan vreemde of de kleine bang is anders doe ik ogin aan de lijn...meestal zien eigenaars ook wel dat het een rustige hond is....en ik heb geleerd, lelijk doen dan lopen we door...     mijn ervaring is dat de meeste labradors echte stuiterballen zijn, lieve vriendelijke honden maar er zit soms geen rem op....en die overal door heen denderen.. "

Het werkt 2 kanten op. Super fijn als mensen met grote honden zich bewust zijn van het gewicht en daardoor het gevaar (ookal is het goed bedoelt), ik houd daarentegen altijd in de gaten wat eraan komt en hoe Abel daarop reageert. Loslopende herder, abel aan de lijn. Niet omdat ik die hond niet vertrouw, maar omdat ik weet dat Abel er slecht op kan reageren en dat kan dan weer een trigger zijn voor de herder. Rekening houden met elkaar en er kan heel veel :), opvoeden groot en klein :) 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Loslopende herder, abel aan de lijn. Niet omdat ik die hond niet vertrouw, maar omdat ik weet dat Abel er slecht op kan reageren en dat kan dan weer een trigger zijn voor de herder.  "

Ik til mijn kleine hondje juist op bij onbekende loslopers, precies omdat ik die andere hond niet vertrouw. Ik ken die hond niet, waarom zou ik er dan automatisch vanuit gaan dat hij vriendelijk en sociaal is?

 

Overigens heeft mijn kleine hondje wel een andere opvoeding gehad dan mijn herder. Logisch toch, ze zijn gewoon ontzettend verschillend in grootte.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik til mijn kleine hondje juist op bij onbekende loslopers, precies omdat ik die andere hond niet vertrouw. Ik ken die hond niet, waarom zou ik er dan automatisch vanuit gaan dat hij vriendelijk en sociaal is?
 
Overigens heeft mijn kleine hondje wel een andere opvoeding gehad dan mijn herder. Logisch toch, ze zijn gewoon ontzettend verschillend in grootte.
 
  "

Je hebt groot gelijk...laatst een teckel tegen gekomen, en die baas hield ook zijn hondje vast voor een ontmoeting, en van mij hoeft niets...meestal vraagt de baas mag je hond kennis komen maken..mag altijd, maar als de hond wat bang is hou ik altijd een gepaste afstand met mijn hond, het is een grote hond tegenover een klein hondje, en als men de hond niet kent, altijd voorzichtig zijn...

honden page profiel BlondieBlondie

" Het werkt 2 kanten op. Super fijn als mensen met grote honden zich bewust zijn van het gewicht en daardoor het gevaar (ookal is het goed bedoelt), ik houd daarentegen altijd in de gaten wat eraan komt en hoe Abel daarop reageert. Loslopende herder, abel aan de lijn. Niet omdat ik die hond niet vertrouw, maar omdat ik weet dat Abel er slecht op kan reageren en dat kan dan weer een trigger zijn voor de herder. Rekening houden met elkaar en er kan heel veel :-), opvoeden groot en klein :-)  "

Dit vind ik dan weer top! Word zelf soms zenuwachtig van wat kleinere loslopende honden omdat zeer regelmatig ze inderdaad een afkeer hebben van met name onze herder, en dan zelf eigenlijk negatief aankomen zetten. Ik lijn overigens de herder ook aan omdat ik denk dat hij dus niet negeert maar reageren wil. Aan de lijn voelt het dan voor mij veiliger en lopen we er rustig voorbij. Maar ergens weet ik ook dat hij niet zomaar "agressie" in zal zetten, hij kan prima met bekende kleine en wat grotere honden. 

 

Glory is net onder de knie, ik zie haar als een kleine hond. Maar ze krijgt dezelfde waarden en normen mee als de grotere honden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ik had vanochtend nog een ontmoeting met een jack russel, die los liep, mijn hond ook, opeens vertoonde de jack angst, dacht nog wat raar want hij doet altijd lelijk tegen die van mij, zei nog tegen de baas ze kennen elkaar toch, uw vrouw loopt er altijd mee haha...neee het was een hele andere Jack Russel...ze lijken op elkaar, die baas moest er ook om lachen, de Jack kwam toch naar mijn hond toe maar niet echt dichterbij, we zijn allebei verder gelopen, zo zie je maar, de ene hond is de andere niet....mijn hond gaat niet achter een hond aan, en zeker niet tegen die lelekerd van een Jack, hahaha, was het een heel ander hondje...laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Persoonlijk vind ik jack Russel terriërs juist helemaal geen lelijke honden "

 geen misverstand, ze zien er prachtig uit, alleen ene jack russel die deed LELIJK tegen Ogin, grommen en uitvallen, en dit hondje was die andere niet..., qwa uitzien zijn het mooie pittige hondjes....  laughing   Ronald, bovenste foto hier boven aan, een kleine jack van 8 weken, een mooi lief hondje...misverstand dus.....laughing

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Aanschaffen van een oudere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^