Rauw vs gekookt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Hi allemaal, 

even een vraag over rauw kvv of de gekookte variant. Ik vind het soms wat lastig en weet dat hier mensen zitten met veel meer verstand ervan dan ik ;-).

kan je rauw en gekookt combineren? Stel; ik geef nu geit rauw, en ik wil de konijn gekookt van hetzelfde merk ook proberen (konijn bij uitstek licht verteerbaar maar van dit merk in de alleen konijn variant alleen gekookt te krijgen), kan ik dan t ene s ochtends geven en t andere s avonds of gaat zijn vertering/lichaam dan op de hobbel? 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ja hoor, mijn oude hond doet het ook niet meer goed (genoeg) op enkel rauw, dus hij krijgt ook 1 gekookte maaltijd per dag.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Dank je! :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hi allemaal, 
even een vraag over rauw kvv of de gekookte variant. Ik vind het soms wat lastig en weet dat hier mensen zitten met veel meer verstand ervan dan ik ;-).
kan je rauw en gekookt combineren? Stel; ik geef nu geit rauw, en ik wil de konijn gekookt van hetzelfde merk ook proberen (konijn bij uitstek licht verteerbaar maar van dit merk in de alleen konijn variant alleen gekookt te krijgen), kan ik dan t ene s ochtends geven en t andere s avonds of gaat zijn vertering/lichaam dan op de hobbel?  "

Konijn gestoomd bedoel je ? Dat doe ik ook vaak, rauw bijvoorbeeld smorgens en gestoomd in de avond...kan zeker hoor...

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Konijn gestoomd bedoel je ? Dat doe ik ook vaak, rauw bijvoorbeeld smorgens en gestoomd in de avond...kan zeker hoor... "

Nee in dit geval is het gekookt ‘langzaam gegaard’ aldus de leverancier van het voer. Het is ook diepgevroren als je het koopt. Geen idee eigenlijk of dat verschil maakt, gekookt of gestoomd. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nee in dit geval is het gekookt ‘langzaam gegaard’ aldus de leverancier van het voer. Het is ook diepgevroren als je het koopt. Geen idee eigenlijk of dat verschil maakt, gekookt of gestoomd.  "

Denk wel gestoomd hoor....en dat is okee.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Jazeker kan dat! Niets mis met wat afwisseling. De gekookte variant, kook je die zelf, of koop je het zo?

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Jazeker kan dat! Niets mis met wat afwisseling. De gekookte variant, kook je die zelf, of koop je het zo? "

Ik koop het zo. Complete voeding maar 1 vleessoort. Dat is het fijne eraan, ik kan dan een vleessoort toevoegen en kijken of het goed gaat. Hij deed een klein dansje ervoor toen hij het rook ;-) 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier ook zonder problemen. Teun krijgt zelf gekookte maaltijden, de ene keer met rauw vlees, de andere keer gekookt of gestoofd vlees, gestoomde worst en pens, wat hij dus weer rauw eet. En dan eet hij ook nog wat brokken tussendoor.

Hij doet het er prima op

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ja hoor, dat kan je prima combineren. 

 

Zelf gaan we Butternut voeren, dat is ook een gekookte maaltijd. Gecombineerd met een brok om mee te trainen. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Dat kan prima, ik gaf dat ook zo op die manier. 

 

Nu niet meer omdat Maylo rauw niet zo lekker vindt en toen veel vaker maag en buikpijn had. Fudge die doet het er ook niet geweldig op want die is al schraal en werd ondanks grote porties veel schraler. 

 

Nu krijgen ze s ochtends brok en s avonds gekookt vlees of van die rollen. Doen ze het beide super op.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ja hoor een gezonde hond met een gezond verteringssysteem kan gevarieerd eten en zou hier geen problemen mee mogen hebben. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Thanks allemaal, heb het hem gisteravond en vanochtend gegeven. Gisteravond wild enthousiast vanmorgen nog niet. Maar hij eet sowieso slechter s ochtends. Het is bij Abel een heel erg zoekplaatje waar hij geen reactie op krijgt. Geit ging super maar vond hij wat eentonig worden. En toch ook weer symptomen van overgevoeligheid na een tijdje. Heb net de prijsindicatie gekregen voor een algeheel allergieonderzoek. Inclusief omgeving en voeding ben ik 700 euro kwijt :-0. Maar goed, ik ga het wel doen. Dan kan ik gerichter gaan voeren ipv steeds proberen en weinig afwisseling bieden omdat ik bang ben voor een reactie. 

Volgende forumvraag: Zwangere Hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^