Eet tijden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RottieZolaRottieZola

Hallo,

Ik heb een rottweiler pup van 6 maanden en sinds 2 maanden over op vers vlees. Brokken ging altijd moeizaam en vers vlees gaat hartstikke goed. Nu alleen de vraag. Ze eet het nooit in 1 keer op als ik neerzet. Soms eet ze paar happen en loopt ze weg en eet ze na halfuur of uur derest op. Soms doet ze er wel aantal uur over. Wij laten het dus ook staan. Nu de vraag of dit heel erg is? Weet niet wat we er anders aan moeten doen. Ik wil wel dat ze het op eet vanwege het groeien. Ze krijgt op dit moment 1 kilo lotgering per dag verdeeld over 2 maaltijden. Hoor graag jullie mening en eventueel tips!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou het weghalen.

Het is niet hygienisch om vlees zolamg te laten staan. Wordt straks wat met warm weer, lekker de beestjes erop en die wandelen dan weer over je aanrechtblad of zitten aan de rand van je drinkglas of je bord...

Nee, hier is het altijd, vlees of brokken, opeten en zo niet dan gaat het weg terug in een bakje afgesloten in de koeling of in de kast tot het volgende eetmoment of het gaat in de container.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Vind ze het vlees wel lekker dan, als ze het niet opeet, geef dan wat minder, vlees moet op , laten staan is geen optie, deel de kilo in vieren...geef een vierde smorgens, zie je dat het op is geef je de rest verdeeld over de dag, gaat dan alles op kan je terug naar drie x , en dan naar twee x...kijken of ze alles opeet....brok kan je laten staan vlees niet doen...     eet ze smorgens niet graag dan ga je eerst lekker met je hond een flink eind wandelen, thuis na een half uur geef je dr eten dan, kijken of ze dan wel eet...een jonge hond van zes maanden heeft meestal wel honger na een wandeling, en even wachten na de wandeling een half uur....en snacks eVen mooi laten staan...

honden page profiel RottieZolaRottieZola

" Vind ze het vlees wel lekker dan, als ze het niet opeet, geef dan wat minder, vlees moet op , laten staan is geen optie, deel de kilo in vieren...geef een vierde smorgens, zie je dat het op is geef je de rest verdeeld over de dag, gaat dan alles op kan je terug naar drie x , en dan naar twee x...kijken of ze alles opeet....brok kan je laten staan vlees niet doen...     eet ze smorgens niet graag dan ga je eerst lekker met je hond een flink eind wandelen, thuis na een half uur geef je dr eten dan, kijken of ze dan wel eet...een jonge hond van zes maanden heeft meestal wel honger na een wandeling, en even wachten na de wandeling een half uur....en snacks eVen mooi laten staan... "

Bedankt voor de tips! Gaan we doen. Ja ze heeft het in het begin wel in 1 keer opgegeten en uiteindelijk eet ze het wel op. We gaan het inderdaad dan verdelen over de dag. Denk dat ze gewoon een moeilijke eter is ook. 

honden page profiel RottieZolaRottieZola

" Ik zou het weghalen.
Het is niet hygienisch om vlees zolamg te laten staan. Wordt straks wat met warm weer, lekker de beestjes erop en die wandelen dan weer over je aanrechtblad of zitten aan de rand van je drinkglas of je bord...
Nee, hier is het altijd, vlees of brokken, opeten en zo niet dan gaat het weg terug in een bakje afgesloten in de koeling of in de kast tot het volgende eetmoment of het gaat in de container. "

Ja dat is ook waar! Ben dan alleen bang dat ze te weinig eet want dan moet ze straks 1 kilo eten in de avond. Ga starten met het in vieren delen. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ja dat is ook waar! Ben dan alleen bang dat ze te weinig eet want dan moet ze straks 1 kilo eten in de avond. Ga starten met het in vieren delen.  "

Ze 'moet' helemaal niets he. Als ze het goed doet op 500 gram, is dat ook goed.

