Reactieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoeyJoey

Hi allemaal.

Sinds een klein half jaar hebben wij een schat van een hond, hij heet Mees, is bijna twee jaar oud, weegt 10 kilo, gecastreerd en is een vuilnisbak. 

We hebben Mees overgenomen van een vrouw die niet meer voor hem kon zorgen. Na de adoptie hebben we hem laten checken bij de dierenarts en hij was helemaal gezond.

Binnen is het een onwijs lieve hond, hij kent alle commando’s en is gehoorzaam. Buiten is het een ander verhaal, hij trok veel aan de lijn en is heel reactief naar andere honden.

We zijn direct gestart met een gecertificeerde hondentrainster en na een aantal lessen zagen we echt al flinke verbetering, het trekken werd minder, hij reageerde minder heftig op andere honden. Het ging zelfs zo goed dat onze trainster besloot om haar eigen hond mee te nemen. Mees kreeg voor de zekerheid een muilkorf om. Na 2 minuten blaffen was het hem duidelijk dat er niks aan de hand was. Ze liepen naast elkaar en begonnen zelfs voorzichtig te spelen. Af en toe was Mees nog wel wat schrikkerig maar dat was te verwachten. 

Het jammere is alleen dat onze hondentrainster uit het niets is gestopt, het lukt ons ook niet om contact met haar op te nemen. 

Zijn er mensen die tips hebben waar we het traject kunnen voortzetten en Mees kennis kunnen laten maken met andere honden in een gecontroleerde omgeving?


We komen uit Haarlem, in de buurt zou fijn zijn, maar mocht je iets goeds kennen hoor ik het ook graag, ongeacht de locatie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jee wat jammer is dat zeg, niets meer van dr gehoord....geef een beetje je woonplek op zodat er hier forummers zijn die een ander aan kunnen bevelen..fijn dat het zo goed gaat, en hopelijk kan je weer snel starten met iemand anders...even doorpakken zou toch fijn zijn voor jou en de hond.

honden page profiel JoeyJoey

" Jee wat jammer is dat zeg, niets meer van dr gehoord....geef een beetje je woonplek op zodat er hier forummers zijn die een ander aan kunnen bevelen..fijn dat het zo goed gaat, en hopelijk kan je weer snel starten met iemand anders...even doorpakken zou toch fijn zijn voor jou en de hond. "

Thanks voor de tip! Helemaal vergeten..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Joey, het is al laat maar hou je topic in de gaten er zijn zeker forummers die vanavond en anders morgen op je reageren, ik woon in het noordoosten, weet geen privetrainers, je kan ook eens informeren bij een hondenschool bij je in de buurt..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik denk dat je gewoon moet voorzetten wat je trainer je heeft geleerd. Dat is een goeie dosis zelfvertrouwen opbouwen op een zeer langzame wijze. Vraag eens iemand in de buurt met een niet reactieve hond je te helpen. Voor de veiligheid? Doe wel de muilkorf op. Verder kun je achter een andere uitlater aanlopen of op geruime afstand of op geruime afstand, parallel. Gaat het niet lekker? Dan maak je de afstand nog groter.

 

Zelf ook een herplaatser hier. Ik noem het maar een tuinhond, totaal non socialisatie gehad of bescherming. Moest dus leren dat ie niet direct dodelijk aangevallen werd door een vreemd object of andere hond. Dat is een proces hier geweest? Dat een kleine 3j geduurd heeft.

 

Ik kan je zo ie zo  "Watch me" aanbevelen https://www.youtube.com/watch?v=2zeZrOPzO-c  Start binnen in huis en dan ga het buiten proberen als het goed onder de knie is. Het helpt om je hond sneller af te kunnen leiden van object of hond en zich te concentreren op jouw. "Touch" of terwijl target training https://www.youtube.com/watch?v=xifwx7hRGD8 Dit helpt om onverwachte bewegingen van mensen op te vangen en wederom om je hond af te leiden van iets wat eng is, in hun ogen. Victoria Stilwell zijn goeie clipjes om naar te kijken, kijk er meerdere want elke techniek? Is afgestemd op het karakter van de hond.

 

Ben van Diemen en niet langer een gedragstrainer nodig. Stond wel op het punt maar het moeilijk hier er eentje te vinden die even met je mee loopt in de herrie en afstemming maakt op het karakter van de hond.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Jennifer finkelnberg.
Ze werkt ook bij dierenasiel haarlemmermeer.
Je vind haar op facebook.

honden page profiel PettypugloverPettypuglover

honden foto van Pettypuglover

Hondenschool dogstart in Leiden is een hele hele fijne hondenschool met hondengedragsdeskundige. Ik heb hier heel veel positieve ervaringen opgedaan.

Volgende forumvraag: Obsessief likken en snuffelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^