 

Mijn hond at trouwens ook nooit in 1x de bak leeg, ook niet bij kvv. Ik ben om die reden weer overgestapt op brokken. De hele dag staat bakje brokken voor hem en zo af en toe eet ie wat. 

honden page profiel RottieZolaRottieZola

" Ze 'moet' helemaal niets he. Als ze het goed doet op 500 gram, is dat ook goed.
 
Mijn hond at trouwens ook nooit in 1x de bak leeg, ook niet bij kvv. Ik ben om die reden weer overgestapt op brokken. De hele dag staat bakje brokken voor hem en zo af en toe eet ie wat.  "

Fijn om te horen! Ja wij denken omdat ze pup is ze wel voldoende moet eten om te groeien. 

honden page profiel BlondieBlondie

Best veel een kilo! Heb je dit berekend aan de hand van het voedingsadvies van Lotgering?

Bij 4-12 maanden wordt geadviseerd om 2x per dag tussen de 2 en 4% van het lichaamsgewicht te voeren.

Ik ben het destijds gaan opzoeken omdat onze herder behoorlijk uit begon te dijen van bepaalde soorten van Lotgering.

Een volwassen hond moet minder, ca 1-2% van het lichaamsgewicht, de herder van ca. 37,3 kilo krijgt 740 gram ongeveer (per keer ca. 370 gram). Daarnaast geven wij wel kauwbotten ook.

Hier geven we 2x per dag en na een rustige wandeling. Ik voerde trouwens gecombineerd toen hij pup was.

In de ochtend brok, en in de avond vers.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ik laat de kom maximum 15 min staan. Als er niet van wordt gegeten, dan maar terug in de koelkast. 

Nu moet ik zeggen dat ik altijd een beetje speciale eters heb gehad. Mijn hond (nu net 11 maanden oud) loopt bijna nooit meteen naar zijn kom. Hij blijft eerst enkele minuten ergens in de zetel of een paar meters verder liggen naar zijn eten te staren.... te mediteren laughing. Bij mijn oudere hond kon het nog langer (10-15 min) duren. 

Ook wilt hij niet te vroeg eten, pas na de eerste wandeling. 

Er waren ook dagen dat hij bijna niks at en ook zijn ontlasting was iets te plat. Ik geef heel verschillende soorten vlees (kvv, nooit brokken), maar altijd van 1 diersoort per dag. Ik heb het toen opgeschreven, en bleek dat zijn slechte appetite altijd de dag nadat ik hem lam gaf voorkwam. Ik ben toen onmiddellijk met lam gestopt, en sindsdien gaat het eigenlijk prima. Hij eet elke dag, altijd vol energie, perfecte ontlasting. 

Ik geef het ook als een tip, omdat niet elke kvv per se altijd dik in orde is... gewoon omdat het kvv is. Nu heb ik ook gezien dat Lotgering juist kvv van enkele diersoorten samen heeft. Dan is het natuurlijk lastiger om zeker te weten of je hond mssn ook niet zo goed op een bepaald eiwit reageert.  

Wat je nog kan doen om haar eten aantrekkelijker te maken, giet een paar lepeltjes vleesbouillon over. Het is heel gezond, lekker, en je kan het ook een beetje opwarmen om kvv op kamertemperatuur (beter voor de spijsvertering van de hond) te brengen. 

Wat is het gewicht van je hond? Met 6 maanden oud wordt er gemiddeld rond 40 gr kvv per 1 kg lichaamsgewicht gegeven. Dat kan natuurlijk nog lichtjes varieren afhankelijk van hoe actief je hond is en van kvv merken zelf.. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja dat is ook waar! Ben dan alleen bang dat ze te weinig eet want dan moet ze straks 1 kilo eten in de avond. Ga starten met het in vieren delen.  "

Ze moet niks, als je hond aangeeft duidelijk genoeg te hebben aan een bepaalde portie, dan is dat zo.

 

Ik heb een hele tijd vers gevoerd, Puck had nooit genoeg aan dat wat ze moest eten, die had echt wat meer nodig dat de uitgerekende portie.

Jou hond heeft aan minder misschien genoeg.

 

Meende ook wel eens gelezen te hebben dat Lotgerink vrij vet vlees heeft.

Je zou eens naar andere merken kvv kunnen kijken, misschien eet ze dat beter.

honden page profiel Buddy43Buddy43

Ik laat het ook een bepaalde tijd staan. Heeft hij het dan niet op dan pak ik het weg. Onze puber heeft ook wel momenten gehad dat hij het niet direct op at, laatste tijd eet hij alles netjes op. De tip van eerst wandelen en dan eten is ook een goede. Vaak eten ze dan wel. Ik ben misschien makkelijk qua eten. Als je geen honger hebt, dan eet je maar niet, al gaat mijn hond dan nog wel eens spugen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Rest niet gelezen maar hier geleerd. Heeft het niets met de loopsheid te maken? Kan ook het eetpatroon veranderen.

 

Ik heb wel een allergische hond gehad en dat begon al op 2 maanden. Vers vlees, wat je weer moet ontdooien? Zette ik altijd weg ik de koeling, 30m kan geen kwaad als het maar niet herhaaldelijk is. Niet opgegeten? Jammer.... ging het kliko in.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Ik houd ervan dat ik weet wanneer mijn hond eet, zodat ik precies kan zien hoeveel ze eet en of er veranderingen zijn in haar eetlust. I.v.m. genoeg moeten drinken, doe ik haar kvv zelfs door een afgewogen hoeveelheid water. Ze heeft ruim een jaar geleden een blaasontsteking gehad en sindsdien moet ze genoeg drinken. Het fijne hieraan vind ik dat ik ook precies kan uitrekenen wanneer ze na een maaltijd moet plassen en dus ook hoeveel tijd ik heb voordat ze eruit moet (erg handig op dagen dat ik werk en mijn moeder haar tussendoor laat plassen). 

 

Ik zeg niet dat jij het zo moet doen hoor, maar ik vind het zelf dus fijn om dit soort dingen te weten. Persoonlijk zou ik hoe dan ook de etensbak niet laten staan, maar na 15 minuten weghalen. Vlees wordt er niet frisser van als het lang buiten de koelkast staat. En het is m.i. sowieso een goede gewoonte om aan te leren dat ze hun eten direct op moeten eten. Scheelt ook als je eten geeft en vlak daarna weg moet, dan hoef je het niet te laten staan (in de zomer gaat het heel snel stinken!).  

honden page profiel RottieZolaRottieZola

Bedankt allemaal voor de tips en reacties! We hebben het eten verdeeld in kleinere porties en zijn het gaan weghalen als ze het niet eet. Uitkomst is dat ze nu weer alles in 1 keer opeet! Top!

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Hier voer ik al jaren maar 1 maaltijd per dag en mijn reu van 47kg (mechelse herder) at ook in zn jonge jaren 1 kg in een keer.

 

Dat gezegd hebbende, het is heel belangrijk voor grotere rassen om schraal op te groeien om de gewrichten niet te veel te belasten. Dat betekent dat je de achterste 2 ribben mag zien bij de hond.

 

Ik weet niet wat jouw hond weegt en of deze overwicht heeft of niet maar let daar aub goed op, zodat je hond niet de rest van zn leven daar last van gaat hebben. Opgroeien doen ze maar 1 keer. 

 

Overgens is lotgering vrij vet wat ook weer makkelijk aanzet. Waar ik van lotgering 500gram voerde moest ik van kivo 900 gram gaan voeren.

 

Zelfs met teweinig voer groeien grote honden beter uit dan met te veel.

 

Vaak eten honden ook beter na een flinke wandeling, dus als je dat nog niet al doet, zou iedere dag voeren na een uur lopen ook goed kunnen werken.

 

Volgende forumvraag: Rauw vs gekookt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^